Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Το πρόγραμμα της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης. (Η καλή δουλειά της Κιν.Λέσχης συνεχίζεται)


Ευχαριστήριο του φιλοζωικού σωματείου Κατερίνης «ΑΡΓΟΣ»


Το Δ.Σ. του φιλοζωικού σωματείου Κατερίνης "ΑΡΓΟΣ" θέλει να ευχαριστήσει την κυρία Daniela από το Heilbronn της Γερμανίας για την σημαντική οικονομική βοήθεια που προσέφερε προς το σωματείο.
Η κ. Daniela κάθε χρόνο προσφέρει ένα συμβολικό πόσο για την ενίσχυση του έργου του σωματείου μας και νιώθουμε την ανάγκη να την ευχαριστήσουμε για αυτό.

Με τιμή
Το Δ.Σ.



ΑΡΧΙΣΕ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗΣ ΤΗΣ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ. Του Αθανάσιου Χασαπέτη (photohasapetis)


Την Τρίτη 11 Αυγούστου άρχισαν τα Προεόρτια της Πανηγύρεως στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Μακρυρράχης Πιερίας.
Τελέστηκε ο Μέγας Παρακλητικός Κανών στην Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.
Πλήθος προσκυνητών από ολόκληρη την Πιερία και τη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν στην Παράκληση.
Παρέστησαν οι τοπικές Αρχές. Συγκεκριμένα ο Βουλευτής Χάρης Τζαμακλής, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης κ. ά.
Έψαλαν μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης υπό την καθοδήγηση του καθηγητή μουσικής Λάζαρου Τσορμπατζίδη.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον χαρακτηρισμό της εορτής Κοιμήσεως της Θεοτόκου ως το «Πάσχα του Καλοκαιριού», ενώ δεν παρέλειψε να απευθύνει τις ευχές του στην Γερόντισσα Ιωάννα και την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής.

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Ο ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ανακοινώνει ότι οι εγγραφές στα τμήματα υποδομής ποδοσφαίρου θα αρχίσουν την Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015 .
Παιδικό γεν. 2001-2002 , Προπαιδικό 2003-2004 , Τζούνιορ 2005-2006 ,
Προτζούνιορ 2007-2008 , Μπαμπίνι 2009-2010.
Οι εγγραφές θα γίνονται από Δευτέρα-Παρασκευή στα γραφεία του συλλόγου που βρίσκονται στο Α΄ ΔΑΚ από 18:00 έως 21:00.

                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
                              ΤΟΥ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στον Κορινό



ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΠΙΠΛΩΝ (ΟΜΑΔΑ Γ΄) ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ»

Ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας: Η Κτηματική Υπηρεσία Πιερίας προκαλεί προβλήματα στους Ξενοδόχους...



Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις οι οποίες οδηγούν στη μη εξεύρεση λύσης στο θέμα της χρήσης αιγιαλού από τα ξενοδοχεία που έχουν μέτωπο στην ακτή – μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας -, αλλά και από άλλα καταστήματα, θα θέλαμε να δηλώσουμε την συμπαράσταση μας προς τους θιγόμενους επιχειρηματίες και να  επιστήσουμε την προσοχή προς τη Διεύθυνση της  Κτηματικής Υπηρεσίας Πιερίας, ότι η στάση της δεν προάγει την συνεργασία της Υπηρεσίας με τις τοπικές κοινωνίες, αλλά αντίθετα προκαλεί μεγάλα προβλήματα σε επιχειρήσεις οι οποίες προσφέρουν τα μάλλα στην τοπική οικονομία, για παράδειγμα στον τομέα της απασχόλησης. Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν άμεσα για την εξομάλυνση της κατάστασης, διότι οι επιχειρηματίες δεν μπορεί να είναι έρμαια περιστασιακών αλλαγών της Νομοθεσίας,  κάθε φορά που αλλάζει η Κυβέρνηση. Επιτέλους πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι οι επιχειρήσεις είναι μέσα ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών και όχι εχθροί του Δημοσίου Συμφέροντος.  

        Με εκτίμηση,

Για την Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας           Για το Σωματείο Ελευθέρων Επαγγελματιών


 Ο Πρόεδρος                                           Ο Πρόεδρος                
                
     Ζωγράφος Γεώργιος                               Αθανάσιος Παπούλιας                                

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου. ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΑΝΤΙΓΟΝΗ». Η εξαργύρωση των εισιτηρίων






   Η προγραμματισμένη για το Σάββατο 15 Αυγούστου 2015 τραγωδία του Σοφοκλή «ΑΝΤΙΓΟΝΗ», ματαιώνεται.
   Μετά από συμφωνία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου και της εταιρείας παραγωγής «5η εποχή τέχνης», η θεατρική παράσταση με ένα από τα κορυφαία κείμενα της Ελληνικής γραμματείας, δεν θα παρουσιασθεί στο 44ο Φεστιβάλ Ολύμπου λόγω τεχνικών δυσκολιών.
   Οι δύο πλευρές γνωστοποιούν ότι η παράσταση θα παρουσιασθεί στο επόμενο Φεστιβάλ Ολύμπου.
   Τέλος όσοι συμπολίτες μας προμηθεύτηκαν εισιτήριο για τη συγκεκριμένη θεατρική παράσταση, μπορούν να το εξαργυρώσουν από το σημείο αγοράς του εισιτηρίου.

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου. OPERA CHAOTIQUE στο Κάστρο Πλαταμώνα. ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΜΠΑΡΕ.




   Μια ακόμα μουσική εκδήλωση στο Κάστρο του Πλαταμώνα στο πλαίσιο του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
   Την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015 στις 9 το βράδυ το δίδυμο των μουσικών αλχημιστών OPERA CHAOTIQUE παρουσιάζει το πολυποίκιλο μουσικό σύνολο «ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΜΠΑΡΕ».

ΑΡΧΙΣΕ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗΣ ΤΗΣ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ




Την Τρίτη 11 Αυγούστου άρχισαν τα Προεόρτια της Πανηγύρεως στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Μακρυρράχης Πιερίας.
Τελέστηκε ο Μέγας Παρακλητικός Κανών στην Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.
Πλήθος προσκυνητών από ολόκληρη την Πιερία και τη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν στην Παράκληση.

Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 2015 "Στα μονοπάτια της παράδοσης" του Μορφωτικού Λαογραφικού Συλλόγου "Η ΔΗΜΗΤΡΑ" 15-16 Αυγούστου


ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ




Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου η Ιερά Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος πραγματοποίησε Προσκύνημα - Περίπλου του Αγίου Όρους.

Συμμετείχαν 280 προσκυνητές, τόσο μόνιμοι κάτοικοι της Πιερίας, όσο και πολλοί παραθεριστές, οι οποίοι κατά το θέρος ευρίσκονται στις παραθαλάσσιες περιοχές.
Του Προσκυνήματος ηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, επικεφαλής κληρικών και μοναζουσών της Ιεράς Μητροπόλεως. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Σέρβος ιερέας π. Jovan Milanovic,ο οποίος συνόδευσε πολυμελή ομάδα Σέρβων προσκυνητών.