Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Νίκος Σαλπιστής: ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η ΠΙΕΡΙΑ , ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ, ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ


Ήδη η Πιερία έχει καταγραφεί με αρνητικό τρόπο στη σύγχρονη ιστορία , όταν σε ένα χωριό της περιοχής ο πρόεδρος, το Μάρτιο του 1998, απαγόρευσε –υποκαθιστώντας τις αστυνομικές αρχές- την κυκλοφορία των Αλβανών μεταναστών μετά τη δύση του ηλίου «για να περιορίσει την εγκληματικότητα» όπως έλεγε.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Κακόγουστο αστείο οι προτάσεις του κ. Τριανταφυλλίδη για την παιδεία


Με έκπληξη διαβάσαμε το άρθρο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Α’Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία (http://www.avgi.gr/article/6166852/apo-ti-theoria-stin-praxi).

Στο άρθρο του ο κ. Τριανταφυλλίδης προτείνει, μεταξύ άλλων, την εισαγωγή διδάκτρων στο δημόσιο σχολείο με βάση την φορολογική δήλωση των γονέων των μαθητών προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η -επίσης προτεινόμενη- αύξηση των διδακτικών ωρών. Αναφέρει χαρακτηριστικά: “Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών Χ 60 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη – άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ τον χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή /οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ Χ 10 μήνες = 600 ευρώ τον χρόνο”.

Γραφείο τύπου της ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ του ΚΚΕ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΡΔΟΣ…



H κυβέρνηση , χωρίς καμία συζήτηση προχωρά  στη δημιουργία,  ενός ακόμα κέντρου διαλογής και καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών (hot - spots) .
Με αυτή την ενέργεια υλοποιεί τις αντιδραστικές και επικίνδυνες αποφάσεις της ΕΕ τις οποίες και η ίδια υπέγραψε. Πρόκειται για μια ακόμη αρνητική εξέλιξη, που στρέφεται κατά των προσφύγων και μεταναστών αφού μετατρέπει και τον τόπο μας σε μια ζώνη εγκλωβισμού και συγκέντρωσής τους, από όπου οι πιο ισχυρές χώρες της ΕΕ θα επιλέγουν να απορροφήσουν ελάχιστους πρόσφυγες, μόνο όσους χρειάζονται ως φτηνό εργατικό δυναμικό, προκειμένου να ενισχύσουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών τους ομίλων.

Δημήτρης Ζησιμόπουλος για το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Κατερίνη

Δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση για δημιουργία Ανοικτού Κέντρου φιλοξενίας Προσφύγων- Μεταναστών στην Κατερίνη , μας ενημέρωσαν οι βουλευτές του Σύριζα .
Όχι στο Κέντρο φιλοξενίας Μεταναστών λένε οι φορείς .
Μήπως οι κρατούντες τις τύχες των Πιεριέων ταυτόχρονα με την παρουσία τους στην πρώτη γραμμή ανοίγουν πίσω από την πλάτη μας την Κερκόπορτα ,όπως έγινε με την Κοινοπραξία Αιγαίου και τα διόδια ?
Δε φτάνει να δείχνεται μπροστά αλλά και να είστε!

"Η πιο όμορφη μέρα" του σκηνοθέτη Ανδρέα Μιχαήλ, ξεκινάει τις παραστάσεις της για τα σχολεία της πόλης μας!


Το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ "ΑΥΛΑΙΑ" στην προσπάθεια του να συμβάλλει ουσιαστικά, παρουσιάζει το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ "Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ" του ΦΑΝΟΥ ΝΑΘΑΝΑΗΛ σε σκηνοθεσία ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΧΑΗΛ για τα 60 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ από του Άγγλους.

          Οι μαχητές του αγώνα στρατολογήθηκαν μέσα από κατηχητικά, σχολεία, θρησκευτικές οργανώσεις, ξεχύθηκαν στους δρόμους με την γαλανόλευκη σημαία δηλώνοντας έτσι την αποφασιστικότητα τους ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ.
          Είναι ένα έργο καθαρό, γνήσιο πέρα για πέρα. Δεν υπάρχει τίποτα το περιττό, το φλύαρο που να θολώνει την διαπεραστικότητα του έργου. Καμία διδαχή κανένα κήρυγμα. Το μήνυμά του αναπηδά απ' τα πρόσωπα και τα γεγονότα μόνο. Γεγονότα που καθορίζουν την συμπεριφορά των χαρακτήρων. Σύγκρουση ιδεών, θέσεων και απόψεων αναποδογυρίζουν ολόκληρη την οικογένεια. Η σύγκρουση των αντιθέσεων παράγει μία σύνθεση εκπληκτικής διαύγειας, όπου ο καθένας μπορεί να διακρίνει τη διαλεκτική κίνηση της Ιστορίας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΕΛΙΟΥ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΑΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



O Στέλιος Χατζηιωάννου είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ Σερρών με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση (1998-2002) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του διατμηματικού Μεταπτυχιακού τμήματος σπουδών με κατεύθυνση στην προπονητική (2003-2007).

Ημερίδα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου πραγματοποίησε σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία του Παντελεήμονα το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 στο κτήριό του ανοιχτή ημερίδα με θέμα: «Αειφορική Διαχείριση των παραδοσιακών οικισμών. Ήπιες μορφές ανάπτυξης στον οικισμό του Π. Παντελεήμονα ».

Ο ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕ ΒΕΝΕΤΙΑ-ΜΙΛΑΝΟ -ΠΑΒΙΑ, ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΩΣΚΟΛΟΥ

Ο Ελληνοιταλικός Σύλλογος αναχωρεί την Παρασκευή 4 Μαρτίου για την Ιταλία ακολουθώντας τα βήματα  του Μεγάλου Έλληνα Νικολάου(Ugo) Φώσκολου, σε μία δεκαήμερη αποκαλυπτική επίσκεψη στην Ελλάδα και την Ελληνικότητα της Βορείου Ιταλίας(Βενετία-Μιλάνο-Παβία-Μπολόνια).
      Στη μοναδική αυτή δεκαήμερη προσκυνηματική επίσκεψη στη Βόρειο Ιταλία θα δοθεί η δυνατότητα  να γνωρίσουμε από κοντά τις ομορφιές, τις αρχαιότητες, την κουλτούρα,τα σημαντικα Πανεπιστημια τους που φιλοξενησαν χιλιαδες Ελληνες φοιτητες και την Ελληνικότητα αυτών των περιοχών σε σχεση με την πορεία της ζωής του Φώσκολου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ κ. ΑΛΕΚΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ



Για το θέμα που προκλήθηκε από τη δήλωση του Υπουργού Επικρατείας κ. Αλέκου Φλαμπουράρη σχετικά με την δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην Κατερίνη, οι βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ στις 13/1/2016 συναντήθηκαν με τον Υπουργό και συζήτησαν διεξοδικά το θέμα.
Από τη συνάντηση αυτή με τον πιο επίσημο τρόπο για ακόμη μία φορά έγινε ξεκάθαρο ότι:

Δήμος Κατερίνης: ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΨΗ ΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ


Την εξυπηρέτηση των πολιτών διασφαλίζει η εύρυθμη λειτουργία των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κατερίνης. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται οι εργασίες συντήρησης των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων των κοινοτικών καταστημάτων, οι οποίες  εκτελούνται από συνεργεία των Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες,  Αγρότες , Άνεργοι,  Αυτοαπασχολούμενοι,  Νέοι, Νέες ,
Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης σας  καλεί σε Λαϊκή Συνέλευση την Τετάρτη 20-1-2016 και  ώρα 6μμ στο στέκι της  Λ.Ε. στο παλιό νοσοκομείο Κατερίνης.

ΘΕΜΑ: Σε καμία  λαϊκή οικογένεια που αδυνατεί να πληρώσει να μην κόβει η ΔΕΗ  το  ρεύμα  


ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  

ΟΝΝΕΔ ΠΙΕΡΙΑΣ - Για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων/Μεταναστών


Ανεύθυνη ή αυταρχική αυτή τη φορά η κυβέρνηση;
Που είναι οι κυβερνητικοί βουλευτές του Νομού μας;
Ποιος θα ενημερώσει επίσημα τους πολίτες της Πιερίας; 
Είμαστε κάθετα αντίθετοι στον υποβιβασμό της τοπικής κοινωνίας που συντελείται αυτή τη στιγμή όχι με την πιθανή φιλοξενία κάποιων προσφύγων, αλλά με την προκλητική παράκαμψη των δυνατοτήτων, των αναγκών και της γνώμης της τοπικής κοινωνίας. 
Αυτό δε θα το επιτρέψουμε ποτέ! 
Συμμετέχουμε κι εμείς στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στην Πλατεία Ελευθερίας στις 19.00, αποφασιστικά, αλλά ψύχραιμα, μακριά από ακραίες και λαϊκίστικες φωνές. 

ΟΝΝΕΔ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ Δ.ΙΕΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ «ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ».


       Στο Δ.ΙΕΚ. (πρώην ΕΠΑ.Σ Βοηθών Νοσηλευτών) του Γ.Ν. Κατερίνης θα λειτουργήσει και νέο Α’ εαρινό εξάμηνο της ειδικότητας «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας» εκπαιδευτικού έτους 2015-2016 με ημερομηνία έναρξης μαθημάτων 15-02-2016. 
Δυνατότητα εγγραφής έχουν οι:
•        απόφοιτοι Γενικού Λυκείου,
•        Β’ Κύκλου ΤΕΕ
•        Β’ κύκλου ΟΑΕΔ &
•        πτυχιούχοι ΕΠΑΣ.  
      Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από την 15η Ιανουαρίου 2016 έως και 12 Φεβρουαρίου 2016. 
     Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση της Σχολής, οδός Παλαιού Νοσοκομείου 1, πρώην κτίριο Αιμοδοσίας και στο τηλέφωνο 2351074710, ώρες 08:00-14:00.      
Η εκτελούσα χρέη Διοικητή
Δ.Ι.Υ.
Δρ. Μαρία Μαλλιάρα

Ο ετήσιος χορός του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας "Ζεύς"

H Διοίκηση του Α.Π.Σ. ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ» σας 
προσκαλούν να τιμήσετε με τη παρουσία σας 
τον ετήσιο χορό μας – κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που θα 
πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 
13:00 στην αίθουσα δεξιώσεων ΘΕΑΜΑ.
Με τιμή
Το Δ.Σ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. (ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ!)


  Την πρώτη συναυλία της νέας χρονιάς θα παρουσιάσει η χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016.
  Πρόκειται για τη συναυλία-αφιέρωμα με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του δημιουργού της λαϊκής μας μουσικής Βασίλη Τσιτσάνη (1915-2015), τη μνήμη του οποίου το Πανελλήνιο τίμησε την απελθούσα χρονιά και βέβαια συνεχίζει το ίδιο, με σειρά επετειακών εκδηλώσεων.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ - ΤΕΤΑΡΤΗ 13/1/206 18:30

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Η Σωματειακή Επιτροπή εργαζομένων στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας και το Σ.Ι.Υ.Ν.Π., προχωρώντας αγωνιστικά στην κατεύθυνση δικαίωσης των εργαζομένων σε τέτοιου είδους προγράμματα, σας καλούνε σε σύσκεψη την Τετάρτη 13/1 στις 6:30μμ, στο στέκι της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης.