Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ο Δήμος Κατερίνης στην επίσημη τελετή υπογραφής συμφώνου συνεργασίας μεταξύ σχολικών μονάδων της Πιερίας και της Ρωσίας

Τον Δήμο Κατερίνης στην τελετή αδελφοποίησης (υπογραφής συμφώνου συνεργασίας), 10 σχολικών μονάδων της Πιερίας, με αντίστοιχα σχολικά συγκροτήματα της Νότιας Ρωσίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς» στη Θεσσαλονίκη...

την περασμένη Δευτέρα, εκπροσώπησαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Καλλιόπη Μπατάλα - Τζουμέρκα, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομος Κυραϊλίδης και ο πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. Θεόδωρος Παυλίδης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, ο Διευθυντής Π.Ε. Πιερίας Δημήτριος Συριανίδης, διευθυντές και εκπαιδευτικοί σχολείων του νομού.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου μετέφεραν στους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων, τα θερμά συγχαρητήρια του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, για την αξιοπρόσεκτη πρωτοβουλία, ενώ ευχήθηκαν «εποικοδομητικά αποτελέσματα στους νέους ορίζοντες που διανοίγονται από την αδελφοποίηση».

Όπως είναι γνωστό η ελληνική γλώσσα διδάσκεται ως ξένη γλώσσα επιλογής από την 1η Ιανουαρίου 2017 σε σχολεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας με υπουργική απόφαση και συγκεκριμένα στην Ε΄, Στ΄ Δημοτικού και στις τρεις τάξεις του γυμνασίου, γεγονός που προώθησε τις διαδικασίες αδελφοποίησης σχολείων της Ρωσίας, με σχολεία της Πιερίας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ευρύτερα.


Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
25-04-2018