Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Πρωτάθλημα υποδομών της ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Τρεις ακόμη νίκες προσέθεσε στο ενεργητικό του   το προπαιδικό τμήμα του Πιερικού και  παραμένει πρώτο στο βαθμολογικό πίνακα

Το προπαιδικό τμήμα του Πιερικού συνέχισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα υποδομών της ΕΠΣ Πιερίας αφού τις προηγούμενες τρείς αγωνιστικές κέρδισε διαδοχικά πρώτα  την ομάδα του Play zone  σε ένα παιχνίδι ντέρμπι για τον όμιλο των δύο ομάδων όπου οι νεαροί παίκτες του Πιερικού πετυχαίνοντας την ανατροπή στο σκορ πήραν  μια μεγάλη νίκη και παρέμειναν έτσι  μόνοι πρώτοι στην βαθμολογία και στη συνέχεια ήρθαν οι νίκες με Βατανιακό και Α.Ε  Ποντίων .

Τ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε : ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ


Όπως και πέρσι έτσι και φέτος , παρά τις σχετικές καταγγελίες, ο Δήμος Κατερίνης καλεί τη νεοναζιστική οργάνωση της Χ.Α. στην εκδήλωση μνήμης των 40 εκτελεσμένων συμπατριωτών μας που έχασαν τη ζωή τους στις 23 του Φλεβαρη του 1943  , επικαλούμενος το πρωτόκολλο. Κανένα όμως πρωτόκολλο δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι η Χ.Α. υποστηρίζει το ναζισμό και τη γερμανική κατοχή της Ελλάδας (1941-45). Κανένα πρωτόκολλο και καμιά κοινοβουλευτική τάξη δεν μπορεί να είναι το άλλοθι στην αντιπεριφερεια και το Δήμο για να κλείνουν τα μάτια.

Aποσπάσματα απο το Ντοκυμαντέρ για τον βίο του Αγίου Γερασίμου Παλλαδά, (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα συγκλονιστικό και καλογυρισμένο Ντοκυμαντέρ για τον βίο του Αγίου Γερασίμου Παλλαδά, Πατριάρχου Αλεξανδρείας +1714, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016. Προηγήθηκαν οι ομιλίες εκ μέρους του ασθενούντα γέροντος Εφραίμ καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου από τον π.Αθανάσιο Μαρινόπουλο και του κ. Κωνσταντίνου Κορομπίλη Αξιωματικού Π.Ν. ε.α. Την Εκδήλωση «άνοιξε» με ύμνους του Αγίου Γερασίμου ο Βυζαντινός Χορός του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία του καθηγητή Νικολάου Φακαλή.

Επανασύνδεση ρεύματος μετά από 3,5 χρόνια στο σκοτάδι (ΒΙΝΤΕΟ)


Το Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο επανασυνδέει το ρεύμα σε φτωχή οικογένεια στη Νίκαια με μωρό ενός έτους η οποία ζούσε επί 3,5 χρόνια στο σκοτάδι.

Δείτε το βίντεο:

«Ανασφάλιστο» το παράλληλο πρόγραμμα στην Υγεία

Από το Χρήστο Κόνιαρη

Ένα από τα κεντρικά αιτήματα όλη τη μνημονιακή περίοδο, που έθετε τόσο το υγειονομικό όσο και ευρύτερα το λαϊκό κίνημα και το κίνημα των υγειονομικών, ήταν η ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση των ανασφάλιστων, που εκτινάχτηκαν στα περίπου 2,5 εκατομμύρια εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών, στις δομές υγείας.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…


Η Δημοκρατική Ενότητα Γονέων καταγγέλλει στους γονείς των μαθητών των σχολείων της Πιερίας, την προκλητική και αυθαίρετη στάση μελών της διοίκησης του συλλόγου του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης, οι οποίοι προσπαθούν να διαγράψουν από το ΔΣ ένα μέλος το οποίο πιστεύει ότι οι σύλλογοι πρέπει να είναι αγωνιστικοί, διεκδικητικοί και αλληλέγγυοι και όχι απλώς διοργανωτές εκδρομών και πάρτι.

Η Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών και οι εκδώσεις Κύμα σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Γιώργου Σανιδά.


Η Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών, υποδέχεται τον συγγραφέα  Γιώργο Σανιδά για την παρουσίαση του βιβλίου του 'Ναυαγισμένοι Έρωτες'  από τις εκδόσεις Κύμα. Ο γνωστός συγγραφέας μας τιμά με την επιλογή του και θα μας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τόσο αυτόν, όσο και το βιβλίο αλλά και το ευρύτερο συγγραφικό του έργο.
Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου και ώρα 07:00 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο, στο ισόγειο του νέου κτιρίου της Μ.Ε.Κ. Μητροπολίτου Κυρίλλου 2 στον πεζόδρομο του συνοικισμού των  Καταφυγιωτών. Θα αναγνωστούν επίσης αποσπάσματα του έργου.
Ομιλητές η Ελένη Πιπερίδου, Πάτροκλος Τουρνάς, Ειρήνη Κιλκίδου,.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πιερίας ευχαριστεί και χαιρετίζει τους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων της Πιερίας οι οποίοι έλαβαν μέρος, με ποίημα ή διήγημα, στο λογοτεχνικό διαγωνισμό (Νοέμβριος 2015-Ιανουάριος 2016) με θέμα «προσφυγιά και μετανάστευση». Χαιρετίζει, επίσης, τις δεκάδες των μαθητών από σχολεία άλλων περιοχών της χώρας οι οποίοι, παρόλο που ο διαγωνισμός αφορούσε την Πιερία, πήραν και αυτοί μέρος.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

 Πραγματοποιήθηκε  την Δευτέρα 15-2-16 ,στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητα Πιερίας , η τακτική ετήσια απολογιστική συνέλευση των εταίρων του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου.
Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου   Γρηγόρης  Παπαχρήστος παρουσίασε τον απολογισμό του 2015 του Φεστιβάλ Ολύμπου , τις πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν για το θεσμό της τιμώμενης χώρας , που αποτελεί πλέον , όπως σημείωσε , το σταθερό συγκριτικό πλεονέκτημα του Φεστιβάλ και ανοίγει δρόμους για την περαιτέρω καλλιτεχνική και οικονομική και οικονομική ανάπτυξη της Πιερίας.
 Για το 2016 τιμώμενη χώρα θα είναι η Ρουμανία.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ


Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος επισκέφθηκε δύο σχολικές μονάδες Β΄ θμιας Εκπαίδευσης.
Αρχικά, επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Αλωνίων, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Διευθυντή και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό. Ακολούθιησε ομιλία στους μαθητές του Σχολείου.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Αιγίνιο, όπου πραγματοποιήθηκε ανάλογη ομιλία στους μαθητές του Γενικού Ενιαίου Λυκείου Αιγινίου.

Λειτουργία γραφείων Λαϊκής Ενότητας Πιερίας

Σας ενημερώνουμε ότι τα γραφεία της "Λαϊκής Ενότητας" στην Κατερίνη θα λειτουργούν καθημερινά 10 - 12 πμ και Δευτέρα - Τετάρτη απόγευμα 6.30 - 8.30. Η διεύθυνση των γραφείων είναι Πλ. Ελευθερίας 9 στον 2ο όροφο. Το τηλ επικοινωνίας είναι 2351103211 και η ηλ. διεύθυνση laikienotita.pierias@gmail.com


"Εύα Καϊλή: Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει ποτέ από την ελευθερία του λόγου"

"Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει ποτέ από την ελευθερία του λόγου και για καμία δημοκρατία δεν είναι "πρόβλημα" τα ελεύθερα και αδέσμευτα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Πολίτες και δημοσιογράφοι έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να διαφωνούν με τις κυβερνήσεις τους και να διατυπώνουν δημοσίως άφοβα την κριτική τους.

Αυτό δήλωσε στη Ρουμανική τηλεόραση η επικεφαλής της Ελιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Εύα, Καϊλή με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα την Πολωνία αλλά και προσφάτως,  την στοχοποίηση τοπικού τηλεοπτικού καναλιού από τη κυβέρνηση της Ρουμανίας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ιδιοκτητών & Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων  Παραλίας καλεί τα μέλη του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση και διενέργεια εκλογών.


Η ΕΠΣ Πιερίας Συγχαίρει και Ευχαριστεί

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό της Ε.Π.Σ. Πιερίας συγχαίρουν ολόθερμα τα διαγωνιζόμενα σωματεία και τους διαιτητές του Τελικού Κυπέλλου, τους φιλάθλους που παρακολούθησαν τον αγώνα και με την παρουσία τους βοήθησαν στον φιλανθρωπικό χαρακτήρα που δόθηκε στον Τελικό.

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΖΑΜΑΚΛΗ Βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ

      Κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου 2015 εισήχθη στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής για επεξεργασία το νομοσχέδιο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις». Περιείχε κυρίως διατάξεις αφορώσες το χώρο της Δημόσιας Υγείας, αλλά και άλλες κοινωνικού χαρακτήρα.
      Κατά την επεξεργασία στις Επιτροπές τα κόμματα του πρώην δικομματισμού (Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ.) αποχώρησαν «διαμαρτυρόμενα» ότι το νομοσχέδιο εισάγεται με ταχεία διαδικασία και ότι δεν είναι «ποσοτικοποιημένο». Η Κυβέρνηση το απέσυρε προσωρινώς δηλώνοντας ότι θα επανεισαχθεί μετά τις γιορτές.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤH ΣΥΣΚΕΨΗ


Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, Άνεργοι, Αγρότες, Αυτοαπασχολούμενοι, Γυναίκες, Νέοι και Νέες,
 Η Τ.Γ. του Π.Α.ΜΕ.  σας καλεί την Παρασκευή  19/2/2016 σε ανοιχτή σύσκεψη για να συζητήσουμε τα αποτελέσματα της απεργίας στις 4 Φλεβάρη καθώς επίσης και την κλιμάκωση του αγώνα.

Ο π.Κοσμήτωρας, συγγραφέας και πρωτοπρεσβύτερος π.Γεώργιος Μεταλληνός & ο μοναχός π.Αρσένιος Βλιαγκόφτης την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

Ο γνωστός στο Πανελλήνιο πρωτοπρεσβύτερος π.Γεώργιος Μεταλληνός και ο μοναχός π.Αρσένιος Βλιαγκόφτης είναι οι επίσημοι ομιλητές και καλεσμένοι του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου. Το θέμα της ομιλίας του π. Γεωργίου είναι "Όψεις της Προβληματικής του Οικουμενικού Διαλόγου" με αφορμή την Πανορθόδοξο Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί από την 16η - 27η Ιουνίου του 2016 στο Κολυμπάρι της Κρήτης και του π.Αρσενίου "Κριτική στα δημοσιευμένα κείμενα της Συνόδου". Περισσότεροι από 400 Ορθόδοξοι από όλο τον κόσμο θα συγκεντρωθούν στην Κρήτη τον Ιούνιο για την Πανορθόδοξη Σύνοδο, την πρώτη μετά το Σχίσμα των Εκκλησιών του 1053. Ταυτόχρονα θα υπάρχει η παρουσία ως παρατηρητών εκπροσώπων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και των άλλων χριστιανικών ομολογιών. Αξίζει να σημειωθεί της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου θα προηγηθούν δύο ειδικές συνεδριάσεις και ενδέχεται να χρειαστεί και ειδική Σύναξη των Προκαθημένων με στόχο την σύνταξη του μηνύματος που θα αποσταλεί σε όλους τους Ορθοδόξους και τους Χριστιανούς ανά τον κόσμο.

Δράσεις του φιλοζωικού σωματείου «Ο ΑΡΓΟΣ».


Δυο καταγγελίες έγιναν στο σωματείο μας το τελευταίο διάστημα τις οποίες μετά από έρευνα και παρέμβαση μας ενημερώσαμε τους αρμόδιους φορείς οι οποίοι και ανέλαβαν τις υποθέσεις.

Το σωματείο μας επενέβη και ενημέρωσε την Αστυνομία Κατερίνης για τα εξής περιστατικά:

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Ποιους ενοχλεί η δράση της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης και προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στο μάζεμα τροφίμων που γίνεται και που μοιράζονται σε άνεργες και άπορες οικογένειες, οι οποίες υποφέρουν κάτω από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - Ε.Ε.- κεφαλαίου; Μια προσπάθεια που ξεκίνησε τον Οκτώβρη  έξω  από όλα σχεδόν τα σούπερ μάρκετ και αγκαλιάζεται πλατιά, συγκινητικά, από το λαό της Πιερίας και  από τους μικρούς και  μεσαίους  επαγγελματίες..
Η εταιρία LIDL πρέπει να δώσει εξηγήσεις στο λαό  της Πιερίας. Ποιος έδωσε την εντολή στον προϊστάμενο του καταστήματος LIDL (Π.Ε.Ο. Κατερίνης – Θες/κης), να καλέσει την αστυνομία για να διώξει  τους εκπροσώπους της Λ.Ε. από τον εξωτερικό χώρο του καταστήματος όπου στέκονται για να συλλέξουν προϊόντα από τους συμπολίτες τους;

Θόδωρος Δημητριάδης: Πρόσκληση για γνωριμία και συνεργασία

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Προς τον κ. Σαββίδη.
Δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο, ούτε εκπροσωπώ κανέναν, ούτε με εξουσιοδότησε κανένας να αναρτήσω τις χτεσινές απόψεις μου, σχετικά με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν.Πιερίας.
Νομίζω ότι και σεις προσωπικές απόψεις διατυπώσατε με την κριτική σας στις απόψεις μου.
Το φιλόξενο δημόσιο βήμα αυτού του blog νομίζω ότι δεν είναι το πιο κατάλληλο για προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης: Εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης και έκφρασης

Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης  εκτός από τις διανομές  τροφίμων, ρούχων ,τις παρεμβάσεις της για να μη κόψει η ΔΕΗ το ηλεκτρικό ρεύμα σε καμία λαϊκή οικογένεια, το λαϊκό φροντιστήριο, τις πρωτοβουλίες για την υγεία, το ασφαλιστικό,  τους αγρότες  κλπ.,  παίρνει μια ακόμα σημαντική πρωτοβουλία .Κάθε πέμπτη στις 6μμ  στο στέκι της Λαϊκής Επιτροπής, (πρώην κυλικείο παλιού νοσοκομείου), θα λειτουργήσει εργαστήριο  δημιουργικής  απασχόλησης και έκφρασης , για   τους μικρούς  μας φίλους  από 6  έως  12 χρόνων..