Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Παιδικός Σταθμός Περίστασης: Προτεραιότητα στα παιδιά.

Αφήνοντας πίσω τις δυσκολίες των ημερών  που διανύουμε, το προσωπικό και τα μικρά παιδιά του παιδικού σταθμού Περίστασης, παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία την αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή γιορτή με θέμα : "Τα παιδιά όλου του κόσμου "
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ Θωμάς Παπαδημητρίου ο οποίος μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, συνεχάρη το προσωπικό και ευχαρίστησε τους γονείς και όλους όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση.
Ακόμη τίμησαν με την παρουσία τους τη γιορτή ο αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ Κώστας Τσιουκάνης,το μέλος της ΔΗΚΕΔΗΚ και δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κυριακίδης, ο πρόεδρος της ΔΚ Περίστασης Γιώργος Χελιδονόπουλος, ο τοπικός σύμβουλος ΔΚ Καλλιθέας Κώστας Πολυχρόνης και πλήθος κόσμου.

Ανακοίνωση Οργανωτικής Επιτροπής Euro U-19 2015 (Για τις αποδοκιμασίες στους Γερμανούς..)


Με την ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής του UEFA EURO U19 που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στις πόλεις της Κατερίνης, της Λάρισας και της Βέροιας, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής ανακοινώνεται ότι:
Απευθύνουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας στον φίλαθλο κόσμο των πόλεων της Κατερίνης, της Λάρισας και της Βέροιας, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας.

Η απόφαση της ΕΠΟ να παραιτηθεί από πιθανά έσοδα και να διαθέσει δωρεάν τα εισιτήρια της διοργάνωσης, δεν εξασφάλιζε, από μόνη της και δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών στη χώρα μας, την αθρόα προσέλευση θεατών κάθε ηλικίας και φύλου στα γήπεδα. Αυτό που αποδείχτηκε, επομένως, κατά τις δύο πρώτες ημέρες του UEFA EURO U19 είναι ότι η απήχηση και η διείσδυση του ποδοσφαίρου στην κοινωνία εξακολουθεί να είναι ευρεία.

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου ΑΝΑΒΟΛΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Λόγω των πολιτικών εξελίξεων που ταλανίζουν την Ελληνική κοινωνία και μετά από συμφωνία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου με την εταιρεία παραγωγής, αναβάλλεται η θεατρική παράσταση «παραμύθι χωρίς όνομα» της Κάρμεν Ρουγγέρη.

  Η παράσταση ήταν προγραμματισμένη να παρουσιασθεί  την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015 στο Αρχαίο θέατρο Δίου, πάντα στο πλαίσιο του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Θα δοθεί μέσα στο μήνα Αύγουστο σε  ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί αργότερα.  

Ξεκίνησε η ανακατασκευή των παιδικών χαρών στην πόλη μας;




Η γιορτή του Αγίου Προκοπίου στα ΚΑΑΥ Πλαταμώνα και στην Ολυμπιακή Ακτή.


Εξαντλήθηκαν μέσα σε μια ώρα τα σημερινά εισιτήρια της Εθνικής μας για τον αγώνα της Κυριακής με την Γαλλία. Αύριο πάλι θα διανέμονται νέα εισιτήρια. (Επίσης εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια για τον αγώνα της Παρασκευής ανάμεσα στην Γερμανία και Ολλανδία)



Δήλωση του προπονητή της Εθνικής Νέων Γιάννη Γκούμα.

Ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με την Αυστρία, ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Γκούμας προέβη στην εξής δήλωση: “Οφείλουμε να αφήσουμε πίσω μας το νικητήριο ματς με την Ουκρανία και να επικεντρωθούμε στο επόμενο, αυτό κόντρα στην Αυστρία. Πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς η αυστριακή ομάδα διαθέτει πολύ καλούς παίκτες. Πιστεύω πως με το πλάνο που ετοιμάσαμε και με τους γρήγορους επιθετικούς που διαθέτουμε, έχουμε πολλές ελπίδες να πάρουμε και πάλι ένα θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα θα παρουσιαστεί βελτιωμένη. Είμαστε σε καλό δρόμο και θεωρώ πως ο στόχος της πρόκρισης είναι εφικτός. Θέλουμε τον κόσμο της Λάρισας κοντά μας στον αγώνα της Πέμπτης. Χρειαζόμαστε τη στήριξή του. Εμείς από την πλευρά μας θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό”. 

UEFA U-19 Greece 2015 : Τα backstage της Εθνικής Νέων


Σάββας Χιονίδης: Η Κατερίνη αποδεικνύει τις δυνατότητες που διαθέτει στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Κατερίνη, η ποδοσφαιρική πρωτεύουσα της Ευρώπης

Η εντυπωσιακή προσέλευση των φιλάθλων της Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής στον πρώτο αγώνα του 14ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων (UNDER 19) της UEFA   και η όμορφη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, δικαιώνει τον τίτλο που της αποδόθηκε ως «Κατερίνη, η Ποδοσφαιρική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».
Παρά τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα, οι φίλαθλοι έδωσαν τον «τόνο» στην καθημερινή  ζωή της πόλης με έναν εντελώς μοναδικό και γεμάτο ζωντάνια παλμό και ύφος, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Η Κατερίνη αποδεικνύει τις δυνατότητες που διαθέτει στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Παράλληλα, επιτυγχάνεται ο στόχος μας να αποτελέσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μια γιορτή για όλους και κυρίως για τους νέους που ζουν σε αυτήν, καθώς και να αφήσει τις απαραίτητες υποδομές, που δημιουργήσαμε ως πολύτιμη κληρονομιά μετά τη λήξη του».
Επιπλέον, ο Δήμαρχος κάλεσε το φίλαθλο κοινό «να συνεχίσει να στηρίζει τους ποδοσφαιριστές όλων των εθνικών ομάδων, σε όλη τη διάρκεια της πολυήμερης παρουσίας τους στα γήπεδα της Πιερίας».
Σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα που ακολουθεί, την προσεχή Παρασκευή στο Α’ ΔΑΚ θα φιλοξενηθεί στις 21:00, ο αγώνας Γερμανίας – Ολλανδίας,  την Κυριακή και ώρα 21:00, η  Εθνική μας ομάδα θα αναμετρηθεί  με την Γαλλία, ενώ την Δευτέρα στις 21:45 θα διεξαχθεί το παιχνίδι μεταξύ Ρωσίας – Γερμανίας.

Ουρές για ένα εισιτήριο σήμερα το πρωί στο περίπτερο του UEFA UNDER 19 στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.




Ο Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Κορινού " Εύξεινος Πόντος" γιορτάζει τα 39 του χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα και σας προσκαλεί στο 20ο Ποντιακό - πολιτιστικό τριήμερο που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 10, 11 και 12 Ιουλίου 2015 στο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Κορινού με ώρα έναρξης 21:30.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015
Τριανταφυλλίδης Κυριάκος – Τραγούδι
Παπαδόπουλος Δημήτρης – Λύρα, αγγείο
Συρανίδης Χρήστος – Λύρα, Τραγούδι

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015
Θεοδωσιάδης Κώστας – Τραγούδι
Ραφαηλίδης Λευτέρης  - Λύρα, τραγούδι

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015
Νικολαϊδης Στάθης - Τραγούδι
Ατματζίδης Γιώργος - Λύρα
Ζώης Κώστας - Νταούλι
Συρανίδης Χρήστος – Λύρα, τραγούδι
Ραφαηλίδης Λευτέρης – Λύρα,τραγούδι

Καταστροφές, ζημιές και δολιοφθορές προκλήθηκαν από αγνώστους στις αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα τένις, μπάσκετ), στη Δημοτική κοινότητα της Παραλίας Κατερίνης.


Δεν έχουν περάσει περισσότερες από δέκα ημέρες, από τότε που οι εγκαταστάσεις άλλαξαν εικόνα, συντηρήθηκαν, εξοπλίστηκαν κατάλληλα και υποδέχθηκαν στους κόλπους τους νέους και νέες της περιοχής, καθώς και τους επισκέπτες της τουριστικής περιόδου, που επιλέγουν να αθληθούν στους συγκεκριμένους χώρους. Οι καταστροφές είναι εκτεταμένες και επικεντρώνονται στις μπασκέτες (ταμπλό, στεφάνια, διχτάκια),  το τερέν και τα φιλέ των γηπέδων τένις.

Με βραδιά Μαροκινού κινηματογράφου ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 44ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

       
   Με την προβολή κινηματογραφικής ταινίας από την φετινή τιμώμενη χώρα, το Μαρόκο, ξεκίνησε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ.
   Η ταινία «Ανδαλουσία αγάπη μου» του Μαροκινού σκηνοθέτη Μοχάμεντ Ναντίφ,  προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης 7 Ιουλίου 2015 στο ανοικτό θέατρο του πάρκου της Κατερίνης, προβολή που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου με την Κινηματογραφική Λέσχη της Κατερίνης και με την υποστήριξη της πρεσβείας του Μαρόκου.
   Το πολυπληθές κοινό απόλαυσε μια ταινία που σκιαγραφεί το ακανθώδες ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, δραματοποιώντας το γεγονός με αρκετό χιούμορ.

Θεοφάνης Θ.Γκατζής-Συμπεράσματα από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου

Tα συμπεράσματα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου ήταν τα εξής: O ελληνικός λαός, παρά το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας  που έσπειραν η εγχώρια και εξωτερική πολιτική ελίτ, καθώς και τα μιντιακά μέσα υπερψήφισε το ΟΧΙ!! Ακόμη, στήριξε το ΟΧΙ στα τελεσίγραφα και στις πολιτικές λιτότητας, καθώς  και το ΝΑΙ για μια βιώσιμη οικονομική λύση στην Ευρώπη της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας! Χρέος όλων των πολιτικών κομμάτων ,ανεξαρτήτως της θέσης που έλαβαν υπέρ του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ ,να εργαστούν από κοινού για την επίτευξη μιας βιώσιμης οικονομικής συμφωνίας! Έτσι ,προς τη σωστή κατεύθυνση ήταν το κοινό ανακοινωθέν μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα 6 Ιουλίου. Επιπρόσθετα, οι Ευρωπαίοι επιβάλλεται να λάβουν σοβαρά υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να επιδείξουν διαλλακτικότητα, ώστε να προκύψει μια συμφωνία που να έχει βιώσιμο χαρακτήρα! Εν κατακλείδι, στις κρίσιμες αυτές στιγμές για την πατρίδα μας ,επιβάλλεται  να υπάρξει εθνική ομοψυχία, καθώς ανατρέχοντας στο ιστορικό παρελθόν της χώρας μας διαπιστώνουμε ,ότι  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!!!

Θεοφάνης Θ.Γκατζής
Οικονομολόγος-Διεθνολόγος
Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πιερίας
Μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας
ethnikosagwn.blogspot.gr
Facebook: Θεοφάνης Γκατζής

Twitter: Θεοφάνης Γκατζής