Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Το ΕΠΑΜ (Ενιαίο Παλαϊκό Μετωπο), όπως σ’ όλη την Ελλάδα έτσι και στην Πιερία, θα συμμετάσχει στις Εκλογές της 20 Σεπτεμβρίου 2015


          Υποψήφιοι βουλευτές του ΕΠΑΜ στην Πιερία θα είναι  οι:
           
          Φωτιάδης Κωνσταντίνος   &
          Βαζάκας Γεώργιος   

          Το ΕΠΑΜ από το 2011, οπότε και ιδρύθηκε, υποστήριζε συνεχώς την επιστροφή στο Εθνικό Νόμισμα για την απεμπλοκή από τα μνημόνια και την ανάπτυξη της χώρας. Είναι το μόνο μέχρι σήμερα που έχει συγκροτήσει αναλυτικό και αξιόπιστο σχέδιο, πώς βήμα – βήμα και όχι με συνθηματολογίες θα βγει η πατρίδα μας από το ζουρλομανδία της κρίσης χρέους, που μας επέβαλαν, με την ανοχή των υπόδουλων κυβερνήσεων οι ξένοι τοκογλύφοι .


          Η ψήφος στο ΕΠΑΜ αποτελεί μια πραγματικά έντιμη και αξιοπρεπή στάση όλων όσων θέλουν να υπερασπιστούν την πατρίδα μας και το μέλλον των παιδιών μας, χωρίς να λογαριάζουν κόπους και θυσίες.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Η επίσκεψη του πρώην Υπουργού Επικρατείας για τα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου στην Πλατεία Ελευθερίας!
Σε κλίμα ενθουσιασμού για την επερχόμενη νίκη έγιναν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συριζα στην Πιερία .Ο λαός της Πιερίας για μία ακόμα φορά θα δώσει την ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα για να μην γίνει η αριστερή παρένθεση πραγματικότητα. Δεν ξεχνάμε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας και ποιοι πραγματικά δώσανε και δίνουν την μάχη για τα συμφέροντα του λαού μας.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Αγιασμός για την έναρξης σχολικής χρονιάς στον Κολινδρό


Δελτίο τύπου ΠΕΒ για την Παγκόσμια Ημέρα για την Κυστική Ίνωση.

8 Σεπτεμβρίου
Παγκόσμια Ημέρα για την Κυστική Ίνωση

Η Κυστική Ίνωση (ΚΙ) αποτελεί το συχνότερο γενετικό νόσημα της Λευκής  φυλής. Οι φορείς που ευθύνονται για την ΚΙ υπολογίζονται στο 4-5% του γενικού πληθυσμού.
Η νόσος είναι απειλητική για τη ζωή, τα δε συμπτώματά της αφορούν κυρίως το αναπνευστικό και το πεπτικό σύστημα. Η θεραπεία  είναι συμπτωματική, ενώ τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν σκευάσματα εξατομικευμένης θεραπείας που χορηγούνται σε ασθενείς με συγκεκριμένες υποκείμενες γενετικές βλάβες.

Τελετή έναρξης της 89ης Εμποροπανήγυρης Αιγινίου 2015




Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 στο Αιγίνιο η τελετή έναρξης της 89ης Εμποροπανήγυρης με μεγάλη επιτυχία.
Mε την παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου, του δημάρχου Πύδνας – Κολινδρού, κ. Βαγγέλη Λαγδάρη, της Δημοτικής αρχής, της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, των υποψηφίων βουλευτών της Πιερίας, εκπροσώπων των στρατιωτικών, πυροσβεστικών και αστυνομικών αρχών, περιφερειακών συμβούλων, εκπρόσωπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων, συλλόγων, καθώς και με πλήθος δημοτών, εκθετών και επισκεπτών η τελετή ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό.

Κατερίνη - Επίδοση πιστοποιητικών εκπαίδευσης, σε Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους από τον Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ.


Την Παρασκευή  04 Σεπτεμβρίου 2015, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης, έγινε  επίδοση πιστοποιητικών εκπαίδευσης, σε Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Κατερίνης, Λιτοχώρου, Κολινδρού και Κιλκίς.

Τα παραπάνω πιστοποιητικά επιδόθηκαν συνολικά σε 52 Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους, οι οποίοι, αρχές καλοκαιριού, πριν αρχίσει η αντιπυρική περίοδος, πραγματοποίησαν σε 2 group, το εκπαιδευτικό προγράμματα του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού “Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες”.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΦΘΑΛΜΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ

Το θράσος και η αναίδεια έχουν όρια… Ο λόγος για τον υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ Γ. Κωνσταντόπουλο  που χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τις ελλείψεις προσωπικού, οι οποίες  και με δική του ευθύνη δημιουργήθηκαν, « φόρεσε την ιατρική του στολή για να αναπληρώσει τα κενά της παιδιατρικής».
•        Αλήθεια, ο κύριος Κωνσταντόπουλος δεν ψήφισε ως βουλευτής  μνημόνια για την περιστολή των δαπανών για τη δημόσια υγεία;

ΚΥΡΙΑΚΗ 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 π.μ. ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ»


O Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας«ΖΕΥΣ» διοργανώνουν και προκηρύσσουν τον 4ο Αγώνα Δρόμου 8 χιλιομέτρων, με την επωνυμία «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ». Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος.

Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 04 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ.
Η διοργάνωση εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμού των εκδηλώσεων απελευθέρωσης της πόλης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ

ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ


-Στηρίζω αυτόν που που μιλά για την επέλαση της νέας τάξης πραγμάτων και εναντιώνεται
 σ΄ αυτή.
-Στηρίζω αυτόν που εναντιώνεται στην ισοπέδωση της παγκοσμιοποίησης.
-Στηρίζω αυτόν που μιλά για ορθοδοξία και Ελληνισμό και δεν ντρέπεται να ομολογήσει
την Πίστη του.
-Στηρίζω αυτόν που μιλά για Πατρίδα και Έθνος,όταν κάποιοι άλλοι θέλουν
 να ''σβήσουν'' αυτές τις ''αναχρονιστικές'' έννοιες.

Οι εξελικτικές γλωσσικές διαταραχές (Α’ μέρος). Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα.





Η γλώσσα έχει τρείς διαστάσεις, τη μορφή , το περιεχόμενο και τη χρήση, οι οποίες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Η μορφή αποτελεί τα δομικά στοιχεία του γλωσσικού συστήματος (φωνολογία, μορφολογία, σύνταξη). Το περιεχόμενο αφορά τη σημασιολογία, δηλαδή τη γνώση λέξεων (ονόματα, αντικείμενα, ενέργειες) και τον τρόπο που αυτές αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Η χρήση αφορά την πραγματολογία, δηλαδή τη χρήση της γλώσσας σε κοινωνικό πλαίσιο. Οι δυσκολίες σε αυτές τις τρείς διαστάσεις της γλώσσας αλληλοεπηρεάζονται, ωστόσο ο βαθμός δυσκολίας διαφέρει και αλλάζουν μορφή ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Τι είναι οι εξελικτικές γλωσσικές διαταραχές;

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ στη Κατερίνη


ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

08.00 μ.μ.

Πλατεία Ελευθερίας 

Θα μιλήσει: 

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ 

Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ

Θα ακολουθήσει παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών Ν. Πιερίας


ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ


Η Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 70 ΧΡΟΝΙΑ UNESCO-45 ΧΡΟΝΙΑ CIOFF



Ο Δήμος της Ηρωικής πόλης Νάουσας, δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Τουρισμού σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή Νέων του CIOFF®, (Greek CIOFF® Youth Movement ) διοργάνωσαν διήμερες εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εβδομήντα (70) ετών  της UNESCO, και των σαράντα πέντε (45) ετών συνεργασίας με τον CIOFF®.