Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Η Τροχαία Κατερίνης και η Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας έβαλαν τα… φώτα στους ποδηλάτες! (Φωτογραφίες-βίντεο)


Μια ωραία συνεργασία Τροχαίας Κατερίνης και Ποδηλατικής Απόδρασης Πιερίας, σήμερα το απόγευμα στους δρόμους της Κατερίνης με σκοπό την τοποθέτηση φώτων σε όσους και όσες ποδηλάτες και ποδηλάτισσες δεν είχαν στα ποδήλατα τους, αλλά και μια μικρή ενημέρωση για την κυκλοφορία στην πόλη με ποδήλατο.
Τα φώτα τα προμήθευσε στην Ποδηλατική Απόδραση η Τροχαία Κατερίνης και παρών εκτός από τους άντρες της Τροχαίας που βοήθησαν και με το παραπάνω τα μέλη της Ποδηλατικής Απόδρασης ήταν και ο Διοικητής της Τροχαίας κ. Τσαουσίδης Δημήτρης.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε με ευχάριστη διάθεση και χαμόγελο όπως θα δείτε στις φωτογραφίες μας και ευχαρίστησε τα μέλη της Ποδηλατικής Απόδρασης και της Τροχαίας για το… αναπάντεχο αυτό μικρό δωράκι! 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ UEFA C’

   Από την Τεχνική Επιτροπή ανακοινώνεται ότι όσοι από τους υποψήφιους των σχολών UEFA C’  που έγινε στην Κατερίνη επιθυμούν να παραλάβουν την πιστοποίησή τους να καταθέσουν το ποσό των πενήντα ευρώ (50 €) στο λογαριασμό της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας.
Αρ. Λογ. 52550-21625-597
IBAN: GR1101722550005255021625597    EPS PIERIAS
BIC Τράπεζας Πειραιώς: PIRBGRAA
  
Για την Τεχνική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Καλαμπάκας

Προσεχείς συνδιοργανώσεις Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας


Σχολεία: 11 Σεπτεμβρίου ο Αγιασμός.15 Σεπτεμβρίου η έναρξη αν προκηρυχθούν εκλογές…


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ


Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου, αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει και δημόσια το λόγο ματαίωσης της θεατρικής παράστασης «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΑΥΡΩΝ» με το ΚΘΒΕ, την Τετάρτη 19 Αυγούστου στο αρχαίο θέατρο Δίου.
Ο λόγος της ματαίωσης ήταν η ξαφνική διακοπή ρεύματος λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ, της οποίας η αποκατάσταση διήρκησε περίπου δύο ώρες.
Από την πλευρά του ΟΡ.ΦΕ.Ο. τέθηκε αμέσως σε λειτουργία η γεννήτρια, αλλά δυστυχώς η εγκατάσταση φωτισμού του ΚΘΒΕ στάθηκε αδύνατο να εναρμονιστεί με το σύστημα .
Ζητούμε ειλικρινώς συγνώμη από τους θεατές για την ταλαιπωρία και τη ματαίωση της παράστασης, παρότι αυτό δεν συνέβη με υπαιτιότητα του ΟΡ.ΦΕ.Ο.  ευελπιστώντας αυτό να μη ξανασυμβεί.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο.

Πρότυπο για όλη την Ελλάδα το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο του Δήμου Κατερίνης






- Έγινε το πρωί στην Τ.Κ. Γανόχωρας η διοικητική παραλαβή του έργου


Με τη διοικητική παραλαβή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στην Τοπική Κοινότητα Γανόχωρας του Δήμου Κατερίνης, η οποία έλαβε χώρα σήμερα το πρωί, ένα όνειρο ετών, που εξασφαλίζει για τα άτομα με αναπηρίες, υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, ενώ  παράλληλα διαμορφώνει  ίσες ευκαιρίες στην ίδια τη ζωή και καθημερινότητά τους είναι πλέον πραγματικότητα.

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΜΥΘΟΥ ΛΟΓΙΑ, ΤΗΣ Γης ΚΑΙ Τ΄ ΟΥΡΑΝΟΥ»

   
   Με την ενδιαφέρουσα από κάθε πλευρά δραματοποιημένη μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Μύθου λόγια της γης και τ' ουρανού» που διοργανώνει το Σάββατο 22 Αυγούστου 2015 στις 9 το βράδυ στο αρχαίο θέατρο Δίου, το Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης, συνεχίζεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
  Η οικοδέσποινα της βραδιάς, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Κατερίνης, Μαρία Εξάρχου, δηλώνει:

Αλλαγές στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η βουλεύτρια Πιερίας Μπέττυ Σκούφα



Αλλαγές στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, με στόχο την ελάφρυνση των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή. 
Αναλυτικά η ερώτηση:

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ «Φωτίζοντας τα Βαλκάνια»





Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC) και η διαδικτυακή πλατφόρμα για τον Βαλκανικό κινηματογράφο,altcine.com, με τη συνεργασία  του Φεστιβάλ Ολύμπου και την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης “Φωτίζουν τα Βαλκάνια”, μέσα από ένα ιδιαίτερο τριήμερο κινηματογραφικών προβολών.
Ιδιαίτερο γιατί θα επικεντρωθεί σε δυο σχετικά άγνωστες, στο ευρύ κοινό διαστάσεις του κινηματογράφου. Τους Διευθυντές Φωτογραφίας και την Βαλκανική παραγωγή.

Η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης ζητάει εργοθεραπευτή

Η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης ζητάει εργοθεραπευτή για συνεργασία κατά το χρονικό διάστημα από 1/10/2015 έως 30/6/2016. Η θέση μπορεί να καλυφθεί με σύμβαση έργου ή με μισθωτή εργασία μερικής απασχόλησης ορισμένου χρόνου. Για επιπλέον πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων απευθυνθείτε στη γραμματεία του Κέντρου Κατάρτισης επί της οδού 19η Μαΐου καθημερινές από 2/9/2015 έως και 10/9/2015 ή τηλεφωνικά στο 2351073919 και ώρες 10.00-12.00.

Ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Θέμα: Επιβολή ΦΠΑ σε ποσοστό 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Αθήνα, 18 Αυγούστου 2015

Με τον πρόσφατο νόμο που ψηφίσθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, για το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της Χώρας μας από τους θεσμούς, ανοίγει διάπλατα η πόρτα της επιβολής ΦΠΑ σε ποσοστό 23% σε όλο το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Πρόκειται για μια κατηγορία υπηρεσιών που μέχρι χθες ήταν απαλλαγμένη από το ΦΠΑ. Μεταξύ εκείνων που θα θιγούν άμεσα είναι τα ιδιωτικά σχολεία, τα φροντιστήρια, τα κέντρα ξένων γλωσσών, τα κέντρα ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα κολλέγια, αλλά και πολλοί άλλοι φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης. Για τη λήψη της εν λόγω απόφασης ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία υπέβαλε τις προτάσεις της στους θεσμούς, μεταξύ των οποίων και την επίμαχη, κατά τη διάρκεια των σχετικών διαπραγματεύσεων. Το συγκεκριμένο μέτρο μάλιστα φαίνεται ότι προτιμήθηκε αντί της επιβολής αυξημένου συντελεστή ΦΠΑ στο βόειο κρέας.

Η επιβολή ΦΠΑ 23% σε όλη την ιδιωτική εκπαίδευση έχει οικονομικό χαρακτήρα, είναι όμως ζήτημα που αφορά πρωτίστως στο χώρο της παιδείας. Σημειώνεται ότι  έχει ήδη υποβληθεί προς τον Υπουργό Οικονομικών η από 3-8-2015 σχετική ερώτηση 18 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, η οποία όμως αφορά αποκλειστικά στα φροντιστήρια και δεν απευθύνεται στον Υπουργό Παιδείας. Αυτό δικαιολογεί, αλλά και επιβάλλει, την υποβολή της παρούσας ερώτησης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ Εργαζόμενοι , άνεργοι, απόμαχοι της δουλειάς, νέοι, και νέες

Η Τ.Γ.  του ΠΑΜΕ  σας καλεί  να πάρετε  μέρος στη σύσκεψη-συζήτηση, με θέμα: Η ανατροπή των  μνημονίων, είναι ο μόνος δρόμος για να δει ο λαός μας φως στο τούνελ.
 Η  σύσκεψη  γίνεται στο πλαίσιο  δράσης που αποφάσισε  η  γραμματεία ενάντια στο 3ο  μνημόνιο και, θα συζητήσουμε την οργανωμένη κάθοδο στο συλλαλητήριο   του ΠΑΜΕ στη Διεθνή Έκθεση  Θεσσαλονίκης 5 Σεπτέμβρη, στέλνοντας μήνυμα ότι   τα μνημόνια θα ανατραπούν με τον αγώνα του λάου.

Σχολείο μου αγαπημένο. Το ανθο-ημερο-λόγιο της Φανής Τσεντικίδου (Σεπτέμβριος)