Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

«ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ» Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΙΑ ΜΑΓΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ.

 Σάββατο, δύο βραδιές πριν μπει ο Σεπτέμβρης. Χώρος αρχαία Πύδνα, Πιερία. Το ολόγιομο φεγγάρι παίζει με τη θάλασσα, τη χρωματίζει, αυτάρεσκο καθρεφτίζεται στα ήρεμα νερά και στο βάθος, απέναντι, ο γερο-‘Ολυμπος του χαμογελά. Αεράκι, όσο χρειάζεται, να σε δροσίζει ευχάριστα. Ο χώρος ασφυκτικά γεμάτος από διψασμένους για τέρψη αισθήσεων ανθρώπους, κάθε ηλικίας.
 Λαμπρή ευκαιρία να ξεφύγουμε από την σκληρή καθημερινότητα που μας κατατρέχει, αφημένοι στο μουσικό ταξίδι που ετοίμασαν για εμάς οι άνθρωποι της Εστίας Πιερίδων Μουσών.
 

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΜΕΡΟΣ (2) Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ...




ΕΠΑΜ δελτίο τύπου

Το ΕΠΑΜ (Ενιαίο Παλαϊκό Μετωπο), όπως σ’ όλη την Ελλάδα έτσι και στην Πιερία, θα συμμετάσχει στις Εκλογές της 20 Σεπτεμβρίου 2015

          Υποψήφιοι βουλευτές του ΕΠΑΜ στην Πιερία θα είναι  οι:
           
          Φωτιάδης Κωνσταντίνος   &
          Βαζάκας Γεώργιος   

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΜΕΡΟΣ (1). ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ


Παγκόσμιος δίαυλος του ελληνικού πολιτισμού το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι νέοι της Σαρακατσάνικης Νεολαίας Ελλάδας και Διασποράς με υπόβαθρο την ιστορική ταυτότητα, θεματοφύλακες της κληρονομιάς τους.



* ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ: κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ,ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΘΕ ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΡΩΓΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

Χαιρετισμός του Ολύμπιου Κέντρου Αστροφυσικής για το ΄΄ ΠΕΊΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΈΝΗ΄΄

Ο Γάλλος φιλόσοφος, πατέρας της της κοινωνιολογίας και του θετικισμού Auguste Compte είχε πει ότι για να κατανοήσεις μια επιστήμη, πρέπει να ξέρεις την ιστορία της. Το πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης, κόντρα στην γενικότερη αντίληψη της αρχαίας φιλοσοφίας ότι η Γη είναι επίπεδη, άποψη που λίγοι μόνο προγενέστεροι «αιρετικοί» της αρχαιότητας όπως ο Αρίσταρχος και ο Αριστοτέλης δεν είχαν αποδεχθεί, αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα βήματα στην ιστορία της Αστρονομίας και της εξέλιξης της θετικής και πειραματικής σκέψης.

 

Το πείραμα του Ερατοσθένη.


Tην Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών Κατερίνης, Σερρών, Χαλκίδας και Σπάρτης, διοργανώνουν πανελλήνια  δράση με τίτλο «Το Πείραμα του Ερατοσθένη» για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης. Θα δοθεί η ευκαιρία σε πάρα πολλά σχολεία από τη Ελλάδα να συμμετάσχουν και να συνεργασθούν μεταξύ τους.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη διεύθυνση.
          Το πείραμα αυτό έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα 10 πιο όμορφα πειράματα στην ιστορία της φυσικής.
Λίγα λόγια για την ιστορία του πειράματος

Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα στην Κατερίνη από το τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης (Φώτο-βίντεο)


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ


Με τις ευχές σας, του δώσατε δύναμη. Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και συνεχώς βελτιώνεται. Σε λίγες ημέρες θα είναι και πάλι κοντά μας.

Ο ίδιος και η οικογένειά του, εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες για την καθολική και συγκινητική ανταπόκριση, για τα μηνύματα, τις ευχές και τη θετική σας ενέργεια.

ΣΥΝΑΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε Σύναξη Κατηχητών (λαϊκών) της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Η Σύναξη Κατηχητών πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία έναρξης του νέου Κατηχητικού Έτους και των δραστηριοτήτων του Γραφείου Νεότητας.

Ανακοίνωση αποχώρησης του Θεοφάνη Θ.Γκατζή από τη Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νομού Πιερίας


Εντάχθηκα στους Ανεξάρτητους Έλληνες  στους πρώτους μήνες ιδρύσεώς τους,ενστερνιζόμενος τις αρχές και τις αξίες του κινήματος που συνδέονταν με την κατάργηση των μνημονίων και τη δυναμική διεκδίκηση της διαγραφής ενός μέρους του δημοσίου χρέους ,που είναι γνωστό τοις πάσοι ότι είναι μη βιώσιμο,ώστε να υπάρξει μέλλον για τη χώρα μας.
Αντιθέτως, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ,με την υπερψήφιση του τρίτου και πιο σκληρού  μνημονίου καταστρατήγησαν τις αρχές τους και πλέον υπηρετούν  στο έπακρο την Ευρώπη των τραπεζών και της γερμανικής ηγεμονίας εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού,μετατρέποντας την πατρίδα μας σε αποικία χρέους!! 

Σήμερα το 4ο Ποδηλατικό κυνήγι Θησαυρού από την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας