Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Με λαμπρότητα εορτάστηκε και στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η μνήμη της Οσίας Μητρός ημών Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

Συγκεκριμένα, πανηγύρισαν οι Ιερές Μονές Οσίου Εφραίμ Κονταριώτισσας, Αγίων Θεοπατόρων Κολινδρού και ο παραθαλάσσιος Ιερός Ναός Λεπτοκαρυάς.

Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, τη Λιτανεία και την Αρτοκλασία στο Παρεκκλήσιο Αγίων Παντελεήμονος και Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, που λειτουργεί κατά τη θερινή περίοδο στην παραλία Λεπτοκαρυάς, προς εξυπηρέτηση των χιλιάδων παραθεριστών, ελλήνων και ξένων. Να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων παλαιού Κατασκηνωτικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.















Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους εορταζομένους Αγίου Παντελεήμονα και Ειρήνη, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια, για ακόμη μία φορά, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, για την ευλογία του να λειτουργεί ο Ιερός Ναός με ευθύνη της Ενορίας Λεπτοκαρυάς.

Επίσης, συνεχάρη τους ιερείς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας, διότι από πέρυσι ανέλαβαν το δυσανάλογο για μια Ενορία βάρος του ευπρεπισμού και εξωραϊσμού του χώρου, τόσο του Παρεκκλησίου, όσο και των παλαιών Κατασκηνώσεων.

Την Τρίτη 28 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ιερούργησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Κονταριώτισσας, όπου υφίσταται Παρεκκλήσιο της εορταζομένης Αγίας.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της εορτής, τονίζοντας ότι οι εορτές της Εκκλησίας έχουν δυναμισμό που αφορά την καθημερινή ζωή των πιστών.


Τέλος, απηύθυνε τις ευχές του τόσο στη Γερόντισσα Αικατερίνη και τις αδελφές της Ιεράς Μονής, όσο και σε ολόκληρο το εκκλησίασμα