Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Οριστικό: Για πέντε χρόνια θα φυλάμε τις αποδείξεις. Συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου με τις αποδείξεις.



Οι φορολογούμενοι πρέπει να κρατούν τα δικαιολογητικά και τις αποδείξεις των φορολογικών δηλώσεων των ετών από το 2010 ως και το 2015, καθώς αυτό προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, διευκρινίζει με σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Η νομοθεσία -από το 1994- προβλέπει 5ετή υποχρέωση για τους φορολογούμενους να κρατούν τις αποδείξεις δαπανών και άλλα δικαιολογητικά προκειμένου να τα επιδείξουν σε περίπτωση φορολογικού ελέγχου, σημειώνει το υπουργείο.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών κάνει λόγο για «ορισμένα δημοσιεύματα που δημιουργούν σύγχυση και παραπληροφόρηση σχετικά με το θέμα των αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι» και επισημαίνει τα ακόλουθα:

Η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης και η Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας σας καλούν στην προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ του Σουηδού σκηνοθέτη Φρέντρικ Γκέρτεν “Bikes vs Cars”.

Η προβολή θα γίνει την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου στις 8 το απόγευμα στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.

Η ΄ΑΛΗΘΕΙΑ΄ σας παρουσιάζει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την εκλογή διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Πιερίας.


Σε σύνολο 88 ψήφων έγκυρα 87 και 1 άκυρο.
Έλαβαν:

ΖΗΣΗΣ ΖΑΝΝΑΣ: Η Λαϊκή Ενότητα βρίσκεται σήμερα εδώ για να εκφράσει την αλληλεγγύη της στους αγωνιστές των διοδίων. (ΒΙΝΤΕΟ)


Η πιο όμορφη μέρα, ταξιδεύει στον Δήμο Καλαμαριάς!


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Μπέττυ Σκούφα για την σημερινή δίκη των διοδίων


Δηλώσεις του δικηγόρου Δημήτρη Σιανίδη για την σημερινή δίκη των διοδίων.

Πρόσκληση Ετήσιου Χορού Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"


Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας προσκαλούμε στον Ετήσιο Χορό του Συλλόγου μας που θα γίνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 και ώρα 1 το μεσημέρι στο κέντρο "ΠΙΕΡΙΔΑ" (1ο χλμ. Κατερίνης - Ν. Εφέσσου).

Φιλανθρωπική δράση της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας και του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Παραλίας

Γνωρίζουμε όλοι μας πολύ καλά ότι άνθρωποι δίπλα μας, ειδικά στις ημέρες που ζούμε, αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες.

Για αυτό το λόγο η Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας μαζί με τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Παραλίας  και τα μέλη τους μάζεψαν τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης για τους ανθρώπους που υποφέρουν. Τα είδη δόθηκαν στον Φιλόπτωχο Σύλλογο Κατερίνης.

Αθλητική γιορτή του Συλλόγου «Οι φίλοι του Πέτρου» στη Σίνδο

Αθλητική γιορτή διοργανώνεται την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016, στις 9.00 π.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Σίνδου υπό την αιγίδα του Δήμου Δέλτα, προς ενίσχυση του έργου του Συλλόγου «Οι φίλοι του Πέτρου».
Το μη κερδοσκοπικό Σωματείο Κοινωνικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Οι φίλοι του Πέτρου» έχει σκοπό την παροχή κάθε δυνατής Επιστημονικής, Κοινωνικής, Οικονομικής και Ηθικής Συμπαράστασης προς τα παιδιά που παρουσιάζουν επιληπτικές κρίσεις ή πάσχουν από νευρολογικές παθήσεις και τις οικογένειές τους.

Η αθλητική γιορτή –τουρνουά μπάσκετ- θα πραγματοποιηθεί με την φιλική συμμετοχή – υποστήριξη των Ακαδημιών των ομάδων Αστέρας Σίνδου, ΒΑΟ, ΧΑΝΘ, ΔΕΚΑ, GBA, HOOP και γνωστών παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε φιλικό αγώνα μπάσκετ.

Αθωωτική η απόφαση του δικαστηρίου για τους κατηγορούμενους των κινητοποιήσεων των διοδίων της Λεπτοκαρυάς. (ΒΙΝΤΕΟ)


ΗΛΙΑΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ: Μου έκανε εντύπωση η παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην δίκη. Μιλάμε για διχασμένες προσωπικότητες! Από την μια έρχονται να μας υπερασπιστούν και από την άλλη ψηφίζουν όλα αυτά τα μέτρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Να αθωωθούν οι κατηγορούμενοι πρότεινε η Εισαγγελέας, κάτι που βρήκε σύμφωνο και τον Πρόεδρο του δικαστηρίου, με συνέπεια να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι.
Να θυμίσουμε ότι οι πολίτες κατηγορούταν ότι συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις τον περασμένο Απρίλιο στα διόδια της Λεπτοκαρυάς και συγκεκριμένα για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Αθώοι οι διωκόμενοι αγωνιστές των διοδίων - Μικρή αλλά σπουδαία νίκη του κινήματος

Η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για τους διωκόμενους αγωνιστές των διοδίων σήμερα στην Κατερίνη αποτελεί μία μικρή μεν αλλά σημαντική νίκη του κινήματος ενάντια στα διόδια. Η "Λαϊκή Ενότητα" χαιρετίζει την αποφασιστικότητα των κατηγορουμένων και των αλληλέγγυων που αποδεικνύει ότι η τρομοκρατία της ποινικοποίησης των αγώνων δεν θα περάσει.

Δήμος Κατερίνης: ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ

 Ελαιοχρωματισμοί σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
 Στη διαμόρφωση ενός ελκυστικού μαθησιακού περιβάλλοντος, στην αισθητική αναβάθμιση των χώρων διδασκαλίας, συμβάλλουν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης, οι οποίες πραγματοποιούνται στο σύνολο των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Κατερίνης, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, όπου κρίνονται απαραίτητες.

Συνάντηση μελών του Ελληνικού Εθνικού τμήματος και της Επιτροπής Νέων του CIOFF (Διεθνές Συμβούλιο Οργανισμών των Φεστιβάλ Λαογραφίας και Λαϊκής Τέχνης) με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Τα μέλη του Ελληνικού Εθνικού τμήματος και της Επιτροπής Νέων του CIOFF (Διεθνές Συμβούλιο Οργανισμών των Φεστιβάλ Λαογραφίας και Λαϊκής Τέχνης) υποδέχθηκε  η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σοφία Μαυρίδου, στο γραφείο της, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας.

«Ημερίδα για το Συνταξιοδοτικό»


Ενημερώνουμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς ότι την Παρασκευή 8/01/2016 και ώρα 18.00 στην Εκάβη θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα το συνταξιοδοτικό. Θα μιλήσει ο Δ/τής του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους υπεύθυνος για τους εκπαιδευτικούς κ Χριστοδούλου.
Παρακαλούνται οι Δ/ντές να ενημερώσουν τους συναδέλφους-εκπαιδευτικούς
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας
Ο Πρόεδρος                 Ο Γενικός Γραμματέας
Βαρδακώστας Γεώργιος   Αντωνίου Χρήστος
          
                                             

Τώρα, αθώοι οι κατηγορούμενοι για τις κινητοποιήσεις στα διόδια! Σε λίγο πλήρες φωτορεπορτάζ.


Τώρα στα δικαστήρια Κατερίνης η δίκη των πολιτών για τις κινητοποιήσεις στα διόδια της Λεπτοκαρυάς.


Από το πρωί τα δικαστήρια γέμισαν από κόσμο που περιμένει να δικαστεί για τις κινητοποιήσεις στα διόδια της Λεπτοκαρυάς το περασμένο Απρίλιο.

Μέχρι στιγμής η δίκη δεν έχει ξεκινήσει, και είναι άγνωστο αν θα γίνει τελικά.

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» θα σας ενημερώνει τακτικά για τις εξελίξεις.

Το παρών τους έδωσαν η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπέττυ Σκούφα και ο βουλευτής κ. Χάρης Τζαμακλής.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν στο χώρο των δικαστηρίων Κατερίνης αρκετά μέλη της Λαϊκής Ενότητας Πιερίας με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή κ. Ζήση Ζάννα που εκφράζουν την συμπαράσταση τους στους κατηγορούμενους πολίτες.

Πλήρης ρεπορτάζ και βίντεο με δηλώσεις αργότερα εδώ στην «ΑΛΗΘΕΙΑ»

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ-ΕΑΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Ο Πιερικός Αρχέλαος θα αντιμετωπίσει την Κυριακή 10 Ιανουαρίου την ΕΑΚ Θεσσαλονίκης σε παιχνίδι για την 13η αγωνιστική της Β εθνικής κατηγορίας ανδρών.

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΟΥΡΟ

ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ. 
ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΔΕΙΝΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΟΥΡΟ (1948-2008)

Γιώργος Ντούρος, Φύσις αλατόμητος, εκδόσεις Ευώνυμος Οικολογική Βιβλιοθήκη, Αθήνα 2015, 421 σελίδες.
ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΦΑ

Με τον ωραίο, αμφίσημο τίτλο «Φύσις αλατόμητος», ο συντοπίτης μας Σάκης Κουρουζίδης, επιμελήθηκε με πολλή αγάπη και μόχθο ένα χορταστικό βιβλίο το οποίο δεν πρέπει να αφήσει ασυγκίνητο το βιβλιόφιλο κοινό (και) της Πιερίας.

Ο Σύλλογος "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ" Κατερίνης βραβεύει την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ


Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Ο Σύλλογος "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ" Κατερίνης διοργανώνει τον ετήσιο χορό του το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 20:30, στην αίθουσα "ΘΕΑΜΑ" (πρώην ΔΙΟΓΕΝΗΣ).

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου έπειτα από ομόφωνη απόφαση, θα βραβεύσει, κατά τη διάρκεια της βραδιάς αυτής, την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» «για τον γενναίο κοινωνικό αγώνα, το σπουδαίο και παραδειγματικό της έργο για τον τόπο και τον άνθρωπο».