Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Πύδνα Κίτρους-Αιγινιακός 0-2 2oς Γ' εθνική (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΓΕΏΡΓΙΟΣ ΣΕ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΥ


Την Κυριακή της Απόκρεω 6 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ιερούργησε και κήρυξε τον θ. λόγο στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής της ιστορικής κωμοπόλεως Δίου.
Εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό και τους πέριξ χώρου, όχι μόνον κάτοικοι της κωμοπόλεως αλλά και από διάφορα μέρη, καθώς την ημέρα αυτή εορτάστηκε το 21ο συναπάντημα των απανταχού δημοτών του Δίου, με την παρουσία των τοπικών Αρχών.

ΕΦΗΒΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΚΑΣΚΕΜ - ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ. Πιερικός Αρχέλαος - Ζαφειράκης Νάουσας 60-49

Οι έφηβοι του Πιερικού Αρχέλαου επικράτησαν του Ζαφειράκη Νάουσας με 60-49 σε παιχνίδι για την 1η αγωνιστική της τελικής φάσης του πρωταθλήματος κεντρικής Μακεδονίας και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 10-10, 28-24, 43-42, 60-49.
Διαιτητές: Ταρενίδης Σ, Σιαμάτρας Β.

Παράδοση φαρμάκων στο Κοινωνικό Φαρμακείο Κιλκίς (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Κυριακή το πρωί, 6 Μαρτίου 2016, μεταφέρθηκε μεγάλη ποσότητα φαρμακευτικού και ιατρικού υλικού από το Κοινωνικό Ιατρείο /Φαρμακείο «Αλέκος Φτίκας» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου, στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Κιλκίς.

Νωρίς, το πρωί της Κυριακής, μια ομάδα 15 ατόμων, συγκεντρώθηκε στον Καπνικό Σταθμό και ανέλαβε την διαλογή, συσκευασία και φόρτωση των υλικών στο τρέιλερ της ομάδας, το οποίο στις 11:00 αναχώρησε από την Κατερίνη.
Τα υλικά παραδόθηκαν από μία τετραμελή ομάδα Κατερινιωτών στους υπεύθυνους του ΚΙΦΑ Κιλκίς οι οποίοι ευχαρίστησαν τους πολίτες της Πιερίας για την αλληλέγγυα πράξη τους.

Συγκέντρωση τροφίμων στη θεατρική παράσταση "Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ" του σκηνοθέτη Ανδρέα Μιχαήλ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ «ΑΥΛΑΙΑ», ΤΟΥ Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ.
Συγκέντρωση τροφίμων πριν από τη θεατρική παράσταση «Η πιο όμορφη μέρα»
ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ

Τρόφιμα συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο νέας εμφάνισης της πολυσυζητημένης θεατρικής παράστασης «Η πιο όμορφη μέρα», που παρουσίασε, για μια ακόμη φορά, στην Κατερίνη ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Πιερίας “Ο ΕΥΑΓΟΡΑΣ” και το Θεατρικό Εργαστήρι «ΑΥΛΑΙΑ» σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης και την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, η οποία και ανέλαβε να διαθέσει τα τρόφιμα αυτά σε άπορους συμπολίτες μας - θύματα της κρίσης. 

Προβολή της Δευτέρας από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνη

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 7 Μαρτίου την ταινία ‘Οι Ατίθασες', που ήτανε υποψήφια για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.
Σκηνοθεσία: Ντενίζ Γιαμζέ Εργουβέν
Παίζουν: Ελίτ Ισκάν, Γκιουνές Σενσόι, Τουγκμπά Σουνγκούρογλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»


Σας γνωστοποιούμε ότι οι αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν επιτυχώς στο Πνευματικό Κέντρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Κεραμιδίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016,ανέδειξαν νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Η συμμετοχή των μελών στην εκλογική διαδικασία ήταν πρωτοφανής και ενθουσιώδης. Σε πνεύμα σύμπνοιας και αγαστής συνεργασίας, το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε σε σώμα και ορίστηκαν τα μέλη του στις αντίστοιχες θέσεις ως εξής:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ (Δεύτερο μέρος)

Στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς και στον συντονισμό Κράτους και Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού, για τη διαχείρισή του με αφορμή το πρόσφατο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., όπου παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις αναφέρθηκε στην συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Εντυπώσεις απο την δραστηριότητα της Olympus Mountain Activities


Μια ιδιαίτερη συναισθηματικά δραστηριότητα την 6 Μαρ 2016 έφθασε στο τέλος της αφήνοντας μας να προβληματιστούμε για το αν το βουνό είναι ζωντανός οργανισμός που κινείται και σκέφτεται. Δεν υπερβάλλω κινείται και σκέφτεται, απλά είναι τόσο διαφορετικοί οι ρυθμοί που το κάνει από τους δικούς μας που εμείς δεν το αντιλαμβανόμαστε.

Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης τίμησε τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Καζαντζή, την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης


Με μία «ανοιξιάτικη ρομάντζα» και με όχημα ένα πολυθέαμα μελωδιών, ήχων, video και εικόνων, το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης τίμησε τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Καζαντζή, την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016, στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης, παρουσία του ίδιου του δημιουργού και ορισμένων από τους αγαπημένους του συνεργάτες, όπως η Λιζέτα Καλημέρη, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο Κώστας Πρατσινάκης και ο δεξιοτέχνης ακορντεονίστας  Κώστας Τσούγκρας.

Ο Αρχιτέκτων, συγγραφέας και ερευνητής κ. Χάρης Σκαρλακίδης είναι ο επόμενος ομιλητής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016.


Συνέντευξη τύπου Δημάρχου Κατερίνης

Η αξιοποίηση 49 στρεμμάτων παραλιακής έκτασης του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου), στη Δημοτική Κοινότητα Καλλιθέας και η συνάντησή του για το ζήτημα αυτό με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ  Στέργιο Πιτσιόρλα στην Αθήνα, παρουσία των Βουλευτών Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ (Μπέττυς Σκούφα, Χάρη Τζαμακλή και Στέργιου Καστόρη), βρέθηκε στο επίκεντρο της συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Ηλίας Χρυσικός: Ο καθένας ας αναλάβει πλέον τις ευθύνες του.


Είναι εμφανές ότι στην κυβέρνηση έχουν χάσει τον έλεγχο των καταστάσεων.
Οι κυβερνώντες είναι σε πανικό και το χειρότερο είναι πως πιστεύουν ότι μέσα από τον ασφυκτικό έλεγχο των δανειστών και της αντιπολίτευσης, μπορούν να διατηρηθούν με νύχια και με δόντια, στην εξουσία.
Είμαστε σχεδόν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχεδόν εκτός Σένγκεν, με κλειστές τράπεζες, τα μισά μαγαζιά κλειστά και η χώρα μας να είναι επιβαρυμένη και "ανήμπορη" να αντιμετωπίσει τις χιλιάδες των προσφύγων - μεταναστών που φθάνουν στις ακτές της από την Τουρκία.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Την Παρασκευή 4 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος επισκέφθηκε  το 7ο Γυμνάσιο Κατερίνης, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Ο Μητροπολίτης έτυχε θερμής υποδοχής από τον Διευθυντή, το Εκπαιδευτικό Προσωπικό και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονεών και Κηδεμόνων.

Έκτακτη αποστολή φαρμάκων και φαρμακευτικού υλικού στο Κιλκίς

Αγαπητοί συμπολίτες,

Τα Κοινωνικά Φαρμακεία, σε όλη την Ελλάδα, τροφοδοτούν από τα αποθεματικά τους με φαρμακευτικό και αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, πολύ συχνά,  τα κρατικά νοσοκομεία και τον τελευταίο καιρό και τους καταυλισμούς των προσφύγων. Στο Κιλκίς η κατάσταση βρίσκεται πλέον σε οριακό σημείο, διότι οι νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν απαιτούν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες τόσο για την τοπική κοινωνία και τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και για τους τρείς καταυλισμούς, Ειδομένη-Νέα Καβάλα-Χέρσο.

Καλημέρα, Κυριακή σήμερα 6 Μαρτίου 2016