Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Χωρίς τρένα, χωρίς ανθρώπους...

Σιδηροδρομικός Σταθμός Κατερίνης 13/3/2021, 11:00 το πρωί. Ψυχή καμία, ο μόνος ήχος που φτάνει του υπαλλήλου που κλαδεύει τους θάμνους και των καθαριστριών που σκουπίζουν την άδεια υπόγεια διάβαση του Σταθμού.

Παράγοντες διάσωσης του ελληνικού στοιχείου επί τουρκικής κυριαρχίας - Ο Αδαμάντιος Κοραής και η προσφορά του στην αφύπνιση του Γένους μας

Του Παναγιώτη Αλεκάκη *

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης έλεγε για τον Κοραή ότι «επαρακίναε τους σοφούς σαν αυτόν να γράφουν απλά ν’ ακούει ο κόσμος, και να μην είναι η σοφία τους ήλιος βασιλευμένος. Ο Μαρτελάος άστραφτε και εβρόντα εις την Ανάληψιν από τον άμβωνα της εκκλησίας, πως ο Κοραής του χαλάει τη γλώσσα.

Ο ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα των Κυνηγετικών Συλλόγων Κατερίνης και Αιγινίου, για τη συγκέντρωση αγαθών προς τους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας.

Το δυστύχημα του Ιάσωνα αποκαλύπτει την αλαζονεία της εξουσίας και το έλλειμμα δημοκρατίας - Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ

Η υπόθεση του Ιάσωνα, του 23χρονου που χτυπήθηκε θανάσιμα από το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της κ. Μπακογιάννη, και μάλιστα ακριβώς έξω από τον “Ναό της Δημοκρατίας”...

Κοινή δήλωση 6 πρώην στελεχών της ΝΔ για τα ελληνοτουρκικά: «Η ελληνική κυβέρνηση σύρεται σε διάλογο χωρίς ατζέντα, χωρίς στόχους και στρατηγική...»

Παραμονές του 62ου γύρου των διερευνητικών επαφών η Τουρκία με εμπρηστικές και απειλητικές δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων της κλιμακώνει τις προκλήσεις προς τη χώρα μας.

Συλλαλητήριο σωματείων την Τετάρτη 17 Μαρτίου στην Κατερίνη

Ένας Χρόνος Πανδημίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Ο ήχος των αυτοκινήτων... (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφού δεν μας αφήνουν να πάρουμε το αυτοκίνητο μας, να πάμε μία βόλτα, να αλλάξουμε παραστάσεις, να ξεσκάσουμε λίγο βρε αδερφέ, ας ακούσουμε τον ήχο που κάνουν τα αυτοκίνητα πριν το ξεχάσουμε και αυτό...

Νόστιμη και ακριβή μου λαγάνα...

Από 2-3 ευρώ περίπου πουλιούνται σήμερα Καθαρά Δευτέρα οι λαγάνες στην Κατερίνη, υποθέτουμε το ίδιο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

H 15η Μαρτίου είναι η 74η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο (75η σε δίσεκτα έτη). Υπολείπονται 291 ημέρες.

Γιορτάζουν σήμερα:

Ο καιρός σήμερα στην Κατερίνη

Βροχές και καταιγίδες προβλέπει σήμερα Καθαρά Δευτέρα για την πόλη της Κατερίνης η ΕΜΥ.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Καθαρά Δευτέρα σήμερα 15 Μαρτίου 2021