Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας  για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
Στο εξαιρετικά αβέβαιο και δυσμενές οικονομικό περιβάλλον της χώρας, ο τομέας του τουρισμού έχει τη δυναμική να αποτελέσει ισχυρό όπλο για την αντιμετώπιση της κρίσης, να αποτελέσει τον πυλώνα στον οποίο μπορεί να στηριχθεί η οικονομία του τόπου.

Το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, οι πλούσιες και ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις της κάθε περιοχής, μπορούν να προωθήσουν τον τουρισμό, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων για το κοινό όλων των ηλικιών και απαιτήσεων και για τις 4 εποχές του έτους.
Η ενίσχυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, πολιτισμικός, συνεδριακός, αθλητικός, αγροτικός, εκπαιδευτικός, θρησκευτικός-μοναστηριακός, φυσιολατρικός, περιπατητικός, γαστρονομικός, κ.ά , που θα διευρύνουν την τουριστική περίοδο, αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Η επιλογή ενός ισχυρού ονόματος- ταυτότητας, η προώθηση της διαδικασίας προσέλκυσης νέων αγορών, η ενθάρρυνση των παραδοσιακών αγορών που χρόνια στηρίζουν τον τουρισμό μας, η συμμετοχή σε σημαντικές τουριστικές εκθέσεις, η δυναμική και ενιαία εκπροσώπηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας- Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας σε τουριστικές εκθέσεις, η ενίσχυση των τουριστικών οργανισμών, η δημιουργία διαδικτυακής πύλης με αναφορά στα χαρακτηριστικά στοιχεία της κάθε περιοχής (πολιτισμός, ιστορία, γαστρονομία κ.ά.) ο σχεδιασμός έντυπου χάρτη, η εφαρμογή του ελληνικού πρωινού με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα στα ξενοδοχεία όλης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αναδεικνύοντας το τουριστικό πρόσωπο της Πιερίας διεθνώς, είναι μερικές από τις πολλές προτάσεις μας για την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, με σύνθημα «Tourism for all!», είναι αφιερωμένη στην προσβασιμότητα. Φέτος το καλοκαίρι εγκαταστάθηκαν, τέθηκαν σε λειτουργία και παραδόθηκαν στο κοινό δύο μηχανήματα πρόσβασης ΑμΕΑ «SEATRAC» από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, σε ακτή του Δ.Δ. Ολυμπιακής Ακτής και σε ακτή του Δ.Δ. Νέων Πόρων, αποδεικνύοντας στην πράξη το κοινωνικό μας πρόσωπο, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ατόμων με ειδικά κινητικά προβλήματα και συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών στις παραλίες της Πιερίας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Αναμφισβήτητα, η συμβολή του μάρκετινγκ και της επικοινωνιακής στρατηγικής και προβολής- στην κατεύθυνση της αύξησης της τουριστικής κίνησης στην Πιερία- η χάραξη νέας τουριστικής πολιτικής αλλά και η καλύτερη ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος με απώτερο στόχο την τόνωση της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας, αποτελούν δράσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για την ανάπτυξη της περιοχής.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας


  ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ