Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Όταν ένα δένδρο....της Δομνίκης Καράντζιου

Όταν ένα δένδρο....της Δομνίκης Καράντζιου
Το διήγημα διακρίθηκε με το 8ο βραβείο στον 1ο ηλεκτρονικό διαγωνισμό διηγήματος 2014 της εθελοντικής ομάδας δράσης "Ο τόπος μου" Ν.Πιερίας

Εισαγωγικό σημείωμα της συγγραφέας:

"Μια πόλη μπορεί να ξεχωρίσει από τα δένδρα της...η πόλη μας έχει αιωνόβια πλατάνια, υπέροχους πανύψηλους  κέδρους και έλατα στο πάρκο όμως κανένας δεν το έχει προσέξει πως μπορεί να τα  αναδείξει. Οι αναπλάσεις γίνονται με γνώμονα τα τεχνικά έργα και όχι την ανάδειξη των υπαρχόντων αγέρωχων δένδρων.

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων προς Φίλη, για τη μείωση των ωρών διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα Δημοτικά Σχολεία: Κύριε Φίλη βιάζεσθε. Η Σταύρωση του Χριστού τελείται τη Μεγάλη Παρασκευή.

Κύριε Φίλη βιάζεσθε.
Η Σταύρωση του Χριστού τελείται τη Μεγάλη Παρασκευή.

Τη Μεγάλη Τρίτη, 26 Απριλίου 2016, το Υπουργείο Παιδείας παρουσίασε την Υπουργική απόφαση για το ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο, συνοδευόμενη από ανακοίνωση που τιτλοφορείται: «Με υπογραφή Φίλη το ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο - Ενιαίος Τύπος Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου - Η συνταγματική επιταγή γίνεται πράξη - Ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά του δημοτικού σχολείου».

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Για 2η χρονιά πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη η νυκτερινή τέλεση της Ακολουθίας του Νυμφίου, για την εξυπηρέτηση των νέων και των εργαζόμενων.
Συγκεκριμένα, στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος Κατερίνης, η Ακολουθία του Νυμφίου τελέστηκε καθημερινά 2 φορές: στις 7.30 όπως σε όλους τους Ιερούς Ναούς και 9.30 για όσους, κυρίως, λόγω εργασιών, δεν μπορούσαν να εκκλησιαστούν νωρίτερα. 

Ευχές της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" για το Πάσχα.

Ευχαριστήριο προς την Ένωση Συγγραφέων Πιερίας

Ευχαριστήριο προς την Ένωση Συγγραφέων Πιερίας

Το Σάββατο 23 Απριλίου, σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση ενταγμένη στις "Εαρινές Ημέρες Μουσών" της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, και αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα βιβλίου, η Ένωση Συγγραφέων Πιερίας μας προσέφερε βιβλία των μελών της, συγγραφέων του τόπου μας της Πιερίας. Τα βιβλία παραδόθηκαν στους μαθητές του σχολείου μας όπου και παραβρέθηκαν στην εκδήλωση με τον διευθυντή και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων

Πασχαλινές ευχές


ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ


Ευχές της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας


Αρπάζουν τα διαθέσιμα του Δημοσίου και παραδίδουν τη χώρα στα νύχια των εκβιαστών Εισερχόμενα x


Καταγγέλλουμε την κυβερνητική πρακτική της υποχρεωτικής κατάθεσης των ταμειακών διαθεσίμων φορέων και οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η διαφωνία μας εδράζεται και στην ουσία και στην σημασιοδότηση αυτών των πρακτικών που οδηγούν στο στέγνωμα των φορέων κοινωνικής πολιτικής στο όνομα της εξυπηρέτησης των δανειστών.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟ


Ένας μήνας γεμάτος από εκδηλώσεις ,ήταν ο μήνας Απρίλιος για τον Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας. Συγκεκριμένα ο Σύλλογος πραγματοποίησε τις παρακάτω εκδηλώσεις/δραστηριότητες:

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ Σ.Δ.Π.Π. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ


Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Πιερίας, συγχαίρει το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Πιερίας και εύχεται ευόδωση των προσπαθειών τους και κάθε επιτυχία στο έργο και τους στόχους που έχουν θέσει
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δημήτριος Ελευθεριάδης Κωνσταντίνος Πολυχρόνης

Εκδήλωση με θέμα το μέλλον της Ευρωπης - Λαπαβίτσας, Λαφονταιν


ΕΥΧΕΣ ΝΙΚΟΥ ΜΑΚΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ


Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Κατερίνης. Για τη λεγόμενη «διαφύλαξη των τουριστικών ζωνών από τη διαχείριση του προσφυγικού»


Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, στις 25 Απριλίου 2016, με θέμα «Διαφύλαξη των τουριστικών ζωνών από τη διαχείριση του προσφυγικού», η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κατερίνης τοποθετήθηκε ως εξής:

ΕΥΧΕΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ


Εύχομαι από καρδιάς το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίσει τη ζωή μας και να αποτελέσει πηγή αγάπης, ελπίδας, αισιοδοξίας και η Ανάσταση του Κυρίου να σηματοδοτήσει την απαρχή ενός νέου ξεκινήματος, για την πατρίδα μας με πρόοδο, ανάπτυξη, αξιοκρατία, ίσες ευκαιρίες, ισότητα, δικαιοσύνη και ισονομία για ένα καλύτερο αύριο.

Αστέριος Καστόρης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας: Οι πρόσφυγες δεν είναι πρόβλημα για τον τουρισμό!

Αστέριος Καστόρης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας: Οι πρόσφυγες δεν είναι πρόβλημα για τον τουρισμό!

Σε συνέντευξη του πριν από λίγο στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ της πόλης μας και στην δημοσιογράφο Εύη Μιχωλού ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας δήλωσε τα εξής πολύ ενδιαφέροντα για το προσφυγικό και τις επιπτώσεις στον τουρισμό μας:

ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ και η χώρα μου μικρή. Του Γιάννη Τσαπουρνιώτη



Αυτή η εβδομάδα είναι μεγάλη σε γεγονότα, όχι σε χρόνο. Δεν έχει μεγαλύτερη διάρκεια ούτε σε ημέρες, ούτε σε ώρες.

Η τέλεση σπουδαίων γεγονότων για κάθε ημέρα δεν την καθιστά απλά μεγάλη, αλλά τεράστια. Η Διδασκαλία, Οι Παραβολές, τα Θαύματα, τα Πάθη, η Σταύρωση, ο Θάνατος και η Ανάσταση του Χριστού υπερβαίνουν την μικρότητα μας, την μικροψυχία μας.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ


Το διήμερο 25-26 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος επισκέφθηκε προσκυνηματικώς την Ιερά Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους, επικεφαλής εκκλησιαστικής αντιπροσωπείας της Ιεράς Μητροπόλεως. 

Το Σάββατο 14 Μαΐου στο κέντρο «Θέαμα».Ο ετήσιος χορός του συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ»


Ο Ετήσιος χορός του Συλλόγου Κρητών Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου, στις 9 το βράδυ στο κέντρο «Θέαμα».

Ένα αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι με σκοπούς, τραγούδια, χορούς, εδέσματα από την μεγαλόνησο. 

Στο μουσικό μέρος της βραδιάς πρωταγωνιστεί ο κορυφαίος Κισαμίτης δεξιοτέχνης – Αντώνης Μαρτσάκης και το εκλεκτό μουσικό του σχήμα. το γλέντι κυριαρχούν οι κρητικοί χοροί με τον πλούτο και την πολυμορφία τους από τα τμήματα του Συλλόγου.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Για την απασχόληση τη Μεγάλη Παρασκευή

Επειδή αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι που ζήτησαν τηλεφωνικά να ενημερωθούν σχετικά με το τι ισχύει για την απασχόληση τη Μεγάλη Παρασκευή, ενημερώνουμε όλους τους εργαζόμενους ότι η Μεγάλη Παρασκευή σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας δεν θεωρείται υποχρεωτική αργία και κατά συνέπεια την ημέρα αυτή επιτρέπεται γενικώς η λειτουργία των επιχειρήσεων. 

Ευχές του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για το Πάσχα

Το άφατο θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου σηματοδοτεί διαχρονικά το πέρασμα από το θάνατο στη ζωή. Στους κρίσιμους καιρούς που διανύουμε, στις καθημερινές προκλήσεις της εποχής που αντιμετωπίζουμε, οι Άγιες ημέρες του Πάσχα, περισσότερο συμβολικές από κάθε άλλη γιορτή της Ορθοδοξίας, οδηγούν τα βήματά μας.

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ "ΟΛΥΜΠΟΣ"

Ο Σύλλογος Τριτεκνων Πιερίας "Όλυμπος" εύχεται αυτό το Πάσχα η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει την λύτρωση στις ψυχές όλων μας! Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ. ΑΗΤΤΗΤΟΣ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ. ΑΗΤΤΗΤΟΣ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ

Μετά από πολύ καλή εμφάνιση η εφηβική ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου επιβλήθηκε και του Αστέρα Καβάλας με 81 - 76.Όντας αήττητος χρειάζεται ακόμη μία νίκη αύριο απέναντι στα Ν. Μουδανιά ώστε να εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκριση στο top6 του πανελλήνιου πρωταθλήματος εφήβων.

Champions League: Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ 0-0

Στην ρεβάνς του Σαντιάγκο Μπερναμπέου θα κριθούν τα πάντα αφού το 0-0 αφήνει ανοιχτούς τους λογαριασμούς για τις δυο μονομάχους.
Το παιχνίδι ήταν κακό, χωρίς ποιότητα, φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη...

Καλημέρα, Μ. Τετάρτη σήμερα 27 Απριλίου 2016