Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ: Πατάτες και κρεμμύδια προς 0,29€ το κιλό (!!!) στην Κατερίνη

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας συνεχίζει να αναδεικνύει το πρόβλημα της αισχροκέρδειας στη χώρα μας και με την οργάνωση των αγορών «Χωρίς μεσάζοντες» ενισχύει την τοπική οικονομία και την λαϊκή οικογένεια.
Το Σάββατο 22 Αυγούστου 2015 οργανώνει την 56η διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες» διαθέτοντας ελληνικά αγροτικά προϊόντα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές για τους καταναλωτές: Πατάτες και κρεμμύδια Σερρών, φετινής σοδειάς, προς 0,29€ το κιλό, απευθείας από τον παραγωγό. Οι τιμές στα Σούπερ Μάρκετ σήμερα κυμαίνονται από 0,50 έως 0,90€.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΕΡΒΟΠΟΥΛΩΝ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Την Παρασκευή 14 Αυγούστου αναχώρησε η ομάδα των Σέρβων που φιλοξενήθηκαν επί 10 ημέρες στην Κατερίνη. 
Συγκεκριμένα, φιλοξενήθηκαν 60 άτομα, εκ των οποίων 50 παιδιά, οι οικογένειες των οποίων σιτίζονται στα συσσίτια του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελιγράδι. 
Η φιλοξενία παρασχέθηκε στην εστία της Εκκλησιαστικής Σχολής Σβορώνου. 
Τα σερβόπουλα συνόδευε ο ελληνομαθής διάκονος π. Μπρανισλάβ. 

1ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ



Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ΄΄ Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ΄΄ διοργανώνει το 1ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων της Πιερίας καθώς και των φίλων τους, στις 15 Αυγούστου 2015 ώρα 21:00 στον προαύλιο χώρο του ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, στον Άγιο Σπυρίδωνα Πιερίας.
Στο μουσικό μέρος της βραδιάς πρωταγωνιστούν δεξιοτέχνες της αυθεντικής Σαρακατσάνικης μουσικής και ειδικότερα οι:

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ


Με τη θεατρική παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα, ολοκληρώνεται ο κύκλος των εκδηλώσεων του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου για αυτή την εβδομάδα. Το έργο ανεβαίνει την Κυριακή 16 Αυγούστου 2015 στις 9 το βράδυ στο αρχαίο θέατρο Δίου.
   Η Κάρμεν Ρουγγέρη επιμελείται τα κείμενα και μαζί με τη Χριστίνα Κουλουμπή σκηνοθετεί την παράσταση.
                                       ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.

Η Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ.  Πιερίας,  χαιρετίζει  όλους τους εργαζόμενους- ες, τους συνταξιούχους , τους νέους-ες,  που πήραν  μέρος  στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ  ενάντια στο  3ο  μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ  που ψηφίστηκε  από τα  κόμματα της άρχουσας  τάξης. Παρά  τα παιχνίδια που παίχτηκαν  και παίζονται, από μερίδα βουλευτών των   κομμάτων του ευρωμονόδρομου, στην προσπάθεια τους να εξυπηρετήσουν  τα συμφέροντα μερίδας της αστικής τάξης , ετοιμάζοντας  να στήσουν  το νέο ανάχωμα για να εξαπατήσουν και, να μαντρώσουν  τον λαό  ξανά  στη λογική  να ψάχνει  τους νέους σωτήρες  από τα πάνω.

¨δωρήσαι τω κόσμω την λύτρωσιν¨ ύμνος εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Αγγελος Αγγελίδης - ΑΙΓΙΝΙΟ

Θεοτόκε, υπέρλαμπρη του φωτός των πάντων. Θεοτόκε, αγνή και αμόλυντη. Δέσποινα, υπερένδοξε των ουρανίων Αγίων. Υπεραγία του απείρου Σύμπαντος  και όλων....  η Μήτηρ.  Αστείρευτης πηγής, τροφοδότη δύναμης. Ασύνορης αγάπης, πλήρης δεξαμενή. Αδολης ευσπλαχνίας, του κόσμου ελπίδα. Θεομήτωρ του κόσμου,   της Αγίας Τριάδος του Θεού μας μεσίτης.