Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

Στην Κατερίνη, το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας του 2ου Σούπερ Καπ Ερασιτεχνών Ελλάδας.



Την «κούπα» θα διεκδικήσουν ο Κυπελλούχος Ερασιτεχνών Ελλάδας Νέστος Χρυσούπολης και ο Κυπελλούχος Γ’ Εθνικής, Α.Ο. Τρικάλων. Είναι μια νέα διοργάνωση, μόλις 2η φέτος, την οποία η ΕΠΟ θέλει να κάνει θεσμό για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Θα θυμίσουμε ότι ο Νέστος κατέκτησε το τρόπαιο στο 42ο Κύπελλο Ερασιτεχνών με 2-0 επί της Θύελλας Ραφήνας και τα Τρίκαλα πήραν το 2ο Κύπελλο Γ’ Εθνικής με 3-2 επί του Εθνικού Πειραιά, αφού είχαν αποκλείσει νωρίτερα μεταξύ άλλων τον ΑΟ Καβάλας. Πέρυσι, στις 8/6, στο 1ο Σούπερ Καπ συναντήθηκαν η ΑΕ Λάρισα και ο Πανερυθραϊκός με νικήτρια την πρώτη, με 2-1 στην παράταση (1-1 κ.α.).

Σύνδεσμος Θρακών Κατερίνης Ν.Πιερίας

Την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 και ώρα 6:30μ.μ. ο Σύλλογος θα γιορτάσει τα «Ελευθέρια της Θράκης», ενώ θα πραγματοποιηθεί και η τελετή ονομασίας της Πλατείας Θρακών στην συμβολή των οδών Αρτεσκού, Φιλλελήνων, Φιλώτα, Ρ.Φεραίου και Αθ. Διάκου.
Στην εκδήλωση μνήμης της Απελευθέρωσης της Δυτικής Θράκης θα συμμετέχει η χορωδία των Συλλόγων Θρακών και Μικρασιατών, συνοδεία του χοράρχη κ. Νίκου Πατρή.

Επίσης θα συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Θρακών και Θρακικός Γανόχωρας.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ».


Η πρώτη ψηφοφορία της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματα στην ερώτηση μας «Συμφωνείτε να ψηφίζουν οι εκπαιδευτικοί τον Διευθυντή του Σχολείου τους;» είναι τα εξής:

ΝΑΙ: 71%
ΟΧΙ: 28%

Άρα το συμπέρασμα που προκύπτει από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είναι ότι σε συντριπτικό ποσοστό (αναφερόμαστε πάντα βάση των στοιχείων της ψηφοφορίας στην «ΑΛΗΘΕΙΑ») οι εκπαιδευτικοί συμφωνούν με την τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας να έχουν λόγο, άποψη και ψήφο στην εκλογή των νέων Διευθυντών στις σχολικές μονάδες της χώρας μας.

Ευχαριστούμε όσες και όσους πήραν μέρος στην ψηφοφορία.


ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ


     Μέσα στο πλαίσιο του πολύχρωμου πολιτιστικού ψηφιδωτού που κοσμεί την πόλη της Κατερίνης από τις 24 Απριλίου το βιβλιοπωλείο ΜΑΤΙ για δεύτερη φορά εγκολπώνει μια σημαντική εκδήλωση των φετινών Εαρινών Μουσών λόγω του αντικειμένου. Βέβαια το επίπεδο είναι αυτό που χαρακτηρίζει όλες τις '' Μούσες '' της πολιτιστικής αυτής περιόδου που αν την παρομοιάσουμε με θάλασσα δρώμενων, σαφώς και κατέχει τη γαλάζια σημαία.
       Στις 14 Μαΐου ημέρα Πέμπτη ο τίτλος ''ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ'' , ναυλώνει εκστρατεία από λάτρεις του θαυμάσιου αυτού έργου για το οποίο κάθε Έλληνας νιώθει υπερήφανος και καταξιώνεται παγκοσμίως με το πολιτισμικό αυτό φαινόμενο. Ο χώρος του βιβλιοπωλείου που διατίθεται για τέτοιου είδους καλλιτεχνικές εκφάνσεις γεμίζει ασφυκτικά.!

Αποκλειστική συνέντευξη του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Αστέριου Κρίτογλου στην «ΑΛΗΘΕΙΑ» για το σχέδιο Αναδιάρθρωσης των Ορίων των Σχολικών Μονάδων της Κατερίνης.

Μετά και την επικύρωση και από την ΔΕΠ (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας) του νέου σχεδίου για τα όρια φοίτησης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κατερίνης επικοινωνήσαμε με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αστέριο Κρίτογλου και μας μίλησε για το χρονικό της όλης προσπάθειας, αλλά και απάντησε στις ερωτήσεις μας.

Πρέπει να το δηλώσουμε ότι χωρίς δεύτερη σκέψη ο κ. Κρίτογλου δέχτηκε να μας μιλήσει για ένα θέμα που ήταν για αρκετό διάστημα στην επικαιρότητα, αλλά και θα είναι για καιρό ακόμα, πιστεύουμε.

Είναι γεγονός πάντως και κανείς δεν μπορεί να πει το αντίθετο ότι επί ημερών του η πόλη της Κατερίνης απέκτησε τέσσερα νέα δημοτικά σχολεία και ένα νηπιαγωγείο την ώρα που σε άλλους νομούς τα σχολεία κλείνανε το ένα μετά το άλλο.

Αυτό πρέπει να του αναγνωριστεί ως επιτυχία και μάλιστα σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης της χώρας μας.

(Φυσικά, στην ίδρυση των σχολείων σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο Δήμος Κατερίνης, αλλά και οι ενέργειες του προηγούμενου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δάφκου Ιωάννη.)

Ο κ. Κρίτογλου θέλησε να ξεκινήσει την συζήτηση μας με μια αναφορά στους συνεργάτες του που επί μήνες δούλεψαν μαζί, όπως μας είπε, από το πρωί ως το βράδυ ώστε να μπορέσουν να παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πριν την 1η Ιουνίου που ξεκινάνε οι εγγραφές στα σχολεία.

«Και τα καταφέραμε» μας είπε.

Τελικά μπορούμε ν' αγκαλιαστούμε..


Την Τετάρτη 20-05-2015 στην κεντρική πλατεία της πόλης μας πραγματοποιήθηκε η 2η Βιωματική Δράση προσομοίωσης στην Αναπηρία με θέμα ΄αν ήσουν εγώ', του Συλλόγου μας. Στόχος της Δράσης ήταν , αφενός η συνειδητοποίηση των συμπολιτών μας γύρω από τα θέματα της Αναπηρίας και αφετέρου μέσω της υποκειμενικής εμπειρίας, να ενεργοποιήσει τη σκέψη ,την αντίληψη ,την συμπεριφορά των συμμετεχόντων και να αναδείξει την δύναμη και την προσπάθεια των ΑμεΑ να ξεπεράσουν την Αναπηρία τους και να ενσωματωθούν.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από την καρδιά μας τους:

Η τοποθέτηση Παπαδάκη του ΚΚΕ για την κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας

Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ: Πολεμικά ανακοινωθέντα οι αποφάσεις του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Οι εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Ιούνη του 2015 για την πολιτική ασφάλειας και άμυνας της ΕΕ και η χτεσινή απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων αποτελούν πολεμικά ανακοινωθέντα ενάντια στους λαούς, που    συνυπογράφει και η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, στη συζήτηση για την "Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας" στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, υπογραμμίζοντας στην παρέμβασή του τα εξής: 
"Οι εκθέσεις που συζητιούνται όπως και η απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων αποτελούν κυριολεκτικά πολεμικά ανακοινωθέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεών της ενάντια στους λαούς. Στόχος σας είναι η ενίσχυση της διασύνδεσης με το ΝΑΤΟ, η αναγόρευση της ΕΕ ως "παρόχου ασφαλείας" στο πλευρό του, για την εξασφάλιση συγκεντρωμένης δύναμης πυρός ενάντια στους λαούς. Συγκρότηση ενισχυμένων, μόνιμων στρατιωτικών δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πέρα από τις ήδη υπάρχουσες (battlegroups κ.ά.), για τη διεξαγωγή επιθετικών πολέμων και επιχειρήσεων στον ανταγωνισμό για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ταχεία κινητοποίηση των μηχανισμών χρηματοδότησης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της ΕΕ, όπου γης, με τη χρήση του μηχανισμού "Αθηνά", και του "ταμείου εκκίνησης". Αναθεώρηση και προσαρμογή των αμυντικών δογμάτων και της διάταξης των ενόπλων δυνάμεων των κρατών μελών στις ανάγκες και τους ιμπεριαλιστικούς στρατιωτικούς σχεδιασμούς ΕΕ και ΝΑΤΟ.
Η άμεση χρηματοδότηση κι η αύξηση των εξοπλισμών στα επίπεδα του ΝΑΤΟ τα λένε όλα. Είναι σκέτη υποκρισία οι συμμαχίες "προθύμων" ενάντια  στους τζιχαντιστές, που το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ εξέθρεψαν, ή η καταπολέμηση των  δουλεμπόρων στις χώρες που η ΕΕ και οι σύμμαχοί της έβαλαν φωτιά. Καταδικάζουμε αυτήν την πολιτική που η ελληνική κυβέρνηση  τη συνυπογράφει πλήρως και ζητά κι από πάνω νέα Νατοϊκή βάση στο Αιγαίο για τις ευρω-νατοικές ανάγκες και τους ιμπεριαλιστικούς  σχεδιασμούς.
Οι λαοί με την πάλη τους μπορούν να ματαιώσουν αυτά τα εφιαλτικά σχέδια, για να μην τα πληρώσουν πανάκριβα με το αίμα τους".

                                   Γραφείο τύπου Τ.Ε ΚΚΕ Πιερίας


Τέλος το αυτόφωρο για χρέη έως 50.000 ευρώ



Δε θα ασκούνται πλέον ποινικές διώξεις σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη έως 50.000 ευρώ από τις εφορίες, σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου, ενεργοποιώντας τις διατάξεις του νόμου Βαλαβάνη.

Με τη νέα εγκύκλιο, αλλάζουν οι ρυθμίσεις για το  ποινικό αδίκημα της μη πληρωμής βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου καθώς και τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και συγκεκριμένα:

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ





   Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή την αρνητική πορεία του Πιερικού, ακούγονται και γράφονται σωρεία θέσεων και απόψεων γύρω από τις διοικητικές εξελίξεις, εμπλέκοντας παράλληλα και το δικό μου όνομα. Για το λόγο αυτό οφείλω να διευκρινίσω.
    Κατά αρχήν όλοι όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν με τα διοικητικά του Πιερικού, θα πρέπει να επιδείξουν τον αναλογούντα σεβασμό στον μέχρι τώρα πρόεδρο Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, τον άνθρωπο που στήριξε με κόπους και μεγάλες θυσίες την ομάδα και ασφαλώς προσπάθησε για κάθε δυνατή επιτυχία.
   Τώρα, κάθε δρομολογούμενη ενέργεια πρέπει να διέπεται με ορθολογικές σκέψεις και κινήσεις, έτσι όπως αρμόζει στην μεγάλη και πλούσια ιστορία του Πιερικού.
   Επίσης είναι λογικό να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για ενασχόληση με τη διοίκηση του συλλόγου συμπολίτες μας που επιθυμούν να συνδράμουν στα διοικητικά δρώμενα.
   Δηλώνω από την πλευρά μου παρών και δίπλα σε κάθε υγιή προσπάθεια που θα προκύψει. Θα στηρίξω τις διαδικασίες που απαιτούνται για να ορθοποδήσει όσο το δυνατό γρηγορότερα ο Πιερικός, έτσι ώστε σύντομα να βρεθεί στη θέση που του αρμόζει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
   Οι καιροί και οι συνθήκες επιβάλουν ψυχραιμία, σοβαρότητα και σύνεση.

                                              Με εκτίμηση
                                 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ
                                    Πρόεδρος Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ
                              Πρώην Πρόεδρος ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
   




Ψηφίστηκε νόμος στην Γαλλία που υποχρεώνει τα μεγάλα σουπερμάρκετ να δωρίζουν στους άπορους τα τρόφιμα που πετούσαν!


Ο νόμος υποχρεώνει τα  σουπερμάρκετ να υπογράφουν συμβάσεις με φιλανθρωπικές οργανώσεις όπου θα τους δωρίζουν τα τρόφιμα που πετούσαν ως και σήμερα, ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως ζωοτροφές, αλλά λίπασμα στις αγροτικές καλλιέργειες.

Από την μεριά τους οι ιδιοκτήτες σουπερμάρκετ διαμαρτύρονται ότι έτσι θα αναγκαστούν να αυξήσουν τα έξοδα τους για την αποθήκευση, συντήρηση και διανομή των συγκεκριμένων τροφίμων.


http://www.france24.com/en/20150522-france-law-supermarkets-donate-unsold-food-charities

EL GRECO ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου


Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, που θα γίνει στις 26 Μαΐου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 15.15 στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κατερίνης, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα:

ΒΙΔΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ. Αν ήσουν μάγος, τι θα άλλαζες...




Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης, Κωπηλασία. Γράψου στην ομάδα των Πρωταθλητών!

Το τμήμα κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης δέχεται αγόρια και κορίτσια ηλικίας 12 ως 15 χρονών που επιθυμούν να γνωρίσουν και να ασχοληθούν με το άθλημα της κωπηλασίας. 
Οι προπονήσεις γίνονται κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 15:30 στον Ναυτικό Όμιλο στην Παραλία.

Τηλ. επικοινωνίας 6944812050


Καλημέρα, Σάββατο 23 Μαΐου σήμερα