Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

"Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας"



Η 8η Μαρτίου αποτελεί σύμβολο των κατακτήσεων των γυναικών σε όλο τον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα μας υπενθυμίζει και πόσο δρόμο έχουμε μπροστά μας ακόμα να διανύσουμε μέχρι να φτάσουμε στην πραγματική και ουσιαστική ισότητα μεταξύ των δύο φύλων.
Είναι αλήθεια, ότι οι γυναίκες έχουν καταφέρει πολλά. Ξέφυγαν από το τρίπτυχο νοικοκυρά-σύζυγος-μητέρα που επέβαλαν οι πατριαρχικές κοινωνίες του παρελθόντος και πλέον όχι μόνο αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού, αλλά ξεχωρίζουν, εξελίσσονται, ανεβαίνουν στην ιεραρχία, κατακτούν κορυφές. Πλέον είναι επαγγελματίες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, καθηγήτριες, αστυνομικοί, γιατροί, πολιτικοί.
Δόθηκαν αγώνες για να καταφέρουμε τα αυτονόητα, όμως τα καταφέραμε και πρέπει να είμαστε υπερήφανες για τους εκπλήρωση των στόχων μας. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι γυναίκες δεν έπαψαν να αγωνίζονται και γι’ αυτό η σημερινή ημέρα αποτελεί μία ευκαιρία για να τιμήσουμε τους κόπους όλων των γυναικών, της μητέρας, της αδερφής, της κόρης, της γιαγιάς μας. Των γυναικών που αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται για μία ημέρα που δε θα χρειάζεται πια να την ορίσει κανένας Παγκόσμιος Οργανισμός, διότι πλέον η διάκριση των φύλων θα αποτελεί παρελθόν και δε θα απαιτείται να υπενθυμίζουμε στην κοινωνία, ότι έχουμε κι εμείς δικαίωμα στην εργασία, την εκπαίδευση, τις ίσες αμοιβές για ίση εργασία, στις ίσες ευκαιρίες για επαγγελματική εξέλιξη.
Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας κι εγώ προσωπικά, ως Αντιπεριφερειάρχης και κυρίως ως γυναίκα, ευχόμαστε σε όλες τις γυναίκες του κόσμου «Χρόνια Πολλά».