Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Γράφει ο Γιώργος Βαζάκας* - φιλόλογος


Βλέπω καταχαρούμενος – δεν το κρύβω – στο διαδίκτυο: «Την προηγούμενη Τετάρτη 14/7/2021 χιλιάδες Έλληνες διαδήλωσαν σε κάθε πλευρά της χώρας κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών και των μέτρων υγειονομικού – Απαρτχάιντ, κάτι που έδειξε να ταρακουνά την κυβέρνηση».

Το κράτος - σκαντζόχοιρος…

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός *


Η λέξη σκαντζόχοιρος παράγεται ετυμολογικώς από την «άκανθα», το αγκάθι και τον «χοίρο». Αν τον πιάσεις, πληγώνεσαι και πονάς. Είναι σχεδόν άτρωτος. Εχθρός του τρομερός είναι η πονηρή αλεπού. Πώς κατορθώνει όμως και τον καταβροχθίζει;

Διαβάστε το ξανά και ξανά...

Ο Αντώνης Σαμαράς «σπάει» την εκκωφαντική σιωπή της κυβέρνησης της ΝΔ για τις προκλήσεις των τούρκων και του Ερντογάν στην Κύπρο

Δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την παρουσία του Ρ. Τ. Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο.

"Πρωτοβουλία Πέλεκα" : «Επιτείνεται η ανησυχία μας για το ποτάμι»

Η Πρωτοβουλία του Πελέκα έχει εκφράσει με κάθε τρόπο την αγωνία της στα 13 χρόνια που υφίσταται αλλά ακόμα περισσότερο το 2017 με τις πλημμύρες από τις οποίες παραλίγο να πνιγούμε.

149.301 ευρώ πρόστιμο στην ΔΕΥΑΚ

Πρόστιμο 149.301 ευρώ στην ΔΕΥΑΚ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κατερίνης) για τις παρακάτω παραβάσεις που αφορούν τη λειτουργία της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Κατερίνης (ΕΕΛ):

Στην Γαλλία η πρώτη φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πάλης στην άμμο

Στο St.Laurent στην όμορφη Γαλλική Ριβιέρα διεξήχθησαν οι αγώνες της πρώτης φάσης από τις 4 στο σύνολο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πάλης στην άμμο...

Στην Κύπρο για την ετήσια συνάντηση στίβου Ελλάδα-Κύπρος Κ18 η Κατερίνα Νατσιοπούλου του Αρχέλαου Κατερίνης

Αναχωρεί σήμερα με την Εθνική ομάδα στίβου Κ18, για την Λεμεσό της Κύπρου, η αθλήτρια του Αρχέλαου Κατερίνης Κατερίνα Νατσιοπούλου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας για τον εμβολιασμό για τον COVID 19

Τα εμβόλια σώζουν εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο και συνιστούν μια από τις αποτελεσματικότερες παρεμβάσεις στην προστασία της δημόσιας υγείας παγκοσμίως.

Τρεις συναυλίες του Μουσικού Σχολείου σε Κ. Αγιάννη, Παραλία & Ολυμπιακή Ακτή

Δήμος Κατερίνης – Οργανισμός Πολιτισμού: Τρεις συναυλίες του Μουσικού Σχολείου σε Κ.Αγιάννη, Παραλία & Ολυμπιακή Ακτή - «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΗΧΟΙ» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η συμπολίτισσα μας εκπαιδευτικός-θεολόγος Αιμιλία Ζαχαριάδου εκπροσώπησε την Πιερία στο Ετήσιο Μνημόσυνο για τους ηρωικούς πεσόντες της Κύπρου

ΚΥΠΡΟΣ
Το Γενικό Προξενείο της Κύπρου, με έδρα την Θεσσαλονίκη, τέλεσε στις 18-7-2021 στις 10:30 π.μ στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Γ' Σώματος Στράτου, Ετήσιο Μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά τη διάρκεια του πραξικόπηματος και της Τουρκικής εισβολής τον Ιούλιο 1974.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

H 20ή Ιουλίου είναι η 201η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο (202η σε δίσεκτα έτη). Υπολείπονται 164 ημέρες.

Γιορτάζουν σήμερα:

Ο καιρός σήμερα στην Κατερίνη

Αίθριος προβλέπεται να είναι σήμερα 20 Ιουλίου 2021 ο καιρός στην πόλη της Κατερίνης.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία, Μακεδονία. Τρίτη σήμερα 20 Ιουλίου 2021