Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Αθωωτική η απόφαση του δικαστηρίου για τους κατηγορούμενους των κινητοποιήσεων των διοδίων της Λεπτοκαρυάς. (ΒΙΝΤΕΟ)


ΗΛΙΑΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ: Μου έκανε εντύπωση η παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην δίκη. Μιλάμε για διχασμένες προσωπικότητες! Από την μια έρχονται να μας υπερασπιστούν και από την άλλη ψηφίζουν όλα αυτά τα μέτρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Να αθωωθούν οι κατηγορούμενοι πρότεινε η Εισαγγελέας, κάτι που βρήκε σύμφωνο και τον Πρόεδρο του δικαστηρίου, με συνέπεια να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι.
Να θυμίσουμε ότι οι πολίτες κατηγορούταν ότι συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις τον περασμένο Απρίλιο στα διόδια της Λεπτοκαρυάς και συγκεκριμένα για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.




Τόσο η αστυνομία όσο και όλοι οι μάρτυρες κατέθεσαν ότι ουδέποτε υπήρξε παρακώλυση συγκοινωνιών, και ότι απλά ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία.

Μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπέττυ Σκούφα, η οποία δήλωσε αλληλέγγυα στους κατηγορουμένους για τους αγώνες τους, και χαρακτηριστικά δήλωσε ότι σήμερα νιώθει και αυτή κατηγορουμένη.

Επίσης παρών σαν συνήγορος δυο εκ των κατηγορουμένων έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χάρης Τζαμακλής.

Την συμπαράσταση τους στους κατηγορούμενους πολίτες εξέφρασαν με την παρουσία τους μέλη της Λαϊκής Ενότητας Πιερίας με επικεφαλής των πρώην βουλευτή κ. Ζήση Ζάννα, καθώς και μέλη του ΠΑΜΕ.

Να σημειωθεί ότι αρκετοί ήταν και οι απλοί πολίτες που παρακολούθησαν την διαδικασία και εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στους διωκόμενους πολίτες, ενώ η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν ασφυκτικά γεμάτη με συνέπεια πολλοί να μείνουν εκτός αιθούσης.

*Σε επόμενο ρεπορτάζ θα σας παρουσιάσουμε δηλώσεις σε βίντεο της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπέττυς  Σκούφα καθώς και του δικηγόρου κ. Δημήτρη Σιανίδη, όπως και του πρώην βουλευτή κ. Ζήση Ζάννα.