Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας: Νιώθουμε αδικημένοι!




Την αντίρρηση και τα παράπονα τους εξέφρασαν αρκετοί εκπαιδευτικοί και φορείς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας για την κατανομή της χρηματοδότησης για τα σχολεία στις σχολικές επιτροπές.

Όπως έγινε γνωστό στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ) αποφασίστηκε η κατανομή της χρηματοδότησης να έχει ως εξής:

50% Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

50% Στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι δεν είναι δυνατόν όταν οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι περισσότερες από αυτές της Δευτεροβάθμιας, όταν είναι διασκορπισμένες σε όλο τον νομό Πιερίας, σε όλα τα χωριά σχεδόν υπάρχει και από ένα δημοτικό σχολείο, όταν οι ανάγκες για θέρμανση και εξοπλισμό είναι μεγαλύτερες και όταν έχουμε να κάνουμε με μικρά παιδιά, η κατανομή της χρηματοδότησης να είναι η ίδια και για Πρωτοβάθμια και για Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Μιλήσαμε με αρκετά στελέχη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και όλοι τους συμφώνησαν ότι αδικείται η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από την κατανομή της χρηματοδότησης.

Να θυμίσουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια η κατανομή ήταν ελαφρά περισσότερη για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, περίπου σε μια αναλογία 51%-49%.

Επίσης ακουστήκαν παράπονα για τον τρόπο που παίρνονται οι αποφάσεις στην ΔΕΠ και το πώς κάποιοι καταχυρώνουν την ψήφο τους…


Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας προέβη στην άμεση ασφάλιση του χώρου κατολίσθησης της τοπικής κοινότητας Ελάφου (20/4/2015)



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, σε συνεννόηση με το Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων της ΠΚΜ, κο  Ευστάθιο Αβραμίδη, προέβησαν στις απαιτούμενες ενέργειες για την άμεση ασφάλιση του χώρου κατολίσθησης  της τοπικής κοινότητας Ελάφου, στο τμήμα ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Η κα Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: “πρωταρχικός σκοπός μας είναι η διασφάλιση της κυκλοφορίας των οχημάτων και πεζών με απόλυτη ασφάλεια, χωρίς σε καμία περίπτωση να κινδυνέψουν είτε οδηγοί ή πεζοί”.

Τα συνεργεία της Π. Ε. Πιερίας έδρασαν άμεσα και ασφάλισαν το χώρο της κατολίσθησης χωρίς καμία καθυστέρηση, ώστε να μη δημιουργηθεί κανένας κίνδυνος τόσο για τους κατοίκους της περιοχής, όσο και για τους διερχόμενους οδηγούς και περαστικούς.

Νέα νεκροταφεία Κατερίνης-Τριτοκοσμικές εικόνες-Κίνδυνος δημόσιας υγείας για όσους προσεγγίζουν τον χώρο! Εικόνες εγκατάλειψης. (Φωτογραφίες)




Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» ανοίγει σήμερα τον φάκελο «Νέα νεκροταφεία Κατερίνης» και σας παρουσιάζει όσα καταγράψαμε με την κάμερα μας αλλά και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής και επισκεπτών στα μνήματα.

Προσεγγίζοντας τα νέα νεκροταφεία η πρώτη εικόνα της κατεστραμμένης εισόδου σε προδιαθέτει για αυτά που θα ακολουθήσουν..


LET’S DO IT 2015 ΣΤΗΝ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ




Η εαρινή περίοδος ξεκινάει για την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας με την οργάνωση και πραγματοποίηση εθελοντικού καθαρισμού και ποδηλατοβόλτας στα πλαίσια της καμπάνιας Let’s Do It, Greece που διοργανώνεται για 4η χρονιά στη χώρα μας.
8.000.000 εθελοντές και περισσότερες από 110 χώρες ενώνουν την προσπάθειά τους με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου απέναντι στο περιβάλλον. Κάθε χρόνο, πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος. Φέτος, την Κυριακή 26 Απριλίου, συντονίζονται ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης.
Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας,  στα πλαίσια του οικολογικού της χαρακτήρα, διοργανώνει, την Κυριακή 26 Απριλίου στις 11:00, εθελοντικό καθαρισμό στο Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας. Στόχος μας είναι να χαρούμε την επαφή με την φύση και να συμβάλλουμε όλοι στην διατήρηση του καθαρού περιβάλλοντος. Στη συγκεκριμένη δράση συμμετέχουν η Τοπική Κοινότητα Νεοκαισάρειας, ο Ποντιακός Σύλλογος Νεοκασάρειας "ο Πόντος" και ο Ιστορικός Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Νεοκαισάρειας "ΚΟΤΖΑ-ΑΝΑΣΤΑΣ". Η Ποδηλατική Από-Δραση προσκαλεί τα μέλη, τους φίλους, σχολεία, συλλόγους και κάθε μεμονωμένο εθελοντή να συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια.
Το Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας αποτελεί πνεύμονα οξυγόνου λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κατερίνης και οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στην συντήρησή του.
Ομάδα ποδηλατών θα ξεκινήσει από την πλατεία Ελευθερίας στις 10:15 ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να μας συναντήσουν απευθείας στο πλατανόδασος στις 11:00.
Εκ του Δ.Σ.

Επιστολή του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου προς τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Διονύση Πασχάλη


Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ



Την Κυριακή του Θωμά 19 Απριλίου πανηγύρισε η ομώνυμη Ενορίας στην Κονταριώτισσα Πιερίας.

Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Οικονόμο τον εφημέριο της Ενορίας π. Δημήτριο Αποστόλου.

Μετά τη Θ. Λειτουργία, ακολούθησαν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο προαύλιο του Ναού. Συμμετείχαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Κων/νος Δημόπουλος, ο οποίος παρέστη στην πανήγυρη επικεφαλής των τοπικών Αρχών.








Απονομή βεβαιώσεων τεχνικών ασφαλείας από το Επιμελητήριο.



Την Τετάρτη 22 Απριλίου και ώρα 7:30 μ.μ., 
στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου (3ος όροφος),
θα γίνει η απονομή βεβαιώσεων σε όσους παρακολούθησαν σεμινάρια
Τεχνικού Ασφαλείας
&
Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Προσκαλούνται οι εκπαιδευόμενοι να προσέλθουν στο Επιμελητήριο για να παραλάβουν τις βεβαιώσεις τους.

Με εκτίμηση,

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου
Πρόεδρος

Ημερίδα με θέμα «Η ρύθμιση των 100 δόσεων σύμφωνα με το Ν4321/2015, καθώς και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών»



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Το Επιμελητήριο Πιερίας και το Τμήμα ΟΑΕΕ Κατερίνης
σας προσκαλούν
σε μια επίκαιρη ημερίδα με θέμα:
«Η ρύθμιση των 100 δόσεων σύμφωνα με το Ν4321/2015, καθώς και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών»,
Την Δευτέρα 27 Απριλίου, στις 7 μ.μ., στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας (1ος όροφος).
Εισηγητές στην ημερίδα θα είναι οι Υπάλληλοι του ΟΑΕΕ Κατερίνης:
           Μπαλούκας Χρήστος, (Κεντρικός Εισηγητής – Υπεύθυνος μηχανογράφησης - έσοδα)
           Αθανασιάδης Χαράλαμπος, (Αν. Προϊστάμενος)
           Μαυρομάτης Γεώργιος, (Υπεύθυνος απαλλαγών – διαγραφών  - επανεγγραφών)
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας
κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Η είσοδος είναι Ελεύθερη

Από την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης. «ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ 2015 »



   Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης με τη συνεργασία του Οργανισμού Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού-Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, πραγματοποιεί τις εκδηλώσεις πολιτισμού με την ονομασία «ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ 2015».
    Εκδηλώσεις που διανθίζονται με μουσικές βραδιές, παρουσιάσεις βιβλίων, παραστάσεις θεάτρου, εκθέσεις, ομιλίες και διαλέξεις, σκιαγραφούν το περίγραμμα του φετινού προγράμματος.

Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΦΡΑΓΜΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΡΩΝΗΣ





Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στη λίμνη Πλαστήρα, Φράγμα, Ιερά Μονή Κορώνης, Καρδίτσα και πλαζ Λαμπερού στις 3 Μαΐου 2015, ημέρα Κυριακή και το κόστος συμμετοχής για κάθε άτομο είναι 10,00 Ευρώ.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Σωματείου επί της οδού Γεωργάκη Ολυμπίου 1 (2ος όροφος) και στο τηλέφωνο : 2351078736 τις ώρες 19.00 – 21.00, από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, από τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Κουτσή Δημήτριο στο τηλέφωνο : 6973223716 και από τον Γενικό Γραμματέα κ. Τσαλό Αθανάσιο στο τηλέφωνο : 6978098345.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γενικός Γραμματέας
Κουτσής Δημήτριος                                                               Τσαλός Αθανάσιος

Επιλογές διευθυντών: Πρώτες σκέψεις επί δελτίου τύπου «ουσιωδών σημείων», προφορικών εξαγγελιών (μέχρι νεωτέρας) και δηλώσεων!





Την απόλυτη σύγχυση κατάφερε να δημιουργήσει μέσα σε διάστημα ενός μήνα ενός μήνα η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. για το ζήτημα του τρόπου επιλογής των διευθυντών των σχολικών μονάδων.
Από τη δήλωση για παράταση κατά ένα έτος της θητείας τους (δια στόματος του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Κουράκη) στις 3/3, περάσαμε στην εκλογή «πιλοτικά» για ένα χρόνο από το σύλλογο διδασκόντων (δια στόματος αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του ΥΠΟΠΑΙΘ κ. Πιλάλη) στις 17/3 για να καταλήξουμε αμέσως μετά στο «άδειασμα» του Υπουργού Παιδείας κ. Μπαλτά στις 21/3 που δήλωσε «Δεν είναι θέση του υπουργείου Παιδείας οι προτάσεις του Τ. Κουράκη να εκλέγονται οι Διευθυντές των Σχολείων από τα μέλη των Συλλόγων Διδασκόντων». Καταλήξαμε, στη συνέντευξη Τύπου στις 15/4/2015 για την παρουσίαση του Πολυνομοσχεδίου, διαβάσαμε το Δελτίο Τύπου στις 16/4/2015 για τα «ουσιώδη σημεία» κι ενώ περιμέναμε να δούμε αναλυτικά την πρόταση της Κυβέρνησης στο κείμενο του πολυνομοσχεδίου που κυκλοφόρησε δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στον τρόπο επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.

Σαπίζουν επί μήνες σε συνεργείο της Κατερίνης ασθενοφόρα που θα μπορούσαν να ήταν στους δρόμους..



Παρατημένα επί πολλούς μήνες είναι τρία ασθενοφόρα σε συνεργείο της πόλης μας, και ο λόγος είναι ότι δεν υπήρχαν πιστώσεις για να επιδιορθωθούν και να δοθούν ξανά προς χρήση στην υπηρεσία του πολίτη.

Μιλήσαμε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης κ,Αστέριο Φαρμάκη που μας είπε για τα ασθενοφόρα.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ



Από την Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Πιερίας ανακοινώνεται το πρόγραμμα των επόμενων αγώνων της Β΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας που έχει ως εξής:
            Τετάρτη            22-04-2015        27η αγωνιστική
            Κυριακή           26-04-2015        28η αγωνιστική
            Τετάρτη            29-04-2015        29η αγωνιστική
            Κυριακή           03-05-2015        30η αγωνιστική
            Κυριακή           10-05-2015        1η αγωνιστική Play-Off
            Κυριακή           17-05-2015        2η αγωνιστική Play-Off

Για την Επιτροπή πρωταθλήματος & Κυπέλλου
Ο Πρόεδρος
Ηρακλής Δασιόπουλος

Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας-Πέλλας-Ημαθίας : Από φέτος αυτοκόλλητα αντί τιμοκαταλόγου...




Πραγματοποιήθηκε προ ημερών η 18η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων-Διαμερισμάτων Ελλάδος στην Αθήνα και συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα θέματα, που ταλαιπωρούν στο σύνολό τους τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις.
Τη συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γεώργιος Τσακίρης και πολλοί εκπρόσωποι κομμάτων και θεσμικών φορέων του τουρισμού.
Αναφορικά, με την κατάργηση των τιμοκαταλόγων και την αντικατάστασή τους από τα νέα αυτοκόλλητα σήματα νόμιμης λειτουργίας ετήσιας ισχύος, το μέτρο αναμένεται να ισχύσει από φέτος. Η διάθεση των αυτοκόλλητων ξεκινά εντός τον Απρίλιο, από τις κατά τόπους Ομοσπονδίες, με την Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας - Ημαθίας - Πέλλας να ενημερώνει τα μέλη ότι η μη συμμόρφωση στην προμήθειά τους θα επιβάλλει πρόστιμο 1.000 ευρώ στην εκάστοτε επιχείρηση.
Περιμένουμε εντός των ημερών λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία δήλωσης & προμήθειας των εν λόγω αυτοκόλλητων και θα ενημερώσουμε τα μέλη μας στην συνέχεια.


 Γρηγόριος Βεΐδαμενίδης
Πρόεδρος Ο.Ε.Δ.Δ.Π.Η.Π.


ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ -ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ : 3-2



Τα σετ (22-25, 25-13, 21-25, 25-19 και 15-8).




ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΑΣΤ.ΤΣΙΟΥΠΛΗΣ): Πεπόνη Ολγα, Χανδόλια Φ, Ντίτσα Στ, Συβρίδου Πολ (libero), Κεραμιδιώτου Γ, Μπατάλα Θ, Τσιουτσιούλη Ευα, Ματιού Διον, Κυπαρίσση Ρ, Γεωργαντά Ελ, Δερβένη Ακρ, Κυπαρίσση Στ.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ): Τσιούχα Χρυσάνθη, Μοσχά Παναγιώτα, Ντακοπούλου Χρυσούλα, Τσιόγκα Ανδρομάχη, Κυριακίδου Γιώτα, Κυριαζάκη Λίλα, Γρηγοριάδου Αρχοντή(libero), Τσίπα Ελισάβετ, Παπαγιάννη Αλεξάνδρα, Κρομμύδα Κατερίνα.


Βαθμολογία – ΤΕΛΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ε.Σ.ΠΕ.Μ. 2014-15
Θέση
Σύλλογος
Βαθμοί 
1
ΑΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ
15
2
ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
12
3
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
8
4
 ΑΠ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
1

Εργασίες συντήρησης δικτύων της ΔΕΥΑ Κατερίνης σε Παραλία και Ολυμπιακή Ακτή



Τα συνεργεία Αποχέτευσης της ΔΕΥΑ Κατερίνης, συνεχίζοντας την προετοιμασία του Δήμου Κατερίνης ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου, προχωρούν όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Φώτης Δρούγκας, στον καθαρισμό και τη συντήρηση των φρεατίων και σχαρών ομβρίων υδάτων του δικτύου της Δημοτικής Ενότητας Παραλίας και του Οικισμού της Ολυμπιακής Ακτής. Επίσης, το αποφρακτικό μηχάνημα της ΔΕΥΑΚ προχώρησε σε αντικατάσταση των αεροεξαγωγών του καταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων της Παραλίας προς τον Βιολογικό Καθαρισμό του Δήμου.

Στόχο του Δήμου Κατερίνης αποτελεί οι τουριστικοί προορισμοί να είναι έτοιμοι για να υποδεχτούν και φέτος το πλήθος των τουριστών που θα επισκεφθεί την περιοχή.

Δύο νέα προγράμματα εργασίας με διπλάσιες αμοιβές!!!



Δύο νέα προγράμματα απασχόλησης για ανέργους ηλικίας από 18 - 29 ετών,
με στόχο 23.000 ωφελούμενους, οι οποίοι θα καρπωθούν σημαντικά αυξημένη επιδότηση, πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή τις επόμενες ημέρες, με την υποβολή αιτήσεων να ξεκινάει κατά πάσα πιθανότητα, τον Μάιο.

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά νέους ηλικίας από 18 έως 24 ετών με στόχο 15.000 ωφελούμενους, απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε ειδικότητες όπως είναι η εφοδιαστική αλυσίδα, το λιανικό εμπόριο και η τεχνολογία της πληροφορίας και των επικοινωνιών.

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά επιταγή εισόδου (voucher) στον τουρισμό για 8.000 ανέργους ηλικίας 25 - 29 ετών απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η επιδότηση για το πρόγραμμα με τους 15.000 ωφελούμενους θα είναι σημαντικά αυξημένη κατά 45,6% και θα ανέλθει στα 1471 ευρώ, αντί για 799 ευρώ που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) :Επιλογές διευθυντών: Πρώτες σκέψεις επί δελτίου τύπου «ουσιωδών σημείων», προφορικών εξαγγελιών (μέχρι νεωτέρας) και δηλώσεων!



Την απόλυτη σύγχυση κατάφερε να δημιουργήσει μέσα σε διάστημα ενός μήνα η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. για το ζήτημα του τρόπου επιλογής των διευθυντών των σχολικών μονάδων.

Από τη δήλωση για παράταση κατά ένα έτος της θητείας τους  (δια στόματος του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Κουράκη) στις 3/3, περάσαμε στην εκλογή «πιλοτικά» για ένα χρόνο από το σύλλογο διδασκόντων (δια στόματος αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του ΥΠΟΠΑΙΘ κ. Πιλάλη) στις 17/3 για να καταλήξουμε αμέσως μετά στο «άδειασμα» του Υπουργού Παιδείας κ. Μπαλτά στις 21/3 που δήλωσε «Δεν είναι θέση του υπουργείου Παιδείας οι προτάσεις του Τ. Κουράκη να εκλέγονται οι Διευθυντές των Σχολείων από τα μέλη των Συλλόγων Διδασκόντων». Καταλήξαμε, στη συνέντευξη Τύπου στις 15/4/2015 για την παρουσίαση του Πολυνομοσχεδίου, διαβάσαμε το Δελτίο Τύπου στις 16/4/2015 για τα «ουσιώδη σημεία» κι ενώ περιμέναμε να δούμε αναλυτικά την πρόταση της Κυβέρνησης στο κείμενο του πολυνομοσχεδίου που κυκλοφόρησε δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στον τρόπο επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΡΑΚΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ & Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ : Πρόσκληση προς τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου Θρακών Κατερίνης & Ν.Πιεριας




ΘΕΜΑΤΑ:  Α)  Διοργάνωση εκδήλωσης «Γενοκτονίας» 2015
                        Β)   Ημερήσια εκδρομή                      
                             
        Α) Ο Σύλλογος Θρακών Κατερίνης θα τιμήσει την  Ημέρα   της  Γενοκτονίας  του  Θρακικού  Ελληνισμού   από  τους  Νεότουρκους την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 και ώρα 11π.μ  στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Συλλόγου Θρακών. Θα προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ι. Ν. Αγίου Χριστοφόρου και Ευθυμίου.
      Η  εκδήλωση   περιλαμβάνει ομιλία από τον Καθηγητή κ Ζήση Λαζόπουλου, προβολή  αρχειακού υλικού και θα πλαισιωθεί  από  εκτέλεση  θρακιώτικων  τραγουδιών   από  τη  χορωδία  του  συλλόγου  μας.  
     Β) Την Κυριακή 10 Μαΐου και ώρα 7:30 π.μ. διοργανώνουμε ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στην Ι.Μ. Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας και στον Άγιο Παΐσιο (Σουρωτή). Δηλώσεις συμμετοχής στο γραφείο του Συλλόγου Θρακών. Τηλ. 2351035884, Πρόεδρος Βελισσάριος Καραφώτης 6974024245, Αντιπρόεδρος Μαρία Σωτηριάδου 6974731784. Τιμή εισιτηρίου 10 €.

Το  παρόν  έγγραφο  επέχει  θέση  πρόσκλησης  με  την  οποία  παρακαλούνται τα  μέλη  και  οι  φίλοι  του  συλλόγου  να   μας τιμήσουν  με την παρουσία 

  Με  τιμή
                Ο Πρόεδρος                                                                                Ο Γραμματέας
                                                    

       Βελισσάριος Καραφώτης                                                                   Λιόλιος Νικόλαος

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό ταξίδι του Τεχνικού Εκπαιδευτικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) Ειδικής Αγωγής Κατερίνης στο Νόμο Σερρών.




Ξεκινήσαμε την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 από το σχολείο μας παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί – συνοδοί με προορισμό το Νέο Σκοπό Σερρών και συγκεκριμένα το ΚΕΘΙΣ (Κέντρο Εκπαίδευσης Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών). Το πρότυπο αυτό κέντρο με τις υποδειγματικές εγκαταστάσεις και τον κλειστό στίβο ιππασίας μας φιλοξένησε για τις επόμενες 3 ώρες. Μας υποδέχτηκαν με πολύ μεγάλη χαρά η φυσιοθεραπεύτρια και πρόεδρος του ΚΕΘΙΣ κ. Λίγκα Μαρία και η γυμνάστρια κ. Καρρά Χρύσα καθώς και όλο το προσωπικό που στελεχώνει το πρότυπο αυτό κέντρο. Αφού μας ενημέρωσαν για την ιππασία και τις ευεργετικές της ιδιότητες, όλα τα παιδιά έκαναν βόλτα με το άλογο συνοδευόμενα από έμπειρους εκπαιδευτές. Ένα τέτοιο κέντρο θα έπρεπε να υπάρχει σε κάθε νόμο της Ελλάδας.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί αφού τακτοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο Alexander πήγαμε για διασκέδαση σε ταβέρνα της περιοχής. Όλοι χόρεψαν και τραγούδησαν με την ψύχη τους.

Φωτογραφίες από την Λαϊκή Συνέλευση της Κοινότητας Καταφυγίου Κοζάνης. Εκεί ήταν από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Κοζάνης ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Πλακεντάς και από Κατερίνη η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου. Και οι…δικοί μας Γιάννης Αμοιρίδης και Ζήνων Σατραζέμης.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ



Την Παρασκευή 24 Απριλίου και ώρα 8μμ, στην Αστική Σχολή, ο Σύλλογος Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας, θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της έκθεσης, ενώ ταυτόχρονα θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει τον διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτη, Δημήτρη Μπάκα, που θα παρουσιάσει πρωτοποριακά έργα του, αποκλειστικά για τον Σύλλογό μας, ενώνοντας με το δικό του τρόπο, δύο διαφορετικές μορφές Τέχνης. Η παρουσία όλων των μελών και φυσικά όλων των φίλων του Συλλόγου και της Τέχνης θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα.

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση απονομής βραβείων




Την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 και ώρα 11π.μ. στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης (Οδός Φλέμινγκ 8, δίπλα στα νέα Δικαστήρια) θα γίνει η βράβευση των νικητών (6 μαθητές δημοτικού, 3 μαθητές γυμνασίου-λυκείου και 8 ενήλικες) του 2ου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος που διοργάνωσε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας. Οι νικητές θα λάβουν συμβολικά δώρα καθώς και τον συλλεκτικό τόμο με τα νικητήρια διηγήματα, που θα εκδοθεί από την ΕΟΔνΠ. Και οι 132 συμμετέχοντες στον  διαγωνισμό θα λάβουν αναμνηστικό έπαινο συμμετοχής.

Στην είσοδο μπορείτε, αν θέλετε, να παραδώσετε ένα πακέτο βαμβάκι ή ένα αντισηπτικό (π.χ. Βetadine, Oxisept) για τις ανάγκες του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Για την Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας

Η Συντονιστική Επιτροπή του Διαγωνισμού

Ο Πιερικός Αρχέλαος στην τελική 6άδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΕΡΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ



Η Παιδική ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου ολοκλήρωσε αήττητη την ημιτελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων,ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια Μακεδονίας,Θράκης και Θεσσαλίας και προκρίθηκε πανηγυρικά στην τελική φάση,δηλαδή στις 6 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.Τα παιχνίδια της τελικής φάσης θα διεξαχθούν στην Πάτρα στις 17-21 Ιουνίου.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ 273-225  8

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ 258-198  7

ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ  228-234  6

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ  219-250  5

Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ  173-244   4

Και μην ξεχνάτε..ανοίγουν τα σχολεία σήμερα, διακοπές τέλος!

Καλημέρα, Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 σήμερα.


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΣΙΔ. ΣΤΑΘΜΟΥ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΛΑΟΥ

Την Κυριακή 26 Απριλίου στον αγώνα της ανδρικής ομάδας με το Άργος Ορεστικό θα τιμηθεί η ομάδα του εφηβικού που αναδείχθηκε ακόμα μια φορά πρωταθλήτρια Κεντρικής Μακεδονίας και έφτασε έως τα ημιτελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και η ομάδα του παιδικού που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Βορείου Ελλάδος και συνεχίζει στα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθούν στην Πάτρα στις 17-21 Ιουνίου. Να είστε όλοι εκεί!