Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Τα τέσσερα τέρατα που πρέπει να καταστρέψουμε

γράφει ο Δημήτρης Νατσιός *

Διάβασα προ καιρού ένα ωραίο και ευρηματικό άρθρο, στην έγκυρη και κραταιά εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ», ένα άρθρο του κ. Ιωάννη Ασλανίδη, αντιστρατήγου ε.α., για την μνηστηροφονία, το γνωστό επεισόδιο από την Οδύσσεια του Ομήρου.

«Είναι ευκολότερο να περάσει μια καμήλα από την τρύπα που ανοίγει η βελόνα, παρά να πάει ένας πιστός το Πάσχα στην εκκλησία...»

Πώς θα «εορτάσουμε» το Πάσχα. Η εγκύκλιος της Ιερά Συνόδου με τα νέα μέτρα για το διάστημα Κυριακή Βαΐων (26/4) - Δευτέρα του Θωμά (10 Μαΐου).

Δεν ευθύνονται, δεν διώκονται, δεν εξετάζονται, δεν...

Με τροπολογία-προσθήκη στο σχέδιο νόμου του υπουργείου δικαιοσύνης «Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων», τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, της επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους παράγοντες και της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών δεν ευθύνονται...

Ευχές για το Πάσχα από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας


ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Στις 26 Απριλίου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 για λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Δύο χρόνια μακριά από την γνώση τα παιδιά μας...

Δύο σχεδόν χρόνια χαμένα για τα παιδιά μας, σε Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και σε Πανεπιστήμια, αφού οι επιλογές της κυβέρνησης κινήθηκαν σε λάθος κατεύθυνση αντικαθιστώντας την γνώση και την εκπαίδευση με «υποκατάστατα» μάθησης μπροστά από οθόνες κινητών και τάμπλετ...

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ από το 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης


Από το Πάθος στην Ανάσταση

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Μέσα στην περιρρέουσα ζοφερή ατμόσφαιρα της επάρατης πανδημίας καλούμαστε οι χριστιανοί να βιώσουμε εσωτερικά και μυστικά για δεύτερη συνεχή χρονιά «κεκλεισμένων των ναών» το μέγα μυστήριο του Πάθους και της Ανάστασης του Κυρίου.

Κυριακή Βαΐων στους Ιερούς Ναούς της Κατερίνης


Σιγά μην βάλουμε και σκάφανδρο...

Διπλή μάσκα πρέπει να φοράμε για να πάμε στην εκκλησία την Μεγάλη Εβδομάδα...

ΕΕΕΕΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ευχές για το Πάσχα


Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

H 22η Απριλίου είναι η 112η ημέρα του έτους (113η σε δίσεκτα έτη) κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Υπολείπονται 253 ημέρες.

Γιορτάζουν σήμερα:

Ο καιρός σήμερα στην Κατερίνη

Συννεφιά, μετά το μεσημέρι προβλέπεται να επικρατήσει στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας σήμερα στην Κατερίνη.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Πέμπτη σήμερα 22 Απριλίου 2021


Ρητή αντίθεση του ΙΣΚΕ (Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος) στην πραγματοποίηση της τελετής και της Θείας Λειτουργίας της Αναστάσεως κατά τις απογευματινές ώρες του Μ. Σαββάτου

Για μια ακόμα φορά, Ιερείς και πιστοί, βρεθήκαμε προ εκπλήξεως εξαιτίας της απαίδευτης παρέμβασης της Πολιτείας σε θέματα αμιγώς εκκλησιαστικά, και μάλιστα αφορώντα τον σκληρό πυρήνα της χριστιανικής λατρείας.