Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ

Ο Πιερικός Αρχέλαος στην τελική Φάση Πρωταθλήματος Εφήβων 2015-16

O Πιερικός Αρχέλαος τερμάτισε αήττητος στην πρώτη θέση του Α ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ.
 Με το τέλος της κανονικής περιόδου θα διεξαχθούν οι αγώνες της τελικής Φάσης του Πρωταθλήματος Εφήβων μεταξύ των ομάδων που βαθμολογικά κατετάγησαν στην 1η θέση του κάθε ομίλου.
 Στη Τελική Φάση του πρωταθλήματος θα συμμετέχουν οι ομάδες των συλλόγων:

Να πει ΝΑΙ η Κατερίνη για κέντρο φιλοξενίας του Αντώνη Μάντζιου

Το θέμα για το προσφυγικό αναβλήθηκε (ήταν πρόταση για προ ημερησίας συζήτηση από τον Άλλο δρόμο) και θα συζητηθεί σε επίπεδο επικεφαλής παρατάξεων όταν επιστρέψει ο δήμαρχος από την Αθήνα.
Ελπίζουμε ο κ. Χιονίδης να μεταπεισθεί και να προτείνει να αναλάβει και η Κατερίνη ένα κομμάτι από την φιλοξενία των προσφύγων - μεταναστών μιας και η πρόταση πολλών δημάρχων είναι να επιμεριστεί η φιλοξενία τους σε πολλά κέντρα υποδοχής κατά μήκος της Εθνικής Οδού.

Εθνικός Ν. Κεραμιδίου-Ποσειδώνας Ν. Πόρων 4-1 HD "Watch or Die" αγώνας της χρονιάς!!! Β' ΕΠΣ Πιερίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Νίκου Κολίτση (Μetrosport.gr)

RED ALERT! Ο αγώνας σταθμός του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που συζητιέται όσο κανένας και έχει ήδη γίνει viral,  πριν κυκλοφορήσει το αποκλειστικό «μετροπολιτικό» βίντεο, σ' όλη την Πιερία και από τώρα σ' όλη την Ελλάδα, δεν μπορεί παρά να έχει καταγραφεί από το Metrosport.gr, για να μπει «σαλόνι» στο παγκόσμιο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ Κ.Λ.Θ. Γ' Λ/Τ (ΚΑΤΕΡΙΝΗ)


Για την εισαγγελική παραγγελία κατά των αγροτικών κινητοποιήσεων

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό το σχέδιο ποινικοποίησης και καταστολής του αγώνα των αγροτών. Αυτό το στόχο υπηρετεί και η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προς τους κατά τόπους εισαγγελείς, να προχωρήσουν μαζί με τις αστυνομικές αρχές, στην καταστολή του αγώνα των αγροτών και στην άσκηση ποινικών διώξεων. Ο αγώνας της φτωχομεσαίας αγροτιάς για το δίκιο της δεν είναι «έγκλημα», όπως χαρακτηρίζεται στην εισαγγελική παραγγελία. Είναι αγώνας επιβίωσης ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα και στο σύνολο της πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ που καταστρέφει τους μικρούς και μεσαίους αγρότες.

Εκδήλωση - αφιέρωμα στον συνθέτη Γιώργο Καζαντζή από το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης

Την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016, στις 20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης  το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης θα παρουσιάσει εκδήλωση – αφιέρωμα, με τίτλο «Ανοιξιάτικη Ρομάντζα», στον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Καζαντζή. Το μουσικόφιλο κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον καλλιτέχνη, το έργο του και να απολαύσει μελωδίες και τραγούδια του εκτελεσμένα από τα Σύνολα Μουσικής Έκφρασης και Δημιουργίας του Μουσικού Σχολείου.
Στην εκδήλωση θα παρίσταται  και ο ίδιος ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής μαζί με τους συνεργάτες του Λιζέτα Καλημέρη και  Δημήτρη Ζερβουδάκη, που θα τραγουδήσουν γνωστές επιτυχίες του συνθέτη.

Συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ στον Σ. Σταθμό Κατερίνης

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες,
Η Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ. Πιερίας  συνεχίζοντας τη δράση της ενημερώνοντας τους εργαζόμενους  για  το αντιασφαλιστικό τερατούργημα κυβέρνησης-κουαρτέτου, που μειώνει παραπέρα όλες τις συντάξεις, που μειώνει της δαπάνες για την υγεία, ενώ η νέα γενιά δε θα πάρει ποτέ σύνταξη, διοργανώνει  συγκέντρωση  στο  δημοτικό διαμέρισμα  του Σ. Σταθμού, έξω από το καφενείο Πέτρος.  

“Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ” ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΞΑΝΑ, ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΚΟΠΟ

Ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Πιερίας “Ο ΕΥΑΓΟΡΑΣ”, το Θεατρικό Εργαστήρι “ΑΥΛΑΙΑ”, ο Δήμος Κατερίνης και η Ιερά Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ

Tο Σάββατο 5 Μαρτίου και ώρα 19.30 στο συνεδριακό κέντρο “ΕΚΑΒΗ” να παρακολουθήσετε την πολυσυζητημένη θεατρική παράσταση “Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ” του Φάνου Ναθαναήλ σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μιχαήλ.
Ο σκοπός της παράστασης είναι η συλλογή τροφίμων αντί εισιτηρίου, τα οποία θα παραλάβει η Ιερά Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, τα οποία θα διαθέσει σε άπορους συμπολίτες μας.

Εύα Καϊλή: "Ελλάδα, Τουρκία, Frontex υπεύθυνες για την επιχειρησιακή διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού"

Ελλάδα, Τουρκία, Frontex είναι υπεύθυνες για την επιχειρησιακή διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Γ. Στόλτενμπεργκ, απαντώντας σε ερωτήσεις της Ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή, Προέδρου της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ και του κ. Νίκου Ανδρουλάκη, μέλους της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων.

Το μικρό ρωμαϊκό θέατρο θέλει να ζήσει ξανά

Του Πάνου Σκουρολιάκου*

Θυμάμαι το μικρό αρχαίο θέατρο στην Παλιά Επίδαυρο. Πρόχειρα περιφραγμένο, πνιγμένο στα αγκάθια, περίμενε υπομονετικά τη δεκαετία του ΄70, να ξαναζωντανέψει και να συγκεντρώσει στις κερκίδες του εραστές της τέχνης του θεάτρου και της μουσικής. Η «Μικρή Επίδαυρος», όπως έχει γίνει γνωστή, χτίστηκε τον 4ο αιώνα π.Χ., άρχισε να ανασκάπτεται το 1971 και τώρα πια, κάθε καλοκαίρι, προσφέρει στο κοινό πολιτιστικό έργο υψηλής ποιότητας.
Δεν είναι η μοναδική περίπτωση μικρού αρχαίου θεάτρου κοντά σε ένα μεγαλύτερο και πιο... διάσημο!

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π. Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ: «Δυνατότητα αποδέσμευσης δικαιούχων γεωργοπεριβα-λοντικών δράσεων του ΠΑΑ 2007-2013 χωρίς κυρώσεις»

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας γίνεται γνωστό ότι:
Μετά την έγκριση του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων των γεωργοπεριβαλλοντικών ενισχύσεων του ΠΑΑ 2007-2013 των δράσεων 2.3Α «Ολοκληρωμένη διαχείριση στην παραγωγή καπνού» και 2.3Β «Ολοκληρωμένη διαχείριση στην παραγωγή σακχαροτεύτλων», που έχουν υπογράψει σύμβαση έως την 31-12-2014, μεταφέρονται ως ανειλημμένες στο νέο ΠΑΑ 2014-2020.

Ο ονειρεμένος μου κόσμος

Του Γιάννη Τσαπουρνιώτη

Στη μακρινή μου φαντασία, καθημερινά, ξημερώνει η ημέρα των ονείρων μου. Γεννάται ένας κόσμος διαφορετικός σε συνθήκες ζωής, σε νοοτροπία, σε συμπεριφορά, σε ποιότητα, σε προσφορά, σε αξία, σε ήθος.
Στην ονειρεμένη μου χώρα ξαναγεννιούνται σπουδαίοι ιστορικοί, φιλόσοφοι, λογοτέχνες, ποιητές, συγγραφείς, συνθέτες, αθλητές, ιεράρχες, ηγέτες με κύρος και προσωπικότητα. Οι τελευταίοι εμπνέουν και καθοδηγούν τους πολίτες με πράξεις τέτοιες που τους κατατάσσουν στην πρώτη θέση εκτίμησης και αναγνώρισης του ρόλου τους.

Ευχαριστήριο της βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα


Τα περαστικά της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" στην βουλεύτρια μας, να είναι καλά στην υγεία της
Θέλω ολόψυχα να ευχαριστήσω τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν Κατερίνης για την αμέριστη βοήθεια που μου πρόσφεραν ώστε να λυθεί άμεσα το μικρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα. Μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, με ανθρωπισμό και αυταπάρνηση δίνουν καθημερινά μια δύσκολη μάχη. Δική μας υποχρέωση πλέον να στηρίξουμε με κάθε τρόπο και μέσο την δημόσια δωρεάν υγεία.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, ΤΟΝ Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Ντυνόμαστε γλυκούληδες

* ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 3.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
* ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ, ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ, ΟΙ «ANIMUS BAND» ΚΑΙ «Η ΠΕΠΙΤΑ Η ΚΛΟΟΥΝ»

Πρόταση εκδήλωσης στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης: "Τι συμβαίνει με το Ισλάμ; - Ιστορική προσέγγιση"

Τις τελευταίες δεκαετίες όλο και εντονότερα βιώνουμε, άμεσα ή έμμεσα, την έκρηξη του ισλαμικού φονταμενταλισμού στη Μέση Ανατολή και την εντατικοποίηση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας. Ταυτόχρονα, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, γινόμαστε μάρτυρες των πρωτοφανών προσφυγικών ροών, κυρίως μουσουλμάνων, που διέρχονται από τη χώρα μας με προορισμό την Ευρώπη.

Καλημέρα, Δευτέρα σήμερα 29 Φεβρουαρίου 2016


Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Καστοριά - Πιερικός Αρχέλαος 61-54



Ο Πιερικός Αρχέλαος ηττήθηκε από την Καστοριά με 61-54 σε εκτός έδρας αναμέτρηση για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της β΄εθνικής κατηγορίας ανδρών.

Εντυπώσεις από την Δραστηριότητα της Olympus Mountain Activities την 28 Φεβ 2016


Κάτω Όλυμπος Λίμνη Κατή : 28 Φεβ 2016! Χίλιες λέξεις δεν αρκούν να περιγράψουν τις εικόνες που αντικρίσαμε, ήμασταν εκεί όπου η ομορφιά του τοπίου ξεπερνά κάθε ανθρώπινη σκέψη . Συλλέκτες εμπειριών !!!!H σημερινή δραστηριότητα , θα έχει μια ιδιαίτερη θέση στο ημερολόγιο της ψυχής μας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πιερίας σας προσκαλεί την Παρασκευή 4 του Μάρτη, στις 6:30 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο Δ. Κατερίνης («Εκάβη») σε εκδήλωση για το Ναζίμ Χικμέτ (1902-1963). Για τη ζωή και το έργο του, αλλά και για την εποχή του θα μιλήσουν ο Γιώργος Μαργαρίτης, Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ, και ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων. Η εκδήλωση περιλαμβάνει, επίσης, συζήτηση, προβολή βίντεο, απαγγελίες και μελοποιημένο Χικμέτ από Έλληνες συνθέτες.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τους εθελοντές διαφόρων τομέων του Ενοριακού Έργου στον κεντρικότερο Ναό της Κατερίνης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εν ενεργεία και διατελέσαντες εφημέριοι, εκκλησιαστικοί σύμβουλοι, κυρίες της Φιλοπτώχου, ιεροψάλτες και μέλη της χορωδίας κ.ά.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ…… ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΥΨΩΤΙΚΟΣ ΓΕΡΑΝΟΣ

Μία έκπληξη περίμενε την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου τον μικρό Γιώργο Καλογεράκο μαθητή του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Κατερίνης, ο οποίος αντιμετωπίζει χρόνια  κινητικά προβλήματα , όταν αντιπροσωπεία του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του τοπικού μμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης τον επισκέφτηκε στο σπίτι του και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα,  προσφέροντάς του ένα ολοκαίνουριο πτυσσόμενο  τηλεχειριζόμενο ανυψωτικό  γερανό ,  ARDOO Caresafe 140  με δυνατότητα ανύψωσης 140 κιλών, συνολικής αξίας 2.750,00€  που θα  λύσει τις λειτουργικές του ανάγκες.

1ος ΑΓΩΝΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Με πολύ δυνατές εμφανίσεις από τους κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης ολοκληρώθηκε ο 1ος Αγώνας Αξιολόγησης που πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία(ΕΚΟΦΝΣ) το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Φεβρουαρίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στο Σχινιά με σκοπό τον έλεγχο της πορείας των αθλητών της Ολυμπιακής και Προολυμπιακής Ομάδας και την επιλογή νέων αθλητών στην Εθνική μας Ομάδα. Πρόκειται για την πρώτη αγωνιστική δοκιμασία της χρονιάς ενώ έχουν προηγηθεί τακτικές μηνιαίες επισκέψεις Ομοσπονδιακών Προπονητών στα σωματεία με συνεχείς εργομετρήσεις και τεστ αντοχής.

Ο λόγος του Προέδρου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Πιερίας κ. Τσιώτσιου Θεόδωρου στην σημερινή εκδήλωση κοπής πίτας στην "ΕΛΙΑ"


Αξιότιμοι προσκεκλημένοι
Αγαπητοί φίλοι του Σωματείου
Συναδέλφησες   και  Συνάδελφοι
Θέλω να  σας   μεταφέρω  τον  Αγωνιστικό  και  Συναδελφικό  Χαιρετισμό   της Διοίκησης  του Σωματείου μας  για το χρόνο που διανύουμε   για   Υγεία   και   Ειρήνη.
Εμείς οι λαϊκοί  άνθρωποι  τις  ευχές τις λέμε από καρδιάς  και  πάντα  ελπίζουμε και   προσδοκούμε  για  καλύτερες  μέρες,    καλύτερη  Υγεία,  καλύτερη  Ζωή.
Με  δύο  λέξεις   ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ   &   ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Ο ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1878

 Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου εορτάστηκε στον Κολινδρό η 138ή επέτειος της Επανάστασης, την οποία κήρυξε ο Επίσκοπος Κίτρους Νικόλαος Λούσης, το εγκόλπιο του οποίου σώζεται στο Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως με εγχάρακτη επιγραφή του 1878.
Το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.
Στη συνέχεια, τελέστηκε η καθιερωμένη Δοξολογία, μετά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο της Ενορίας Οικονόμο π. Παναγιώτη Τιμαμόπουλο.
Ακολούθησαν τρισάγιο ενώπιον της προτομής του Επισκόπου Κίτρους Νικολάου και παρέλαση σχολείων και συλλόγων.

Πλήθος κόσμου σήμερα το πρωί για την κοπή πίτας του φιλοζωικού σωματείου Κατερίνης «Ο ΆΡΓΟΣ» και την εκλογή νέου Δ.Σ. Ποιοι εκλέχτηκαν.


Παρά την δυνατή βροχή αρκετοί ήταν αυτοί που βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στα γραφεία του φιλοζωικού σωματείου Κατερίνης «Ο ΆΡΓΟΣ».
Και ο λόγος ήταν η κοπή πίτας του σωματείου, αλλά και η εκλογή νέου Δ.Σ.

Δείτε σε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης τα ιατρικά μηχανήματα που παρέδωσε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.



ΈΓΙΝΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 40 ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ


Έγινε με επιτυχία, παρά τον άσχημο καιρό, η εκδήλωση τιμής για τους 40 εκτελεσμένους συμπατριώτες μας από τον Άγιο Δημήτριο και το Λιβάδι.
Η εκδήλωση έγινε στον τόπο  όπου εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά κατοχικά στρατευματα, στο Σταθμό Κατερίνης στις 28-2-2016 και την ευθύνη της διοργάνωσης είχε το παράρτημα Κατερίνης της  Πανελληνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δ.Σ.Ε.

Δείτε σήμερα στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" ρεπορτάζ από την κοπή πίτας και τις εκλογές των φιλόζωων της Κατερίνης. Ιδιαίτερα μεγάλη η συμμετοχή των φιλόζωων της Κατερίνης για τις εκλογικές διαδικασίες του φιλοζωικού σωματείου "Ο ΑΡΓΟΣ". Ποιο είναι το νέο Δ.Σ. που προέκυψε...


Εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Κολινδρού. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Με βροχή πραγματοποιήθηκαν στον Κολινδρό Πιερίας οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της επανάσταση του 1878. Η ιστορική ημέρα για την απελευθέρωση του Κολινδρού και της ευρύτερης περιοχής είναι η 17η Οκτωβρίου 1912. Ημέρα Τετάρτη, εννιά το πρωί έφτασε σαν προπομπός του Ελληνικού στρατού μια δυάδα Ελλήνων αξιωματικών, ο Αλέξανδρος Ζάννας (υφυπουργός της Αεροπορίας αργότερα) γιος του γνωστού για την εθνική του δράση στη Θεσσαλονίκη και σ’ όλη τη Μακεδονία γιατρού Δημητρίου Ζάννα κι ο Νικόλαος Πετρωτός γαμπρός του, που φιλοξενήθηκαν στο σπίτι των αδελφών Θωμά και Βασιλείου Κομψελίδη.

Δωρεά αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ για το Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης



Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2016, στις 15:00, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, παραδόθηκαν στο Κρατικό Νοσοκομείο της πόλης ιατρικά μηχανήματα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Η παράδοση πραγματοποιήθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας στον χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου «Αλέκος Φτίκας». Τα μηχανήματα αποτελούν δωρεά του Ελληνογερμανικού ΣυλλόγουFörder- und Freundeskreis Elliniko e.V. από το Αμβούργο της Γερμανίας και σύμφωνα με την διοίκηση Νοσοκομείου πρόκειται να καλύψουν μεγάλα κενά.

Η εκδήλωση των Συνταξιούχων του ΙΚΑ Ν. Πιερίας αυτή την ώρα στην "ΕΛΙΑ" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Προβολή της Δευτέρας από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου την ταινία "45 Χρόνια". Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.

Σκηνοθεσία: Άντριου Χέιγκ
Παίζουν: Τομ Κόρτνεϊ, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Τζέραλντιν Τζέιμς

Πώς θα μπορούσα να μειώσω τα έξοδα θέρμανσης;


Απαντήσεις σε αυτή, αλλά και σε πολλές άλλες ερωτήσεις, δίνονται μέσα από την σελίδα της «Τεχνική και Επαγγελματική Συμβουλευτική Ομάδα του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης», στην διεύθυνσηhttp://advice-team.blogspot.gr/, από τον σύλλογο καθηγητών του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Κατερίνης.
Μπορείτε να αναζητήσετε μέσα από τις υπάρχουσες ερωτήσεις τα θέματα που σας ενδιαφέρουν ή να στείλετε τις δικές σας ερωτήσεις για να απαντηθούν ως ξεχωριστό θέμα μέσα από την σελίδα...

Στο «σπίτι» ενός κατάκοιτου γέροντα σε μια καθώς πρέπει κεντρική συνοικία της Κατερίνης! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δέκα φωτογραφίες και ένα σύντομο βίντεο από το «σπίτι» ενός κατάκοιτου γέροντα σε κεντρική συνοικία της Κατερίνης! Για μεγέθυνση κάντε κλικ στις φωτογραφίες.

Σήμερα, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, στις 15:00, δεχτήκαμε τηλεφώνημα από συμπολίτη μας ο οποίος μας ανέφερε το παρακάτω περιστατικό: Σε κεντρική περιοχή της πόλης μας, ζει μόνος του, ανήμπορος άνδρας, ηλικίας περίπου 75 ετών σε συνθήκες που είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς:

Καλημέρα, Κυριακή σήμερα 28 Φεβρουαρίου 2016


Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου


Σας καλούμε σε τακτικής συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, που θα γίνει στις 29 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κατερίνης, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα:

Η ετήσια εκδήλωση της ΝΔ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 40 ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ


Δελτίο Τύπου της ΠΥΔΝΑΣ ΚΙΤΡΟΥΣ

Με μοναδικό απόντα τον τιμωρημένο Δημητρίου Δημήτρη , θα ταξιδέψει η ΠΥΔΝΑ το πρωϊ της Κυριακής για την Αγχίαλο του Βόλου όπου θα αντιμετωπίσει την ομάδα του ΠΥΡΑΣΣΟΥ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ  ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΚΑΙ 30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Μας δουλεύουν όλοι κανονικά


Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης
Βαρέθηκα να ακούω τη λέξη «πρέπει». Με πιάνει αλλεργία όταν αυτοί που παίρνουν αποφάσεις, αντί να κάνουν κάτι και να δώσουν λύση στα προβλήματα, κάνουν μόνο διαπιστώσεις.  Για παράδειγμα:

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ


Είναι η στιγμή να περάσουμε από τα συνθήματα του Χθες, στην εποχή της παραγωγής ιδεών για το Αύριο"
Συγχαρητήρια και καλή δύναμη στο Βασίλη Γεωργιάδη που μετά την εμπιστοσύνη και τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνέδρων, των οργανώσεων και των μελών μας πανελλαδικά αναδείχθηκε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Να σταματήσουμε το πραξικόπημα –συλλογικές συμβάσεις εργασίας τώρα
Η οικονομική κρίση έχει μετατραπεί σε μια γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις κατάφεραν να μετατρέψουν την κρίση σε μια ευκαιρία για να υλοποιήσουν τα πιο επιθετικά τους σχέδια. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια γενικευμένη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Μία διαδικασία αναδιανομής πλούτου και εξουσίας υπέρ του κεφαλαίου και εναντίων του κόσμου της μισθωτής εργασίας και του καθημερινού μόχθου.