Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

«ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ» Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΛΓΕΡΙ 12-19 ΜΑΪΟΥ


 Μέλη του χορευτικού του συλλόγου μας, «Το Ξαθέρι», θα ταξιδέψουν το διάστημα 12 – 19 Μαΐου στο Αλγέρι, προκειμένου να λάβουν μέρος στην πολυμελή αποστολή, η οποία θα συμμετάσχει για άλλη μια χρονιά στη Διεθνή ΤουριστικήΈκθεση της Αλγερίας. Η αποστολή διοργανώνεται στο πλαίσιο της πολιτικής για την τουριστική προβολή της Πιερίας από το τουριστικό γραφείο “MMTravel” της κ. Μάγδας Μουρατίδου, την οποία και ευχαριστούμε. Κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης το χορευτικό του συλλόγου μας θα βρίσκεται στο περίπτερο της ελληνικής αποστολής, όπου και  θα παρουσιάζει πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.


“Άλλος Δρόμος” : SOS εκπέμπουν οι παιδικές χαρές!




Το απόγευμα της Τρίτης, 28 Απριλίου, καθώς πραγματοποιούσαμε την καθιερωμένη έρευνα πεδίου στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης, ενόψει της λαϊκής συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 10 Μαΐου 2015, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου του Σιδ. Σταθμού, μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη μας περίμενε: ´Ολες οι παιδικές χαρές ήταν γεμάτες χόρτα και εγκαταλελειμμένες.
Στην εικόνα της εγκατάλειψης, βέβαια, η δημοτική αρχή έχει φροντίσει να μας εθίσει, μιας και τα τελευταία 9 χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ανακαίνιση, συντήρηση και γενικώς καμία προσπάθεια από την πλευρά της, για αξιοπρεπή και ουσιαστική αναβάθμιση των υπαρχουσών παιδικών χαρών. Για δημιουργία νέων, ούτε λόγος, θα ήταν υπερβολική η απαίτησή μας...
Ασφαλώς η δυσάρεστη έκπληξη δεν αφορά την εγκατάλειψη των παιδικών χαρών, αλλά το θράσος της δημοτικής αρχής να μην ακούει και να μην κάνει αυτό που εδώ και μήνες φωνάζουμε και καταγγέλλουμε.

ΤΩΡΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ «ΕΚΑΒΗ» ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ



Ευρωκοινοβουλετική Ομάδα του ΚΚΕ: Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου για την πορεία ένταξής της Αλβανίας στην ΕΕ




Στη συζήτηση για την "έκθεση προόδου της Αλβανίας" στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, επεσήμανε τα εξής:        
" Δεκαέξι χρόνια από το βάρβαρο πόλεμο ΝΑΤΟ και Ε.Ε. στη Γιουγκοσλαβία το 1999, με χιλιάδες θύματα, αποδεικνύεται ο  μοναδικός στόχος του :
Εκμετάλλευση "παρθένων" αγορών για χρυσοφόρες μπίζνες, έλεγχος πλουτοπαραγωγικών, ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους.  Ίδιος ο στόχος της Ε.Ε. για ενσωμάτωση της Αλβανίας και συνολικά των Δυτικών Βαλκανίων σ΄αυτήν, σε ανταγωνισμό με ΗΠΑ και Ρωσία.
Παρά τις υποκριτικές δηλώσεις, ΕΕ και αστικές δυνάμεις της περιοχής υποδαυλίζουν εθνοτικές και θρησκευτικές διαφορές, εθνικούς μεγαλοϊδεατισμούς, επαναχάραξη των συνόρων, την επαναλαμβανόμενη απειλή ένωσης Αλβανίας με το προτεκτοράτο του Κοσσυφοπεδίου. Κέρδη για τα μονοπώλια, διαίρει και βασίλευε για τους λαούς  που δεν βρήκαν " ανθρώπινα δικαιώματα" όπως επικαλέσθηκε η Ε.Ε. για την επέμβασή της στα Βαλκάνια και την πορεία σύνδεσης της Αλβανίας μ' αυτήν, αλλά μόνο φτώχεια, ανεργία και προσφυγιά. 
Στην ανατροπή αυτού του δρόμου, ενάντια σε ΕΕ και κεφάλαιο βρίσκεται η ειρήνη και η ευημερία των λαών των Βαλκανίων".
                                    
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

Πρόβλημα με τα "πρωτάκια" της πόλης μας δημιουργεί ρύθμιση στο νέο σχέδιο ορίων φοίτησης των Δημοτικών Σχολείων της Κατερίνης.



Αντιδράσεις από τους γονείς της πόλης μας αναμένεται να προκαλέσει μια παράγραφος που αναφέρεται στις εγγραφές μαθητών και μαθητριών στην Α΄ Δημοτικού από την νέα σχολική χρονιά 2015-16.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση περιλαμβάνεται στο νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης των ορίων φοίτησης των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας που πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στην ΔΕΠ (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας) του Δήμου Κατερίνης.

Τι προβλέπεται λοιπόν με την νέα ρύθμιση:

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Ο Δήμαρχος Κατερίνης κ.Σάββας Χιονίδης στην Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης.



Συνέντευξη παραχώρησε πριν από λίγο ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης στο κανάλι της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης.
Αυτά είναι μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από ότι είπε ο Δήμαρχος Κατερίνης:

Θα πρέπει άμεσα το ΕΣΠΑ να επεκταθεί ως το τέλος του 2016



Να καταλήγουμε σε σχηματοποιημένες προτάσεις σε όλα τα επίπεδα



Κρίσιμο γεγονός και για τον τουρισμό της Πιερίας, είναι να υπάρξει πολιτική σταθερότητα



Ευελπιστούμε πως θα επικρατήσει η λογική με τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων.



Η αυτοδιοίκηση απέδειξε πως δουλεύει καλά



ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ



Οι μνημονιακές πολιτικές λιτότητας και περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες που είχαν επιβάλει οι μνημονιακές κυβερνήσεις και η τρόικα στον ελληνικό λαό, εκτός από τα αλλεπάλληλα αρνητικά ρεκόρ που «πέτυχαν» στον οικονομικό τομέα (ανεργία, ύφεση, δημόσιο χρέος, «κόκκινα» δάνεια, ιδιωτικά χρέη προς Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία, κλπ), «κατάφεραν» μια ακόμα ανεπανάληπτη «επίδοση»: να αφήσουν 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες χωρίς υγειονομική φροντίδα, χωρίς πρόσβαση σε φάρμακα, χωρίς νοσοκομειακή περίθαλψη παρά μόνο σε πολύ επείγουσες περιπτώσεις. Σε ένα σύστημα που η περίθαλψη συνδέονταν άμεσα με την εργασία και την κοινωνική ασφάλιση, οι στρατιές ανέργων που προκάλεσε η νεοφιλελεύθερη διαχείριση της κρίσης έφεραν την Ελλάδα στα πρόθυρα μιας πρωτοφανούς για ευρωπαϊκή χώρα ανθρωπιστικής και υγειονομικής κρίσης, με εγκύους χωρίς παρακολούθηση, με καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα και παιδιά χωρίς εμβόλια.
 Καθημερινά γινόμασταν μάρτυρες των κοινωνικών ανισοτήτων  που βάθαιναν το χάσμα μέσα στην Ελληνική κοινωνία και δημιουργούσαν "στρατιές" πολιτών στο περιθώριο της κοινωνίας.Για εμάς στο ΣΥΡΙΖΑ η δημιουργία ενός ανθρωποκεντρικού κράτους με αλληλεγγύη  προς τους πολίτες του είναι μια θέση αδιαπραγμάτευτη. Η  πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας όλων των ανασφάλιστων πολιτών είναι μια προεκλογική υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ που υλοποιείται άμεσα.
Η  πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας όλων των ανασφάλιστων πολιτών είναι μια προεκλογική υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ που υλοποιείται άμεσα.
Με το νέο σύστημα θα έχουν πλέον πλήρη  ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη  όλοι οι πολίτες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και φέρουν
νομιμοποητικά έγγραφα,όπως και παιδιά μεταναστών, αιτούντες άσυλο και έγκυες γυναίκες.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Επίσκεψη στην Λαϊκή Αγορά της πόλης μας έκαναν σήμερα το πρωί οι μαθητές της Α΄ τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.



Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης επισκέφτηκαν την Λαϊκή Αγορά της Κατερίνης όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα προϊόντα που υπάρχουν εκεί, να αγοράσουν διάφορα φρούτα, ενώ αρκετοί παραγωγοί στην θέα των μικρών μαθητών τα προσφέρανε δωρεάν φρούτα, λαχανικά και άλλα προϊόντα!
Η χαρά των παιδιών φαινόταν στα πρόσωπα τους και ήταν ενθουσιασμένα μιας και για πολλά από αυτά ήταν η πρώτη τους επίσκεψη στην Λαϊκή.
Τα παιδιά συνόδευαν οι δασκάλες της Α1 και Α2 τάξης, οι κυρίες Ζωή Νταμπώση και Ουζούνη Φανή.

Στην Κατερίνη τα Εόρτια Μουσικών Σχολείων Κεντρικής Μακεδονίας. Με φορέα υποδοχής και οργάνωσης το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης



Το ανεκτίμητο παιδαγωγικό και καλλιτεχνικό έργο που προσφέρουν τα μουσικά σχολεία στην Παιδεία του Τόπου και στην Ελληνική Κοινωνία θέτουν στο επίκεντρο «Τα Εόρτια Μουσικών Σχολείων Κεντρικής Μακεδονίας», τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου-5ου ΓΕΛ Κατερίνης. 

Μαζί Δήμος Κατερίνης και Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας- Μια κοινωνική σύμπραξη για τη διαχείριση του επισιτιστικού προγράμματος.



 Μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μεταξύ  αιρετών και εκπροσώπων  των ΟΤΑ με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης  Θεανώ Φωτίου για το επισιτιστικό πρόγραμμα αποφασίστηκε η από κοινού σύμπραξη Δήμου Κατερίνης και Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Σε πνεύμα συναίνεσης λόγω της οξύτητας του επισιτιστικού προβλήματος μερίδας του πληθυσμού, αποφασίστηκε η κοινή σύμπλευση όλων των φορέων. Σε χθεσινή συνάντηση του Περιφερειακου συμβούλου Στεφανου Μπιτόπουλου και του Δημοτικού συμβούλου Νίκου Παπαζιώγα συζητήθηκαν οι τομείς δράσεις των εταίρων και συμφωνήθηκε η συνεργασία και η από κοινού σύμπραξη των δύο βασικών εταίρων.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης στο Noesis | Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας



Εκπαιδευτική εκδρομή για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης σήμερα στην Θεσσαλονίκη όπου επισκέφτηκαν το Noesis | Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας.


Οι μικροί μαθητές ενθουσιάστηκαν με αυτά που είδαν κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής εκδρομής.


Παρακολούθησαν στον «Προσομοιωτή» την ταινία  «το Σινικό Τείχος» ένα από τα θαύματα του κόσμου, με εξαιρετική αρχιτεκτονική και πλούσιο ιστορικό παρελθόν.

Στη συνέχεια στο «Πλανητάριο» παρακολούθησαν την ταινία «Αστερισμοί και Μύθοι».
Η ταινία «Αστερισμοί και Μύθοι» – ASTRONOMYTHS με ένα μαγικό τρόπο, μεταφέρει στο θεατή τα αστρικά συστήματα και τον κόσμο των μύθων, που έδωσαν την ονομασία τους στον κάθε αστερισμό.


Υπεύθυνοι της εκπαιδευτικής εκδρομής ήταν οι κ. Αναστασιάδου Βούλα και Δαμασκηνού Ανθή.

Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης: Η ματαιοδοξία ορισμένων ξεπερνάει κατά πολύ τον πήχη της δημοκρατίας που με πάθος αναζητούσαν...



Όσοι προεκλογικά μιλούσαν για ταμπακιέρες, ας μας πούνε αν τις τελευταίες 365 μέρες ζούνε στην πόλη μας ή σε κάποια γειτονική.
Όσοι "μπήκαν" σε ψηφοδέλτια απλά και μόνο για να "συμπληρώσουν", ας συνεχίσουν να ζούνε ως φερέφωνα κάποιων, όσοι ήταν υποψήφιοι λαγοί (για να στρώσουν το χαλί της Βουλής σε συνεργάτες τους) ας μας πούνε ποιους έχουνε κουμπάρους κι όσοι περιμένουν να αλλάξει ο Καλλικράτης για να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω, ας μας θυμίσουν λίγο τις ανύπαρκτες (στο δημοτικό συμβούλιο) φωνές τους.
Κάποιες φορές η ματαιοδοξία ορισμένων ξεπερνάει κατά πολύ τον πήχη της δημοκρατίας που με πάθος αναζητούσαν.
Προφανώς όλοι όσοι προεκλογικά μας ζάλιζαν και προφανώς μας έπεισαν πως έχουν όρεξη και διάθεση να ασχοληθούν με τα κοινά εδώ και 12 μήνες κάνουν τα μπάνια του λαού.
Ίσως το να χαριεντίζεσαι με όσους, μήνες πριν χαρακτήριζες ανίκανους, αποτελεί για μερικούς τον ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατίας, όμως δυστυχώς δεν θα αποτελέσει ποτέ την απάντηση στα όσα γύρω μας συμβαίνουν.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΟΡΤΩ ΚΑΙ ΣΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΝΕΣΤΩΡ- ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!



Για το νομοσχέδιο που έχει φέρει προς ψήφιση το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τη Δημόσια Διοίκηση τοποθετήθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής ο Χάρης Τζαμακλής, σταχυολογώντας τις σημαντικότερες καινοτομίες του:



«Στοχεύει ευθέως στον αναγκαίο εκδημοκρατισμό και τον επίσης αναγκαίο εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης» 

Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης στον πεζόδρομο της Δαγκλή. Ξάνθη, Πόλις Ονείρων και .... εκπλήξεων. (Φωτογραφίες-βίντεο)



Συνεχίζονται οι εκπλήξεις από το "Ξάνθη, Πόλις Ονείρων" καθώς  τα Μουσικά σχολεία κατακλύζουν με τις εκδηλώσεις τους και τις παρουσιάσεις τους, δρόμους, πλατείες, πάρκα, γωνιές, μέρη που περπάτησε και κοντοστάθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις, μέρη που αντίκρισε, που αισθάνθηκε, που εμπνεύστηκε και αργότερα δημιούργησε αυτό το ξεχωριστό ηχόχρωμα που από μόνο του είναι μια ολόκληρη σχολή.

Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης σήμερα το πρωί εμφανίστηκε στον πεζόδρομο της Δαγκλή και με το Μαέστρο Δημήτρη Καραπινίδη παρουσίασε ένα μικρό δείγμα της δουλειάς του που καταχειροκροτήθηκε από όλους.

Η δικηγόρος Σοφία Πανίδου σήμερα το μεσημέρι στο Dion Channel.



Σήμερα στις 16:30, στο κανάλι του Dion Channel θα μιλήσει εκ μέρους του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας, η Δικηγόρος που αντιπροσωπεύει τον Σύλλογο, η κ.Σοφία Πανίδου. Η ανάγκη ύπαρξης ενός Συλλόγου που απευθύνεται στην Τέχνη, στην πόλη της Κατερίνης αλλά και σε όλη την Πιερία, οι προσπάθειες του ίδιου του Συλλόγου να αναδείξει την πολιτισμική μας ταυτότητα, οι δράσεις του, αλλά και οι διεκδικήσεις για την αναγκαιότητα της στέγασης του σε κάποιο χώρο, είναι κάποια από τα θέματα που θα συζητηθούν.

Συνάντηση στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυριδου με τους αντιδημάρχους των τριών δήμων και των εκπροσώπων ΑΜΕΑ σχετικά με τη δημιουργία της ΡΑΜΠΑΣ SEATRACK για πρόσβαση των ΑΜΕΑ στις παραλίες.




8η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στην Κατερίνη από την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας.



Η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ καλεί τα μέλη, τους φίλους και τους ποδηλάτες της Πιερίας να δώσουν το μαζικό παρών την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 και ώρα 10:30 (αναχώρηση 11:15-11:30) στην Πλατεία Ελευθερίας, συμμετέχοντας ενεργά στην 8η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ, που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 32 και πλέον πόλεις της Ελλάδας.
Η διαδρομή θα είναι Κατερίνη - Παραλία - Κατερίνη. Κατά τη διάρκεια της πορείας ο καθένας έχει την ευθύνη της μετακίνησής του. Ανήλικοι επιτρέπεται να συμμετέχουν μόνο εφόσον επιτηρούνται από κάποιον ενήλικα. Παρακαλούμε να φροντίσετε για τις ανάγκες σας και να διαθέτετε νερό, καπέλο και ό,τι άλλο ο καθένας κρίνει απαραίτητο.
Όπως κάθε χρόνο, οι ποδηλάτες όλης της Ελλάδας θα ξεχυθούν στους δρόμους. Την Κυριακή 10 Μαΐου, σε δεκάδες πόλεις, θα διαδηλώσουμε για τα αιτήματά μας:
- Βάλτε το ποδήλατο στα σχολεία
Μαθήματα ποδηλάτου και οδικής ασφάλειας με ποδήλατο για τα παιδιά, εργασίες για την προβολή των οφελών από την μετακίνηση με ποδήλατο, ασφαλείς χώροι στάθμευσης εντός του χώρου των σχολείων και γενικότερη διευκόλυνση της καθημερινής μετακίνησης με ποδήλατο καθηγητών και μαθητών.
- Δίκτυα Ποδηλατόδρομων
Δίκτυα σε όλες τις πόλεις, για ασφαλή, άνετη και ευχάριστη ποδηλατική μετακίνηση. Δεν χρειάζονται κοστοβόρες κατασκευές, αρκεί να αφαιρεθεί λίγος χώρος από τα αυτοκίνητα. Θα πρέπει να διατρέχουν ολόκληρες τις πόλεις, περνώντας από τους πιο σημαντικούς προορισμούς (κεντρικά σημεία, σχολεία, κλπ).
Πρέπει επιτέλους να υιοθετηθεί και στη χώρα μας μια ουσιαστική πολιτική για την βιώσιμη κινητικότητα στις πόλεις. Το ποδήλατο μπορεί να δώσει τη λύση σε αμέτρητα προβλήματα που μαστίζουν την καθημερινότητα. Επιπλέον μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στο μέτωπο του περιβάλλοντος και της οικονομίας.
Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στηρίζει την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (4-10 Μαΐου 2015) που φέτος είναι αφιερωμένη στα Παιδιά.
“Βάλτε το ποδήλατο σε όλα τα σχολεία, και ποδηλατόδρομους σε κάθε συνοικία”

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ) ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ





Παρέμβαση για το παραεμπόριο και την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά έκανε ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου


Στο Επιμελητήριο Σερρών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας  των Προέδρων των Επιμελητηρίων Μακεδονίας – Θράκης με την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. 

Πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC) του 2ου τμήματος Διασωστών, για το έτος 2015 στις πρώτες βοήθειες BLS/AED.





    Στις 03 Μαΐου 2015  ημέρα Κυριακή και ώρα 16:00, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  η πιστοποίηση του  δεύτερου τμήματος  Διασωστών  για το έτος 2015, από τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης ( ERC) της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας ,τον Πρόεδρο της Δ.Ο.Π.  και ειδικό Καρδιολόγο Κο. Θεόδωρο Γρηγορόπουλο και τον  Κο. Νικόλαο  Γκούρτσα  Διευθυντή προγράμματος του (ERC).
     Μετά το πέρας του σεμιναρίου  και της συνεχόμενης πρακτικής αξιολόγησης δόθηκαν επάξια  οι πιστοποιήσεις στους νέους Διασώστες.
    Ο Πρόεδρος και οι εκπαιδευτές της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας ευχαριστούν θερμά τους εκπαιδευόμενους για την άψογη συνεργασία κατά τη διάρκεια των εκπαιδεύσεων και της πιστοποίησης.
     Οι εγγραφές για τα νέα τμήματα Διασωστών συνεχίζονται κανονικά στα γραφεία του χώρου στέγασης της ομάδας μας στην οδό Νοσοκομείου 2 (Παλιό Νοσοκομείο).
     Τρόποι επικοινωνίας :
Με τη  Γ. Γραμματέα Κα. Μαρία Αμβροσιάδου στο τηλ. 6972921777,
ή να στείλετε e-mail στο     diasostikiomadapierias@yahoo.gr .
Για φωτογραφικό υλικό έτσι ώστε να δείτε τις δράσεις μας μπορείτε να επισκεφτείτε το site www.rtp.gr ή να μας βρείτε στο face book πληκτρολογώντας: Διασωστική Ομάδα Πιερίας.

      Με εκτίμηση

                - Ο -                                                                - Η –
          ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                                        

Θεόδωρος Γρηγορόπουλος                                      Μαρία Αμβροσιάδου
                                          

Η λίστα με τα πρατήρια που νοθεύουν καύσιμα.




Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, συνολικά 219 πρατηριούχοι έχουν πιαστεί να νοθεύουν καύσιμα, ύστερα από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν.
Στη ιστοσελίδα του το υπουργείο έχει δημοσιεύσει τη λίστα με τα πρατήρια υγρών καυσίμων που τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα.

Η νοθεία των καυσίμων έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία αλλά και να κοροϊδεύουν τους οδηγούς – πελάτες τους, οι οποίοι καλούνται από τη μία να σηκώσουν το βάρος από το υψηλό κόστος αγοράς των καυσίμων και από την άλλη να πληρώσουν οποιαδήποτε ζημιά τυχόν προκύψει στο όχημά τους λόγω της νοθείας.

(πατήστε για να δείτε την λίστα  ΕΔΩ)

Πρόταση της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών για τις Λυκειακές επιτροπές




Φίλοι και φίλες

Εμείς οι Ελεύθεροι Εκπαιδευτικοί της Πιερίας δε δεχόμαστε εντολές από κανέναν. Διαμορφώνουμε μόνοι μας τις θέσεις μας και δίνουμε λόγο μόνο στους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς, τους οποίους εκπροσωπούμε στα συνδικαλιστικά όργανα και τα υπηρεσιακά συμβούλια.
Απαλλαγμένοι από ιδεολογικές θολούρες και κομματικές αγκυλώσεις, δε φοβόμαστε να λέμε πάντα τα πράγματα με το όνομά τους. Επειδή αρκετοί φαίνεται ότι ενοχλήθηκαν από την τοποθέτησή μας για τις λυκειακές επιτροπές, καταθέτουμε σήμερα την πρότασή μας για τη συγκρότηση αυτών των επιτροπών στο μέλλον.
Δικαίωμα για τη συμμετοχή στις λυκειακές επιτροπές θα πρέπει να έχουν μόνο όσοι εργάζονται σε σχολικές μονάδες (Λύκεια, Γυμνάσια, ΕΠΑΛ) είτε ως εκπαιδευτικοί είτε ως διοικητικοί. Από τους ενδιαφερόμενους θα επιλέγονται κάθε χρόνο με κλήρωση αυτοί, που θα στελεχώνουν τις συγκεκριμένες επιτροπές. Όσοι επιλέγονται, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, μέχρι να δοθεί η δυνατότητα και σε όλους τους υπόλοιπους, να εμπλακούν στη διαδικασία αυτή, με τρόπο που να μην δημιουργεί πρόβλημα στη διεξαγωγή των εξετάσεων.
Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να συμμετέχουν στις επιτροπές διοικητικοί, που υπηρετούν στις Διευθύνσεις ή οπουδήποτε αλλού εκτός από σχολικές μονάδες. Αντίθετα θα μπορούν να συμμετέχουν, εφόσον το επιθυμούν στις επιτηρήσεις και μάλιστα χωρίς όριο επιτηρήσεων.

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών

Χάρης Τζαμακλής Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για το Ν/Σ της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Καλημέρα, Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 σήμερα.


Μουσικο-αφηγηματική εκδήλωση στην Κατερίνη με θέμα : Μακεδονομάχοι - Θρηνητικά και Δοξαστικά Ρωμαίικα Άσματα.

Ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος "Κυριακή" διοργανώνει μουσικο-αφηγηματική εκδήλωση στην Κατερίνη,το Σάββατο 9 Μαϊου 2015 και ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κατερίνης "ΕΚΑΒΗ".
Παρουσίαση αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα με αφηγήσεις, θρηνητικὰ και δοξαστικὰ ρωμαίικα άσματα, απὸ την πολυμελή χορωδία «Άγιος Νέστωρ», Αγίου Δημητρίου Κιλκίς.
Την χορωδία συνοδεύει το γνωστό πανελληνίως παραδοσιακό συγκρότημα
«Ιχνηλάτες της Παράδοσης».
Μια αφηγηματική - μουσική διαδρομή στη ζωή και τη δράση των Μακεδονομάχων, με αναφορές περιστατικών από τη ζωή τους και τραγούδια αφιερωμένα ονομαστικά σ΄αυτούς.