Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τους εθελοντές διαφόρων τομέων του Ενοριακού Έργου στον κεντρικότερο Ναό της Κατερίνης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εν ενεργεία και διατελέσαντες εφημέριοι, εκκλησιαστικοί σύμβουλοι, κυρίες της Φιλοπτώχου, ιεροψάλτες και μέλη της χορωδίας κ.ά.


Η εκδήλωση περιλάμβανε κοπή βασιλόπιττας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, ομιλία του Πωρτοπρ. Νικολάου Φωτίου περί ελεημοσύνης, τραγούδια από την Ενοριακή Χορωδία και απονομή τιμητικών διακρίσεων σε παλαιά μέλκη του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου, καθώς και στον Πρωτοπρ. Γεώργιο Μπιλιάγκα, για τα 90ά γενέθλιά του, διατελέσαντα Προϊστάμενο του Ιερού Καθεδρικού Ναού και στενό συνεργάτη των Μητροπολιτών Κωνσταντίνου Κοϊδάκη (1934-1954), Βαρνάβα Τζωρτζάτου (1955-1985) και Αγαθονίκου Φατούρου (1985-2013).


Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος χαιρέτησε την εκδήλωση, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους συνεργάτες της Ενορίας για την εθελοντική εργασία σους, τόσο στον Ιερό Ναό όσο και σε άλλες δράσεις της τοπικής Εκκλησίας και συνεχάρη για τη διοργάνωση της τιμητικής εκδήλωσης.
Παρέστησαν ο Αρχιμ. Γερβάσιος Κούτσουρας, συνταξιούχος ιεροκήρυκας και επί πολλά χρόνια διευθυντής της Εκκλησιαστικής Σχολής Κατερίνης, καθώς και ο τ. Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Ιωάννης Κογκούλης.

Την εκδήλωση διοργάνωσε και συντόνισε ο Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αρχιμ. Βαρνάβας Λεοντιάδης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως.