Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Αυτά τα χόρτα ποιος θα τα καθαρίσει...

Αναγνώστης μας έστειλε τις φωτογραφίες που βλέπετε και είναι σημερινές από τα κοιμητήρια της Περίστασης. "Πηγαίνουμε να περιποιηθούμε τα μνήματα και φοβόμαστε για φίδια και οτιδήποτε άλλο μπορεί να κρύβεται μέσα στα χόρτα".

Έως το τέλος Μαΐου 2018 η δήλωση απόδοσης του τέλους πλαστικής σακούλας


Από 1.1.2018 επιβάλλεται περιβαλλοντικό τέλος ανά τεμάχιο λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς εμπορευμάτων ή προϊόντων. Οι υπόχρεοι σε δήλωση περιβαλλοντικού τέλους πλαστικής σακούλας, υποχρεούνται ανά τρίμηνο και μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη του τριμήνου στην απόδοση του τέλους με την υποβολή δήλωσης στην ΑΑΔΕ.

Νόμος του κράτους τα «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού»

Δεκτό έγινε, κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Δωρεάν ανοιχτά πανεπιστημιακά μαθήματα για όλους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας OpenCourses

Δωρεάν πανεπιστημιακά μαθήματα για όλους, από 26 Ιδρύματα της xώρας, χωρίς εγγραφή και χωρίς όριο αριθμού μαθημάτων, προσφέρει η ηλεκτρονική πλατφόρμα opencourses.gr 

Ιερατική Σύναξη και βράβευση κληρικού στην Κατερίνη

Την Τρίτη 24 Απριλίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε εόρτια Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος συζητά με τους Νέους.

Εκδρομή στη Βουλγαρία.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκδρομή της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων OAEE Ν. Πιερίας στη Βουλγαρία, όπως αυτή διοργανώθηκε στις 20 με 22 Απριλίου 2018, με τη συμμετοχή μελών της Ενώσεως αλλά και φίλων συνταξιούχων του Νομού μας.

Χρυσό μετάλλιο για τον Χαριτίδη Λευτέρη

Μεγάλη η επιτυχία του μαθητή του 6ου Γυμνασίου Κατερίνης, Χαριτίδη Λευτέρη, στο Διεθνές Τουρνουά ελληνορωμαϊκής πάλης που έγινε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας από τις 29 Μαρτίου ως τις 5 Απριλίου.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, κατά τη διάρκεια εορτασμού της Πρωτομαγιάς

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς 2018, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, με στόχο τη μείωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων και την αύξηση του βαθμού οδικής ασφάλειας...

Συνάντηση της βουλεύτριας Πιερίας Ε. Σκούφα με την Διοίκηση της Ένωσης Στρατιωτικών Πιερίας-Συζήτηση για τα προβλήματα και την επίλυσή τους

Mε την βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας κ. Μαυρίδης Βασίλειος με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. αποτελούμενη από τους Παρασκευά Μαυρομάτη, Κοσμά Καμάκα και Νεκτάριο Γκούσκο.

Grow Greek Tourism Online από το ΤΕΙ Κατερίνης

Το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Κεντρ. Μακεδονίας , στην Κατερίνη διοργανώνει σε συνεργασία με το Grow Greek Tourism Online της Google και του IAB Europe την Τρίτη 8 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο Εκάβη του Δήμου Κατερίνης.

200.611 ευρώ από τον ΕΛΓΑ στον Νομό Πιερίας

Αποζημιώσεις ύψους 6.285.344,85 ευρώ θα καταβάλει ο ΕΛ.Γ.Α. αύριο, 26 Απριλίου 2018, σε 4.525 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ευχαριστήριο

Aισθάνομαι την ανάγκη ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης να ευχαριστήσω δημόσια το Γ.Ν Κατερίνης και ειδικότερα τον Κύριο διευθυντή,τους γιατρούς της ορθοπεδικής κλινικής καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό για...

181.332 ευρώ στον Δήμο Κατερίνης από την κυβέρνηση για εξόφληση υποχρεώσεων. (Από το πρόγραμμα "ΑΚΣΙΑ")

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε την επιχορήγηση συνολικού ποσού 2.961.279,84 ευρώ στους Δήμους της Χώρας που αναφέρονται στον ακόλουθο πίνακα, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση υποχρεώσεών τους που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής...

Συλλήψεις για κλοπές στην Πιερία.

Συνελήφθησαν χθες (24 Απριλίου 2018) το απόγευμα στην Βέροια, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, 29χρονη ημεδαπή και 34χρονος ημεδαπός, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης και του Αστυνομικού Τμήματος Πύδνας – Κολινδρού...

Ο Δήμος Κατερίνης στην επίσημη τελετή υπογραφής συμφώνου συνεργασίας μεταξύ σχολικών μονάδων της Πιερίας και της Ρωσίας

Τον Δήμο Κατερίνης στην τελετή αδελφοποίησης (υπογραφής συμφώνου συνεργασίας), 10 σχολικών μονάδων της Πιερίας, με αντίστοιχα σχολικά συγκροτήματα της Νότιας Ρωσίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς» στη Θεσσαλονίκη...

ΕΚΘΕΣΗ: «40 χρόνια από το σεισμό της Θεσσαλονίκης του 1978, οι παλαιότεροι θυμούνται, οι νέοι μαθαίνουν»

Το Τμήμα Γεωλογίας Α.Π.Θ. και το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (ΑΜΦΙΘ), υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της ΣΘΕ με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από τον μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης που συνέβη την 20η Ιουνίου 1978 και ο οποίος αποτέλεσε ένα καθοριστικό σημείο για την ζωή της πόλης, διοργανώνουν έκθεση στον πολιτιστικό χώρο του Ισλαχανέ (*) κατά το διάστημα από 25 Απριλίου έως 30 Ιουνίου 2018. 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η υπ’ αριθ. 4/2012 Διάταξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης», οι ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας συγχαίρει το 4ο ΓΕΛ Κατερίνης και το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό επιχειρηματικών ταλέντων “Young Business Talents”. 

Αδελφοποίηση 2ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού με ρωσικό σχολείο από την πόλη Γκελεντζίκ

Στα πλαίσια πρωτοβουλίας της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας και της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας καθώς και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας,

Θανάσης Παπαγεωργίου: Περιβαλλοντικός βιασμός στα Πιέρια.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έκπληκτοι παρακολουθούμε την εξέλιξη του σχεδίου για τον περιβαλλοντικό βιασμό του ιστορικού και ομορφότερου βουνού της Ευρώπης, τα Πιέρια.

"Κάνουμε την Κατερίνη μια μεγάλη βιβλιοθήκη". Μέσα σε λίγες ώρες εξαντλήθηκαν όλα τα βιβλία! (ΦΩΤΟ)

Μεγάλη απήχηση είχε η δράση "Κάνουμε την Κατερίνη μια μεγάλη βιβλιοθήκη - Αυτό το βιβλίο είναι για σένα. Μπορείς να το πάρεις μαζί σου!"

56η ημέρα αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές. Πότε επιτέλους θα αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση;

Αδελφοποίηση μεταξύ 5ου Γυμνασίου Κατερίνης και Νο 12 imeni Zhukova, της πόλης Γκελεντζίκ Ν. Ρωσίας

Την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 στις 11:45 επισκέφθηκε το σχολείο μας η κα Turetckaia Elena Lazarevna διευθύντρια του σχολείου Νο 12 imeni Zhukova της πόλης Γκελεντζίκ Ν. Ρωσίας στο πλαίσιο προγράμματος αδελφοποίησης σχολείων της Ρωσίας, στα οποία διδάσκεται η ελληνική γλώσσα, με σχολεία της Κ. Μακεδονίας, που οργάνωσε η Π/θμια Εκπάιδευση Ν. Πιερίας.

Στο τραπέζι η τουριστική προβολή της Πιερίας - Φιλοξενία 38 Ρουμάνων τουριστικών πρακτόρων

Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας στο πλαίσιο των προσπαθειών της για προβολή της Πιερίας φιλοξενεί το διήμερο (24-25 Απριλίου), 38 τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους από την Ρουμανία, με σκοπό τη γνωριμία τους με τους ιστορικούς και γαστρονομικούς θησαυρούς του τόπου μας.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

404 π.Χ. - Τερματίζεται ο Πελοποννησιακός Πόλεμος με τη νίκη των Σπαρτιατών του Λύσανδρου εναντίον των Αθηναίων.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τετάρτη σήμερα 25 Απριλίου 2018