Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Κι άλλη πρωτιά για το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης - Η Ζωή είναι ωραία και βγαίνει πάντα πρώτη!

Η μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης Ζωή Αρβανιτίδου εισάγεται πρώτη στο τμήμα Τεχνών ήχου και εικόνας στην Κέρκυρα με 18.365 μόρια, κάνοντας το όνειρό της πραγματικότητα.

Ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο για τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης στην 11η Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης Κωπηλασίας

Περισσότεροι από 200 νεαροί κωπηλάτες έδωσαν τις μάχες τους στην 11η Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης Κωπηλασίας στις 01- 02 Σεπτεμβρίου στο κωπηλατοδρόμιο του Πεθελινού Σερρών, στις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων (γεν 2004-2005) και Παίδων-Κορασίδων (γεν 2006) για την κατάκτηση των τριών πρώτων θέσεων του βάθρου.

Βλασφημεί; "ράπισον αυτού την όψιν, αγίασον σου την χείρα"

*Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός.

"Οι βλάσφημοι δεν είναι άξιοι να απολαμβάνουν τον κόσμο τούτον"
Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης


Θέλουμε την βοήθεια σας! Μήπως ξέρετε ποιο κτίριο είναι αυτό; (ΦΩΤΟ)

Αφορμή για το ρεπορτάζ μας είναι η ερώτηση που δεχτήκαμε σήμερα το πρωί από ένα ζευγάρι τουρίστες, μπροστά από αυτό το κτίριο.

"What is this building?" (Τι είναι αυτό το κτίριο;)


Άνοιξε το Ηλεκτρονικό Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης - Ξεκίνησε πιλοτικά το σύστημα e-Άδειες

Άνοιξε σήμερα, με τη συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), το Ηλεκτρονικό Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης για την εγγραφή μηχανικών με τα αντίστοιχα δικαιώματα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι έλεγχοι στα θέματα δόμησης και να αυξηθεί ο αριθμός των ελεγκτών για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης.

Σεπτεμβριανά 1955: Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται…


Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω δεν είναι κανένα αστυνομικό μυθιστόρημα, ούτε έχει παρθεί από κάποια ταινία κατασκοπίας.
Όλα τα πρόσωπα είναι υπαρκτά και όλα τα γεγονότα είναι αυτά ακριβώς που έζησαν...

ΕΛ.Π.ΠΙ. ποδηλατοβόλτα 80 χλμ: ΚΑΤΕΡΙΝΗ -ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ (ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ : ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ «ΣΩΤΗΡΗ ΡΕΜΑ»)

Ένας μικρός αλλά πανέμορφος διχαλωτός καταρράκτης, βρίσκεται 4 χλμ περίπου μακριά από το Ελατοχώρι, ανηφορίζοντας προς το χιονοδρομικό κέντρο.

(Φώτο & Video) Φυτεία με πάνω από 1.100 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης

Συνελήφθη ένας 36χρονος για καλλιέργεια κάνναβης, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται ακόμα 2 άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Συνολικά κατασχέθηκαν και εκριζώθηκαν 1.124 δενδρύλλια κάνναβης με ύψος που έφτανε έως τα 3 μέτρα.

Λαϊκή βραδιά αύριο Τρίτη στην 34η Εμποροπανήγυρη του Δήμου Κατερίνης

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας κ Θρησκευμάτων για τις αλλαγές στο Λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου τις αλλαγές στο Λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


Κολόνα που γέρνει; Στην κεντρική πλατεία Κατερίνης. (ΦΩΤΟ)

Αναγνώστης με... παρατηρητικότητα μας ενημέρωσε για μια κολόνα φωτισμού που... γέρνει και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.

"Ο δρόμος προς την κόλαση" - Άγγελος Αγγελίδης

Μη ψάξεις λογική στα σκόρπια λόγια μου.
στη σκέψη μου ειρμό δε μπόρεσα να βάλλω.
μπερδεύτηκε η αρχή με τον επίλογο.
πότισε το χαρτί στης θλίψης το μελάνι.

Εργατικό Κέντρο Κατερίνης - ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΜΕΙΩΣΗ -32% ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 25

Το ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ με την 35/2018 απόφασή του αναγνωρίζει ότι η μείωση κατά 32% των αποδοχών συναδέλφισσας, μέλους του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Ν Πιερίας,

Η Συναυλία της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”

Η Χορωδία μας στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, παρουσίασε το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018, στις 20.30΄, στον αύλειο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου, μουσικό πρόγραμμα από το έντεχνο ρεπερτόριο, με θέμα:

Ανακοινώσεις της ΕΠΣ Πιερίας

1.- Καλούνται τα σωματεία της Γ΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα περιόδου 2018-2019 μέχρι ότι την Παρασκευή 14-9-2018 και ώρα 20:00 μ.μ. στη γραμματεία της Ένωσης.

2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Σήμερα, Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 19:00, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εκπροσώπων των 18 Πολιτιστικών Συλλόγων που συμμετέχουν στο 3ήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, στις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2018, με στόχο την κατάρτιση του προγράμματος.

Φωτιά σε κατάστημα στον πεζόδρομο Κατερίνης.

Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σε εμπορικό κατάστημα στον κεντρικό πεζόδρομο Κατερίνης. Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης απέτρεψε την φωτιά να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις και να απειλήσει παρακείμενα καταστήματα.

ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ - ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ (ΕΓΓΡΑΦΕΣ)


«ΠΡΟΔΡΟΜΕΙΑ 2018»

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΠΡΟΔΡΟΜΕΙΑ», τις οποίες διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ», αποτελούν θεσμό και στηρίζονται στη συνείδηση του Διοικητικού Συμβουλίου, των Μελών και των Φίλων του συλλόγου.

ΣΦΚ Πιερικός - Ανακοίνωση

O ΣΦΚ Πιερικός ανακοινώνει ότι ο μέσος Εμμανουήλ Κραγιόπουλος θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην ομάδα μας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

Απόψε στην 34η Εμποροπανήγυρη του Δήμου Κατερίνης - Θρακική βραδιά με το μουσικό σχήμα: «Εβρίτικη Ζυγιά»

Το μουσικό σχήμα «Εβρίτικη Ζυγιά», με την προσήλωση στον αυθεντικό τρόπο έκφρασης του μουσικού πλούτου της Θράκης, η οποία παντρεύεται με την ανάγκη για σύνθεση, συνεχή δημιουργία και σύγχρονες ενορχηστρώσεις «συναντά» τη μουσική σκηνή της 34ης Εμποροπανήγυρης του Δήμου Κατερίνης, σήμερα Δευτέρα 03 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00.

ΧΑΡΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) Ελλάδος.


Η υπηρεσία maps.sch.gr του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου έχοντας ως πρωτεύοντα στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και του ευρύτερου κοινού δημοσιεύει τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας σε γεωγραφικό υπόβαθρο Google Maps.

Πρώτη ημέρα σχολείο σήμερα!


Όχι όμως για τους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά για τους... δασκάλους και τους καθηγητές!

Γιορτάζουν σήμερα:


Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

36 π.Χ. - Ο Μάρκος Βιψάνιος Αγρίππας, ναύαρχος του Οκταβιανού, νικά τον Σέξτο Πομπήιο, γιο του Πομπήιου, στη ναυμαχία του Ναύλοχου.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Δευτέρα σήμερα 3 Σεπτεμβρίου 2018