Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΗΔΕΥΘΗΚΕ Ο ΑΡΧΙΜ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΚΑΡΑΜΑΤΖΑΝΗΣ

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού, τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία και ο ενταφιασμός του διακεκριμένου Αρχιμ. Αθηναγόρα Καραματζάνη.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος, Εδέσης, κ. Ιωήλ, Γρεβενών κ. Δαβίδ και ο οικείος ιεράρχης Κίτρους κ. Γεώργιος.

Φανή Ζιώγα, Καθηγήτρια, Υποψήφια για το ΠΥΣΔΕ Πιερίας με τη ΔΑΚΕ

 Φανή Ζιώγα, Καθηγήτρια, Υποψήφια για το ΠΥΣΔΕ Πιερίας με τη ΔΑΚΕ
"Η παιδεία είναι το ισχυρότερο όπλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αλλάξει ο κόσμος"... μια από τις διασημότερες ρήσεις του βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης, Νέλσον Μαντέλα.

Χωρίς εξαιρέσεις όμως... θα συμπληρώσω. Χωρίς σχολεία που κλείνουν την πόρτα τους σε μαθητές, επειδή είναι προσφυγόπουλα. ...

Οι τοπικές κοινωνίες στην πατρίδα μας βρίσκονται ενώπιον τετελεσμένου σε ότι αφορά το προσφυγικό. Και αυτό δεν αλλάζει.

Η Παγκόσμια Λέσχη Νέων Αρχιμαγείρων (World Young Chefs Club) στον Όλυμπο με πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας

Η Παγκόσμια Λέσχη Νέων Αρχιμαγείρων (World Young Chefs Club) στον Όλυμπο με πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας
«Δουλεύουμε σκληρά για να αναδείξουμε τον Όλυμπο ως τόπο διακοπών και τους 12 μήνες του χρόνου».

Ως Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας είμαστε περήφανοι που καταφέραμε και υλοποιήσαμε στην Πιερία ένα παγκόσμιο γεγονός και θα συνεχίσουμε – με τον ίδιο ζήλο και μεράκι – να “παλεύουμε” ώστε η Γη και η Θάλασσα του Ολύμπου να αποτελέσει έναν ξεχωριστό τουριστικό προορισμό.

Δήμος Κατερίνης Δελτίο Τύπου : Συνάντηση του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, με τον Πρόεδρο και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία

Δήμος Κατερίνης Δελτίο Τύπου : Συνάντηση του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, με τον Πρόεδρο και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με ΑναπηρίαΣε ιδιαίτερα θερμό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Δημάρχου, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, η συνάντηση του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, με τον Πρόεδρο της ΠΟΣΓΚΑμεα (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία), Ιωάννη Λυμβαίο, καθώς και μελών της εκτελεστικής επιτροπής, που βρέθηκαν στην Κατερίνη, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνεδρίασής του.

Με επιτυχία η εκδήλωση «BBQ στο Αγρόκτημα», της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με εξαιρετική διάθεση, περισσότεροι από 400 φίλοι της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής συμμετείχαν στην πρώτη φιλανθρωπική εκδήλωση της χρονιάς: το «BBQ στο Αγρόκτημα». Πραγματοποιήθηκε στο δασάκι, το μεσημέρι της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου και διοργανώθηκε από τον «Σύλλογο Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής». 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ: 17ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

«Ζωτικός» ο ρόλος των Γονέων στην ανάδειξη του βιοκλιματικού σχολείου σε πρότυπο

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκαν, στις 21 Σεπτεμβρίου, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 17ου Δημοτικού Σχολείου - Νηπιαγωγείου Κατερίνης (βιοκλιματικό), που λειτουργεί για δεύτερη χρονιά στη συνοικία των Ευαγγελικών.

Ο ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ-ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ.

Έι ΑΝΘΡΩΠΟΙ…

Φτάνει πια .Σταματήστε την ορχήστρα να παίζει..

Ο παλιάτσος κουράστηκε να χορεύει,

στον ρυθμό που εσείς θέλετε..

Κουράστηκε να γελάει, όταν εσείς

επιθυμείτε.

Κουράστηκε να είναι το παιχνίδι σας..


Η ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ «PARANAUE» ΣΤΟ ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Οι Paranaue, μια δημοφιλής ομάδα κρουστών στα πρότυπα των blocos afros της Bahia στην Βραζιλία, θα πρωταγωνιστήσουν στο παράλληλο μουσικό πρόγραμμα του αγώνα δρόμου θεσμού, ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.

Το σχήμα με έδρα τη Θεσσαλονίκη, από την ίδρυσή του το 2003 μέχρι σήμερα έχουν παρουσιαστεί σε πολυάριθμες εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια και αναμένεται με τους έντονους ρυθμούς και την κίνησή τους, να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό μίγμα που θα εντυπωσιάσει θεατές και αθλητές.

Αναστάσιος Αλχαζίδης: Αυτή είναι η δική μου απάντηση σε όλους όσους ενοχλήθηκαν από την τελευταία δράση της εθελοντικής ομάδας . (ΒΙΝΤΕΟ)

ΟΧΙ κύριοι δεν έχετε το δικαίωμα αυτό το Κίνημα να το βάλετε στο περιθώριο δεν μπορείτε να μας κάνετε να ξεχάσουμε και να σιωπήσουμε , έχουμε την δύναμη αλλά κυρίως την υποχρέωση να " Αντιδράσουμε ".

Να θυμίσω σε όλους σας πως πριν 4 περίπου χρόνια γεννήθηκε στην πόλη μας το λεγόμενο από τα Μ.Μ.Ε " Κίνημα της Πατάτας " από την εθελοντική ομάδα δράσης του νομού Πιερίας με στόχο να διατεθούν τα προϊόντα των παραγωγών απευθείας στους πολίτες " Χωρίς Μεσάζοντες " .

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας  για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
Στο εξαιρετικά αβέβαιο και δυσμενές οικονομικό περιβάλλον της χώρας, ο τομέας του τουρισμού έχει τη δυναμική να αποτελέσει ισχυρό όπλο για την αντιμετώπιση της κρίσης, να αποτελέσει τον πυλώνα στον οποίο μπορεί να στηριχθεί η οικονομία του τόπου.

Το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, οι πλούσιες και ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις της κάθε περιοχής, μπορούν να προωθήσουν τον τουρισμό, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων για το κοινό όλων των ηλικιών και απαιτήσεων και για τις 4 εποχές του έτους.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη Hμερίδα με θέμα «Παιδί και Ποδήλατο: Οδηγώ με Ασφάλεια» στις Σέρρες

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη Hμερίδα με θέμα «Παιδί και Ποδήλατο: Οδηγώ με Ασφάλεια» στις Σέρρες
Τα παιδιά και οι νέοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ασφαλή οδήγηση με το ποδήλατο και το βασικό εξοπλισμό ασφάλειας

Στην Hμερίδα συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, αστυνομικοί με ποδήλατα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, αλλά και μέλη τοπικών συλλόγων και σωματείων

ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΕΝΑΡΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (2016 - 2017)

ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΕΝΑΡΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (2016 - 2017)ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΕΝΑΡΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (2016 - 2017)

Προς τους φίλους της Θρακικής Παράδοσης και τα μέλη της Θρακικής Εστίας Κατερίνης,
Έναρξη εγγραφών νέων μελών από τη Δευτέρα 19/09 και κάθε απόγευμα (18:00 - 20:00)
Χορευτικά τμήματα (Ενηλίκων-Εφηβικό-Παιδικό)

Υπογραφή σύμβασης του έργου με τίτλο « Επισκευή συντήρηση σχολικών κτιρίων Δ.Ολύμπου και Δ.Κατερίνης» προϋπολογισμού 129.991,00 € από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Υπογραφή σύμβασης του έργου με τίτλο « Επισκευή συντήρηση σχολικών κτιρίων Δ.Ολύμπου και Δ.Κατερίνης» προϋπολογισμού 129.991,00 € από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας
Τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου με τίτλο « Επισκευή συντήρηση σχολικών κτιρίων Δ.Ολύμπου και Δ.Κατερίνης» υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερία, κα Σοφία Μαυρίδου. Το έργο προϋπολογισμού 129.991,00 € είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της ΠΕ Πιερίας.

ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ερώτηση της Εύας Καϊλή για την κακοδιαχείριση των κονδυλίων για τους πρόσφυγες

Με αφορμή την ανεξέλεγκτη κατάσταση στη Λέσβο, τις καταγγελίες του Οδ. Βουδούρη και τη σχετική απόφαση της Κομισιόν να στείλει εμπειρογνώμονα, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την κακοδιαχείριση των κονδυλίων για τους πρόσφυγες εκ μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ακολουθώντας σειρά σχετικών ερωτήσεών της ως προς την ορθολογική και διάφανη διαχείριση των χρηματοδοτήσεων εκ μέρους των ΜΚΟ και των Ελληνικών αρχών, υπέβαλε εκ νέου σχετική ερώτηση, βάσει των δεδομένων που ανέκυψαν προ ολίγων ημερών.

Ε.Π.Σ. Πιερίας-ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΑΡΡΩΣΗ

Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Πιερίας, εύχεται στον ποδοσφαιριστή του Καλλιθεακού, Νικόλαο Τσέλικα , γρήγορη ανάρρωση και σύντομα υγιής και δυνατός να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους.

Για το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Πιερίας
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Ελευθεριάδης Κωνσταντίνος Πολυχρόνης

Θεατρική Παράσταση 1ο ΓΣΙΟ/1ο ΓΕΛ - ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ


ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Έως αύριο Τρίτη οι εγγραφές στον αγώνα δρόμο – θεσμό ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Λήγει αύριο Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 23:00, κατόπιν και της παράτασης που δόθηκε από την οργανωτική επιτροπή, η προθεσμία εγγραφής, για τον αγώνα δρόμου θεσμό «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ». Όπως είναι γνωστό οι δηλώσεις συμμετοχής (ατομικές και ομαδικές) γίνονται μέσω των επίσημων ιστοσελίδων της διοργάνωσης www.katerinirun.gr & www.zeusrunnersclub.gr.

Τον αριθμό συμμετοχής και το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης θα παραλαμβάνουν οι δημότες της Κατερίνης και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας από την Αστική Σχολή, Ειρήνης 12 κατά τις ημέρες Πέμπτη 29, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, ώρες 09:00: π.μ. έως 14:00 και από τις 18:00 έως τις 20:00. Επίσης, το Σάββατο 01 Οκτωβρίου κατά τις ώρες 10:00 π.μ. έως 14:00.

ΚΚΕ Πιερίας: Οργάνωση σε όλα τα μέτωπα, πάλη με όλες τις δυνάμεις

Από τη διαμαρτυρία στο Ζάππειο, όπου την Παρασκευή 16/9 η κυβέρνηση οργάνωσε διεθνές συνέδριο για τα Εργασιακά
Το εβδομαδιαίο δελτίο του ΣΕΒ, που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, είναι στην πραγματικότητα η πιστότερη ανασκόπηση όχι μόνο της βδομάδας που μας πέρασε, αλλά συνολικά της περιόδου που διανύουμε.

Μια ιστορία θα σας πω. Του Γιώργου Βαρδακώστα.

Ήταν Φθινόπωρο του 2011. Πρώτη χρονιά με μετάθεση στην Κατερίνη και ταυτόχρονα η πρώτη μου επαφή με τα «κοινά». Ήμουν Γραμματέας στο Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 4ου ΓΕ.Λ. Κατερίνης και ταυτόχρονα μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κατερίνης.
Σε γνωστή καφετέρια της πόλης κάθονται ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο τότε Διευθυντής του 4ου ΓΕ.Λ. και Διευθυντής μου στο σχολείο και ο τότε Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Θέμα: Συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 23-09-2016
είναι τα εξής:

Κίνηση Ελευθέρων Εκπαιδευτικών. Το ψηφοδέλτιο για τις εκλογές στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας. (Καθηγητών)

Συνάδελφοι,

Στις 2 του Νοέμβρη καλούμαστε για άλλη μια φορά να εκλέξουμε τους αντιπροσώπους μας στα υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ).

Ποιοι είμαστε
Μας γνωρίσατε το 2012. Στην πραγματικότητα όμως γνωριζόμασταν από πριν. Μοιραζόμασταν τους ίδιους στόχους, είχαμε τις ίδιες ανάγκες. Νιώθαμε την ίδια αγωνία για το μέλλον του δημόσιου σχολείου. Δίναμε μαζί τη μάχη, όχι στο δρόμο, αλλά μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας. Μέσα στα σχολειά μας, εκεί που είναι η θέση κάθε μάχιμου εκπαιδευτικού.

Σούπερ Λιγκ : Αποτελέσματα, Βαθμολογία, Επόμενη αγωνιστική.



Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, ενώ απομένει ο σημερινός αγώνας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΗΡΑΚΛΗ.

Αποτελέσματα Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική


Πιερικός-Πύδνα Κίτρους 1-1
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Εθνικός Φιλιππιάδας 4-0
Θεσπρωτός-Διαγόρας Σεβαστής 3-4
Α.Ε. Καραϊσκάκης-Αστέρας Πετριτή 0-0
Ολυμπιακός Βόλου-Τηλυκράτης 2-0
Απόλλων Λάρισας-Αμβρακία Κωστακίων 2-0
Ρήγας Φεραίος-Νίκη Βόλου 2-0
Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου-ΑΕ Ιστιαίας 3-1

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Δευτέρα σήμερα 26 Σεπτεμβρίου 2016