Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» Tου ΖΗΣΗ ΖΑΝΝΑ

Στελέχη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και ομοτράπεζοι του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος προειδοποιούνε τους διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ανατρέψουν την πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς. Το ερώτημα όμως που πρέπει να απαντήσουν τα κυβερνητικά στελέχη και όλοι όσοι στηρίζουν την κυβέρνηση είναι κατά πόσο αριστερή είναι αυτή η κυβέρνηση.

Στις 25 Γενάρη ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή διακυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είχε δεσμευτεί προεκλογικά στην κατάργηση των μνημονίων και την εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης το οποίο παρά τις αδυναμίες του ήταν πρόγραμμα ενάντια στην λιτότητα και επανέφερε μία στοιχειώδη κοινωνική προστασία. Μάλιστα όλα τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το κόμμα της αριστεράς το οποίο έχτισε το πολιτικό προφίλ του στους αγώνες ενάντια στην μνημονιακή βαρβαρότητα, στις δομές αλληλεγγύης, στα κινήματα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τη νεοφιλελεύθερη απορρύθμιση. Ο αντιμνημονιακός χαρακτήρας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αδιαμφισβήτητο στοιχείο του ιδρυτικού του συνεδρίου.

Μάθε να κάνεις τη δική σου σάλτσα ντομάτας, σήμερα το απόγευμα στον Καπνικό Σταθμό. (Φωτογραφίες-βίντεο)


Την ευκαιρία να μάθουν όσοι ήθελαν τα μυστικά παρασκευής σάλτσα ντομάτας «δίδαξαν» σήμερα το απόγευμα τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

Μια όμορφη διαδικασία που με καλή παρέα εξελίχτηκε σε μια μικρή γιορτή και έδωσε την δυνατότητα στους μεγάλους να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια, και στα παιδιά να δουν κάτι που αρχίζει σιγά σιγά να εξαφανίζεται.

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» ήταν εκεί και παρακολούθησε την διαδικασία μέχρι την στιγμή «κρεμάσματος» της σάλτσας στα δέντρα, ώστε να στεγνώσει μέχρι να ξαναβραστεί και να τοποθετηθεί σε βάζα.

Απολαύστε τις φωτογραφίες:

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 44ο Φεστιβάλ Ολύμπου Μουσικοθεατρική παράσταση «ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΑΡΑΜΑ»



Με τη μουσικοθεατρική παράσταση, ένα ιδιαίτερο γεμάτο αγαπημένα τραγούδια και συναίσθημα  έργο, των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα «πριν το χάραμα», συνεχίζεται το πρόγραμμα του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
Η παράσταση θα δοθεί την Τρίτη 25 Αυγούστου 2015 στις 9 το βράδυ στο αρχαίο θέατρο Δίου.

ΟΙ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ LASER 4,7


   Για το Αίγιο αναχώρησε την Κυριακή 23/8 η αποστολή του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης που θα πάρει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Laser 4,7 που πραγματοποιείται από 24- 26 Αυγούστου.
   Στην αποστολή συμμετέχουν οι αθλητές Βαρμπένης Ευάγγελος που προκρίθηκε από το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδας και  Κυριακίδης Σπύρος και Ψωμιάδης Ιωάννης που αγωνίζονται πρώτη φορά στη κατηγορία Laser 4,7  υπό την καθοδήγηση  του νέου προπονητή του τμήματος ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης κου Σαρινόπουλου Πολύκαρπου.  
  Ο Έφορος του τμήματος ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.ΚΑΤ. κος Μπούσιου Βασίλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και σε αυτούς τους αγώνες οι αθλητές θα προσπαθήσουν με όλες τις δυνάμεις τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες.
Ο Έφορος Δ.Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ.
 Κώστας Σακκάς

Ο συμπολίτης μας Κωνσταντίνος Ξενόπουλος

(ΑΡΧΟΝΤΑΣ  ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ), πάντρεψε χθες στον Ι.Ν. Αγίας Άννης το γιο του Χαράλαμπο Ξενόπουλο με την Δήμητρα Γενηγεώργη.


Η χαρά του Κωνσταντίνου Ξενόπουλου μεγάλη και δεν μπορούσε και να την κρύψει.

Ο Κωνσταντίνος Ξενόπουλος, αν και έκανε σπουδαία πράγματα σε όλα αυτά τα χρόνια, και έχει αφήσει το στίγμα της δουλειάς του και της τέχνης του σχεδόν παντού, πιστεύουμε ότι ο γάμος του γιου του Χαράλαμπου καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε όλα τα προηγούμενα και είναι από τα σπουδαιότερα γεγονότα της ζωής του.

Πάρα πολλοί φίλοι από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν χθες στον Ι.Ν. Αγίας Άννης για να του ευχηθούν και να βρίσκονται δίπλα του σε μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του.

Και ο ίδιος χαμογελαστός και αεικίνητος φρόντισε να ευχαριστήσει με την φιλοξενία του όλους όσους μοιράστηκαν μαζί του το γεγονός του γάμου του γιου του Χαράλαμπου.

Τα προσκλητήρια του γάμου σχεδιασμένα και ζωγραφισμένα από τον ίδιο ήταν ένα έργο τέχνης και εντυπωσίασαν όσους είχαν την τύχη να είναι καλεσμένοι στο μυστήριο.

Η παρουσία μεγάλου αριθμού ιερέων της πόλης μας στο μυστήριο δηλώνει την αξία αλλά και τον σεβασμό στο έργο του κυρίου Ξενόπουλου.

Τέλος στην γαμήλια δεξίωση είχαμε την τύχη να δούμε έναν διαφορετικό Ξενόπουλο, που αφού φρόντισε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια ώστε να μην λείψει τίποτα από τους καλεσμένους του, πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε αρκετές φορές δείχνοντας μια άλλη πτυχή της προσωπικότητας του.

Ευχόμαστε στον Χαράλαμπο Ξενόπουλο και στην Δήμητρα Γενηγεώργη βίο ανθόσπαρτο και καλούς απογόνους.

Απλές απαντήσεις σε ερωτήματα για τις επερχόμενες εκλογές του Αντώνη Δ. Μάντζιου, οικονομολόγου πρώην δημ. συμβούλου Κατερίνης


Είναι απαραίτητη η προσφυγή στις κάλπες; Η προσφυγή είναι απαραίτητη γιατί η κυβέρνηση έχασε την πλειοψηφία αφού μέρος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε ή ψήφισε λευκό στα προαπαιτούμενα δηλώνοντας ότι θα καταψηφίσει τη νέα συμφωνία, τους εφαρμοστικούς νόμους αλλά και στην διαφαινόμενη πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Από την άλλη γιατί είχε εξαντληθεί η λαϊκή εντολή με την ψήφο του Γενάρη ή κατ άλλους η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να εφαρμόσει το προεκλογικό της πρόγραμμα.

Εθνικός Ν. Κεραμιδίου: Έναρξη προπονήσεων στην Ακαδημία

Την Δευτέρα 24 Αυγούστου στις 5 μ.μ. το ξεκίνημα για την αγωνιστική λειτουργία της Ακαδημίας του Εθνικού Ν. Κεραμιδίου, η οποία είναι συνεργαζόμενη με την ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών, τόσο σε λειτουργικό, όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο.
Σε μια πρωτοποριακή για την περιοχή μας σχολή ποδοσφαίρου η οποία θα λειτουργήσει στις άρτιες εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Ν. Κεραμιδίου (3 γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα), θα δώσουμε το δικαίωμα σε κάθε παιδί της περιοχής μας να διασκεδάσει, να μάθει σωστά το άθλημα του ποδοσφαίρου και μετέπειτα να βγεί έτοιμο στην κοινωνία μας σαν ένα ικανό, υγιές και αξιόλογο μέλος της.
Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν λίγες ημέρες νωρίτερα απο το προκαθορισμένο ώστε να υπάρξει χρόνος να διευθετηθούν και τελευταίες λεπτομέρειες του λειτουργικού κομματιού με τους γονείς και τα παιδιά να ενημερώνονται για τις ώρες και τις ημέρες προπονήσεων-παιχνιδιών, σε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα που να ταιριάζει στις ανάγκες και τις υποχρεώσεις των παιδιών.
Την ομάδα των ανθρώπων που απαρτίζουν το τεχνικό δυναμικό της Ακαδημίας μας, αποτελούν οι:

    Τεχνικός Διευθυντής-Υπεύθυνος Ακαδημίας
      Μπάμπης Πεΐδης
          Προπονητής Κώστας Παπαδόπουλος
          Προπονητής Δημήτρης Βλάχος
          Προπονητής Βασίλης Χατζηχρήστος
          Προπονητής Λευτέρης Ασλανίδης
Με την Ακαδημία συνεργάζονται οι:
Καρδιολόγος κος Θεόδωρος Γρηγορόπουλος
Ορθοπεδικός κος Θωμάς Παπαγεωργίου

Νομική Προστασία κος Δημήτρης Σιανίδης

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Εορτάστηκε στην Πιερία η μνήμη του Αγίου Κοσμά Αιτωλού, ο οποίος δίδαξε και διέμεινε στην περιοχή.

Πολλές περιοχές της Πιερίας μαρτυρούν το πέρασμα του Ιερομάρτυρος και Εθναποστόλου Αγίου.

Την Κυριακή το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Άνω Μηλιάς.

Συναυλία – Αφιέρωμα στον Άκη Πάνου την Τετάρτη 26 Αυγούστου


Ρωτήστε έναν λογοθεραπευτή... Υπάρχει λόγος! Της λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα.



     Ερχόμενη σε επαφή με γονείς και εκπαιδευτικούς παρατήρησα πως υπάρχουν πολλές απορίες γύρω από την επιστήμη της λογοθεραπείας. Παρακάτω θα βρείτε απαντημένες τις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται σε έναν λογοθεραπευτή.
Σε ποιες περιπτώσεις προβληματιζόμαστε και απευθυνόμαστε σε λογοθεραπευτή;
         Σε κάθε ηλικία ένα παιδί θα πρέπει να έχει κατακτήσει τα βασικά στάδια της φυσιολογικής ανάπτυξης του λόγου και της ομιλίας. Όταν το παιδί δεν κατακτά τα αντίστοιχα της ηλικίας του αναπτυξιακά στάδια, εμφανίζονται κάποια σημάδια που μας προειδοποιούν για προβλήματα στην επικοινωνία, στο λόγο, στην ομιλία και στην άρθρωση. Απευθυνόμαστε για αξιολόγηση σε λογοθεραπευτή όταν παρατηρήσουμε ότι το παιδί

"Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 17ου ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ Κοκκινοπλιτών Πιερίας"



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
-- Χαιρετισμοί Επίσημων Προσκεκλημμένων
-- Παραδοσιακά τραγούδια από τη Χορωδία Ενηλίκων του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"
-- Παραδοσιακοί χοροί από το Χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σβορώνου "Ο ΣΒΟΡΩΝΟΣ"
-- Παραδοσιακοί χοροί από το Χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πιερίας "Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ"
-- Παραδοσιακοί χοροί από τo Χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"
-- Παραδοσιακό Βλάχικο γλέντι με τους πατριώτες μουσικούς:
ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ ΖΗΣΗΣ (κλαρίνο)
ΚΑΣΤΑΝΑΡΑΣ ΝΙΚΟΣ (τραγούδι)
ΚΑΣΤΑΝΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ (λαούτο)
ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (κρουστά)

Παρουσίαση Προγράμματος: ΔΡΑΓΑΣΙΑ ΜΑΡΙΑ
 ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μάθε να κάνεις τη δική σου σάλτσα ντομάτας

Σήμερα 24.08.2015 από τις 18:00 έως αργά το βράδυ θα κάνουμε σάλτσα ντομάτας στον Καπνικό Σταθμό

Έχουμε ήδη προμηθευτεί όλα τα υλικά (150 κιλά ντοματάκια) και υπολογίζουμε να παρασκευάσουμε περίπου 100 βαζάκια, τα οποία θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες έναντι ενός μικρού αντίτιμου, το οποίο θα καλύπτει το κόστος αγοράς των υλικών.

Στόχοι της δράσης είναι η μετάδοση της γνώσης από γενιά σε γενιά και η διατήρηση των διατροφικών συνηθειών, των προτιμήσεων σε υλικά και μεθόδους παραδοσιακής μαγειρικής που διαφύλαξαν μέχρι σήμερα οι γονείς μας.

Όροι συμμετοχής

Κάθε οικογένεια θα μπορεί να παραλάβει το ανώτερο 2 βάζα (2 λίτρα), τα οποία πρέπει και να προσκομίσει. Προσοχή στα καθαρά και ασφαλή καπάκια.
Οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015 στις 18:00 στον Καπνικό Σταθμό για να αναλάβουν κάποιο πόστο εργασίας (πλύσιμο, καθαρισμός, βράσιμο, ανακάτεμα, σφράγισμα).
Η συνταγή, φωτογραφικό υλικό και βίντεο στο οποίο θα παρουσιάζονται τα βήματα παρασκευής θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΟΔνΠ «Ο Τόπος μου».

Είστε καλεσμένοι να συμμετάσχετε σε αυτή τη μικρή γιορτή και να παρακολουθήσετε τον τρόπο παρασκευής της πεντανόστιμης σάλτσας μας, φτιαγμένη από τα χέρια νοικοκυρών της οδού Φλέμινγκ.


ΥΓ: Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015 θα φτιάξουμε ποντιακό τσατσιμπέλι. Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση εντός των επόμενων ημερών.