Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Απορρυπαντικά, Χαρτικά, Όσπρια ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ




Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, από τις 8:00 έως 11:00 στο χώρο της εμποροπανήγυρης Κατερίνης.
Απορρυπαντικά / Χαρτικά: Πρόκειται για προϊόντα ελληνικής παραγωγής (Epsilon Hellas, Αλώνια Πιερίας), άριστης ποιότητας  και μπορούν να συγκριθούν με τα καλύτερα της αγοράς. Η διαφορά τους με τα επώνυμα προϊόντα των Super Merkets είναι, πως η προμήθειά τους από το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» είναι έως και 60% φθηνότερα!!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΠΑΟΚ 4-3 ΤΕΛΙΚΟ!

 ΠΑΟ:
 ΜΠΕΡΓΚ: 27'-70'-87
 ΚΑΡΕΛΗΣ : 63

 ΠΑΟΚ:
 ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: 42'
 ΣΚΟΝΔΡΑΣ: 60'
 ΝΟΜΠΟΑ: 92'

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 η καλλιτεχνική επιτροπή του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ( ΟΡ.ΦΕ.Ο. ) που συγκροτήθηκε από τη νέα διοίκηση, με σκοπό την προετοιμασία, επιλογή και εισήγηση του προγράμματος του 44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ.


Συμμετείχαν σε αυτήν από μέρους της διοίκησης ο πρόεδρος Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο οποίος είναι και συντονιστής της επιτροπής και η γενική γραμματέας του Οργανισμού Μαρίκα Φωτοπούλου. Εκ μέρους φορέων και συμπολιτών συμμετείχαν στην πρώτη συνεδρίαση της καλλιτεχνικής επιτροπής οι, Αθανάσιος Τσιαμπέρας διευθυντής μεταφορών της περιφερειακής ενότητας Πιερίας, Μελίνα Παπαδοπούλου δικηγόρος, Γεώργιος Χανδόλιας ηθοποιός και σκηνοθέτης, Νικόλαος Γραίκος φιλόλογος και ιστορικός τέχνης, Κωνσταντίνος Μυστακίδης ηθοποιός και η Σοφία Ελευθεριάδου, φιλόλογος. Συμμετέχουν επίσης αλλά δεν παρευρέθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση για δικαιολογημένους λόγους, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας Ελένη Παπασταύρου, ο αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Ζάχος, ο δημοσιογράφος Ευγένιος Παπαδόπουλος και εκπρόσωπος της Εστίας Πιερίδων Μουσών που θα ορισθεί από τη νέα διοίκηση.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ-ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ 74-64

Εύκολο απόγευμα είχε σήμερα ο Πιερικός Αρχέλαος που επικράτησε της Ασπίδας Ξάνθης πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ.Οι γηπεδούχοι άρχισαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και στο 10΄προηγούνταν με 23-6 ενώ το ημίχρονο τους βρήκε να προηγούνται με 40-13.Στο δεύτερο μέρος ο Πιερικός Aρχέλαος έριξε τους ρυθμούς προηγούμενος με 53-28 στο 30′ ενώ το παιχνίδι τελείωσε με σκορ 74-64.Αξίζει να σημειωθεί πως ο Στέλιος Χατζηιωάννου έδωσε χρόνο συμμετοχής στους 16χρονους Τσιλιγγαρίδη,Βαβατσιούλα,Ζησόπουλο και Παρμακτσίδη οι οποίοι ανταποκρίθηκαν πλήρως στην αποστολή τους.

ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ-Η ΛΙΜΝΗ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΗ 8/3/15

ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ: Χωριό που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών κ ακριβέστερα προς τα σύνορα των νομών Ιωαννίνων -Τρικάλων -Γρεβενών.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΗ 2015

Η ομοσπονδία Γονέων Αττικής, σας καλωσορίζει στην Ετήσια Γενική Συνέλευσή μας. Καλούμαστε να εκτιμήσουμε τη δράση όλη την προηγούμενη περίοδο, να συζητήσουμε για τις εξελίξεις που υπάρχουν και να προετοιμάσουμε το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας,
Αναλυτικά η εισήγηση: ΕΔΩ

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1-1 (ΤΕΛΙΚΟ) KAI ΗΡΑΚΛΗΣ – Αν. Καρδίτσας 2-0 (ΤΕΛΙΚΟ)

87' Ροντρίγκο - 71' Καραγιαννίδης)
 48' Λουκίνας
 56' Λουκίνας

Ψηφιακό ή αναλογικό....



Εξαφανίζονται τα μισά τηλεοπτικά κανάλια της DIGEA με το που χαλάει λίγο ο καιρός!
Λίγο να βρέξει ή να πιάσει κανένας δυνατός αέρας πέφτει μαύρο στις οθόνες.
Αυτή είναι η νέα ψηφιακή εποχή που μας διαφήμιζαν όλη τη μέρα;
Υπάρχει κάποια υπηρεσία που να ελέγχει;
Εκτός αν δεν θέλουν να προβάλλονται τα περιφερειακά κανάλια.

Ποιος έχει την ευθύνη;
Τα κανάλια ή η DIGEA;
Πολλοί άρχισαν να νοσταλγούν το αναλογικό σήμα..

ΑΛΛΑΓΗ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ!




Αιτία ο βαρύς  αγωνιστικός χώρος του Αιγινίου
ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ

   Οι τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την Πιερία επηρέασαν και τον τελικό του κυπέλλου. Ο προγραμματισμένος τελικός κυπέλλου της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ που επρόκειτο να διεξαχθεί στο δημοτικό γήπεδο του           Αιγινίου «Ι. Παραλυκίδης» την Τετάρτη 11 Μαρτίου στις τρεις μετά το μεσημέρι, μεταφέρεται στην Κατερίνη.

"Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας"



Η 8η Μαρτίου αποτελεί σύμβολο των κατακτήσεων των γυναικών σε όλο τον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα μας υπενθυμίζει και πόσο δρόμο έχουμε μπροστά μας ακόμα να διανύσουμε μέχρι να φτάσουμε στην πραγματική και ουσιαστική ισότητα μεταξύ των δύο φύλων.
Είναι αλήθεια, ότι οι γυναίκες έχουν καταφέρει πολλά. Ξέφυγαν από το τρίπτυχο νοικοκυρά-σύζυγος-μητέρα που επέβαλαν οι πατριαρχικές κοινωνίες του παρελθόντος και πλέον όχι μόνο αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού, αλλά ξεχωρίζουν, εξελίσσονται, ανεβαίνουν στην ιεραρχία, κατακτούν κορυφές. Πλέον είναι επαγγελματίες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, καθηγήτριες, αστυνομικοί, γιατροί, πολιτικοί.
Δόθηκαν αγώνες για να καταφέρουμε τα αυτονόητα, όμως τα καταφέραμε και πρέπει να είμαστε υπερήφανες για τους εκπλήρωση των στόχων μας. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι γυναίκες δεν έπαψαν να αγωνίζονται και γι’ αυτό η σημερινή ημέρα αποτελεί μία ευκαιρία για να τιμήσουμε τους κόπους όλων των γυναικών, της μητέρας, της αδερφής, της κόρης, της γιαγιάς μας. Των γυναικών που αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται για μία ημέρα που δε θα χρειάζεται πια να την ορίσει κανένας Παγκόσμιος Οργανισμός, διότι πλέον η διάκριση των φύλων θα αποτελεί παρελθόν και δε θα απαιτείται να υπενθυμίζουμε στην κοινωνία, ότι έχουμε κι εμείς δικαίωμα στην εργασία, την εκπαίδευση, τις ίσες αμοιβές για ίση εργασία, στις ίσες ευκαιρίες για επαγγελματική εξέλιξη.
Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας κι εγώ προσωπικά, ως Αντιπεριφερειάρχης και κυρίως ως γυναίκα, ευχόμαστε σε όλες τις γυναίκες του κόσμου «Χρόνια Πολλά».

Αποτελέσματα του 2ου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος της ΕΟΔνΠ



Ανακοινώνονται τα ονόματα των νικητών και των νικητριών που διακρίθηκαν στον 2ο Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό Διηγήματος που διοργάνωσε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» και κατέλαβαν τις παρακάτω θέσεις. Όσα διηγήματα βρίσκονται στην ίδια θέση ισοβάθμησαν:

Αφιέρωμα στην ημέρα της γυναίκας η επόμενη ομιλία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης την Δευτέρα 9 Μαρτίου.

Από τον Συμβολισμό στην Πράξη το θέμα της επόμενης παρουσίασης - διάλεξης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο την 8η Μαρτίου. 

Η Κοινωνιολόγος κ.Χαρούλα ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ και η Ψυχολόγος κ. Ιωάννα ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ στελέχη του Κέντρου Κακοποιημένων γυναικών Πιερίαςθα αναπτύξουν τίς εξής θεματικές ενότητες με παράλληλη προβολή στατιστικών στοιχείων από την εμπειρία τους.

Θεματικές ενότητες :

ΤΩΡΑ: Χορτιάτης, Εξοχή.

Φωτογραφία που μας έστειλε τώρα φίλος της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" από την Εξοχή Θεσσαλονίκης!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ: Με χαφιέδες, επιτροπές ελέγχου, online τζόγο, στραγγάλισμα όσων χρωστούν στην εφορία δίνει εξετάσεις η κυβέρνηση Τσίπρα στο Eurogroup της Δευτέρας.




Με το νέο email του κ. Βαρουφάκη προς τον Ντάιζελμπλουμ και το Eurogroup της Δευτέρας (9 Μαρτίου), η ελληνική κυβέρνηση ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της πέρα από κάθε αμφιβολία. Υιοθετεί καθαρά μνημονιακές πολιτικές και περιμένει την έγκριση των αποικιοκρατών του Eurogroup.

Κι αυτό το email διοχετεύθηκε στον τύπο στα αγγλικά, όπως συνηθίζει η μπανανία με υπουργούς σαν τον κ. Βαρουφάκη. Την "ερμηνεία" του ανέλαβε η μαύρη προπαγάνδα, όπου φυσικά δεν έχει απαγορευθεί δια ροπάλου οποιαδήποτε διαφορετική γνώμη. Ο λόγος προφανής. Να μην αντιληφθεί ο κόσμος την κατάντια της σημερινής κυβέρνησης και μέχρι ποιού σημείου μπορεί να φτάσει για να εξυπηρετήσει τα μεγάλα αφεντικά.

Η κυβέρνηση Τσίπρα πάει να δώσει εξετάσεις μνημονιακής προσαρμογής στο Eurogroup της Δευτέρας, με τις εξής προτάσεις:

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women's Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου.
Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.
Οι ρόλοι της σύγχρονης γυναίκας σήμερα είναι πολλοί και πολύπλοκοι: μητέρα, σύζυγος, παιδαγωγός, νοικοκυρά, σύντροφος, φίλη, εργαζόμενη, συνεργάτης, επιστήμονας, πολιτικός κ.α.
Σε αυτούς τους ρόλους καλείται καθημερινά ν΄ ανταπεξέλθει άλλες φορές με επιτυχία και άλλες με κόστος την προσωπική της ζωή. Όμως η σύγχρονη γυναίκα επιθυμεί και επιλέγει να συνδυάσει όλους τους ρόλους της και μάλιστα πολλές φορές διακρίνεται για τα επιτεύγματά της.
Η 8η Μαρτίου είναι επέτειος – σύμβολο των αγώνων, των θυσιών, αλλά και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου.
Η ευτυχία… η χαρά… η καλοσύνη… η αγάπη… η ελπίδα… η επιτυχία… η ομορφιά… Όλες γένους θηλυκού … Όλες μοναδικές…. Χρόνια πολλά … Στην κάθε γυναίκα ξεχωριστά!

Κασιτερίδου Λένα
Σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Κατερίνης
με το συνδυασμό «Νέα Εποχή για την Κατερίνη»

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ!


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ε.Π.Σ.ΠΙΕΡΙΑΣ



Κοινή συνέντευξη τύπου με αφορμή τον φετινό τελικό του κυπέλλου της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό γήπεδο Αιγινίου «Ι. Παραλυκίδης» την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 στις 3:00 μ.μ. μεταξύ των ομάδων Διαγόρας Σεβαστής και Πύδνα Κίτρους, παραχώρησαν το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, οι προπονητές και οι αρχηγοί των δύο φιναλίστ.

Καλημέρα!