Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΗΣ "ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΗΣ "ΑΛΗΘΕΙΑΣ"ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΗΣ "ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Πρωτοποριακό πείραμα αστροφυσικής σε Κρήτη και Νότια Αφρική. Από τον Σκίνακα η «Πασιφάη» θα "ξεσκονίσει"το σύμπαν


Στο αστεροσκοπείο Σκίνακα στην Κρήτη και στο Νοτιοαφρικανικό αστρονομικό παρατηρητήριο στο Σάδερλαντ της Νότιας Αφρικής θα λάβει χώρα το πρωτοποριακό πείραμα «Πασιφάη» (PASIPHAE), που διοργανώνεται στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αστρονομίας και Επιστήμης Διαστήματος 2016 - EWASS 2016», που διοργανώνει στο Ίδρυμα Ευγενίδου, η Ευρωπαϊκή Αστρονομική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστρονομική Εταιρεία.

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ ΤΖΙΟΥΤΖΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

Με την ψυχή βαθύτατα θλιμμένη, συγγενείς, φίλοι και συμπαίχτες συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ στον Ι.Ν. Παντάνασσας με σύμμαχο τον καταγάλανο πιερικό ουρανό για να αποχαιρετίσουμε για τελευταία φορά να πούμε το τελευταίο αντίο σ’ έναν εξαίρετο άνθρωπο, ποδοσφαιριστή τον ακούραστο Πλάτωνα τον αμυντικό, τον «βράχο» του ΠΙΕΡΙΚΟΥ, παραδίνοντας την ψυχή του σ΄ Αυτόν που τον είχε πλάσει.

Η Επιτροπή Αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη, ενημερώνει. Όχι του Δασαρχείου στις ανεμογεννήτριες

Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός, ο Μάρτυρας της Πίστεως και της Πατρίδος (9η Ιουλίου 1821 εν Λευκωσία) (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός γεννήθηκε στον Στρόβολο το 1756 και εισήλθε σε πολύ μικρή ηλικία ως δόκιμος μοναχός στην Ιερά Μονή Μαχαιρά, όπου και φοίτησε στο εκεί Ελληνικό Σχολείο, από τα πρώτα του είδους του.

Το 1783 χειροτονήθηκε διάκονος και μαζί με τον θείο του Αρχιμανδρίτη Χαράλαμπο, αδελφό της Μονής, απεστάλη στη Βλαχία προς συλλογή χρημάτων, διότι η Μονή βρισκόταν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

ΕΠΣ Πιερίας. Συλλυπητήριο.

Ο Πρόεδρος Δημήτρης Ελευθεριάδης και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ. Πιερίας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Πιερικού Πλάτωνα Τζιούτζιου που συνέδεσε το όνομα του, με μια από τις ωραιότερες εποχές του ιστορικού Πιερικού και αποτέλεσε ένα από τα μεγαθήρια του αθλήματος στην Πιερία.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δημήτριος Ελευθεριάδης Κωνσταντίνος Πολυχρόνης

ΒΙΝΤΕΟ. Ο χαιρετισμός της συντονίστριας του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Γνωσούλας Χαϊλατζίδου χθες το βράδυ στο επιμελητήριο Πιερίας.

ΒΙΝΤΕΟ. Ο χαιρετισμός της συντονίστριας του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Γνωσούλας Χαϊλατζίδου χθες το βράδυ στο επιμελητήριο Πιερίας.

Δείτε το βίντεο με τον χαιρετισμό της συντονίστριας του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Γνωσούλας Χαϊλατζίδου χθες το βράδυ στο επιμελητήριο Πιερίας στην πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας με προσκεκλημένο τον κ. Σωκράτη Φάμελλο.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου.

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Προκοπίου Ολυμπιακής Ακτής, όπου και ιερούργησε την κυριώνυμη ημέρα Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Απόψε στις 9 στην πλατεία της Παραλίας, η έναρξη του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης Δήμου Κατερίνης


Ανοίγει σήμερα στην Τ.Κ. Παραλίας η αυλαία του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης
Εκδηλώσεις αύριο Κυριακή στην Ολυμπιακή Ακτή
Μουσικές, χρώματα, παράδοση και πολιτισμός πέντε (5) χωρών σμίγουν στο 3o Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης, το οποίο διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), υπό την αιγίδα του Δήμου Κατερίνης.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ


Περισσότερες δόσεις και «ανάσα» για 145 χιλιάδες οφειλέτες με απόφαση της Κυβέρνησης - Τη λήψη μέτρων είχε ζητήσει με ερώτησή της η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ε. Σκούφα


Μια αδικία σε βάρος δανειοληπτών του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων αποκαθιστά η απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Επιτροπής, για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις σε στεγαστικά και επισκευαστικά δάνεια που χορηγήθηκαν σε 145 χιλιάδες δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους, συνολικού ύψους 3,5 δις ευρώ. Και αυτό γιατί τα δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που δίνονταν με παρακράτηση της μισθοδοσίας τους εξαιρούνταν από τη ρύθμιση με το Νόμο Κατσέλη μολονότι οι μισθοί τους είχαν μειωθεί.

Κελίδης Χαράλαμπος: Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ


Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ



Πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα η συζήτηση και διαβούλευση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής.


Η πρόταση της αλλαγής προβλέπει κατάργηση των πενήντα εδρών, του μπόνους , ψήφο στους μετανάστες, ψήφο στο 17ο έτος της ηλικίας, κατάργηση και σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών.


O Κώστας Τσιρογιάνννης του Πιερικού Αρχέλαου στην Εθνική Παίδων!


Η Εθνική Παίδων συγκεντρώθηκε στις 4 Ιουλίου, στις 16.00 στη Γλυφάδα, προκειμένου να αρχίσει η προετοιμασία της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (12-20/8, Ράντομ, Πολωνία).
Οι παίκτες που έχουν κληθεί είναι οι:

Καλημέρα, Σάββατο σήμερα 9 Ιουλίου 2016