Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

5ο ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - Από την Ιθάκη του Οδυσσέα στην Οδύσσεια του περιβάλλοντος…

Οι ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών δύο προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης: «ΤΑ 5Rs ΣΤΟ 5Ο ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (REDUCE-REUSE-RECYCLE-REFRESH-REPLENISH)» και « Αντιπραγματισμός- Πράξεις αλληλεγγύης και εθελοντισμού 5ου ΓΕΛ Κατερίνης» ανταμώσανε σε μια κοινή δράση στην Ιθάκη.

ΜΓΣ Απόλλων Καλαμαριάς – ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος

Ο Πιερικός Αρχέλαος αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμαριάς, την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 14:00, σε αγώνα για την 20η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.

Από 2 Απριλίου- 29 Ιουνίου η υποβολή φακέλων των φορέων για εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις στα σχολεία

H Γενική Δ/νση Σπουδών Π.Ε. & Δ.Ε., οι Δ/νσεις Σπουδών, Προγραμμάτων & Οργάνωσης Π.Ε. & Δ.Ε., η Δ/νση Επαγγελματικής Εκπ/σης, η Δ/νση Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης, η Δ/νση Φυσικής Αγωγής και η Δ/νση Υποστήριξης Εκπ. Προγραμμάτων & Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων ενημερώνουν για τα εξής: 

To Σχολείο Τουρισμού OnTour ταξιδεύει στον ΟΛΥΜΠΟ

Στις 23 και 24 Απριλίου 2018 θα διοργανωθεί στην Πιερία, ξενοδοχείο Mediterranean Village, Παραλία Κατερίνης, το Σχολείο Τουρισμού OnTour ΟΛΥΜΠΟΥ. 

Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο Σύλλογο Αναβατών Μοτοσικλέτας Chopper Θεσσαλονίκης (CHOPPER RIDERS CLUB)

Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας μετά από πρόσκληση επισκέφτηκε το Σύλλογο Αναβατών Μοτοσικλέτας Chopper Θεσσαλονίκης.

Η Γευσιγνωσία της Νίκης

Τροφές που προκαλούν σκέψη...
Τι τρώμε τελικά; 
Τι κρύβεται πίσω από τις τροφές; 
Θα αναφερθούν κάποια πρόσθετα και συντηρητικά, όπως η ζελατίνη, γλουταμάτη, καρμίνη Ε120 και αλλά πολλά, αξίζει να παραβρεθείτε. 
‘Όπως κάθε φορά θα έχει ζωντανή μαγειρική και μπουφέ χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά.

Οι 8οι Αγώνες Γλώσσας και Ορθογραφίας στο 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης

Με τη συμμετοχή και των 21 γυμνασίων του νομού μας έγιναν την Τετάρτη 14 Μαρτίου στο 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης οι 8οι Αγώνες Γλώσσας και Ορθογραφίας «Χρίστος Τσολάκης». Το σχολείο μας ανέλαβε τη διοργάνωση των αγώνων , καθώς στον αντίστοιχο περσινό διαγωνισμό ήταν αυτό που κέρδισε την πρώτη θέση.

Εξακριβώθηκε η δράση κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών σε Πιερία και Αττική

Τα μέλη του κυκλώματος εμπλέκονται σε 5 παράνομες υιοθεσίες βρεφών από άτεκνα ζευγάρια έναντι χρηματικού ποσού. Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε συμπεριλαμβάνονται και οι βιολογικές μητέρες των βρεφών.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Α.Ε. ΚΑΡΙΤΣΑΣ

Ο Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ σύσσωμος σας συγχαίρει για την κατάκτηση του κυπέλλου των ερασιτεχνικών σωματείων της Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ 2017/2018, θερμά συγχαρητήρια σ’ όλους τους συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας. 

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας.
Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας.
Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας.

Θερμές ευχαριστίες μας στο 1ο και στο 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης


Εκφράζουμε τις πιο θερμές ευχαριστίες μας στο 1ο και στο 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης, στους Διευθυντές τους, κα Σοφία Σκούμπα – Πατσαρίκα και κο Νικόλαο Κωστόπουλο αντίστοιχα, καθώς και στις ομάδες των εκπαιδευτικών τους...

Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ: Διεξαγωγή του Πρωταθλήματος Παγκρατίου Αθλήματος Βορείου Ελλάδος στην Κατερίνη με τη συνδιοργάνωση και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

36ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - 10Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ - ΓΟΗΤΕΥΕΙ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΩΝΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ
Σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 8:15 μ.μ. στο «MOUZAKI PALACE HOTEL»

ΛΙΤΟΧΩΡΟ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 1946 ΨΗΦΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΠΕΣ - Το αποτέλεσμα της βουλευτικής εκλογικής αναμέτρησης

του Σωτηρίου Δ. Μασταγκά

Οι βουλευτικές εκλογές στις 31 Μαρτίου 1946 σήμαναν το τέλος μιας μακράς περιόδου κοινοβουλευτικής σιωπής (1936 – 1946), την οποία επέβαλε το καθεστώς της 4ης Αυγούστου 1936 και η οποία συνεχίστηκε λόγω του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, της Γερμανικής Κατοχής και όσων ακολούθησαν την απελευθέρωση.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη κ. Alexander Shcherbakov επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

Μεγάλη ανταπόκριση στα ομαδικά εργαστήρια του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης

Με πολλή μεγάλη ανταπόκριση υποδέχθηκαν την Τετάρτη 14 Μαρτίου εργαζόμενοι και άνεργοι από όλη την Πιερία την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης για την πραγματοποίηση ομαδικών εργαστηρίων με θέμα «Ορθή συμπλήρωση ηλεκτρονικών αιτήσεων για εργασία. Η περίπτωση της πλατφόρμας ΑΣΕΠ».

Ο ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/3/18

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας καλεί σε κινητοποίηση τα μέλη του.
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση - Την Παρασκευή 16 Μάρτη απεργούμε-διαδηλώνουμε.

Η Εστία Πιερίδων Μουσών συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Άτυπη εκπαίδευση ενηλίκων & ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών” συμμετείχε με μέλη της στη συντονιστική σύσκεψη που έγινε 5 και 6 Μαρτίου στην πόλη Κατοβίτσε της νότιας Πολωνίας.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

"Απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο νέο Διοικητή της XXIV (ΤΘΤ) Λιτοχώρου, Ταξίαρχο (ΤΘ) Ζαχαρία Ζαχαρόπουλο, τον οποίο διαβεβαιώνω, ότι, ο Δήμος Κατερίνης θα είναι συνεργάτης και συμπαραστάτης στο υπεύθυνο έργο που αναλαμβάνει.

Εθνικός Ν. Κεραμιδίου-ΑΕ Καρίτσας 0-2 παρ. (0-0) Τελικός Κυπέλλου ΕΠΣ Πιερίας - ΒΙΝΤΕΟ

15η ημέρα αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών στα χέρια των Τούρκων. Πότε επιτέλους θα αντιδράσει η Ελληνική κυβέρνηση;

15η Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή. Ανακοίνωση του ΕΦΕΤ


Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή υπενθυμίζει για άλλη μία χρονιά ότι η κατανάλωση αγαθών είναι όχι μόνο ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά και ο βασικότερος κρίκος στην οικονομική δραστηριότητα κάθε χώρας.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Πέμπτη σήμερα 15 Μαρτίου 2018