Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Αναστάσιος Αλχαζίδης: Αυτή είναι η δική μου απάντηση σε όλους όσους ενοχλήθηκαν από την τελευταία δράση της εθελοντικής ομάδας . (ΒΙΝΤΕΟ)

ΟΧΙ κύριοι δεν έχετε το δικαίωμα αυτό το Κίνημα να το βάλετε στο περιθώριο δεν μπορείτε να μας κάνετε να ξεχάσουμε και να σιωπήσουμε , έχουμε την δύναμη αλλά κυρίως την υποχρέωση να " Αντιδράσουμε ".

Να θυμίσω σε όλους σας πως πριν 4 περίπου χρόνια γεννήθηκε στην πόλη μας το λεγόμενο από τα Μ.Μ.Ε " Κίνημα της Πατάτας " από την εθελοντική ομάδα δράσης του νομού Πιερίας με στόχο να διατεθούν τα προϊόντα των παραγωγών απευθείας στους πολίτες " Χωρίς Μεσάζοντες " .


Τότε κάποιοι έλεγαν πως δεν μπορούσε να γίνει τίποτα , κάποιοι άλλοι πως πίσω από αυτήν την κίνηση κρύβονται κάποια συμφέροντα , άλλοι τα βαφτίσανε οικονομικά κάποιοι άλλοι πολιτικά , μερικοί είπαν πως αντικαταστήσαμε τους μεσάζοντες πίσω από αυτήν την κίνηση , εν πάση περιπτώσει χύθηκε πολύ μελάνι διατυπώθηκαν πολλά και διάφορα έγιναν πάρα πολλά άλλα θετικά κάποια άλλα κρίθηκαν ευτυχώς από λίγους αρνητικά .

Το αποτέλεσμα από όλα αυτά σε γενικές γραμμές κατά την ταπεινή μου άποψη "θετικό" μέσα σε αυτά τα χρόνια τις κρίσης νομίζω πως πολλοί από εμάς γίναμε κοινωνοί αυτού του εγχειρήματος και ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο προσέφερε στο να πετύχει να πάρει πανελλαδικό χαρακτήρα και να μονοπωλεί την θεματολογία των Μ.Μ.Ε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως .

Πολλοί ήταν αυτοί που κατά καιρούς προσπάθησαν να οικειοποιηθούν αυτήν την προσπάθεια για ιδίων όφελος , κάποιοι άλλοι να χρησιμοποιήσουν την συμμετοχή τους σε αυτήν για την ανέλιξή τους σε σημαντικούς πολιτικούς παράγοντες , μερικοί άλλοι να βγουν από την αφάνεια στην επιφάνεια .

Μερικοί όμως ρομαντικοί ανιδιοτελείς και κυρίως συνεπείς λόγων και έργων έμειναν πιστοί στην ιδέα τον σκοπό και την " Αλληλεγγύη " έμειναν εκεί στις τάξης της ομάδας δούλεψαν υπερβάλλοντας πολλές φορές και εαυτόν κάνοντας το ανέφικτο εφικτό καταφέρνοντας πράγματα που δεν μπόρεσε να κάνει η συντεταγμένη πολιτεία επί σειρά ετών .

Και με αυτά και με αυτά φτάσαμε στο σήμερα να έχουμε μπροστά μας μία αναμέτρηση μεταξύ αυτών που αναδείχτηκαν πολιτικά από την συμμετοχή τους στα κινήματα και στις δράσεις της ομάδας , 3 από αυτούς να είναι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και όλους εμάς τους υπολοίπους κοινούς θνητούς να προσπαθούμε να καταλάβουμε πως:


" Το αντισυνταγματικό έγινε πατριωτικό καθήκον " .
" Το περήφανο ΟΧΙ του Ελληνικού λαού έγινε ΝΑΙ " .
" Το σχίσιμο των μνημονίων και η κατάργηση τους με έναν νόμο έγινε εφαρμογή 3ου μνημονίου .
" Η κατάργηση των διοδίων έγινε επαναδιαπραγμάτευση με τους εργολάβους και έφερε περαιτέρω αυξήσεις νέους σταθμούς είσπραξης και νομοθετική ρύθμιση που απαγορεύει την χρήση του παράπλευρου οδικού δικτύου .

Αυτήν την φορά πρέπει να αποδείξουμε πως " όλοι μαζί μπορούμε " και να μάθουν όλοι πως αυτό είναι δικό μας σύνθημα (άσχετα που κάποιοι το έκλεψαν και το οικειοποιήθηκαν) κάνοντας για άλλη μια φορά πράξη το όραμα .

Αλχαζίδης Αναστάσιος