Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0 στο ημίχρονο (Σάκος του μποξ ο ΠΑΟΚ για άλλη μια φορά..)


Επιστολή 42 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: Να ανακληθεί ο διορισμός Παναρίτη (Ανάμεσα τους ο Ζήσης Ζάννας)

Την ανάκληση του διορισμού της Ελένας Παναρίτη στο ΔΝΤ ζητούν με επιστολή τους 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό, το προεδρείο της ΚΟ και την πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

 Στην επιστολή που υπογράφεται και από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Νίκο Φίλη και Θανάση Πετράκο αναφέρεται:

Mε κατάπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Έλενα Παναρίτη ορίστηκε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Κι αυτό παρά το ότι η πολιτεία της βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες, τις αντιλήψεις και την πολιτική που πρεσβεύει –και με βάση την οποία εξελέγη– ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια εξέχoυσα εκπρόσωπος της μνημονιακής πολιτικής δεν μπορεί να εκφράζει τη σημερινή κυβέρνηση. Το ζήτημα δεν είναι συμβολικό, είναι πολιτικό. Είναι μια λάθος απόφαση και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της.

Υπογράφουν:

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία των play offs για την football league FOOTBALL LEAGUE



PLAY – OFF

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2015

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1-0

(4′ Λουκίνας)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΛΑΡΙΣΑ 3-1

(13′ Ψιάνος, 39′ Γεωργίου, 60′ Φαρινόλα – 41′ Ελιομάρ)

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΑΕΚ 1-1 (Διακοπή στο 82′)

(6′ Μπουντόπουλος, 68′ Κρισάντους)

Συμβουλές από την Ελληνική Αστυνομία για την ασφάλεια από κλοπή, ληστεία, απώλεια κινητών τηλεφώνων



Διατήρησε το κινητό σου τηλέφωνο αθέατο στην τσέπη σου ή την τσάντα σου όταν δεν το χρησιμοποιείς.
Διατήρησε το κινητό τηλέφωνο κλειδωμένο με κωδικό κλειδώματος ή τον αριθμό PIN, όταν δεν το χρησιμοποιείς.
Μη χρησιμοποιείς το κινητό τηλέφωνό σου όταν βρίσκεσαι σε μέρη που δεν αισθάνεσαι ασφαλής.
Προσπάθησε να έχεις το κινητό σου όσο το δυνατόν πιο αθέατο, όταν το έχεις μαζί σου ή το χρησιμοποιείς στο δρόμο.
Βάλε το κινητό σε ασφαλή τσέπη, όταν βρίσκεσαι σε στάση λεωφορείου, στα μέσα μεταφοράς, σε πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα, γήπεδα, χώρους διασκέδασης και γενικά σε χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.

Κωπηλασία-Ευρωπαϊκό: Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η ελληνική τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου


Οι Γιάννης Χρήστου, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης και Διονύσης Αγγελόπουλος χάρισαν στην Ελλάδα το ασημένιο μετάλλιο, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στον τελικό της τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας που ολοκληρώνεται σήμερα στη λίμνη Μάλτα του Πόζναν της Πολωνίας.


Οι Έλληνες κωπηλάτες τερμάτισαν με χρόνο 5.57:00, ενώ πρώτοι είχαν περάσει τη γραμμή του φίνις οι Βρετανοί με 5.55.70. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Λευκορωσία με 5.57:67.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΖΙΩΓΑ



Κατερίνη, 30 Μαΐου 2015

Κύριε Παπαζιώγα

Γνωρίζω και δέχομαι την ανιδιοτελή σου αγάπη για τον Πιερικό μας, κι έτσι μπορώ να καταλάβω τον λόγο της συμμετοχής σου στην πενταμελή, μια επιτροπή που κατά τα λεγόμενά σας συστήθηκε για να συγκεντρώσει τις όποιες προτάσεις περί διοίκησης του Συλλόγου της υποβληθούν.

Ωστόσο μετά τη σημερινή  παρουσίαση των θέσεών σου από τη αθλητική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης Arena Press και από την ανάλυση των κύριων σημείων της, μου προκύπτουν τα ακόλουθα εύλογα ερωτήματα:



1. Η αναφερόμενη ως Γενική Συνέλευση της Τετάρτης (3/6 ώρα 20:00) στην οποία θα κριθεί το μέλλον του Πιερικού από τους ενδιαφερόμενους, είναι Άτυπη ή Έκτακτη; Αν μεν είναι άτυπη δεν παράγει αποτέλεσμα, αν δε είναι Έκτακτη δεν μπορεί να είναι νόμιμη, αφού δεν ακολουθήθηκαν τα οριζόμενα από το Καταστατικό.

2. Γιατί ταυτίζεις το αύριο του Πιερικού με τις υποψήφιες προτάσεις της Τετάρτης; Η παρουσίαση και οι προγραμματικές δηλώσεις είναι αυτά που μας λείπουν; Μα αυτά τα είχαμε και στην περσινή και στην προπέρσινη Εκάβη, και είδαμε που φτάσαμε σήμερα.

3. Γιατί θεωρείς την λύση Πρωτοδικείου αντίθετη προς το "αύριο"; Πιστεύεις πως αν είχαμε χθες διοίκηση Πρωτοδικείου, θα ήταν χειρότερη από την σημερινή;

4. Ακούγονται πολλές φήμες και ρωτώ ευθέως: Οι προγραμματικές δηλώσεις της Τετάρτης, θα εμπεριέχουν σχέδιο ανάλογο με τη προ διετίας συγχώνευση του υπερχρεωμένου Ερασιτέχνη Ηρακλή με την ΑΕ Ποντίων; Αν ναι, γιατί; Μοιάζει η περίπτωσή τους με την δική μας;

5. Είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που καλούμαστε στην Εκάβη. Τις δύο προηγούμενες αν και έπρεπε να τρέξουν λύσεις, διαλέξατε την αργοπορία. Σήμερα που πρέπει να σταθούμε, να σχεδιάσουμε, να προγραμματίσουμε, διαλέγετε το τρέξιμο! Γιατί;

6. Μήπως η απάντηση για τα πέντε προηγούμενα ερωτήματα είναι κάτι που δεν γνωρίζουμε; Υπάρχει κάποια κρυφή οικονομική εξάρτηση;
Ελπίζω αυτή την φορά, σε αυτήν την ανοικτή επιστολή να πάρουμε κάποια απάντηση.

Με τιμή
Γιώργος Λάλας

Γ. Γραμματέας ΣΦΙΠ

Συνέντευξη του Κατερινιώτη συγγραφέα Άκη Παρισιάδη στο ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό Χιμαίρ(ι)α Νάρκη.

Συνέντευξη του Άκη Παρισιάδη

Τον Άκη Παρισιάδη τον γνώρισα το 2005, όταν ο ίδιος δημοσιογραφούσε στην Αθήνα ως ανταποκριτής μιας τοπικής εφημερίδας του Νομού Πιερίας. Συχνάζαμε σε ένα καλλιτεχνικό στέκι, που δεν υπάρχει πια, και παρά τη διαφορά στην ηλικία μας, περίπου μια δεκαπενταετία (δεκάξι για την ακρίβεια) είχα παρατηρήσει από τότε, τις σπινθηροβόλες εκρήξεις της δημιουργίας να τον περιτριγυρίζουν.
Σήμερα το συναντώ, έπειτα από αρκετά χρόνια, με μια ακόμα ιδιότητα: Αυτήν του συγγραφέα. Δε με εξέπληξε η είδηση ότι ο Άκης εξέδωσε βιβλίο. Αντίθετα επιβεβαίωσε την πεποίθησή μου ότι θα το έπραττε. Αποφάσισα λοιπόν, με την έναρξη του νέου κύκλου της Χιμαίρ(ι)ας Νάρκης να κάνουμε μια συζήτηση και όχι ακριβώς συνέντευξη, έτσι ώστε να έχουν οι αναγνώστες του ιστολογίου τη δυνατότητα να γνωρίσουν ένα νέο άνθρωπο με καλλιτεχνικές ανησυχίες.
Βρεθήκαμε στο Ναύπλιο και πραγματοποιώντας τον περίπατό μας στο λιμάνι και στην παλιά πόλη, κάναμε και τη συζήτησή μας:

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ "ΕΚΑΒΗ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ ( ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΚΑΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ..)

Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ
ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ Ερασιτέχνης, σε μια ιδιαίτερη σημαντική στιγμή για τον ΠΙΕΡΙΚΟ μας, καλεί σε δημόσια ανοικτή πρόσκληση-συνάντηση την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 και ώρα 20:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης ΕΚΑΒΗ (αίθουσα ισογείου) τα μέλη, τους φίλους, τους πολίτες, τους επιχειρηματίες της πόλης και του νομού, τους φορείς, τους συλλόγους, τους άρχοντες της πόλης και του νομού και όλο τον κόσμο που αγαπάει τον ΠΙΕΡΙΚΟ  για συζήτηση, ενημέρωση, κατάθεση και παρουσίαση των προτάσεων από τις επαφές που είχε η  πενταμελή επιτροπή όλο το προηγούμενο διάστημα με τους ενδιαφερόμενους, με γνώμονα το συμφέρον του ΠΙΕΡΙΚΟΥ και με σεβασμό στον φίλαθλο κόσμο του.
                                    
                                      Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ

                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                          Τσιτιρόκης Πασχάλης

ΣΧΟΛΙΟ "ΑΛΗΘΕΙΑΣ": Άποψη μας είναι ότι από τέτοιες "γιορτές" και "πανηγύρια" δεν μπορεί να προκύψει κάτι ουσιαστικό για τον Πιερικό. Χρειάζονται συγκεκριμένες κινήσεις και κυρίως να ενδιαφερθούν άνθρωποι που αγαπάνε την ομάδα και όχι άνθρωποι που θα την χρησιμοποιήσουν σαν όχημα των προσωπικών τους φιλοδοξιών.
Ο Πιερικός για να ορθοποδήσει χρειάζεται ή να ασχοληθούν μαζί του επαγγελματίες που θα συνδυάζουν την επιτυχία τους με την αγωνιστική άνοδο της ομάδας ή αγνούς και απλούς ανθρώπους που το μόνο τους προσόν θα είναι η αγάπη τους για τον Πιερικό, ή ένας συνδυασμός και των δυο παραπάνω.
Αν στην συγκέντρωση της Τετάρτης μάθουμε ποιος έχει τις μετοχές του Πιερικού, πόσα είναι τα χρέη της ομάδας και σε ποιους , τι έγινε πραγματικά την τελευταία τουλάχιστον πενταετία στα διοικητικά, τότε θα έχει κάποιο νόημα.

Μόνο αν θα πείτε αλήθειες στον κόσμο θα τον έχετε δίπλα σας..

Αν είναι απλά για να βγουν οι "άρχοντες" και οι "γνωστοί" επιχειρηματίες της πόλης μας για να μας πουν το πόσο πολύ αγαπούν την ομάδα και στεναχωριούνται για την κατάντια τους, αφήστε το καλύτερα.
Δηλαδή αν κάποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει τον Πιερικό ή να ασχοληθεί μαζί του θα έρθει την Τετάρτη στην Εκάβη για να μας το πει...
Η ιστορία μας διδάσκει ότι σχεδόν πάντα μέσα από αγνά κινήματα πολιτών ερχόταν η αλλαγή προς το καλύτερο, κάτι τέτοιο χρειάζεται και ο Πιερικός...

Ανακοίνωση για τις φορολογικές δηλώσεις (Τι κουράζεσαι βρε Παναγιώτη, δεν τα ξέρουν λες.. απλά τους βολεύει αυτή η κατάσταση..)


Ανοικτή επιστολή στην Υπουργό, του ΟΕΕ, στη μετάθεση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων (30 Ιουνίου) κατά το διάστημα ...
που καθυστέρησε να ανοίξει το σύστημα.

Η κυρία υπουργός ισχυρίστηκε ότι το αίτημα δεν μπορεί να ικανοποιηθεί διότι δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της ημερομηνίας καταβολής της πρώτης δόσης (31 Ιουλίου), για να μην επηρεαστεί η πορεία των εσόδων αλλά και επειδή το ενδεχόμενο αυτό βρίσκει αντίθετους τους θεσμούς.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω στην κυρία Υπουργό:

1. Γνωρίζει ότι το σύστημα έπρεπε να ανοίξει 01.02.2015, που αν δεν κάνω λάθος, υπουργός ήταν η κυρία Βαλαβάνη

2. Γνώριζε αν και ήταν μερικές μέρες υπουργός ότι θα έπρεπε να είχε φροντίσει το σύστημα να ανοίξει με όχι 3,5 μήνες καθυστέρηση, ώστε να μην υφίσταται κανένα πρόβλημα με τα έσοδα;

3. Γνωρίζει ότι μέχρι και σήμερα υπάρχουν ταμεία που δεν έχουν στείλει και αναρτήσει τις συντάξεις (ΕΤΕΑ) ;

Συνέντευξη τύπου του Δ.Σ. της Φιλοτελικής Ένωσης Πιερίας.


Συνέντευξη τύπου έδωσε το Σάββατο το πρωί στο χώρο του Cine Ευκαρπίδη το Δ.Σ. της Φιλοτελικής Ένωσης Πιερίας.

Ο Πρόεδρος της Φιλοτελικής Ένωσης αναφέρθηκε στο ιστορικό της Ένωσης, τους σκοπούς της και στις δράσεις που θα πραγματοποιήσουν από τον προσεχή Σεπτέμβριο.


Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε ο κ. Τερζής στην ενημέρωση του κόσμου και στην αναζήτηση φιλοτελιστών από τη Πιερία, ενώ το Δ.Σ. σχεδιάζει να επισκεφτεί σχολικές μονάδες για να ενημερώσουν τους μαθητές/τρίες για την Φιλοτελική Ένωση.

Προτεραιότητα του Δ.Σ. είναι και η συνεργασία με τα ΕΛΤΑ Κατερίνης, ενώ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κατερίνης και το Δημοτικό Συμβούλιο για την στήριξη τους.

3η Οικογιορτή Νέας Αγαθούπολης Πιερίας σήμερα στο Παρατηρητήριο Πουλιών


Μία ευκαιρία για εξόρμηση στη φύση αλλά και γνωριμία με τοπικά βιολογικά προϊόντα και προϊόντα χειροτεχνίας αποτελεί η 3η Οικογιορτή Νέα Αγαθούπολης που θα πραγματοποιηθεί στο Παρατηρητήριο Πουλιών Νέας Αγαθούπολης Πιερίας, σήμερα Κυριακή 31 Μαΐου.

Όσοι βρεθούν την ημέρα αυτή στο Παρατηρητήριο Πουλιών θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολύτιμο υγρότοπο της περιοχής και να κάνουν παρατήρηση πουλιών, να συμμετέχουν σε εργαστήρια και να προμηθευτούν σπόρους από παραδοσιακές ποικιλίες, από την Κιβωτό Σπόρων Πιερίας. Όπως κάθε χρόνο, στην οικογιορτή θα συμμετέχουν συνεταιρισμοί τοπικών προϊόντων, παραγωγοί βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνίας από την περιοχή της Πιερίας.

Ειδικά για τα παιδιά, η οικολογική ομάδα Μητέρα Γη θα πραγματοποιήσει εργαστήρι φυτών, ενώ η περιβαλλοντική οργάνωση «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008» θα διοργανώσει περιβαλλοντικά παιχνίδια. Στη διάθεση των παιδιών θα είναι και τα ποδήλατα του Φορέα Διαχείρισης για μία βόλτα στον ποδηλατόδρομο.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Το φωτεινό και σκοτεινό μου κομμάτι: Φίλοι ή εχθροί;» από τις ψυχοθεραπεύτριες Gestalt Μαριάντζελα Τριάρικο και Μελίνα Μακρίδου.


Η εκδήλωση, η οποία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 2:00 μετά το μεσημέρι, διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, την οικολογική ομάδα «Μητέρα Γη», την περιβαλλοντική οργάνωση «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008», με την υποστήριξη του Δήμου Αλεξάνδρειας και της Τοπικής Κοινότητας Νέας Αγαθούπολης.

http://www.thestival.gr/

Εθελοντική αιμοδοσία στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Κατερίνης.


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΖΙΩΓΑ


Κυριακή της Πεντηκοστής σήμερα.



Και ξαφνικά, δίχως κανείς να το περιμένει, ήλθε βοή από τον ουρανό, σαν ήχος σφοδρού ανέμου, που κινείται με κάθε ορμή, και γέμισε όλο το σπίτι που κάθονταν οι απόστολοι. Και είδαν με τα ίδια τους τα μάτια να διαμοιράζονται πύρινες φλόγινες γλώσσες πάνω από το κεφάλι του καθενός και γέμισε το είναι τους με το Άγιο Πνεύμα και φωτίστηκαν και ενισχύθηκαν και άρχισαν να μιλούν οι πριν αγράμματοι ουράνια λόγια και εμπνευσμένες διδαχές...

Καλημέρα, Κυριακή σήμερα 31 Μαΐου 2015