Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Στο πλευρό των παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών το ΚΚΕ - Συνάντηση αντιπροσωπείας του Κόμματος με την Ομοσπονδία

Με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Α γροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών συναντήθηκε την Τετάρτη 29 Ιούλη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος Θανάσης Παφίλης. Στη συνάντηση, η οποία έγινε στη Βουλή, από την πλευρά του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος και ο Φάνης Λάφης, μέλος του Τμήματος ΕΒΕ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ελληνική γεωργία Διαπραγματευτείτε κάτι με σοβαρότητα και προοπτική επιτέλους!



Ο τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση χειρίζεται τα εξαιρετικά σημαντικά ζητήματα που αφορούν στο σύνολο του αγροτικού κόσμου, όπως οι αλλαγές στην φορολογία των αγροτών, είναι πρόχειρος και τελικά επικίνδυνος. Οι σπασμωδικές ενέργειες πρέπει να σταματήσουν και η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι το αγροτικό ζήτημα απαιτεί μια πραγματική διαπραγμάτευση και ένα συνολικό σχέδιο διαρθρωτικών αλλαγών που θα δημιουργεί αναπτυξιακές προοπτικές και πλούτο, ώστε να υπάρχει φορολογητέα ύλη. Ας το καταλάβουν κάποιοι επιτέλους: Πριν πας με ευκολία σε νέους φόρους ψάξε να βρεις γιατί δεν εισπράττεις αυτούς που ήδη έχεις θεσπίσει και πάρε μέτρα γι’ αυτό.

Στάδια ανάπτυξης ομιλίας, και ερωτηματολόγιο φόρμα με τα στάδια ανάπτυξης ομιλίας. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα.

Στάδια ανάπτυξης ομιλίας από τη γέννηση έως 6 ετών
         Τα παιδιά έρχονται στον κόσμο με τη γενετική προδιάθεση να ασχοληθούν με τη γλώσσα και να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους γύρω τους. Από τη γέννηση τους, δείχνουν μια προτίμηση στους γλωσσικούς ήχους έναντι των άλλων ειδών ήχου. Μέχρι να μάθουν να χρησιμοποιούν ικανοποιητικά τη γλώσσα, περνούν από τα στάδια ανάπτυξης της ομιλίας, όπως παρουσιάζονται παρακάτω.
Από τη γέννηση έως 6 μηνών
       Σε αυτό το στάδιο, οι δυνατότητες επικοινωνίας των βρεφών περιορίζονται στις εκφράσεις του προσώπου και στο κλάμα, το οποίο διαφοροποιείται ανάλογα με τις ανάγκες του.

Από 7 μηνών έως 12 μηνών
       Στο στάδιο αυτό, το ηχητικό ρεπερτόριο των βρεφών διευρύνεται με διάφορους ήχους (π, μ, μπ) και στη συνέχεια αρχίζουν το βάβισμα, το οποίο αντικαθίσταται από ακατάληπτες λέξεις.

Τι σκέφτεται άραγε ο Ζήσης ...


Κυριακή, 2 Αυγούστου στις 12:00 στην Κατερίνη, στο Δημοτικό Πάρκο, στην αίθουσα Εκάβη.


Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΙΜΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΗΚΑ

Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου τιμώντας τη συμβολή του αείμνηστου συνεργάτη επικοινωνίας Δημήτρη Σφήκα στο Φεστιβάλ Ολύμπου, αφιερώνει στη μνήμη του εκλιπόντος τη συναυλία της Alexandra Gravas « Στου έρωτα τις ευωδίες».
   Η εκδήλωση με μουσική των κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Αυγούστου 2015 στις 9:00 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Ναού της Παναγίας στην Κονταριώτισσα Πιερίας με τη συμμετοχή της ορχήστρα νέων Δίου, της τετραφωνικής χορωδίας του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου (χοράρχης Φιλιώ Σέρβου) καθώς και της χορωδίας Μικρασιατών Πιερίας.
   Μουσική διεύθυνση Νίκος Πατρής.


Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον μήνα Αύγουστο στο πρόγραμμα του Ν.Ο.ΚΑΤΕΡΊΝΗΣ "Γνωρίζω την θάλασσα και παίζω "!!!

 Μαθήματα κολύμβησης και γνωριμία των παιδιών με το άθλημα της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας. Για επικοινωνία Β.Καρπούζας 6944609778 & Τ. Τουλιοπούλου 6975861459

Δήμος Πατρέων: Δωρεάν θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 9-14 ετών

Μπράβο στον Δήμαρχο Πάτρας κ. Πελετίδη που προσφέρει όλα τα παρακάτω ΔΩΡΕΑΝ στα παιδιά του Δήμου του! Παράδειγμα προς μίμηση...

Δωρεάν θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 9-14 ετών  λειτουργεί  ο Δήμος Πατρέων στο χώρο της πλαζ στην Αγυιά από τις 22 Ιουνίου, έως 14 Αυγούστου, 6 μέρες την εβδομάδα (Δευτέρα έως Σάββατο), σε τέσσερις περιόδους.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος στηρίζεται στον κατασκηνωτικό πνεύμα και περιλαμβάνει:

1. Μετακίνηση με πούλμαν του Δήμου.

2. Πλήρη διατροφή (πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό).

3. Πρόγραμμα εκγύμνασης, αθλοπαιδιών και θαλάσσιων σπορ.

4. Πρόγραμμα θεατρικού, μουσικοκινητικού παιχνιδιού και παραδοσιακών χορών.

5. Καραγκιόζη, κουκλοθέατρο, επιτραπέζια.

6. Προβολή ταινιών.

7. Ενημέρωση σε θέματα πρόληψης, διατροφής και προστασίας περιβάλλοντος.

Σε ένα ασφαλές και φιλικό για τα παιδιά περιβάλλον παιδαγωγοί και έμπειροι εμψυχωτές, θα είναι κοντά στα παιδιά καθοδηγώντας και ψυχαγωγώντας τα.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ Γ. ΝΤΑΛΑΡΑΣ-Ε. ΒΙΤΑΛΗ-ΓΛΥΚΕΡΙΑ

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε οτι λόγω της άστατης πολιτικο-οικονομικής κατάστασης στη χώρα μας, η συναυλία του Γιώργου Νταλάρα, της Ελένης Βιτάλη και της Γλυκερίας που ήταν προγραμματισμένη για τις 31 Ιουλίου δυστυχώς θα πρέπει να ακυρωθεί.

Η παραγωγή και οι καλλιτέχνες σας ευχαριστούν εκ των προτέρων για την κατανόηση

Ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος προς τον Πρωθυπουργό για την καταπολέμηση της διαφθοράς

Ερώτηση, με θέμα πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της διαφθοράς, που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη, τον Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και τον Υπουργό Οικονομικών  Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατέθεσαν 26 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ αυτών και ο Βουλευτής Πιερίας, Κώστας Κουκοδήμος

Ο κ. Κουκοδήμος, μαζί με άλλους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ζητούν την άμεση διερεύνηση και έλεγχο των τραπεζικών κινήσεων, όχι μόνο για το διάστημα που με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είχε αποφασισθεί το κλείσιμο των τραπεζών αλλά και για διάστημα πριν το κλείσιμο των τραπεζών, όλων των εν ενεργεία βουλευτών, μελών και πρώην μελών της κυβέρνησης και ιδίως αυτών που αποτελούν μέλη του οικονομικού επιτελείου.

Παράλληλα, ζητούν από τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς να επιβεβαιώσουν  ή να διαψεύσουν εάν υπάρχει μέλος της κυβέρνησης  που  διατηρεί off shore εταιρία με έδρα την Κύπρο που δημιούργησε τον Απρίλιο του 2008.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου. ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΜΕ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ «ΑΧΑΡΝΗΣ»

   Με δύο θεατρικές παραστάσεις και με μια συναυλία συνεχίζεται το πρώτο τριήμερο του Αυγούστου το πρόγραμμα του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Η ώρα έναρξης των εκδηλώσεων είναι πλέον η 9:00 μ.μ. και οι τιμές των εισιτηρίων είναι χαμηλότερες.
                                  

     Την Αριστοφανική κωμωδία «Αχαρνής» παρουσιάζει το Σάββατο 1 Αυγούστου 2015 στο Αρχαίο θέατρο Δίου, το «Φιλοθέατον».

O ΟΥΚΡΑΝΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Την Πέμπτη 30 Ιουλίου ο Πρόξενος στης Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη Oleksandr Voronin επισκέφθηκε στο Επισκοπείο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.
Τον Πρόξενο συνόδευαν η σύζυγος και τα παιδιά τους, καθώς και ο Ουκρανός Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Gnatsiv.
Κατά τη συνάντηση ο Ουκρανός Πρόξενος αναφέρθηκε στις πνευματικές σχέσεις μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Ουκρανίας, ενώ συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.
Ο Ουκρανός Πρόξενος εξέφρασε την εκτίμησή του για την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη να τελείται η θ. λειτουργία και στην αρχαία σλαβονική λειτουργική γλώσσα, κατά τη θερινή περίοδο σε παραθαλάσσιες Ενορίες, κάτι που ασφαλώς εξυπηρετεί τους σλαβόφωνους εκκλησιαζόμενους.

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ


ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ο ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Ερασιτέχνης) προσκαλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 3η  Αυγούστου  2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:30 στην ΕΚΑΒΗ (Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης), στην αίθουσα του ισογείου με θέματα ημερήσιας διάταξης:
- Αρχαιρεσίες εκλογής για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ε.Ε.

                                            Για το Δ.Σ.


        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΤΣΙΤΙΡΟΚΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ                         ΤΣΙΑΜΠΕΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Μην ξεχνάτε κάθε Παρασκευή η Λογοθεραπεύτρια μας, Ξένια Ουσάκοβα μας μυεί στην επιστήμη της Λογοθεραπείας.

Εδώ είναι το πρώτο άρθρο της Ξένιας Ουσάκοβα: http://pierikialithia.blogspot.gr/2015/07/blog-post_749.html

Το δεύτερο άρθρο της αναφέρεται στα στάδια ανάπτυξης, λόγου και ομιλίας.
Επίσης την Παρασκευή μαζί με το άρθρο θα υπάρχει στην διάθεση σας ένα «ερωτηματολόγιο» για να μπορούν οι γονείς να το κατεβάσουν, να το μελετήσουν, και να απαντήσουν στα ερωτήματα.

Το βιογραφικό της Ξένιας Ουσάκοβα:

Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Καλλινίκου της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Σκοτίνας τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, ιερουργούντος και του οικείου Αρχιερέως, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Να σημειωθεί ότι στις 22 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος κ. Χαρίτων τέλεσε τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Καλλινίκου.

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου γνωστοποιεί το νέο πρόγραμμα του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου που διαφοροποιήθηκε λόγω των γνωστών πολιτικών εξελίξεων. Παράλληλα ανακοινώνονται και οι νέες μειωμένες τιμές των παραστάσεων.

Ν.Ο.Κατερίνης: «Βραδιά με πανσέληνο στον Όμιλο»

«Βραδιά με πανσέληνο στον Όμιλο»
~~
Την Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 21:30 θα βρεθούμε όλοι,
 παλιοί αθλητές, γονείς αθλητών, μέλη και φίλοι
του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης
 στο μπαράκι του Club Omilos στην Παραλία,
 για να θυμηθούμε ιστορίες από παλιά, και να οραματιστούμε το μέλλον του Ομίλου μας,
υπό το φως της πανσέληνου.

Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.ΚΑΤ.
Κώστας Καρυώτης

http://greekrowers.blogspot.com/2015/07/blog-post_0.html#ixzz3hHxs98WJ

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με την προβολή της Αργεντίνικης ταινίας “Η Αιχμάλωτη’’ συνεχίζεται την Τρίτη 4 Αυγούστου (ώρα προβολής 21:30) στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης, το αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο, στο πλαίσιο των θερινών προβολών του φετινού καλοκαιριού από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης. Η προβολή της ταινίας γίνεται σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, το Ινστιτούτο Θερβάντες και την πρεσβεία της Αργεντινής.
Σκηνοθεσία: Γκαστόν Μπιραμπέν, Αργεντινή
Η Κριστίνα, ένα 15χρονο κορίτσι, οδηγείται μια μέρα από το αυστηρό καθολικό σχολείο της στο Μπουένος Άιρες, στο γραφείο ενός δικαστή. Εκεί της αποκαλύπτεται ότι λέγεται Σοφία Λομπάρντι και είναι κόρη ενός νεαρού ζευγαριού στρατευμένων αρχιτεκτόνων που εξαφανίστηκαν τη δεκαετία του 70, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας.


Είσοδος ελεύθερη

Καταργείται η διάταξη που επιβάλλει ότι ιδιοκτήτης φαρμακείου είναι μόνο πτυχιούχος φαρμακοποιός; Τι καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Yπάρχουν έγκυρες πληροφορίες  σύμφωνα με τις οποίες, η κυβέρνηση ετοιμάζει -καθ΄ υπόδειξη και καθ΄ υπαγόρευση των Τροϊκανών -  νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία καταργείται η διάταξη που επιβάλλει ότι ιδιοκτήτης και υπεύθυνος ενός φαρμακείου, μπορεί να  είναι μόνο πτυχιούχος φαρμακοποιός.
Η διάταξη αυτή αποτελούσε εμπόδιο στη δημιουργία καρτέλ στον χώρο του φαρμάκου.
Ενημερώνουμε την Κυβέρνηση ότι κάτι τέτοιο βρίσκει αντίθετο και το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Ενημερώνουμε επίσης την Κυβέρνηση ότι τέτοιες διατάξεις που οι Τροϊκανοί υποδεικνύουν, δεν τις έχουν εφαρμόσει ούτε στις χώρες τους,  (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Λουξεμβούργο κ.λπ.).
Ελπίζουμε ότι οι πληροφορίες που ήλθαν σε γνώση μας είναι αβάσιμες και αναληθείς.
Ελπίζουμε και καλούμε  προς τούτο τον πρωθυπουργό, τον υπουργό υγείας και την πρόεδρο του ΕΟΦ να δηλώσουν με τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση ούτε και σχεδιασμός.
Ενδεχόμενη αποφυγή σαφούς και κατηγορηματικής κυβερνητικής θέσης, είναι προφανές ότι θα επιβεβαιώσει τους φόβους μας και τις πληροφορίες μας.
Στην περίπτωση αυτή θα αντιληφθούν ΟΛΟΙ ότι σπέρνοντας ανέμους, θερίζουν θύελλες.
Θα αντιληφθούν επίσης ότι δεν μπορούν να  εμπαίζουν ένα κλάδο  υλοποιώντας πρακτικές και πολιτικές που πολεμούσαν μέχρι χθες.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                    ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ενημερώνει τους πολίτες αλλά και τους αγρότες, σχετικά με τα προληπτικά αλλά και απαιτούμενα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών




Σοφία Μαυρίδου:
«Αυτές τις ημέρες που η θερμοκρασία έχει ανέβει σε πολύ υψηλά επίπεδα – καύσωνας, είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε όλοι μας, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, τόσο σε αστικές αλλά κυρίως σε δασικές περιοχές. Οι έχοντες γεωργικές, κτηνοτροφικές και μελισσοκομικές εργασίες, καλό θα ήταν να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της Διεύθυνσης Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι συλλογική ευθύνη, αλλά πρωτίστως ατομική»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Το Τμήμα Κτηνιατρικής Πιερίας ενημερώνει τους αιγοπροβατοτρόφους της Π.Ε.Πιερίας ότι έχουν πλέον εξαντληθεί τα εμβόλια REV-1 κατά του μελιταίου πυρετού και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ), δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την προμήθεια νέας παρτίδας εμβολίου.

Περισσότερο πράσινο, λουλούδια και χρώμα στον πεζόδρομο της Κατερίνης


Στη φύτευση ανθοφόρων εποχικών λουλουδιών και στη δημιουργία ακόμη περισσότερου πρασίνου, με γλάστρες και ζαρντινιέρες στον πεζόδρομο της Κατερίνης, δίνοντας όμορφο χρώμα και αλλάζοντας την όψη του κέντρου της πόλης, προχώρησε με  παρεμβάσεις της η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης.


«Αναμορφώνουμε συντονισμένα και σε καθημερινή βάση όλους τους υπάρχοντες χώρους πρασίνου, ενώ όπου έχουμε τη δυνατότητα δημιουργούμε και νέους. Με τις παρεμβάσεις μας όχι μόνο στο κέντρο, αλλά σε κάθε γειτονιά, στο σύνολο του Δήμου, η ενίσχυση του πρασίνου είναι ορατή» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ευστάθιος Κεραμιδιώτης.

Βιβλιοπροτάσεις από το βιβλιοπωλείο ΝΕΣΤΩΡ.

Τρελή από έρωτα

Τι κάνεις όταν τα εξηκοστά γενέθλια της φίλης σου συμπίπτουν µε τα τριακοστά του γκόμενού σου; Είναι νοσηρό να λες ψέματα για την ηλικία σου, όταν κάνεις ονλάιν γνωριμίες; Είναι ηθικά μεμπτό να πηγαίνεις στο κομμωτήριο, όταν ένα από τα παιδιά σου έχει ψείρες; Ο Δαλάι Λάμα γράφει πράγματι στο τουίτερ ή είναι κάποιος βοηθός του; Το σεξ μετά από δύο ραντεβού και έξι εβδομάδες εντατικής ανταλλαγής μηνυμάτων δεν είναι άραγε σαν τους γάμους που έκαναν τον καιρό της Τζέιν Όστιν μετά από δύο συναντήσεις και έξι μήνες αλληλογραφίας;

Προσπαθώντας να επιλύσει αυτά και άλλα σύγχρονα διλήμματα, η Μπρίτζετ Τζόουνς προχωρεί όπως μπορεί ανάμεσα στις προκλήσεις της μοναχικής μητρότητας, των τουίτ, του διαδικτύου και της εκ νέου ανακάλυψης της σεξουαλικότητάς της σε μια ηλικία που μερικοί αποκαλούν µε περίσσια αγένεια "μέση". Το "Τρελή από έρωτα", η πολυαναμενόμενη επιστροφή της ηρωίδας που αγάπησαν εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι ένα τρυφερό, συγκινητικό, πνευματώδες, σοφό, επίκαιρο και εντελώς ξεκαρδιστικό βιβλίο, που επιβεβαιώνει ότι η Μπρίτζετ Τζόουνς είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια τεράστια παγκόσμια εκδοτική επιτυχία. "Το μήνυμα έφυγε µε την άκρη του δαχτύλου µου, σαν πυρηνική βόμβα, σαν πύραυλος εδάφους αέρος".

Εξόφληση οφειλών προς τον Δήμο Κατερίνης και μέσω e - banking

Για τη διευκόλυνση των δημοτών, οι υποχρεώσεις καταβολής – βεβαιωμένων και μη βεβαιωμένων ή  και ρυθμισμένων οφειλών προς τον Δήμο Κατερίνης, δύνανται να εξοφλούνται ηλεκτρονικά μέσω web / internet banking ή εναλλακτικά με μεταφορά χρημάτων από τον λογαριασμό καταθέσεών τους, σε Τραπεζικό Λογαριασμό του Δήμου στην Alpha Bank.

Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η εκ των προτέρων επικοινωνία με την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να πληροφορηθούν οι ενδιαφερόμενοι αφενός τον αριθμό λογαριασμού κατάθεσης (IBAN) και αφετέρου το ακριβές ποσό της κατάθεσης.

Πληροφορίες – διευκρινίσεις στο ισόγειο του Δημαρχείου Κατερίνης. Tηλέφωνα επικοινωνίας: 2351350443 & 442.

Ο Αν. Προϊστάμενος Διεύθυνσης Οικονομικού


Κιτιξής Κων/νος

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Πληρότητα 100% στις δημιουργικές καλοκαιρινές αποδράσεις
Η ενθουσιώδης ανταπόκριση με την οποία υποδέχτηκαν παιδιά και γονείς το πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων με τίτλο «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη», το οποίο είναι σε εξέλιξη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Κατερίνης αποτυπώνεται απτά στην αθρόα προσέλευση των συμμετεχόντων. Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση την διαδικασία και το πρόγραμμα  προκράτησης, όλες οι θέσεις έως και τη λήξη του προγράμματος (15 Σεπτεμβρίου) έχουν ήδη διατεθεί.

Τι σημαίνει βιοκλιματικό σχολείο; Διαβάστε τις ελάχιστες προδιαγραφές που απαιτούνται για να χαρακτηριστεί ένα κτήριο βιοκλιματικό. Οποιαδήποτε ομοιότητα με σημερινά κτήρια της πόλης μας που χαρακτηρίζονται ως βιοκλιματικά είναι το λιγότερο ατυχής...


 Στην πράξη, μέρος του βιοκλιματικού σχεδιασμού των σχολείων είναι τα ακόλουθα στοιχεία:

·        Προστασία κελύφους
·        Θερμομόνωση (αποφυγή θερμογεφυρών, διπλοί υαλοπίνακες, κουφώματα κτλ)
·        Χωροθέτηση κτιρίου – ηλιασμός
·        Μείωση των βόρειων και δυτικών ανοιγμάτων (ζώνες φύτευσης στον βορρά)
·        Ηλιοπροστασία – σκιασμός ανοιγμάτων (μόνιμα εξωτερικά συστήματα-οριζόντια για νότιο προσανατολισμό και κατακόρυφα για τους ανατολικό και δυτικό, κινητά σκίαστρα, πέργκολες, κατάλληλη φύτευση)
·        Φυτεμένα δώματα (όπου οι περιβαλλοντικές και κλιματολογικές συνθήκες επιτρέπουν την συντήρησή τους)
·        Παθητικά ηλιακά συστήματα
·        Νότια ανοίγματα
·        Ηλιακοί τοίχοι (τοίχοι trombe)
·        Ηλιακοί χώροι (θερμοκήπια, αίθρια)
·        Παθητικός δροσισμός
·        Σκιασμός ανοιγμάτων (μόνιμα εξωτερικά σκίαστρα – οριζόντια για νότιο προσανατολισμό και κατακόρυφα για ανατολικό και δυτικό- κινητά σκίαστρα, πέργκολες, κατάλληλη βλάστηση)
·        Φυσικός διαμπερής αερισμός
·        Φυσικός κατακόρυφος αερισμός (ηλιακή καμινάδα)
·        Υβριδικός αερισμός (ανεμιστήρες οροφής)
·        Εξάτμιση νερού (εξατμιστικός δροσισμός)
·        Χρήση βλάστησης με κατάλληλα δένδρα
·        Φυσικός φωτισμός
·        Γεωμετρία ανοιγμάτων του χώρου
·        Φωτομετρικά χαρακτηριστικά επιφανειών (χρώμα)
·        Χαρακτηριστικά υαλοπινάκων (ανακλαστικότητα, φωτεινή διαπερατότητα).

Ζήσης Ζάννας: Δυστυχώς δικαιώνομαι για την πολιτική της Ελληνικής Κυβέρνησης στο θέμα της Τουρκίας.

Η ομόφωνη πολιτική -προς το παρόν- στήριξη των 28 χωρών μελών του ΝΑΤΟ (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα) στην τουρκική επιθετικότητα, επιβεβαιώνει αυτά που είχα πει πρόσφατα σε συνέντευξή μου: "Η Τουρκία με πρόφαση την ισλαμική τρομοκρατία σήμερα διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις απέναντι στη Συρία και απέναντι στους Κούρδους. Η οποία επίθεση προκαλεί δυστυχώς μεγάλη αστάθεια στην περιοχή και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται.
Η Τουρκία με αφορμή το ISIS επιθυμεί να καθαρίσει το εσωτερικό της μέτωπο και τους Κούρδους του Βόρειου Ιράκ και της Συρίας.
Όποτε έχει εσωτερικά προβλήματα η Τουρκία, διεξάγει επιθετικές κινήσεις και κυρίως κατά των Κούρδων που εδώ και πολλά χρόνια προσπαθούν να κερδίσουν την αυτονομία και την ανεξαρτησία τους.
Παρόλα αυτά ελπίζω η Ελλάδα να μην συναινέσει σε αυτού του είδους τις πρακτικές.
Θεωρώ ότι η Ελλάδα πρέπει να διαφυλάξει τον ειρηνικό προσανατολισμό της και τα συμφέροντα της στην περιοχή.
Οφείλω όμως να πω ότι δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση ίσως και κάτω από εκβιαστικά διλήμματα απομακρύνεται από την αρχική της θέση και στάση ως μια πολιτική που θα υπηρετεί την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή μας.

Δεν θα έλεγα ότι είμαι αισιόδοξος για τις ενέργειες της Ελληνικής κυβέρνησης…"

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Ένταση πριν από λίγο στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.

Ένταση δημιουργήθηκε πριν από λίγο στην κεντρική πλατεία Κατερίνης, όταν ύστερα από καταγγελίες πολιτών για νεαρούς που κάνουν skateboard, κινδύνεψαν μικρά παιδάκια.
Η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα αλλά οι νεαροί δεν έδειχναν ιδιαίτερο… ζήλο στο να συμμορφωθούν με τις συστάσεις των αστυνομικών.
Παρότι όντως με ευγενικό τρόπο το όργανο της τάξης προσπάθησε να πείσει τους νεαρούς ότι δημιουργούν πρόβλημα με τις… δραστηριότητες τους, και αποτελούν κίνδυνο για τα μικρά παιδιά που διέρχονται ή παίζουν στην κεντρική πλατεία, οι νεαροί αντέδρασαν και δεν έδειχναν διατεθειμένοι να σταματήσουν.
Ακολούθησε έντονη φραστική αντιπαράθεση μεταξύ των νεαρών και του αστυνομικού με αποτέλεσμα τελικά η αστυνομία να πάρει τα στοιχεία των νεαρών.

Το Κτήμα Μπέλλου βραβεύεται από τα Luxury Travel Guide Global Awards 2015 ως Πολυτελές Ορεινό Κατάλυμα της χρονιάς

Το Κτήμα Μπέλλου βραβεύεται από τα Luxury Travel Guide Global Awards 2015 ως Πολυτελές Ορεινό Κατάλυμα της χρονιάς | Ktima Bellou is awarded by the Luxury Travel Guide Global Awards 2015 as Luxury Mountain Retreat of the year
Με πολλή χαρά ανακοινώνουμε ότι το ξενοδοχείο μας βραβεύτηκε από τα Luxury Travel Guide Global Awards 2015 με έδρα την Αγγλία, ως το Πολυτελές Ορεινό Κατάλυμα της χρονιάς για την Ελλάδα. Για μας ο ορισμός της πολυτέλειας είναι μια πολύ ποιοτική διαμονή σε όλα τα επίπεδα. 

Ευχαριστούμε!


It is with great joy that we announce our hotel has been awarded by the UK-based Luxury Travel Guide Global Awards 2015, as Luxury Mountain Retreat of the year for Greece. For us the definition of luxury is a high quality stay in every level. Thank you!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ

Πατριαρχικό Γράμμα απέστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ. Θεόφιλος προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο. 

Στο Πατριαρχικό Γράμμα ο Μακαριώτατος κ. Θεόφιλος εκφράζει τις ευχαριστίες του για τη φιλοξενία 60 νέων και των συνοδών τους από την Ιορδανία.

Οι Ιορδανοί φιλοξενήθηκαν στον Ξενώνα της Εκκλησιαστικής Σχολής Σβορώνου και πραγματοποίησαν προσκυνήματα στο Άγιον Όρος, τα Μετέωρα, στη Μονή Αγίου Διονυσίου κ. α.

Οι νέοι, κατά την παραμονή τους στην Πιερία είχαν συναντήσεις γνωριμίας και επικοινωνίας με μέλη του Γραφείου Νεότητας, με σκοπό ανταλλαγές σε πνευματικό καί πολιτιστικό επίπεδο.


Ο Μακαριὠτατος κ. Θεόφιλος στην επιστολή του αναγνωρίζει ότι υπήρξε μεγάλη ωφέλεια από την επαφή των Ιορδανών νέων «μετά της πλουσίας Ελληνορθοδόξου παραδόσεως και πολιτιστικής κληρονομίας».

ΠοδηλατοBeach Party με πανσέληνο!

Το καλοκαιρινό πάρτυ της Ποδηλατικής Από-Δρασης που πλέον έγινε θεσμός έρχεται στις 30 Ιουλίου 2015!!
Αφήνουμε σκοτούρες και μνημόνια, καβαλάμε ποδήλατα, αυτοκίνητα, λεωφορεία και ό,τι θέλουμε, και πάμε να ξεγνοιάσουμε και να περάσουμε ωραία κάτω από το φως του φεγγαριού!
Εμείς φροντίσαμε για μουσική, μπύρες και hotdog, εσείς φέρτε την καλή σας διάθεση και κάνα μαγιό!
Η ομάδα των ποδηλατών θα ξεκινήσει στις 20:30 από την Πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης για το σημείο του πάρτυ (ανάμεσα Παραλία-Κατερινόσκαλα), ενώ η μαζική επιστροφή τους θα γίνει περίπου στις 00:30 το βράδυ. Όσοι θέλουν, μπορούν φυσικά να έρθουν και μεμονωμένα με άλλο μέσο ή άλλη ώρα.

Σας περιμένουμε!!

ΟΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ. Το Σάββατο 1-8-2015 «Αχαρνής»


   Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου γνωστοποιεί τη διαφοροποίηση του προγράμματος των εκδηλώσεων του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου, που ασφαλώς οφείλονται στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.
   Ματαιώνονται οι προγραμματισμένες στο Αρχαίο θέατρο Δίου, συναυλία της Παρασκευής 31 Ιουλίου 2015 με τους Νταλάρα-Βιτάλη-Γλυκερία και θεατρική παράσταση «Νεφέλες» της Κυριακής 9 Αυγούστου 2015.
   Επίσης μετατίθενται οι δύο θεατρικές παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Συγκεκριμένα η «Ιφιγένεια στη χώρα των ταύρων» που επρόκειτο να παρουσιασθεί το Σάββατο 25 Ιουλίου 2015 θα δοθεί την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015 και η «Απολογία του Σωκράτη-μετά τη δύση του ήλιου» αντί της Τετάρτης 29 Ιουλίου 2015 μετατίθεται  πλέον τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2015.

Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Με λαμπρότητα εορτάστηκε και στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η μνήμη της Οσίας Μητρός ημών Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

Συγκεκριμένα, πανηγύρισαν οι Ιερές Μονές Οσίου Εφραίμ Κονταριώτισσας, Αγίων Θεοπατόρων Κολινδρού και ο παραθαλάσσιος Ιερός Ναός Λεπτοκαρυάς.

Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, τη Λιτανεία και την Αρτοκλασία στο Παρεκκλήσιο Αγίων Παντελεήμονος και Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, που λειτουργεί κατά τη θερινή περίοδο στην παραλία Λεπτοκαρυάς, προς εξυπηρέτηση των χιλιάδων παραθεριστών, ελλήνων και ξένων. Να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων παλαιού Κατασκηνωτικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.