Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Τεράστια σε όγκο και παλμό η συγκέντρωση των Πολιτιστικών Συλλόγων Πιερίας για την Μακεδονία μας. (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Λαοθάλασσα κόσμου σήμερα το βράδυ στην Κατερίνη για το θέμα της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων μετά από το κάλεσμα των Πολιτιστικών Συλλόγων Πιερίας.

ΒΙΝΤΕΟ - Η πορεία των Πολιτιστικών Συλλόγων Πιερίας στην Κατερίνη για την Μακεδονία. "Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία!" Βροντοφώναξε ο κόσμος της Κατερίνης!

ΒΙΝΤΕΟ - Γιουχαΐσματα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη από τον κόσμο.

Μεγαλειώδης συγκέντρωση των Πολιτιστικών Συλλόγων της Πιερίας για την Μακεδονία. (ΨΗΦΙΣΜΑ)


Λαοθάλασσα αυτή τη στιγμή στην Κατερίνη για την Μακεδονία


Άφαντοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να παραλάβουν το ψήφισμα διαμαρτυρίας των πολιτιστικών συλλόγων για τη συμφωνία των πρεσπών.
Σε λίγο στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" πλούσιο φωτορεπορτάζ.

Πιερικός Αρχέλαος - Στην Τελική Φάση των πανελληνίων Αγώνων Κορασίδων Ενώσεων η Ξανθίππη Καρατάσιου - Στην Εθνική Εφήβων ο Κώστας Τσιρογιάννης

Η αθλήτρια του Πιερικού Αρχέλαου Καρατάσιου Ξανθίππη, γεννημένη το έτος 2003 με ύψος 1,73 επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην Τελική Φάση των πανελληνίων Αγώνων Κορασίδων Ενώσεων και Τοπικών Ενώσεων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης...

Α. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ -'Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ ΠΟΤΕ Η 'ΣΥΜΦΩΝΙΑ' ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ'

Κοινή συνέντευξη τύπου για το ζήτημα των Σκοπίων παραχώρησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ερώτηση Νίκου Χουντή προς Κομισιόν για την κατασκευή Αιολικού Πάρκου στα Πιέρια Όρη

Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Νίκος Χουντής για την απόφαση κατασκευής Αιολικού Πάρκου 11 ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη.

Δήμος Κατερίνης: Πολυδιάστατη και δημιουργική η διαδρομή του Δημοτικού Ωδείου κατά την πολιτιστική περίοδο 2017-18

Σημαντικές διακρίσεις, υψηλές μαθητικές επιδόσεις, βραβευμένες συμμετοχές σε Φεστιβάλ και εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα συνθέτουν την πολυδιάστατη - δημιουργική δράση & ατζέντα του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, κατά την πολιτιστική περίοδο 2017 -18.

Για την ανοιχτή επιστολή του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Καστόρη Αστέριου.


Μερικές απαραίτητες επισημάνσεις για την ανοιχτή επιστολή του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Καστόρη Αστέριου για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Όλοι μαζί, μια φωνή για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! Εσύ θα λείπεις;

68 Σύλλογοι και συνεχίζουμε...στις 18:30 η πλατεία της Κατερίνης γεμίζει με τα λάβαρα των πολιτιστικών συλλόγων του Νομού μας. Όλοι μαζί, μια φωνή για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! Κανένας ομιλητής, κανένας ''επίσημος'', κανένα κόμμα.

Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ανέργων και εργαζομένων σε επίσχεση εννέα επιχειρήσεων

H Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, υπέγραψε 9 νέες αποφάσεις για τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους χιλίων ευρώ σε 702 ανέργους πρώην εργαζόμενους και εργαζόμενους σε επίσχεση, των εξής επιχειρήσεων:

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ

Δήμος Κατερίνης: Ασφαλτόστρωση στην οδό Ίωνος Δραγούμη & συνέχεια των παρεμβάσεων ανάπλασης στις οδούς Κιλκίς & Αθ. Βασιλειάδη

Στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και στην απρόσκοπτη κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στην «καρδιά της Κατερίνης» και πιο συγκεκριμένα στην οδό Ίωνος Δραγούμη συμβάλλουν οι παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης, οι οποίες ολοκληρώνονται σήμερα από τον Δήμο Κατερίνης.

Συνδικαλιστική οργάνωση εκπαιδευτικών σε ρόλο λογοκριτή μέλους της;

Μεγάλο πολιτικό, συνδικαλιστικό και ηθικό ατόπημα η ανακοίνωση της τοπικής ΕΛΜΕ με την οποία καταδικάζει κείμενο μέλους της καθηγητή, για το οποίο γράφει ότι «απηχεί μόνο τις απόψεις του συγγραφέα και απέχει παρασάγκας από τις εκφρασμένες θέσεις της ΕΛΜΕ».

Για αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές 38,3 εκατ. ευρώ στην Κεντρική Μακεδονία.

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, ενισχύεται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 38,3 εκατ. ευρώ, για έργα αποκατάστασης ζημιών...

Περί...ουσίας ο λόγος.



Μια φωνή… ακόμα αντηχεί στ’ αυτιά μου… Αγωνίζομαι  σημαίνει  νικώ, να το θυμάστε  αυτό… Η συμμετοχή, ο αγώνας, είναι  μια μεγάλη νίκη, ανεξάρτητα απ’ το «τρόπαιο», «κραυγάζατε» κάποτε κ. Βουλευτά! Επί της ουσίας τώρα.

Δήμος Κατερίνης – Αρδευτικό δίκτυο της Τ.Κ. Αρωνά: Αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Με την κατασκευή φρεατίου από οπλισμένο σκυρόδεμα ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις συνεργείων της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο αρδευτικό δίκτυο της Τ.Κ. Αρωνά, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της χειμερινής περιόδου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΔΙΟΝΥΣΗ Α. ΠΑΣΧΑΛΗ» ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ…ΚΑΙ ΤΕΚΝΩΝ» ΤΟΥ Κ. Δ. ΔΗΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

Σήμερα, 18 Ιουνίου 2018, συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 7ης Ιουνίου 2018, ως εξής :

ΕΚΔΡΟΜΗ- ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΝΕ 22 ΙΟΥΝΗ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Εκδρομή - ιστορικό περίπατο για μαθητές διοργανώνει η ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ την Παρασκευή 22 Ιούνη στο Λιτόχωρο Πιερίας, με αφορμή τα 100 χρόνια του Κόμματος και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ.

Άνοιξε η αυλαία των «καλοκαιρινών αποδράσεων» του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

Ξεκίνησαν με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου, οι καλοκαιρινές δράσεις του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με ενεργό δυναμικό τους νέους και τις νέες της Πιερίας.

Ψηφίσματα της ΕΛΜΕ Πιερίας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αδιόριστοι εκπαιδευτικοί δικαιώνονται από την Ελληνική δικαιοσύνη, με αποφάσεις που τους διορίζουν. Σε κάθε περίπτωση δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζομένους πρέπει να γίνονται σεβαστές από την Πολιτεία.

ΕΛΜΕ Πιερίας - Ψήφισμα για την Μακεδονία μας

Η ΕΛΜΕ Πιερίας καταγγέλλει την απαράδεκτη πολιτική της κυβέρνησης, η οποία εκχώρησε το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Πρόκειται ξεκάθαρα για μία πράξη εθνικά καταστροφική. Ο πρωθυπουργός της χώρας, υπακούοντας στις επιταγές της νέας τάξης πραγμάτων, στους ατλαντικούς «συμμάχους» μας και στις εντολές της Γερμανίας προχωρά στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας.

113 ημέρες αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές. Πότε επιτέλους θα αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση; Σκέφτηκε κανείς τις μάνες αυτών των δυο παιδιών...

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

533 - Βυζαντινός εκστρατευτικός στόλος με επικεφαλής τον Βελισάριο σαλπάρει από την Κωνσταντινούπολη για να επιτεθεί εναντίον των Βανδάλων στην Αφρική, μέσω της Ελλάδας και της Σικελίας.

Γιορτάζουν σήμερα:

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Πέμπτη σήμερα 21 Ιουνίου 2018