Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Συνεχίζονται τα μαθήματα ζωγραφικής στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης. Δείτε τα έργα των μελλοντικών..ζωγράφων!


Ραδιοφωνικός διαγωνισμός - Κερδίστε μια διπλή πρόσκληση για τις προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης


Η Κιν/φική Λέσχη Κατερίνης σε συνεργασία με το ράδιο Ενημέρωση (92,2 στα FM) διοργανώνουν ραδιοφωνικό κουίζ κινηματογραφικών γνώσεων! Συντονίσου κάθε Δευτέρα στην εκπομπή του Ηλία Χρυσικoύ (11:00-12:00) όπου θα γίνεται μια ερώτηση σχετική με την ταινία που προβάλλει εκείνη την ημέρα η Λέσχη. Όσοι απαντούν σωστά θα μπαίνουν στην κλήρωση για να κερδίσουν μια‪ διπλή είσοδο για την προβολή της Λέσχης.

Ποσειδώνας Νέων Πόρων-Πιερικός 0-4. 3η φάση κυπέλλου ΕΠΣ Πιερίας 4άρα με αέρα δύο κατηγοριών (Βίντεο)

Toυ Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)
Με 4άρα προσπέρασε ο Πιερικός την ένδοξη ιστορία του στο θεσμό του κυπέλλου (ως φιναλίστ στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Ολυμπιακό το μακρινό 1962-63), στην τρίτη φάση του κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας, απέναντι στον τοπικό Ποσειδώνα Νέων Πόρων, στην προσπάθειά του να ξορκίσει τους δαίμονες που τον κατατρέχουν τα τελευταία χρόνια και να επανακτήσει το brand name που αναμφισβήτητα διαθέτει ως σύλλογος, σε μία ακόμη αποκλειστικότητα του Μetrosport.gr.

Ψήφισμα Γενικού Συμβουλίου Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Συμπαράσταση στους αιρετούς Π. Βαϊνά και Γ. Χρόνη που δικάζονται 12, 17 και 23/11 !!!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή
της στους συναδέλφους Παντελή Βαϊνά και Γιώργο Χρόνη, αιρετούς στο ΠΥΣΠΕ
της Γ΄ Αθήνας οι οποίοι έχουν μηνυθεί από υποψήφιους διευθυντές μετά από τις
κρίσεις των διευθυντών του 2011. Ως λόγοι για τις μηνύσεις των υποψήφιων
διευθυντών αναφέρονται η «παράβαση καθήκοντος» και η «κατάχρηση εξουσίας»
και όλα αυτά γιατί βαθμολογήθηκαν με χαμηλό βαθμό από τους αιρετούς.

Επιστολή Δημάρχου Δέλτα Μ. Φωτόπουλου στη ΓΑΔΘ για την επιβάρυνση του οδικού δικτύου των Δημοτικών Κοινοτήτων


          Επιστολή στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υπ/γο Βασίλη Μωυσίδη, έστειλε ο Δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, ζητώντας "να αυξηθεί η αστυνόμευση των μεγάλων και βαρέων οχημάτων στις εισόδους των Ν. Μαλγάρων και της Χαλάστρας, δεδομένου ότι παραβιάζεται το απαγορευτικό του ΚΟΚ, προκαλούνται δικαιολογημένα παράπονα από τους κατοίκους και, επιπροσθέτως, προκαλούνται απώλειες εσόδων για το κράτος".
          Το πλήρες κείμενο της επιστολής, έχει ως εξής:

Συνεργασία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείου Μανιταριών και της ΟΛΥΜΠΟΣ


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών και η ΟΛΥΜΠΟΣ αποφάσισαν να συνεργαστούν. Το αντικείμενο συνεργασίας αφορά τη συμμετοχή μαθητών στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου. Η γνωστή Γαλακτοβιομηχανία η οποία φημίζεται για την κορυφαία ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία των προϊόντων της, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τη συμμετοχή 1500 παιδιών από όλη την Ελλάδα στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου.

PONTOS TV ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Το 1ο Ελληνικό Πολιτιστικό Κανάλι είναι γεγονός!


Το 1ο Ελληνικό Πολιτιστικό Κανάλι είναι γεγονός! Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 το PONTOS TV ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ “φωτίζει” τους δέκτες σας.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης για το θάνατο του πρώην δημοτικού συμβούλου και προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Δημητρίου Γκελντή

 Σήμερα στις 21 Οκτωβρίου 2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 14.50 συνήλθε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, ύστερα από την έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου.

Δήμος Κατερίνης: ΦΥΤΕΥΣΗ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ


Στη φύτευση εποχικών λουλουδιών στον κεντρικό πεζόδρομο προχώρησε σήμερα Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 συνεργείο της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης.
Ειδικότερα, χρυσάνθεμα ομορφαίνουν τα παρτέρια, τους χώρους γύρω από τον πεζόδρομο και αναβαθμίζουν την εικόνα των  κεντρικότερων σημείων της πόλης.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ΕRASMUS PLUS. Εθιμοτυπική επίσκεψη σχολείων στο Δημαρχείο Κατερίνης

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησαν στο Δημαρχείο Κατερίνης σήμερα το πρωί, εκπαιδευτικοί των εκπαιδευτηρίων «ΠΛΑΤΩΝ»,  οι οποίοι συνόδευαν αποστολές σχολείων από περιοχές της Ρουμανίας, της Τουρκίας, της Λιθουανίας και της Κροατίας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σύμπραξης Γυμνασίων των παραπάνω χωρών, για την εφαρμογή του προγράμματος ERASMUS plus, το οποίο περιλαμβάνει δράσεις που ενισχύουν την «ευρωπαϊκή διάσταση» της εκπαίδευσης.

Η «Αναγέννηση Κολινδρού» τίμησε τους χορηγούς της φετινής περιόδου


Εκδήλωση έκφρασης τιμής και ευχαριστιών προς τους  χορηγούς, οι οποίοι με τη συμβολή τους στηρίζουν την προσπάθεια της «Αναγέννησης Κολινδρού», τη φετινή αγωνιστική περίοδο, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην ταβέρνα «Σταβάρας» στον Κολινδρό. Η ειδική αυτή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη   στους «αιμοδότες» της  ομάδας, σ’ όλους εκείνους που στηρίζουν οικονομικά το ιστορικό αθλητικό σωματείο της Πιερίας, που δόξασε και συνεχίζει να δοξάζει τον Κολινδρό.  Το πλήθος των επιχειρηματιών αποδέχτηκε την πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου και τίμησε την ομάδα με την παρουσία του.

Συλλυπητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για το θάνατο του Δημήτρη Γκελντή

  
Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του αγαπητού φίλου και εξαίρετου συναδέλφου, Δημήτρη Γκελντή. Η είδηση του θανάτου συγκλόνισε την τοπική κοινωνία και σκόρπισε τη λύπη σε όσους τον γνώριζαν.


Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Ο Θεός να τους δώσει κουράγιο και παρηγοριά  και να αναπαύσει την ψυχή του. Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

Επιστολή του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πιερίας σχετικά με την μη ανανέωση των συμβάσεων των οδοντοτεχνικών εργαστηρίων στο ΠΕΔΥ, σύμφωνα με απόφαση του ΕΟΠΥΥ.


 Προς :  κ. Κατρούγκαλος Γεώργιος, Υπουργός Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης & Κοιν. Αλληλεγγύης
            κ. Ξανθός Ανδρέας, Υπουργός Υγείας
 κ. Κοντός Δημήτριος, Διοικητής ΕΟΠΥΥ
Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,
            ως Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. και Ο.Α.Ε.Ε.  Ν. Πιερίας, θα θέλαμε να σας θέσουμε το μείζον θέμα που έχει προκύψει στο ΠΕΔΥ με τη μη ανανέωση των συμβάσεων των οδοντοτεχνιτών εργαστηρίων και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την απόφαση αυτή του ΕΟΠΥΥ.

Συλλυπητήρια επιστολή στην οικογένεια του Δημήτρη Γκελντή

Ο αδόκητος χαμός του συντρόφου Γκελντή Δημήτρη κάνει φτωχότερο τον προοδευτικό χώρο, τον οποίο υπηρέτησε όλα τα χρόνια της παρουσίας του στα κοινά και στην πολιτική ζωή της Πιερίας. Η συνεπής πολιτική του στάση ας είναι σημείο αναφοράς για όλους μας.
Εκφράζω τα θερμά μου  συλλυπητήρια μου στους οικείους του και ας είναι ελαφρύ το χώμα της
Πιερικής γης που θα τον σκεπάσει.

 Καστόρης Αστέριος
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

 

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του φίλου, συναδέλφου και συντρόφου Δημήτρη Γκελντή.
Τζαμακλής Χαρίλαος
Βουλευτής Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΜΜΕ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

Ο ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ προσκαλεί τους δημοσιογράφους, αθλητικούς ρεπόρτερ, ΜΜΕ  και όσους ασχολούνται με το αθλητικό ρεπορτάζ, ότι κάθε Πέμπτη και ώρα 18:30, ο προπονητής του ΠΙΕΡΙΚΟΥ κ. Ζαλίκας Νικόλαος θα παραχωρεί συνέντευξη τύπου προς όλους τους ενδιαφερόμενους στα γραφεία του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ στο Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης, Εθνικού Σταδίου.


Γραφείο Τύπου κι Επικοινωνίας ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΚΕΛΝΤΗ

Κι έτσι, μια ωραία πρωία, φεύγουμε.
Σύντροφε και φίλε Δημήτρη Γκελντή, η εικόνα του ευφυούς και σαρκαστικού ενίοτε γέλιου σου, για πάντα χαραγμένη στο μυαλό.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.

Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα
Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ νομού Πιερίας

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του συντρόφου
Γκελντή  Δημήτρη για τον αδόκητο χαμό του. Η απώλειά του κάνει φτωχότερη την νομική επιστήμη, την πολιτική  και την κοινωνία
της Πιερίας. Η διαρκής παρουσία του στα κοινά, η στράτευσή του στους αγώνες για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία
και η συνεπής πολιτική του στάση ας είναι η παρακαταθήκη του στα παιδιά του και σε όλους μας.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στη Ζάκυνθο


Κωνσταντίνος Μίχαλος: Εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων ανεξάρτητα από το Μνημόνιο
Συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ως μέλος της διοικητικής επιτροπής της Κ.Ε.Ε.

Τις προτάσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, παρουσίασε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, πλαισιωμένος από μέλη της διοικούσας επιτροπής της Κ.Ε.Ε., στην οποία συμμετέχει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, στη συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδος που πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ


Η Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας καταδικάζει την επιβολή της ποινής της 20ήμερης φυλάκισης στους τρείς συναδέλφους εκπαιδευτικούς της Ε.Λ.Μ.Ε Σάμου, Τάκη Διαμαντίδη, Νίκο Παπαβασιλείου, Μαρία Ξύδη και Γιάννη Τζημπούκα αιρετών και μελών του Δ/Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Σάμου επειδή κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2013 συμμετείχαν μαζί με άλλους σε κατάληψη της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σάμου. Στόχος της κινητοποίησης ήταν να αποτραπεί η αποστολή στη Περιφέρεια καταλόγου με ονόματα συναδέλφων που έμπαιναν στη διαθεσιμότητα ή θα μετακινούνταν εκτός Σάμου. Με αυτόν τον τρόπο υπερασπίστηκαν το δικαίωμα  και των εκπαιδευτικών στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ Δ.Σ ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ




 Πρόεδρος : Βαρδακώστας Γιώργος
 Αντιπρόεδρος: Γάτας Δημήτριος
 Γ. Γραμματέας: Αντωνίου Χρήστος
 Οργανωτικός Γραμματέας: Ριαλάς Γιώργος
 Ταμίας : Καψάλης Θάνος
 Μέλη: Κολόμβας Ιωάννης
           Άννα Χαραλάμπους

Συνάντηση των τεσσάρων βουλευτών στο Επιμελητήριο. Μέτωπο για το Τελωνείο



Σε συνέχεια της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με πρωτοβουλία του Επιμελητηριου Πιερίας και αφορούσε την ενδεχόμενη συγχώνευση και μεταφορά του Τελωνείου Κατερίνης σε άλλη περιοχή, συναντήθηκαν χθες Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015, ο Προεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου με τους Βουλευτές της Πιερίας.

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΩΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΩΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟΥ ΤΣΑΪ, ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 6,00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ, ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ ΜΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Κ. ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ, ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ Κ. ΣΟΦΙΑΣ ΜΑΥΡΙΔΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΛΗΘΩΡΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΘΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ.

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: 50 - 56


Βελτιωμένος σε σχέση με το προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι φάνηκε ο Βατανιακός το Σάββατο υποδεχόμενος την ομάδα της Αλεξάνδρειας. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, το οποίο όμως διεκδίκησε μέχρι το τελευταίο λεπτό!

Συναυλία-αφιέρωμα χορωδίας Ε.Π.Μ. Κατερίνης «ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»


  Με το μουσικό, λογοτεχνικό και ιστορικό αφιέρωμα  «θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία» - από την προεπαναστατική Ελλάδα στο σήμερα- η χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης τιμά την εβδομηκοστή πέμπτη επέτειο του ιστορικού «ΟΧΙ». Η εκδήλωση θα παρουσιασθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 στις 8 το βράδυ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου και 5ου λυκείου Κατερίνης (πρώην πολυκλαδικό).
  Το μουσικό αφιέρωμα πορεύεται ιστορικά από την εποχή του Ρήγα μέχρι τα  πρόσφατα γεγονότα που καθόρισαν και σημάδεψαν την πολυκύμαντη διαδρομή του Ελληνισμού, μέσα από μουσική έκφραση και δημιουργικές παραστάσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 75ης ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940


Για τον εορτασμό της 75ης ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940, σύμφωνα και με τις αρ. 34888 & 34889/07-10-2015 εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης ορίζονται για την πόλη της Κατερίνης οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Έκφραση συγχαρητηρίων και ευχαριστιών

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας
Ο σύλλογος διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης συγχαίρει και ευχαριστεί την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» για την διάθεση σχολικών ειδών σε οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αλλά και για τις αναρίθμητες πολυποίκιλες εθελοντικές δράσεις των μελών της