Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Κατερίνη. (Βίντεο) (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια.) Αύριο στην «ΑΛΗΘΕΙΑ» η υπόλοιπη παρέλαση με τους Συλλόγους και τα παραλειπόμενα, πριν και μετά την παρέλαση καθώς και τους παραδοσιακούς χορούς στην κεντρική πλατεία Κατερίνης



Η Υποδοχή της Τίμιας Ζώνης της Παναγίας στην Κατερίνη. (Φωτογραφίες-βίντεο)



ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΡΑΧΗΣ ΠΙΕΡΙΚΟΣ


ΕΥΚΟΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ
Επικράτησε εύκολα στον θεσμό του κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας επικρατώντας με 4-0 στο γήπεδο του Λόφου με τον Απόλλωνα Ράχης
Για τον θεσμό του κυπέλλου ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ αγωνίστηκε στον Λόφο με την ομάδα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΡΑΧΗΣ και επικράτησε με 4-0, δυο τέρματα σε κάθε ημίχρονο.

Κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Κατερίνης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 (Βίντεο)


Η Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης Κατερίνης για την 75η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940. (Το βράδυ στην «ΑΛΗΘΕΙΑ» οι φωτογραφίες της παρέλασης και τα βίντεο.)



Πρόσκληση


Ο σύλλογος Πολυτέκνων Ν Πιερίας την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 γιορτάζει τους προστάτες της πολύτεκνης οικογένειας  Άγιοι Τερέντιος και Νεονίλλη και τα τέκνα αυτών και σας καλεί να παραβρεθείτε στον Ι Ν Τιμίου Σταυρού στην Κατερίνη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ


Ο ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ προσκαλεί τους δημοσιογράφους, αθλητικούς ρεπόρτερ, ΜΜΕ  και όσους ασχολούνται με το αθλητικό ρεπορτάζ, ότι κάθε Πέμπτη και ώρα 18:30, ο προπονητής του ΠΙΕΡΙΚΟΥ κ. Ζαλίκας Νικόλαος θα παραχωρεί συνέντευξη τύπου προς όλους τους ενδιαφερόμενους στα γραφεία του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ στο Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης, Εθνικού Σταδίου.

Γραφείο Τύπου κι Επικοινωνίας ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Το ΟΧΙ του Ανδρέα Καρασαββίδη

Φέτος συμπληρώνονται 75 Χρόνια από την ιστορική εκείνη ημέρα που η Ελλάς βροντοφώναξε ΟΧΙ στην λαίλαπα του Ναζισμού και του Φασισμού.
Το Έπος που ακολούθησε το ΟΧΙ  στάθηκε ικανό να ενώσει όλη την Ελλάδα και να δείξει σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο,ότι δεν μετράει το πόσο μεγάλη χώρα είσαι,ή το πόσο ανώτερη τεχνολογικά μπορεί να έχεις γίνει.

Θέλουμε τον Ελληνικό Στρατό να παρελάσει σήμερα στην Κατερίνη!


Θυμάμαι σε έπιανε ρίγος και συγκίνηση όταν περνούσαν τα τανκ στην παρέλαση πριν χρόνια.
Όλα τα πιτσιρίκια μαζεύονταν το ένα πάνω στο άλλο για να δουν τα τεθωρακισμένα και τους Έλληνες στρατιώτες να παρελαύνουν με περηφάνια στο κέντρο της Κατερίνης.
Τα παιδιά πήγαιναν στο χώρο συγκέντρωσης των στρατιωτών μας για να τους δουν από κοντά.
Οι γονείς περήφανοι καμάρωναν τα παλικάρια τους, και οι κοπελιές κοιτούσαν τα αγόρια τους.
Και να τα λουλούδια… σύννεφο να πέφτουν, τα τσιγάρα και τα επιφωνήματα!

28η Οκτωβρίου 1940


 Γράφει ο Βασίλης Τσακιρίδης, δάσκαλος

 Η σημερινή ημέρα , μας καλεί και πάλι να συνεορτάσουμε με την Ελληνική ιστορία. Να θυμηθούμε πως ο λαός μας έχει τη θέληση μα και την δύναμη να γίνεται στις δύσκολες εποχές, το κέντρο του κόσμου. Σε μια τέτοια σημαδιακή στιγμή για την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια ημέρα, η Ελλάδα μπήκε στο προσκήνιο και αποφάσισε αμέσως να υπερασπίσει τα δίκαια του ανθρώπου, την αξιοπρέπεια και το σεβασμό για την δημοκρατία και την ελευθερία. Απέναντι σε πανίσχυρους στρατούς με ολοκληρωτική νοοτροπία, προτάσσει η Ελλάδα τις ελάχιστες υλικές δυνάμεις της και με τη στάση της αφήνει έκπληκτο όλο τον πολιτισμένο κόσμο και εμβρόντητους τους εισβολείς.

Καλημέρα, Τετάρτη σήμερα 28 Οκτωβρίου 2015

Γιορτάζει σήμερα η Πατρίδα μας!
Την περηφάνια να κουβαλάνε τα παιδιά μας την Ελληνική Σημαία και να παρελαύνουν δεν θα μας την στερήσει κανείς.
Η Ιστορία μας, είναι το μέλλον μας, φτάνει να μην την ξεχνάμε.
Το ΟΧΙ του 1940 να γίνει οδηγός μας για μια νέα Ελλάδα, χωρίς «καθοδηγητές» ξένους και… εγχώριους!  

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κατερίνη. (Βίντεο-Φωτογραφίες)

Με μια ομιλία «υπερπαραγωγή» στην ΕΚΑΒΗ, αποχαιρέτησε την Κατερίνη ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
Κάμερες γερανοί, συνεργεία από Αθήνα, ελιές, και στοιχεία Αμερικάνικης προεκλογικής καμπάνιας ήταν αυτά που κρατήσαμε στο μυαλό μας από την σημερινή ομιλία του κ. Τζιτζικώστα.
Η ομιλία του δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο, ήταν μια αναμενομένη προεκλογική ομιλία.
Εντυπωσιακή η σύζυγος του κ. Τζιτζικώστα τράβηξε τα βλέμματα όλων όσων ήταν στην αίθουσα και η εμφάνιση της αποζημίωσε όσους περίεργους βρέθηκαν σήμερα το βράδυ στην ΕΚΑΒΗ.
Όλα τα «γαλάζια» στελέχη παρόντα όπως φυσικά και στους άλλους υποψήφιους.(Κάποιους πάντως δεν είδαμε, ονόματα δεν λέμε...)

Την τιμητική της είχε πάντως η Αντιπεριφερειάρχης μας κ. Σοφία Μαυρίδου που δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά της για την παρουσία του κ. Τζιτζικώστα στην Κατερίνη.