Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Πρόβλημα με τα "πρωτάκια" της πόλης μας δημιουργεί ρύθμιση στο νέο σχέδιο ορίων φοίτησης των Δημοτικών Σχολείων της Κατερίνης.



Αντιδράσεις από τους γονείς της πόλης μας αναμένεται να προκαλέσει μια παράγραφος που αναφέρεται στις εγγραφές μαθητών και μαθητριών στην Α΄ Δημοτικού από την νέα σχολική χρονιά 2015-16.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση περιλαμβάνεται στο νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης των ορίων φοίτησης των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας που πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στην ΔΕΠ (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας) του Δήμου Κατερίνης.

Τι προβλέπεται λοιπόν με την νέα ρύθμιση:



Στην περίπτωση εγγραφής μαθητή ή μαθήτριας στην Α΄ τάξη Δημοτικού, η εγγραφή του θα γίνει με το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης των ορίων φοίτησης.
Δηλαδή θα εγγραφεί στο νέο σχολείο που θα προκύψει με τις αλλαγές των οδών.

Αν ο συγκεκριμένος μαθητής έχει αδερφό ή αδέρφια στο παλιό σχολείο αυτό πλέον δεν παίζει κανένα ρόλο και ο μαθητής της Α΄ τάξης Δημοτικού είναι υποχρεωμένος να εγγραφεί στο νέο σχολείο..

Δηλαδή θα δούμε από τον Σεπτέμβριο οικογένειες να χωρίζονται στα δύο με το ένα παιδί να φοιτά στο σχολείο που ήδη ήταν και το άλλο παιδί υποχρεωτικά να φοιτά σε άλλο σχολείο που υποδεικνύει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας!

Έτσι η ύπαρξη ενός ή και παραπάνω παιδιών μιας οικογένειας σε ένα σχολείο δεν παίζει πλέον κανένα ρόλο!

Επίσης αντιδράσεις πρόκειται να προκαλέσει η διάταξη ότι οι εγγραφές από τα «πρωτάκια» θα γίνουν φέτος στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και όχι στα σχολεία όπως και γινότανε κάθε χρόνο, έτσι οι γονείς θα πρέπει να μεταβούν στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και από εκεί θα.. μαθαίνουν που θα φοιτήσουν τα παιδιά τους…

Τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα σήμερα, η «ΑΛΗΘΕΙΑ» έγινε αποδέκτης πολλών παραπόνων από γονείς που θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα τη νέα σχολική χρονιά.
Δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να «συμορφωθούν» με τις νέες ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νέο σχέδιο.
Μάλιστα οι αντιδράσεις κάποιων γονέων ήταν ιδιαίτερα έντονες...

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Αστέριο Κρίτογλου, που επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ μας..

Ο κ. Κρίτογλου δήλωσε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι απαραίτητη για να στελεχωθούν τα τρία νέα Δημοτικά Σχολεία.
Σε επίμονες ερωτήσεις μας, άφησε ανοιχτό ένα ενδεχόμενο σε περίπτωση που δεν δημιουργείται κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα να υπάρξουν εξαιρέσεις στην ρύθμιση και ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί με κάποια.. ελαστικότητα.
Επίσης μας είπε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε οικογένειες όπως πολύτεκνοι, με οικονομικά προβλήματα και με ειδικές ανάγκες.

Είναι γεγονός πάντως ότι ο κ.Κρίτογλου στην συνομιλία του μαζί μας, έδειξε κατανόηση και υποσχέθηκε ότι θα το ξαναδεί το θέμα.

Μιλήσαμε και με κάποια μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Κατερίνης που μας δήλωσαν ότι διαφωνούν με την ρύθμιση και ότι δεν πρόκειται να την ψηφίσουν αν δεν αλλάξει…

Το σίγουρο είναι ότι αν δεν αλλάξει η συγκεκριμένη ρύθμιση, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και ο Δήμος Κατερίνης (που από εκεί θα πρέπει να περάσει το νέο σχέδιο) θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις αντιδράσεις των οικογενειών που θίγονται.

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» παρακολουθεί την υπόθεση και θα σας ενημερώνουμε άμεσα μόλις προκύπτουν νέα στοιχεία.