Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΥΚΛΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ «4 ΕΠΟΧΕΣ»

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας παραβρέθηκε στην Έκθεση Κούκλας με παραδοσιακές φορεσιές, που διοργάνωσε το Κέντρο Ημέρας «4 Εποχές», την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στην Κατερίνη.

Μία έκθεση αυθεντικών παραδοσιακών φορεσιών της κ. Νίτσας Ξανθοπούλου. Χειροποίητες κούκλες της γιαγιάς, ντυμένες με αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές από την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας.

ΝΕΦΕΛΕΣ Δ.Τ. - ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΡΙΟ

Στη πιο ζεστή και ουσιώδη εκδήλωσή μας ,στην παρουσίαση των εμφανίσεων της ομάδας μας για το 2016-2017,βρεθήκαμε στις 26 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης.
Με τις ευλογίες του Μητροπολίτη μας ,την παρουσία των αρχών και των φορέων της πόλης μας και την συμπαράσταση πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων τα παιδιά μας έστειλαν ένα ηχηρό και γλυκό μήνυμα σε κάποια άλλα παιδιά, ΤΑ ΠΑΙΔΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ένα μήνυμα αγάπης, ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν.Πιερίας. Παρασκευή 30/9/2016 ώρα 2 μ. μ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν.Πιερίας. Παρασκευή 30/9/2016 ώρα 2 μ. μ.
Μετά την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης για τον κατ’ ευφημισμό «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Σχολείου» και την ανάπτυξη του σχεδιασμού της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για την υποβάθμιση της προσχολικής αγωγής (Ρυθμίσεις Νόμου για την Έρευνα, Υπουργικές Αποφάσεις για το ωράριο των νηπιαγωγών και το ωρολόγιο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου)η ΔΟΕ έχει εκφράσει με κάθε τρόπο την αντίθεσή της και έχει προχωρήσει σε μια σειρά αποφάσεων και κινητοποιήσεων που στοχεύουν στην ανατροπή όλων αυτών των νομοθετημάτων που απαξιώνουν και υποβαθμίζουν το δημόσιο νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο και το εναρμονίζουν πλήρως στις εντολές του ΟΟΣΑ και τη λογική των σκληρών περικοπών δαπανών και προσωπικού στη δημόσια εκπαίδευση. 

TEE EA Κατερίνης 3η Πανελλήνια Μέρα Σχολικού Αθλητισμού


Ένταξη στο πρόγραμμα νέων γεωργών

Εν αναμονή του προγράμματος νέων γεωργών 2016, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Πιερίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για ένταξη στο πρόγραμμα νέων γεωργών που δεν έχουν ακόμα υποβάλλει Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ) έτους 2016, ότι μπορούν να προσέλθουν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις ή στα κατά τόπους Γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, έως τις 05.10.2016, προκειμένου να την υποβάλλουν.

Συνεδρίασε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΣΓΚΑμεΑ στις εγκαταστάσεις της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης (ΚΕΔΗΦ) μετά από πρόσκληση των Δ.Σ. της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης και του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Ν.Πιερίας.

Συνεδρίασε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΣΓΚΑμεΑ στις εγκαταστάσεις της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης (ΚΕΔΗΦ) μετά από πρόσκληση των Δ.Σ. της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης και του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Ν.Πιερίας.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν ζητήματα που ταλανίζουν χρόνια το γονεϊκό κίνημα των αναπήρων, όπως θέματα εκπαίδευσης, θέματα προσβασιμότητας,θέματα σχολικών υποδομών σε επίπεδο νομού. Τέθηκαν ερωτήματα από τους φορείς των Συλλόγων Γονέων Ατόμων με Αναπηρία που υφίστανται στο νομό και δόθηκαν απαντήσεις από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ κ.Ιωάννη Λυμβαίο.

8o Πανελλήνιο Συνέδριο Δυσλεξίας


ΑΠΑΝΤΗΣΗ Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Να περιμένουμε την απάντηση του Δήμου Κατερίνης, στην απάντηση της Π.Ε. Πιερίας, στην απάντηση του Δήμου Κατερίνης, στο δημοσίευμα της Π.Ε. Πιερίας;

Κυρίες και κύριοι σοβαρευτείτε και ασχοληθείτε με τα προβλήματα του τόπου μας και αφήστε κατά μέρος ποιος έκανε τι...

Η Ελληνική Αστυνομία απέκτησε επίσημη σελίδα στο Facebook

Η Ελληνική Αστυνομία απέκτησε επίσημη σελίδα στο Facebook
Η Ελληνική Αστυνομία απέκτησε επίσημη σελίδα στο Facebook, όπου αναρτά καθημερινά ενημερώσεις, χρηστικές πληροφορίες και συμβουλές κ.α.
Αν θέλετε να την παρακολουθείτε μπορείτε να πατήσετε like στο σύνδεσμο


https://www.facebook.com/hellenicpolice

Δελτίο Τύπου Χάρη Τζαμακλή

Επίσκεψη του Χάρη Τζαμακλή και βουλευτών – μελών της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας Χαλκιδικής
Την Παρασκευή 23-9-2016 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη βουλευτών-μελών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας Χαλκιδικής.


Συνεχίζονται οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στο πλαίσιο της εκκλησιαστικής της διακονίας με την πρωτοβουλία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. κ. Γεωργίου, ανακοινώνει τη λειτουργία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής με την επωνυμία «O OΣΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ».

Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου

Η θητεία του νέου Συμβουλίου λήγει το Μάιο του 2020. Τη νέα διοίκηση αποτελούν οι: Γκλάρας Κωνσταντίνος (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος), Χασιώτης Δημήτριος (Αντιπρόεδρος), Παπανικολάου Βασίλειος (Γραμματέας), Γκλάρας Νικόλαος (Ταμίας) και μέλη οι: Πατσιούρης Κωνσταντίνος, Βαϊνάς Δημήτριος, Λιακόπουλος Αθανάσιος, Μποστανίτης Αντώνιος και Σιονακίδης Σάββας.
Να σημειωθεί ότι οι κύριοι Βαϊνάς και Λιακόπουλος, μετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο ως εκπρόσωποι του Δήμου Κατερίνης, ο κ. Μποστανίτης ως εκπρόσωπος του Αθλητικού Συλλόγου Ελατοχωρίου και ο κ. Σιονακίδης ως εκπρόσωπος του Χιονοδρομικού Ομίλου Κατερίνης.

Οι Καταναλωτές λέμε ΟΧΙ στην Παραχώρηση της Δημόσιας Περιουσίας!


Οι καταναλωτές σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να συναινέσουμε στην με οποιοδήποτε τρόπο παραχώρηση της Δημόσιας περιουσίας και ειδικότερα αυτών που αφορούν κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες.
Ακόμα και αν η συμμετοχή των μελλοντικών στρατηγικών επενδυτών (ιδιώτες) είναι μικρή στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιριών, ακόμα και αν εισπραχθεί το μεγαλύτερο τίμημα που θα μπορούσε να εισπραχθεί, οι καταναλωτές είμαστε κάθετα αντίθετοι στην ένταξη και του δεύτερου πακέτου εταιριών Δημοσίου συμφέροντος και ενδιαφέροντος στην Εταιρία Δημοσίων Συμμετοχών (γνωστότερη ως υπερ-ταμείο).

Παιδάκια που τους πήραν το παιχνίδι από το χέρι...

Αυτά δήλωσε τηλεφωνικά, μεταξύ άλλων στην ραδιοφωνική εκπομπή "Κίτρινη κάρτα" με την Εύη Μιχωλού στον ΣΚΑΪ 92,6

" Κάποιοι στην εθελοντική ομάδα δράσης σκέφτονται σαν τα παιδάκια που τους πήραν το παιχνίδι από το χέρι" απαντά ο βουλευτής Στέργιος Καστόρης στα όσα τον κατηγορούν.. Μας αδικεί με τον τρόπο που προβάλλεται η αντιπαράθεση αυτή λέει ο κ. Καστόρης και προσθέτει ότι έχει και "πολιτικό άρωμα" ..

Σεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ πριν από λίγο στην Πελοπόννησο

Το εστιακό βάθος ήταν 19 χιλιόμετρα, ενώ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την Κορώνη.

Έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Καλαμάτα και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

Τρέχω για την Κατερίνη 2016:Από αύριο Πέμπτη στην Αστική Σχολή η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής

Τον αριθμό συμμετοχής και το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης θα παραλαμβάνουν οι δημότες της Κατερίνης και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας από την Αστική Σχολή, Ειρήνης 12 κατά τις ημέρες Πέμπτη 29, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, ώρες 09:00: π.μ. έως 14:00 και από τις 18:00 έως τις 20:00. Επίσης, το Σάββατο 01 Οκτωβρίου κατά τις ώρες 10:00 π.μ. έως 14:00.

ΚΚΕ Πιερίας: Οργάνωση και σχέδιο

Η παρέμβαση του ΔΝΤ για το Ασφαλιστικό στα τέλη της περασμένης βδομάδας επιβεβαίωσε ότι η μεταρρύθμιση που έκανε τον περασμένο Μάη η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν έκλεισε, αλλά αντίθετα άνοιξε ένα νέο κύκλο ανατροπών σε βάρος ασφαλισμένων και συνταξιούχων.
Στην πραγματικότητα, αυτό που λέει το ΔΝΤ, επικαλούμενο τη δημοσιονομική διάσταση του ασφαλιστικού συστήματος, είναι ότι άμεσα η κυβέρνηση θα κληθεί να περικόψει ξανά τις ήδη αποδιδόμενες συντάξεις, διαλύοντας τον κουρνιαχτό που η ίδια σήκωσε με τη λεγόμενη «προσωπική διαφορά», που συνεχίζει να αποδίδεται μετά τον επανυπολογισμό όλων των συντάξεων, με στόχο να φανεί ότι δεν μειώνονται παραπέρα οι κύριες συντάξεις.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

H πρώτη 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως “Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας”, τα αλλιώς ονομαζόμενα “περήφανα γηρατειά” θα λέγαμε χαριτολογώντας, τα οποία πλέον, τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας τα στέλνουν στην κόλαση.
Με την ευκαιρία της σημερινής γιορτής το Σωματείο μας στέλνει θερμούς χαιρετισμούς σε όλους τους απόμαχους της δουλειάς, τα περήφανα γηρατειά, τις “ρίζες της ζωής”, όπως μας αποκαλούσε κάποτε ένας πρώην πρόεδρος των Κρητικών Συνταξιούχων, και είχε δίκιο γιατί οι σημερινοί συνταξιούχοι έδωσαν τα πάντα για την Πατρίδα τους και πότισαν με αίμα και ιδρώτα το δέντρο της Εθνικής μας οικονομίας. Αυτοί ξαναέκτισαν την Ελλάδα ύστερα από την καταστροφή του πολέμου και την Κατοχή.

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις του Οκτωβρίου


Νέες μειώσεις θα διαπιστώσουν στις συντάξεις του Οκτωβρίου οι συνταξιούχοι.

Συγκεκριμένα μειώσεις θα έχουν οι δικαιούχοι επικουρικών που περιλαμβάνονται στο τρίτο πακέτο μειώσεων, οι δικαιούχοι μερίσματος και οι διπολοσυνταξιούχοι εξαιτίας της αύξησης της παρακράτησης υπέρ ΕΟΠΠΥ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΤΣΟΣ: ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΙΕΡΙΑ


Είναι γνωστή πλέον στους δημότες της Κατερίνης και όχι μόνον η –καθόλα θλιβερή, ανεξήγητη, απαράδεκτη και προκλητική- στροφή 180 μοιρών της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης σχετικά με τη στάση της στο θέμα της εγκατάστασης και λειτουργίας ανεμογεννητριών στην καρδιά τού δάσους στην περιοχή της Άνω Μηλιάς.

Όπως και ειδικότεροι ημών έχουν επισημάνει, η «επένδυση» αυτή θα καταστρέψει το παρακείμενο δάσος, τόσο πολύτιμο για το κλίμα, την υγεία, αλλά και την τοπική οικονομία.

Πανέτοιμη η ανδρική ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου!

Η ανδρική ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου ολοκλήρωσε το στάδιο της βασικής προετοιμασίας και αναμένεται να παρουσιαστεί έτοιμη στην πρεμιέρα της β΄εθνικής κατηγορίας την Κυριακή 2 Οκτωβρίου απέναντι στην ομάδα της Καρδίτσας.

Η ομάδα,πιστή στο πλάνο της,στελεχώνεται και φέτος από παιδιά προερχόμενα από της ακαδημία του συλλόγου(συνολικά 9 από τους 18 αθλητές) και από έμπειρους παίκτες(4 παίκτες ήρθαν με μεταγραφή για να προστεθούν στον περσινό κορμό).

Ανοικτή διάλεξη Αστροφυσικής του Διονυσίου Σιμόπουλου στο MEDITERRANEAN VILLAGE (Παραλία Κατερίνης) την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 8:30μμ

Στο πλαίσιο της έναρξης του 1ου διεθνούς Ολύμπιου Σχολείου Αστροφυσικής, το Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής διοργανώνει μια ανοιχτή για το κοινό διάλεξη την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 8:30 μμ. στο ξενοδοχείο Mediterranean Village στην Παραλία Κατερίνης με ομιλητή τον Επίτιμο Διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου κ. Διονύσιο Σιμόπουλο και θέμα "Είμαστε αστρόσκονη".

Ο κ. Σιμόπουλος, γνωστός για το έργο του στην προώθηση και εκλαΐκευση της Αστροφυσικής, θα μιλήσει για τη δημιουργία αστέρων από νεφελώματα αερίων και σκόνης, την εξέλιξη και τον θάνατο τους και θα μας εξηγήσει ότι ουσιαστικά τα χημικά στοιχεία που αποτελούν τα σώματά μας γεννήθηκαν στο εσωτερικό των άστρων, στις θερμοπυρηνικές τους αντιδράσεις και στις επιθανάτιες αστρικές τους εκρήξεις. Επομένως τελικά, είμαστε κι εμείς αστρόσκονη!

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Ρόδου

Το εστιακό βάθος ήταν 56 χιλιόμετρα και το επίκεντρο 13 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Χάλκης.

Ο σεισμό έγινε αισθητός στην Χάλκη, την Ρόδο και την Τήνο ακόμα και στην Κρήτη.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Τα αποτελέσματα στο Τσάμπιονς λιγκ


Σε αναμετρήσεις για τη 2η αγωνιστική του Champions League σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

5ος ΟΜΙΛΟΣ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Τότεναμ 0-1
Μονακό - Λεβερκούζεν 1-1

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τετάρτη σήμερα 28 Σεπτεμβρίου 2016