Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Αντίο στον Πρόεδρο Θεόδωρο Παπαδόπουλο από τον Βασίλη Τσακιρίδη, δάσκαλοΚάτω από τον καταγάλανο πιερικό ουρανό με τις ζεστές του ηλιαχτίδες μας αποχαιρέτισε αυτή τη φορά όμως για πάντα ο Θόδωρος, ο Πρόεδρος της ομάδας των ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ Κατερίνης και της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης, παραδίνοντας την ψυχή του σ΄ Αυτόν που τον είχε πλάσει.
Όταν η απώλεια αγγίζει αγαπημένα πρόσωπα, μια αναπηρία συνοδεύει δια βίου τις ζωές όλων.

Υπό την προεδρία του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, η συνεδρίαση της Επιτροπής Χωροταξίας Υποδομών και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ στη Μήλο.


Συνεδρίαση της Επιτροπής Χωροταξίας Υποδομών και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ στη Μήλο

Συνεδρίασε στη Μήλο η Επιτροπή Χωροταξίας Υποδομών και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 υπό την προεδρία του Σάββα Χιονίδη, πρόεδρου της Επιτροπής, δημάρχου Κατερίνης και παρουσία του δημάρχου Μήλου και προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, Γεράσιμου Δαμουλάκη, με σκοπό να συζητηθούν και να γίνει η απαραίτητη επεξεργασία σε σειρά καίριων και επίκαιρων ζητημάτων θεματικής αρμοδιότητας της Επιτροπής.

ΕΠΤΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του Σωματείου ότι διοργανώνει επταήμερη εκδρομή για την Κρήτη στις 17 με 23 Οκτωβρίου 2015.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΛΥΨΗΣ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ 7ΗΣ ΕΒΕΠ -ΚΜ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην καθιερωμένη συνάντηση συνδιοργανωτών και εκθετών, στη λήξη της έκθεσης, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015, και ώρα 10:00 μ.μ., στην κεντρική είσοδο της έκθεσης (περίπτερο Επιμελητηρίου Πιερίας). Διοργανωτές και εκθέτες – θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τη διοργάνωση και να γιορτάσουν την ολοκλήρωση της 7ης ΕΒΕΠ – Κεντρικής Μακεδονίας.

Συλλυπητήριο Μήνυμα


Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Αναγέννησης Κολινδρού» εκφράζει τη βαθειά του θλίψη, για τον πρόωρο χαμό του Θόδωρου Παπαδόπουλου, πρώην προέδρου της ΑΕ Ποντίων Ηρακλής 1908.  Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του. Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό και καθιστά φτωχότερο το ποδόσφαιρο της Πιερίας, το οποίο υπηρέτησε με αίσθημα ευθύνης, αρχές και αξίες. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του και ας δίνει στους οικείους του κουράγιο.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΣΧΟΛΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ-ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Σας ενημερώσουμε, ότι στα μέσα Οκτωβρίου 2015,  θα ξεκινήσουν τα μαθήματα της Σχολής Σαμαρειτών-Διασωστών, του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Σχολής Σαμαρειτών-Διασωστών  του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ., είναι το πληρέστερο που υπάρχει στην χώρα μας σε επίπεδο εθελοντικών οργανώσεων παρόμοιου αντικειμένου και δράσης ( http://www.samarites.gr ) .

Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ Γ.Σ. & ΕΚΛΟΓΕΣ


Ο Σύλλογος Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας προσκαλεί τα μέλη του σε Γενική Απολογιστική Συνέλευση με σκοπό τον έλεγχο και την απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου και την εκλογή νέου. Οι διαδικασίες θα τελεστούν την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 στις 18:00 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου (Κτίριο Μικρασιατών, Σαρανταπόρου με Κίου γωνία, Κατερίνη) σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 1 απόφαση του Δ.Σ. όπως αυτό συνεδρίασε στις 31 Αυγούστου 2015. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γ.Σ. και οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το ίδιο απόγευμα στις 19:00 μ.μ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΠΙΕΡΙΑΣ '' Η Αγία Αικατερίνη ''


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Νοσηλευτών Πιερίας, επισκέφτηκε σήμερα 24-09-2015 το γραφείο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κατερίνης με σκοπό την παράδοση χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από την καλοκαιρινή τους εκδήλωση. 
Η Πρόεδρος κ. Γελαδάρη Θεανώ ευχαριστεί την Πρόεδρο κ. Μαρία Κωστίκου, το Δ.Σ. και τον Σύλλογο Νοσηλευτών Πιερίας για την χειρονομία τους αυτή. 
Ευχαριστεί επίσης και όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, βοηθώντας να συγκεντρωθεί το ποσό αυτό και τόνισε πως τέτοιες ενέργειες στηρίζουν τις δράσεις του συλλόγου.

Η Πρόεδρος 
κ. Θεανώ Γελαδάρη 

και το Δ.Σ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΠΙΕΡΙΑΣ '' Η Αγία Αικατερίνη ''

«Πρόληψη και Θεραπεία Καρκίνου Πνεύμονα»

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κατερίνης – Πιερίας » Η Αγία Αικατερίνη » ενημερώνει όλα τα μέλη του και όλους όσους θέλουν να παρακολουθήσουν το πολύ ενδιαφέρων παρακάτω συνέδριο στο οποίο είμαστε συνδιοργανωτές.

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

17:30 – 21:00 ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


(Θέμα..."Συκοφάντες και λασπολόγοι εντός της Σ.Ε ΑΝΕΛ Πιερίας!)

Στη χώρα και τον τόπο της άκρατης πολιτικής ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ,εδώ όπου πλέον οι συστημικοί ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο της προσωπικής μου, τουλάχιστον, ανοχής, αναλαμβάνω αυτοδικαίως ο ίδιος την υπεράσπιση του εαυτού μου, της όποιας, στοιχειώδους έστω, θετικής αναγνωρισιμότητάς μου και πρωτίστως, επανέρχομαι ως αμετανόητος υπέρμαχος της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και μόνον αυτής!
Συνήγορο μοναδικό και απολύτως αξιόπιστο έχω, όπως πάντα,την κοινωνία μου, αυτήν που παρακολουθεί και βαθμολογεί μέσα από την Ψυχή της,τους αληθινούς και ανυποχώρητους ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ της!
Εσάς, λοιπόν, τους, "γενικώς και αορίστως, ανυπογράφως και ανωνύμως" ΑΝΕΛ Πιερίας, τους "υπαρκτούς" μεν ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ αλλά ποτέ υπογράφοντες ευθαρσώς και με πλήρη ονοματεπώνυμα, τους γνωστούς επίσης εκεί επικεφαλής καρεκλοκένταυρους και ετσιθελικούς διεκδικητές δημόσιων καλοπληρωμένων οφιτσίων,
Με την παρούσα επιστολή,απαντητική στον οχετό που πρόσφατα ενεργοποιήσατε εναντίον μου με μοναδικό σκοπό και στόχο την διά ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΩΝ αποδόμηση της πολιτικής και προσωπικής μου αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας,

Έχει κρατηθεί η «τελευταία σφαίρα» ;;;; (Α΄ Μέρος)


Γράφει ο 
Ευάγγελος Αθανασιάδης
Συνταγματάρχης ε.α.

Μελετώντας την Ιστορία του Β΄ Παγκ. Πολέμου, προσέχει κάποιος, ότι κάθε ερευνητής και ιστορικός, έχει επιλέξει το «δικό του λάθος», χαρακτηρίζοντάς το, ως «το μοιραίο λάθος» του Χίτλερ, στο οποίο υπέπεσε ο ίδιος (Χίτλερ), καταδικάζοντας τη Γερμανία σε ήττα. Ένα, από τα καταγεγραμμένα «μοιραία λάθη», ήταν, ότι ο Χίτλερ και το Επιτελείο του, «έχασε την επαφή με το περιβάλλον». Σχεδίαζαν στο καταφύγιο του Βερολίνου πολιορκημένοι, και από πάνω τους μια κατεστραμμένη χώρα, πιστεύοντας, ότι μπορούν να κερδίσουν το πόλεμο. Κάτι που καταχωρήθηκε επίσης και ως «εξωπραγματική ιστορία».

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ


  Άνοιγμα στα Βαλκάνια επιχειρεί ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου με συμπαραστάτη και αρωγό την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας. Επιλογή που αποσκοπεί στην τιμητική αναγνώριση των πολύχρονων και πολυποίκιλων σχέσεων αλλά και την επιβεβαίωση της αμοιβαίας συνεργασίας με τις περισσότερες των χωρών της χερσονήσου του Αίμου.

Πρόσκληση

Όλοι μαζί, όπως και πέρυσι, με καλοσύνη μπόλικη και ομορφιά ψυχής, απ' αυτήν την ιδιαίτερη που διακρίνει τους Δημότες του Κορινού, μαζευόμαστε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 στις 6 το απόγευμα στη βιβλιοθήκη του Κορινού, για να συζητήσουμε την πολύτιμη προσφορά του καθενός μας στο "Χωριό των Αστεριών", στη διάρκεια των Χριστουγέννων, και να "ρίξουμε" για άλλη μια φορά “χρυσόσκονη χαράς” στους μικρούς μας φίλους.

Τα μέλη της
 Δημοτικής ενότητας Κορινού

Δραστηριότητες ΕΟΣ ΠΕΤΡΑΣ .

Στις 27/09/2015 πραγματοποιήθηκε πεζοπορική διαδρομή στην ιστορική περιοχή της παλαιάς πέτρας (καρακόλι), από την εκκλησία της Παναγίας και το ρέμα Αγιονέρι ως την κορυφή του βράχου, έγινε υποστολή της παλιάς κατεστραμμένης Σημαίας και έπαρση καινούργιας από τον ΕΟΣ Πέτρας, στη συνέχεια στην ετήσια συνάντηση των μελών του συλλόγου συζητήθηκαν οι χειμερινές δραστηριότητες και έγινε ενημέρωση σχετικά με χρήση GPS, οργάνωση ορειβατικού σακιδίου, εξοπλισμός, ορειβατικά/αναρριχητικά θέματα, διαδρομές.

Εργασίες αποστράγγισης της αυλής του Καπνικού Σταθμού

Εργασίες για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

Πέρυσι, στις αρχές του Δεκέμβρη, οι έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις είχαν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου. Στην αυλή του Καπνικού Σταθμού είχε συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα νερού, με αποτέλεσμα να γίνεται δύσκολη η μετακίνηση των επισκεπτών στον χώρο.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος στην Αγ. Πετρούπολη


Με απόφαση του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (Α.Ε.Α.Θ.), αντιπροσωπεία του εκπαιδευτικού ιδρύματος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Θεολογική Ακαδημία Αγίας Πετρουπόλεως, έπειτα από πρόσκληση του Πρύτανη, Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Πέτεργκοφ κ. Αμβροσίου.
Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, καθηγητής Λειτουργικής, ο διάκονος Παντελεήμων Τσαραπατσάνης, και φοιτητές, τόσο της Α.Ε.Α.Θ. όσο και άλλων Πανεπιστημιακών Σχολών.

Ευχαριστήριο.


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον κ. Χρηστίδη Παντελή (Ψυκτικός) για την εθελοντική παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών προς το σχολείο μας.

Εκ μέρους των μαθητών και των γονέων του σχολείου μας τον ευχαριστούμε και χαιρόμαστε που σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύει η πατρίδα μας, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που οι έννοιες προσφορά και εθελοντισμός εξακολουθούν να παραμένουν αναλλοίωτες και σημαντικές.

Με τιμή

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2015-2016 ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

1 ος Ομιλος

Α/Α ΗΜΕΡ. ΩΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ

1 η αγωνιστική
1 ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΡΥΑΚΙΩΝ

2 Α.Ε. ΤΟΞΟΥ - Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΛΟΦΟΥ

3 ΑΕΤΟΣ ΚΑΤΑΛΩΝΙΩΝ - ΚΑΛΛΙΘΕΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

4 ΠΙΝΔΟΣ Α. ΑΓΙΑΝΝΗ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΡΑΝΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ…


Γράφει ο Σουκατζίδης Απόστολος.

Είναι γεγονός πάντως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχτηκε από την αστική τάξη της χώρας μας, αλλά και από τμήματα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, να διαχειριστεί μέσα από μια αστική διακυβέρνηση, την οικονομική κρίση προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, της πλουτοκρατίας.
Η γρήγορη μετάλλαξη του, από οπορτουνιστικό μόρφωμα, σε ένα καθαρό αστικό κόμμα, σοσιαλδημοκρατικής κοπής, αυτό μαρτυρεί. Στο νέο καταμερισμό ευθυνών που του ανέθεσαν, από την σκοπιά του αστικού πολιτικού συστήματος, την αναδιάταξη  των αστικών δυνάμεων, ο ΣΥΡΙΖΑ γρήγορα προσαρμόστηκε στα νέα του καθήκοντα, αφού ποτέ δεν αμφισβήτησε και δεν αμφισβητεί, την στρατηγική του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, την στρατηγική της Ε.Ε.

Επικίνδυνο μεταλλικό στέγαστρο στην οδό Σαρανταπόρου στην Κατερίνη, απειλεί την σωματική ακεραιότητα των διερχόμενων πολιτών.


Την αγωνία τους μετέφεραν οι κάτοικοι της οδού Σαρανταπόρου, αλλά και γειτονικών οδών στην «ΑΛΗΘΕΙΑ» για την κατάσταση που βρίσκεται το συγκεκριμένο εγκαταλελειμμένο κτήριο.
Συγκεκριμένα φοβούνται να περάσουν από το πεζοδρόμιο μπροστά στο κτήριο, γιατί από πάνω τους υπάρχει ένα ετοιμόρροπο μεταλλικό στέγαστρο, ενώ δίπλα ακριβώς στο στέγαστρο το μπαλκόνι είναι και αυτό σε πολύ κακή κατάσταση.

Κομμάτια του στεγάστρου έχουν πέσει αρκετές φορές, και ιδίως όταν φυσάει ή βρέχει.

Θα πρέπει ο Δήμος Κατερίνης ή να βρει τους ιδιοκτήτες του κτηρίου και να τους υποχρεώσει να επιδιορθώσουν τα επικίνδυνα σημεία ή να αναλάβει ο ίδιος την επιδιόρθωση ώστε να μην υπάρξει κανένας τραυματισμός διερχόμενου πολίτη.

Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν…

ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων που συμμετέχουν στη διοργάνωση «Τρέχω για την Κατερίνη» πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο Δημαρχείο Κατερίνης.
Από αυτά που ακούσαμε, φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί μια επαγγελματική διοργάνωση όπου όλα δείχνουν να είναι σχεδιασμένα ως και την παραμικρή λεπτομέρεια.
Φορείς, εθελοντές, Τροχαία, Δήμος Κατερίνης κ.α. δηλώνουν έτοιμοι και σίγουροι για την επιτυχία της διοργάνωσης.
Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ Κατερίνης κ. Θόδωρος Παυλίδης εξέφρασε και αυτός την σιγουριά για την επιτυχία της διοργάνωσης και ανέδειξε για μια ακόμη φορά την ευαισθησία του Δήμου Κατερίνης για αυτές τις εκδηλώσεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΄΄ Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ΄΄

Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας πως κατά τη νέα Πολιτιστική Περίοδο 2015-2016 θα λειτουργήσουν 4 χορευτικά τμήματα (junior - παιδικό - εφηβικό - ενηλίκων) καθώς επίσης τμήμα ζωγραφικής, τμήμα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών και χορωδία ενηλίκων.
ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ - ΧΟΡΩΔΙΑΣ

Ποτάμι Πιερίας:Ο Τσίπρας σήμερα είναι η πολιτική μετενσάρκωση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Μία ημέρα πριν από τις πρόσφατες εκλογές ο συνομιλητής μου σε ένα από τα καφενεία του Καρπενησίου ήταν κατηγορηματικός: «Αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία». Κατάλαβα τι εννοούσε όταν πετάχτηκε ένας άλλος: «Ο Τσίπρας έδωσε μάχη για εμάς. Τον εκβίασαν, δεν είχε άλλη επιλογή».


Το Ποτάμι Πιερίας για την παρουσία Τσίπρα στην Αμερική

Έπρεπε να διανύσει τον ωκεανό ο κ. Τσίπρας για να μάθουμε τελικά ότι το νέο μνημόνιο δεν είναι ούτε πραξικόπημα, ούτε προϊόν εκβιασμού, αλλά ότι «για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα».

Σχόλιο Γραφείου Τύπου της Λαϊκής Ενότητας, για την παρουσία του πρωθυπουργού στο Ίδρυμα Bill Clinton
Ακολουθώντας πιστά τα βήματα των προκατόχων του Παπανδρέου και Σαμαρά, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε εξετάσεις δουλοφροσύνης στις αγορές κατά την παρουσία του στο ίδρυμα Bill Clinton.
Προσέφερε ως κίνητρο στους επενδυτές την απόλυτη πίστη στο τρίτο Μνημόνιο και στην ακραία νεοφιλελεύθερη λογική λιτότητας και απορρυθμίσεων που το διέπει.
 Για την περίπτωση που αυτό το κίνητρο κρίνονταν ανεπαρκές, η μεγάλη χορηγός του ιδρύματος Clinton Γιάννα Αγγελοπούλου έσπευσε να υποδείξει επιπλέον τη «δήλωση μετανοίας» του πρωθυπουργού για το αντιμνημονιακό παρελθόν του: «Στην ελληνική πολιτική δεν είναι σύνηθες να παραδέχεται κανείς το λάθος του», είπε η κ. Αγγελοπούλου. Υποτέλεια στους Ευρωπαίους δανειστές και ασφυκτικός εναγκαλισμός με τον αμερικανικό παράγοντα.

Αυτή δείχνει να είναι η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα και επιφυλάσσει ολέθριες συνέπειες για τον λαό και την κυριαρχία της χώρας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer: Ενημέρωση, γόνιμος διάλογος και μαζική συμμετοχή στην ημερίδα του Κ.Η.Φ.Α.Α. «Άνοια, ένας ύπουλος, σύγχρονος κίνδυνος για την κοινωνία»


Σε μία γόνιμη και δημιουργική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ κοινού και επαγγελματιών υγείας εξελίχθηκε η ημερίδα με τίτλο: «Άνοια, ένας ύπουλος, σύγχρονος κίνδυνος για την κοινωνία», η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης. Στη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκε η δυνατότητα στους πολίτες να επικοινωνήσουν, να ενημερωθούν με επίκεντρο πληροφορίες γύρω από  εξειδικευμένα ζητήματα φροντίδας ασθενών με άνοια, ενώ παρουσιάστηκαν δεδομένα, τα οποία τεκμηριώνουν το μέγεθος της προσφοράς του Κ.Η.Φ.Α.Α., στους πολίτες της Πιερίας.

Η κάμερα της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" στους παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Κατερίνης για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους.


Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Έπεσε το facebook ξανά! Μην τα βάφετε μαύρα, μπόρα είναι θα περάσειΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ

Την Κυριακή ξεκινά τις υποχρεώσεις του ο Πιερικός Αρχέλαος | β΄εθνική κατηγορία

Ο Πιερικός Αρχέλαος ξεκινά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του  στη β΄εθνική κατηγορία.Θα αντιμετωπίσει την Κυριακή 4 Οκτωβρίου και ώρα 5:00μμ τους Τιτάνες Παλαμά στο κλειστό γυμναστήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού.Η διοίκηση,οι προπονητές και οι αθλητές της ομάδας προσκαλούν το φίλαθλο κόσμο της Κατερίνης να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα.

Συλλυπητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, για το θάνατο του Θεόδωρου Παπαδόπουλου


Εκφράζω την ειλικρινή μου θλίψη για τον πρόωρο και αδόκητο θάνατο του Θεόδωρου Παπαδόπουλου,  πρώην Προέδρου της ΑΕ Ποντίων Ηρακλής 1908. 
Τα θερμά μου συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια και στους οικείους του. Ο Θεός να τους δίνει κουράγιο και παρηγοριά ψυχής. Ας είναι αιωνία η μνήμη του και ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
Σοφία Μαυρίδου


ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ


Σύσσωμο το Δ.Σ. του Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ και όλη η ΠΙΕΡΙΚΗ οικογένεια εκφράζουν τα ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια και τους οικείους του, για την απώλεια του αγαπημένου συμπολίτη, φίλο, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, αθλητικό παράγοντα της Πιερικής οικογένειας και Πρόεδρο του ΗΡΑΚΛΗ Θεσσαλονίκης για πολλά χρόνια. Καλή ανάπαυση να έχει η ψυχή του και εκ Θεού παρηγορία οι συγγενείς του.

            Γραφείο Τύπου κι Επικοινωνίας Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

           
  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
                                                                            
Προς τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβούλιο Παραλίας
κου Μαλιώρα Νικόλαο

Παραλία, 28/09/2015

Αξιότιμε κε Μαλιώρα,

Παρόλω που εμείς σας είχαμε στείλει αίτηση στις 14/9/2015 και σας είχαμε προτείνει να συγκαλέστε εσείς Γενική Συνέλευση κατοίκων και επιχειρηματιών της Παραλίας στις 23/9/2015, με το σκεπτικό ότι τώρα βρίσκονται εδώ οι περισσότεροι κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής  λόγω του ότι οι πιο πολύ φεύγουν τον Οκτώβριο και κλείνουν τις επιχειρήσεις τους,  εσείς αρνηθήκατε και συγχρόνως δύο μέρες πριν την  συνέλευση, στις 21/9/15 ανακοινώσατε άλλη ημερομηνία για Γενική Συνέλευση στις 04/10/2015.
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ


Την Τετάρτη 23/9/2015 το απόγευμα και κατόπιν πρόσκλησης της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας, του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Παραλίας, του Σωματείου Ελεύθερων Επαγγελματιών Παραλίας και του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Παραλίας πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση κατοίκων και επιχειρηματιών της Παραλίας με σκοπό τη συζήτηση των θεμάτων που ταλανίζουν την Παραλία, όπως είναι η κατάρρευση του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης τον Αύγουστο, η διάβρωση της ακτής, τα προβλήματα με τη μίσθωση αιγιαλού, το παρεμπόριο και πολλά άλλα.

Άμεση παρέμβαση του Δήμου Δέλτα για τα νεκρά ψάρια στο Λουδία

  
Την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Kεντρικής Μακεδονίας, ώστε να ελεγχθούν τα εργοστάσια που ρίχνουν τα νερά τους στην κοίτη του Λουδία, ζητά ο Δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος.
          "Δεν πρόκειται να περάσει έτσι. Οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Τα ποτάμια δεν υπάρχουν για να πετάμε τα απόβλητά μας. Οι έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές πρέπει να γίνουν εντατικοί και αυστηροί. Δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά, στην εποχή που το περιβάλλον εσυνδέεται πια άμεσα με υγεία, αναψυχή, επένδυση" τόνισε ο Μ. Φωτόπουλος σχετικά το συμβάν.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Σήμερα, Δευτέρα 28-09-2015 και ώρα 12:30 οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας  κ.κ. Σκούφα Μπέτυ, Τζαμακλής Χ. και Καστόρης Α.,  επισκέφθηκαν το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Φαρμάκη Α. και ενημερώθηκαν πλήρως για τα επείγοντα και σημαντικά προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία του Νοσοκομείου Κατερίνης.
Στην ενημέρωση κυριάρχησαν και αναδείχθηκαν τρία (3) προβλήματα:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΚαλούμε όλους τους παραγωγούς μελιού της Πιερίας στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 4,5 και 6 Δεκεμβρίου 2015 και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα συμμετέχει με δικό της περίπτερο, στο οποίο μπορείτε να συμμετέχετε χωρίς κόστος για να προβάλλετε τα προϊόντα σας και να αναδείξουμε τον πλούτο και την μοναδική ποιότητα των μελισσοκομικών προϊόντων της Πιερίας.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ…

Γράφει ο Σουκατζίδης Απόστολος

Είναι γεγονός πάντως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχτηκε από την αστική τάξη της χώρας μας, αλλά και από τμήματα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, να διαχειριστεί μέσα από μια αστική διακυβέρνηση, την οικονομική κρίση προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, της πλουτοκρατίας.
Η γρήγορη μετάλλαξη του, από οπορτουνιστικό μόρφωμα, σε ένα καθαρό αστικό κόμμα, σοσιαλδημοκρατικής κοπής, αυτό μαρτυρεί. Στο νέο καταμερισμό ευθυνών που του ανέθεσαν, από την σκοπιά του αστικού πολιτικού συστήματος, την αναδιάταξη  των αστικών δυνάμεων, ο ΣΥΡΙΖΑ γρήγορα προσαρμόστηκε στα νέα του καθήκοντα, αφού ποτέ δεν αμφισβήτησε και δεν αμφισβητεί, την στρατηγική του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, την στρατηγική της Ε.Ε.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ- ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Πιερίας, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την πρόωρη και αιφνίδια απώλεια του αγαπημένου φίλου Θοδωρή Παπαδόπουλου, πρώην Προέδρου της ΑΕ Ποντίων Ηρακλής 1908.
          Ο αθλητισμός της Πιερίας χάνει έναν εξαίρετο άνθρωπο, ο οποίος χρόνια υπηρέτησε το ποδόσφαιρο.
          Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για τη μεγάλη απώλεια στη σύζυγο και τα τέκνα του .
Ας είναι αιωνία η μνήμη του.
          Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 28-9-2015 και ώρα 17:30 στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως στην Κατερίνη.
Για  το  Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δημήτριος Ελευθεριάδης                            Κωνσταντίνος Πολυχρόνης

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣΤο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης του Ε.Ε.Σ.,   θα υλοποιήσει  το εκπαιδευτικό  πρόγραμμα “Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες”, διάρκειας 20 ωρών (4 μαθήματα).

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε 4 συναντήσεις.

Οι Μικρασιατικοί Σύλλογοι στην πλατεία της Κατερίνης, για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους. (ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)