Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Γενοκτονία Ελλήνων του Πόντου....Του Ανδρέα Καρασαββίδη (Σύμβουλου Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης)

Ας λέ(γ)ω σας ντο έν' Γενοκτονία για τ' εμάς τοι Ρωμαίους.
 Εν' τα μέρ(ε)α μουν, τα εγκλησίας εμούν, τα σπίτ(ε)α μουν, τα στράτας, τα χωρία, τα λιβάδ(ε)α, τα Παρχάρ(ε)α, τ' ανθρώπς εμούν.
Ούλ(ε)α π' εφέκαμε εκεί.
Γενοκτονία εν' τη καλομάνας τα δάκρεα, δάκρεα για τα γονέικα, για τα παιδία ντ' εφέκεν οπίσ' γιάτι 'κι επόρεσαν να γλιτώνε ας ση Τούρκονος τη λύσσα.
Επέμναν εκεί άθαφτα, ακάντηλα, αδ(ε)άβαστα.
Γενοκτονία εν' ντο χάσαμε τη Πατρίδαν εμούν.
Έρθαμε αδά σην Ελλάδα γιάτι οι Τουρκάντ' εζέλεψαν τον ευλοημένο τον τόπον εμούν κι εθέλναν να αφανίζνε μας για να πέρνε ούλια τ' εμέτερα τα καλά.
Επέρασαμε καριπίας, κτηνωδίας, πείνας, αρρώστιας, θάνατον. Άμα όσοι επόρεσαν να γλιτών'νε επήκαν ζωήν ασήν αρχήν, ασό μηδέν κι επέτυχαν. Επέτυχαν γιάτι εν' πολλά άξιος λαός.
Χρόν(ε)α ατώρα ψαλαφάμε να πέρουμε δικαίωση για ούλια τα κακά ντ' επάθαμε, αμά οι πολιτικοί τιδέν 'κι εφτάνε.
Ατοί εθαρρούν πως επήκαν το χρέος ατούν μανάχον με το να ψηφίζ'νε ατό ντο λένε "ημέρα μνήμης 19η Μαίου".
Ημέραν μνήμης? Ντο εν' ατό?
Εμείς 'κι έχουμε ανάγκη μόνον ασ' ατήν την ημέραν.
Εμείς 'κι ανασπάλλουμε καμίαν ντο έντον εείνα τα μαύρα χρόν(ε)α.
Εμείς ψαλαφάμε 'σχώρεση, θέλομε αναγνώριση ασοί Τουρκάντς.

Καμίαν ΄κι ανασπάλλω.

Ανδρέας Καρασαββίδης
Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης.


Υ.Γ Για τα ποντιακά θα ήθελα να ευχαριστήσω την καθηγήτριά μου στο μάθημα ποντιακών από το δια βίου μάθηση κυρία Χρίστίνα Μετενίδου,και την συμμαθήτριά μου κυρία Στέλλα Κυριακίδου ..

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Μπέττυ Σκούφα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης!




Παρούσα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης η βουλευτής κ. Μπέττυ Σκούφα.
Ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης την ευχαρίστησε για την παρουσία της και δήλωσε ότι τιμά το σώμα η παρουσία μιας «βουλεύτριας» όπως χαρακτηριστικά την αποκάλεσε.


Η κ. Σκούφα παίρνοντας τον λόγο δήλωσε:

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης!


Μια ευχάριστη έκπληξη επιφύλασσε το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης σε όσους ήταν παρών, δημοτικούς συμβούλους και κοινό όταν στην αίθουσα εισήλθε ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος.

Ατρόμητοι Νέας Σάντας -Πιερικός Αρχέλαος 22-77 | Πρωτάθλημα μίνι κοριτσιών


Το Σαββατο 16 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι η ομάδα μίνι κοριτσιών του Πιερικού Αρχέλαου αντιμετώπισε τους Ατρόμητους Νέας Σάντας.Τι αποτέλεσμα ήταν 22-77 υπέρ του Πιερικού Αρχέλαου.

Διαιτητής:Θεοδωρίδης

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ 7-18 16-35 22-55 22-77

ΠΟΝΤΟΙ

Ατρόμητοι(Λαδάς): Μπαλάση,Σαββίσου 17, Γεωργιάδου 1,Κοντοκώστα,Αμπαρκιόλα 4, Κιζήλη,Βαβάκα


Πιερικός Αρχέλαος(Τσιρογιάννη): Καραλή 2,Δημητριάδου 19,Μπαγκλαρίδου 10,Λεκάι 10,Συμεωνίδου 2,Κονστέ 4,Κατανά 10,Μπουμπουλέντρα 16,Πατσιαλή 4

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ: Το πρόγραμμα των Παίδων | Τελική φάση πανελλήνιου πρωταθλήματος


Ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης το πρόγραμμα της τελικής φάσης του πανελλήνιου πρωταθλήματος Παίδων στην οποία συμμετέχει ο Πιερικός Αρχέλαος.

Σε αυτή τη φάση που θα αναδείξει τον Πρωταθλητή Ελλάδας συμμετέχουν οι 6 καλύτερες ομάδες πανελληνίως και θα διεξαχθεί στην Πάτρα από 17 εώς 21 Ιουνίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Κλειστά τα Δημοτικά Σχολεία στην Κατερίνη στις 4 Ιουνίου 2015, λόγω εκλογών των Δασκάλων.


Το βιβλιοπωλείο Νέστωρ προτείνει: Νέες κυκλοφορίες από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ - PATAKIS PUBLICATIONS


Στις 9 Ιουνίου η Κλήρωση της τελικής φάση του 14ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων της UEFA! Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ), όπου θα παραστούν αντιπροσωπείες από όλες τις συμμετέχουσες ομάδες στο EURO U19, όπως θα προκύψουν μετά την τέλεση των αγώνων της elite round, οι οποίοι ολοκληρώνονται στις αρχές Ιουνίου.


Ασφαλτοστρώσεις σε όλο το Παραλιακό μέτωπο από το Κέντρο Αποκαταστάσεων και Συντηρήσεων(ΚΑΣ) του Δήμου Κατερίνης


Με την βελτίωση των καιρικών συνθηκών συνεργεία του Κέντρου Αποκαταστάσεων και Συντηρήσεων του Δήμου Κατερίνης προχωρούν με γοργούς ρυθμούς σε ασφαλτοστρώσεις σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Κατερίνης. Οι παρεμβάσεις αφορούν συντηρήσεις, ενισχύσεις ή αντικαταστάσεις ασφαλτικού τάπητα(πλήρη ανακατασκευή) του οδικού δικτύου στις παράκτιες περιοχές του Δήμου Κατερίνης.

ΑΝΕΛ ΠΙΕΡΙΑΣ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ.

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΟΣΗΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ  ΕΘΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ.ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ,ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση της 7ης ΕΒΕΠ-ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση της 
7ης  ΕΒΕΠ-ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Με συντονισμένα βήματα και στρατηγική, το Επιμελητήριο Πιερίας, πιστό στο ετήσιο ραντεβού του με τον επιχειρηματικό κόσμο, θέτει τις βάσεις για τη διοργάνωση της 7ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 25-30 Σεπτεμβρίου 2015.
Την Παρασκευή, συνεδρίασε η επιτροπή της έκθεσης, την οποία συγκάλεσε ο  πρόεδρος της επιτροπής κ. Μάρκος Κουλούμογλου, και συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα της 7ης ΕΒΕΠ με ιδιαίτερη έμφαση στην καλύτερη δυνατή προβολή της. Σημειώνεται ότι η Έκθεση και φέτος τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, με απόφαση της αρμόδιας υπουργού κας Μαρίας Κόλλια- Τσαρουχά. Την έκθεση διοργανώνει το Επιμελητήριο Πιερίας σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Πιερίας και το Δήμο Κατερίνης.

Η Λούλα Καλαιτζόγλου στην Αστική Σχολή Κατερίνης σήμερα στις 19:00.


Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου για την Επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού



Τιμούμε την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού,  εκπληρώνοντας  ένα εθνικό και ιστορικό καθήκον, για όσους άδικα έχασαν τη ζωή τους αλλά και για όσους ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους και με δύναμη ψυχής, πείσμα, αξιοπρέπεια και εργατικότητα κατάφεραν να ΄΄αναγεννηθούν΄΄ σε νέες πατρίδες.

Η πλούσια ποντιακή πολιτιστική κληρονομιά που διαφύλαξαν μέσα στην καρδιά τους, αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη,  την οποία έχουμε χρέος να διατηρήσουμε και να διαδώσουμε στους νεότερους.

Τα μηνύματα  που πηγάζουν από τη «διαδρομή επιβίωσης»  των Ελλήνων του Πόντου- επίκαιρα όσο ποτέ- μας διδάσκουν και μας δυναμώνουν προκειμένου να προχωρήσουμε έχοντας ως οδηγό την ιστορική μνήμη, την εθνική και θρησκευτική μας ταυτότητα καθώς και το εθνικό μας συμφέρον.

Με την Επέτειο της Γενοκτονίας αποτίνουμε τον πρέποντα σεβασμό και φόρο τιμής, υπενθυμίζουμε σε όλους την υποχρέωσή μας να αγωνιζόμαστε για την  αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας διεθνώς και να μην ξεχνάμε ότι η μνήμη και η γνώση των λαών αποτελούν προϋπόθεση για μια ειρηνική μελλοντική συνύπαρξη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
Σοφία Μαυρίδου

                                                                                     


Ο χάρτης με τα σημεία οδικού δικτύου με τη μεγαλύτερη συχνότητα σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων 2014. Από την Ελληνική Αστυνομία.


Οι Πανελλήνιες και οι μαμάδες! Της Φωτεινής Μπόχτη.

Οι ανθρωπότυποι των μαμάδων παιδιών πανελληνιομάχων, είναι πολλές και ποικίλες, αλλά πάντα ενδιαφέρουσες !
Ας δούμε με χιούμορ μερικές από αυτές!
- Κάποιες μαμάδες βέβαια από το ζόρι τους είναι ήδη 'μέσα ' και η αγωγή που παίρνουν τις έχει 'πιάσει' ,οπότε ας μιλήσουμε για τις ταλαίπωρες που είναι έξω και τρώνε τα νύχια τους από αγωνία -
Ξανθιά μάνα
Εκείνη που δεν έχει ιδέα τι είναι οι Πανελλήνιες και σε ποια μαθήματα δίνει εξετάσεις το έρμο το παιδί της !
Συνεχίζει να κάνει μανικιούρ - πεντικιούρ και να την απασχολεί σφόδρα το χρώμα του μανό που θα χρησιμοποιήσει.

ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΣΑΙΤ ΤΣΕΝΙΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΒΛΑΣΗΣ ΑΓΤΖΙΔΗΣ: Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ


Εξαιρετικά διαφωτιστική και ουσιαστική ήταν η εκδήλωση που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας (τμήμα πολιτισμού) με αφορμή την ημέρα μνήμης τής γενοκτονίας των Ποντίων. Με ομιλητές δύο ανθρώπους της αριστεράς, τον γνωστό ιστορικό του μικρασιατικού ελληνισμού Βλάση Αγτζίδη (υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς και διαχειριστή της σπουδαίας ιστοσελίδας «Πόντος και αριστερά») και τον τούρκο αγωνιστή της αριστεράς, ιστορικό και κοινωνιολόγο Σαϊτ Τσετίνογλου, ο οποίος μελέτησε και συνεχίζει να μελετά τα σχετικά με την συστηματική εξόντωση των Ελήνων και των άλλων πληθυσμών της Ανατολής από την οθωμανική και κεμαλική εξουσία.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥΣ

Ο Πρόεδρος Δημήτρης Ελευθεριάδης και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας συγχαίρει τις πρωταθλήτριες ομάδες
          Α’  κατηγορίας    «Πύδνα» Κίτρους
          Β’  κατηγορίας    «Π.Α.Ε. Ποντίων 2012»                
          Γ’  κατηγορίας     «Ερμή» Εξοχής
                                      «Α.Ε. Ποσειδών» Ν. Πόρων
          καθώς και τις ομάδες
          Β’ κατηγορίας     «Αριστοτέλη» Καταχά
                                      «Όλυμπο» Βροντούς
                                      «Άρη» Κοκκινοπλιτών
          Γ’  κατηγορίας     «Πρόοδο» Π. Κεραμιδίου
                                      «Δόξα» Λιτοχώρου
που κέρδισαν την άνοδό τους σε ανώτερη κατηγορία και τους εύχεται καλή επιτυχία.



Για το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Πιερίας
Ο Πρόεδρος                       Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτριος Ελευθεριάδης          Κωνσταντίνος Ορφανίδης


          

Ο Χάρης Τζαμακλής για τη Γενοκτονία των Ποντίων

ΑΝΤΙ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ:
ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

      Συμπληρώνονται φέτος 96 χρόνια από την 19η Μαΐου του 1919, τότε που οι Νεότουρκοι δολοφόνησαν 353.000 Έλληνες Πόντιους και εξεδίωξαν χιλιάδες άλλους από τις εστίες τους. Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ως τέτοιο πρέπει να αναγνωρισθεί και από την πολιτική και πνευματική ηγεσία της Τουρκίας
      Οι κατ’ έτος επετειακές εκδηλώσεις είναι ασφαλώς αναγκαίες, δεδομένου ότι συμβάλλουν όχι μόνον στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, αλλά και επειδή προβάλλουν επιτακτικώς το αίτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας. Έσεται ήμαρ ….
    

Ευχές για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων από την Π.Ε. Πιερίας

Ο Διευθυντής Π.Ε. Πιερίας με αφορμή τη σημερινή έναρξη των εξετάσεων χιλιάδων μαθητών της Πιερίας μας
εύχεται
Καλή Επιτυχία
στους απόφοιτους μαθητές και ιδιαίτερα στα παιδιά των συναδέλφων εκπαιδευτικών
που συμμετέχουν στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις 2015.
Τους ευχόμαστε θετικά αποτελέσματα και υλοποίηση των στόχων τους.

                                                                                                                              
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΚΡΙΤΟΓΛΟΥ

Εκπαιδευτήρια Πλάτων: Καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές!


«Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και Πολλαπλές Ανάγκες Εξάρτησης σε Κοινωνικές Δεξιότητες»

Την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 η ΕΣΑμεΑ σε συνεργασία με τη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης πραγματοποίησε ημερίδα στο πλαίσιο λήξης του προγράμματος, που υλοποίησαν από κοινού, με τίτλο «Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και Πολλαπλές Ανάγκες Εξάρτησης σε Κοινωνικές Δεξιότητες». Στην ημερίδα που σημείωσε μεγάλη επιτυχία παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου, ο Βουλευτής κ.Χαρίλαος Τζαμακλής και η εκπρόσωπος του Δημάρχου κα Ροδή Ελευθεριάδου , οι οποίοι χαιρέτησαν την εκδήλωση.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015. Εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου για την Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου


Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδειας του ΣΥΡΙΖΑ για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων του 2015


Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους μαθητές και στις μαθήτριες που δίνουν τη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και να επιτύχουν τους στόχους τους, ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι αυτές οι εξετάσεις είναι μια δοκιμασία με τεράστιο ψυχολογικό και δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ευχαριστήριο προς τον Δήμο Κατερίνης

   
  Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στο Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη καθώς και στις υπηρεσίες Εθνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης,  τους Αντιδημάρχους  κ.κ. Κυραϊλίδη Χρυσόστομο και Κεραμιδιώτη Ευστάθιο, αλλά και τον Υπεύθυνο του Τομέα Υγείας του Δήμου κ. Ίτσιο Γεωργιο, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας αναφορικά με την ενίσχυση του κήπου της εσωτερικής αυλής του Ψυχιατρικού Τμήματος του Νοσοκομείου με χώμα και λουλούδια.

      Με τη συμβολή τους αυτή, ο αύλειος χώρος μετατράπηκε σε έναν τακτοποιημένο, φιλόξενο και προσεγμένο χώρο από τον οποίο οι ασθενείς  είναι ωφελημένοι σε συναισθηματικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Ο Διοικητής
Αστέριος Φαρμάκης

Ο ουρανός της Κατερίνης, την Κυριακή 17/05/2015...



ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ



«Ο Πόντος ζει και θα ζει, για πάντα στις καρδιές μας!»

Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου . Μια μέρα που όλοι έχουμε χαράξει στη μνήμη και στην καρδιά μας.
Πάνω από 353.000 Έλληνες - ανάμεσά τους και οι πρόγονοί μου- σφαγιάστηκαν και εκατοντάδες χιλιάδες ξεριζώθηκαν εκείνη την ημέρα του 1919, αφήνοντας πίσω τους μία αναπτυγμένη εμπορικά περιοχή και μία ακμάζουσα πολιτισμικά κοινωνία.
Σ’ αυτή τη σκοτεινή σελίδα της Παγκόσμιας Ιστορίας καταγράφεται ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Μια Ελλάδα που σβήστηκε βίαια και άδικα από τον χάρτη, που δάκρυσε, πόνεσε και μάτωσε όσο καμία άλλη. Που πίστευαν ότι υπόταξαν και ταπείνωσαν, αλλά τελικά δεν έχασε ποτέ την αξιοπρέπεια και την ελευθερία της.
Ο Πόντος αποτελούσε, πατρίδα με ιστορία, παραδόσεις, ήθη, έθιμα και αξίες. Πηγή πνεύματος και πολιτισμού.
Αυτή η πατρίδα, είναι και θα παραμείνει, για πάντα αλησμόνητη. Αυτόν τον τόπο έχουμε χρέος να κρατάμε ζωντανό στη μνήμη και στις καρδιές μας. Την αγάπη που μετέφεραν οι παππούδες μας σε εμάς, την νεότερη γενιά Ελλήνων του Πόντου, αυτή την αγάπη οφείλουμε να μεταφέρουμε και εμείς στις μεταγενέστερες γενιές.
Όλοι εμείς, αντλώντας από τη δύναμη των Ποντίων, από το αίμα που χύθηκε, τον πόνο, τον ξεριζωμό, μπορούμε  να αντλήσουμε δύναμη και να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, ζώντας έτσι σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και προοπτικής.

Πόντος – Μ. Ασία – Αν. Θράκη – Κωνσταντινούπολη – Β. Ήπειρος …. Γη  Ελληνική !




Μακρίδης Νικόλαος
Δημοτικός Σύμβουλος –
Επικεφαλής συνδυασμού
«Νέα Εποχή για την Κατερίνη»




ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ


   Το χορευτικό της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης διάνθισε με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Θράκης, το πολιτιστικό μέρος ενός αξιόλογου εκπαιδευτικού προγράμματος που φιλοξενεί το διάστημα από 15 έως 20 Μαΐου 2015 στην πόλη μας το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης.
   Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo Da Vinci με θέμα "Augmented Reality Applications on the field of Vocational Education and Training"
(Επαυξημένη πραγματικότητα. Εφαρμογές στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης), πραγματοποιήθηκε η τέταρτη και τελευταία συνάντηση με την παρουσία όσων συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Των τεσσάρων σχολείων και εταιρειών από έξη χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Σλοβενία, Ρουμανία, Ιταλία, Τσεχία).
   Την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 μετά το τέλος της κύριας ημερίδας παρουσίασης των αποτελεσμάτων του προγράμματος, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου ΕΠΑΛ  Κατερίνης, Έλληνες και ξένοι απόλαυσαν τις χορευτικές φιγούρες  των χορευτριών και χορευτών της Εστίας Πιερίδων Μουσών, με τη μουσική συνοδεία του Δημήτρη Αλταντσίδη (ακορντεόν). 

  



Μην ξεχνάτε την ψηφοφορία μας. Ψηφίζετε αν συμφωνείτε ή όχι με την τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας να αξιολογούν οι Εκπαιδευτικοί τους Διευθυντές των Σχολείων. Ναι ή Όχι.. (Δεξιά πάνω στην οθόνη σας)


Οι εκλογές της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας.

Στις κάλπες προσήλθαν το απόγευμα της Κυριακής οι ξενοδόχοι της Παραλίας Κατερίνης για εκλέξουν το νέο τους Δ.Σ.
Μιλήσαμε με τον Αντιπρόεδρο του προηγούμενου Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας που μας είπε:

Η φιλανθρωπική συνεστίαση υπέρ του Γηροκομείου της Ι.Μ. Κίτρους


Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε συνεστίαση φιλανθρωπικού χαρακτήρα υπἐρ του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος το μεσημέρι της Κυριακής 17 Μαΐου σε αίθουσα δεξιώσεων στον Σβορώνο Κατερίνης.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα, Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 σήμερα.