Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση Οργανωτικής Επιτροπής Euro U-19 2015 (Για τις αποδοκιμασίες στους Γερμανούς..)


Με την ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής του UEFA EURO U19 που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στις πόλεις της Κατερίνης, της Λάρισας και της Βέροιας, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής ανακοινώνεται ότι:
Απευθύνουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας στον φίλαθλο κόσμο των πόλεων της Κατερίνης, της Λάρισας και της Βέροιας, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας.

Η απόφαση της ΕΠΟ να παραιτηθεί από πιθανά έσοδα και να διαθέσει δωρεάν τα εισιτήρια της διοργάνωσης, δεν εξασφάλιζε, από μόνη της και δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών στη χώρα μας, την αθρόα προσέλευση θεατών κάθε ηλικίας και φύλου στα γήπεδα. Αυτό που αποδείχτηκε, επομένως, κατά τις δύο πρώτες ημέρες του UEFA EURO U19 είναι ότι η απήχηση και η διείσδυση του ποδοσφαίρου στην κοινωνία εξακολουθεί να είναι ευρεία.


Επ’ ευκαιρία, επιθυμούμε να μεταφέρουμε προς τον φίλαθλο κόσμο τα συγχαρητήρια που δεχτήκαμε από την UEFA για την - πέραν κάθε προσδοκίας - εντυπωσιακή παρουσία του στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, στο AEL FC Arena και στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας. Σε αυτό το σημείο αξίζει να επισημανθεί ότι η αρνητική αντίδραση που σημειώθηκε πριν από την έναρξη του αγώνα Γερμανία-Ισπανία εκτιμούμε ότι έτυχε δυσανάλογης προβολής σε σχέση με την πραγματική της έκταση. Το ακριβές της διαπίστωσης, άλλωστε, αποδεικνύουν και οι δηλώσεις του κ. Ζοργκ (προπονητής Εθνικής Γερμανίας), ο οποίος ευχαρίστησε το κοινό της Λάρισας και τόνισε ότι ο ίδιος και οι παίκτες του ένιωσαν φιλόξενα στο AEL FC Arena.

Επίσης, από την UEFA η Οργανωτική Επιτροπή έλαβε συγχαρητήρια για την αρτιότητα των εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν τις προπονητικές και αγωνιστικές ανάγκες των συμμετεχουσών Εθνικών Ομάδων στο UEFA EURO U19 και ειδικότερα για την ποιότητα των χλοοταπήτων που αναβαθμίστηκαν για να καλύπτουν τις διεθνείς προδιαγραφές και οι οποίοι, με σωστή χρήση, θα μείνουν παρακαταθήκη στις περιοχές που φιλοξενούν τη διοργάνωση.