Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Επόμενη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης (βίντεο)

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου την ταινία "Χίλιες Φορές Καληνύχτα". Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.

Κάνε φέτος ένα δώρο στην Γη - Δελτίο τύπου ΟΜ.Ε.Κ.ΕΝ 23-11-2015 [ΟΜΑΔΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ]


Τα Χριστούγεννα έφτασαν στη πόρτα μας. Όλοι μας, αψηφώντας τα οικονομικά μας προβλήματα, θα προσπαθήσουμε αυτές τις μέρες να δώσουμε μια εορταστική ατμόσφαιρα στο οικείο και στο εργασιακό περιβάλλον μας. Η ΟΜ.Ε.Κ.ΕΝ. με τους μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης σας θυμίζει ότι αυτές τις μέρες, εκτός από τους συγγενείς και φίλους στους οποίους θα κάνουμε δώρα και θα στείλουμε τις ευχές μας, υπάρχουν και παιδιά χωρίς οικογένειες και συνάνθρωποι της διπλανής  μας πόρτας που φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, έχουν την ανάγκη μας. Όμως, υπάρχει και κάποια ακόμα που ξεχνάμε που έχει ανάγκη: η ΓΗ, η εξαντλημένη και ταλαιπωρημένη ΓΗ μας. Ξεχνάμε να κάνουμε σ΄ αυτήν, που μας φιλοξενεί όλους, χωρίς να μας ζητάει κάτι και μας προσφέρει τα πάντα απλόχερα, ένα δώρο, που δεν κοστίζει τίποτα.

Η ΑΣΠΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ του Συμφώνου Συμβίωσης..

Η μη υπολογίσιμη πλέον βάση του έργου; της, Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, αφού έλυσε όλα τα προβλήματα των Πολύτεκνων οικογενειών, είπε να κάνει αισθητή την παρουσία της με μια προσβλητική (για τους ομοφυλόφιλα ζευγάρια) ανακοίνωση "διαμαρτυρίας" για το Σύμφωνο Συμβίωσης.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι... δεν απορρίπτει από την κοινωνία τα άτομα εκείνα, που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και ενδεχομένως και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τα οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική απ’ αυτή των φυσιολογικών ανθρώπων εξαιτίας της γενετήσιας διαστροφής  τους.
Υπάρχουν σοβαρότεροι λόγοι απόρριψης του Συμφώνου Συμβίωσης, που θα αναλύσουμε κάποια άλλη στιγμή, από αυτούς που επικαλείται η ΑΣΠΕ, προσβάλλοντας τους ομοφυλόφιλους και αντιμετωπίζοντας τους σαν μια... διαστροφή. 
Ας κοιτάξει η ηγεσία των πολυτέκνων να βρει αποτελεσματικούς τρόπους διεκδίκησης και προάσπισης των δικαιωμάτων των πολυτέκνων, και ας μην ψάχνει δαιμόνια και τελώνια για να βρίσκεται στην επικαιρότητα...
Τόσο η ΑΣΠΕ όσο και οι τοπικοί Σύλλογοι Πολυτέκνων, έχουν το μερίδιο τους στην οικονομική κρίση αλλά και κρίση αξιών της χώρας μας.
Ανακοινώσεις που καταφέρονται εναντίον άλλων συνανθρώπων μας δεν βοηθάνε πουθενά τους πολύτεκνους...

Η ανακοίνωση της ΑΣΠΕ:

Σε λίγο στην Σχολή Γονέων ο Διεθνολόγος Βενιαμίν Καρακωστάνογλου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Ελληνορωσικού Κέντρου "ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ"


Οι μαθησιακές δυσκολίες (μέρος ΣΤ’)- Δυσλεξία. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα


        Στην καθημερινότητά μας συχνά ακούμε και χρησιμοποιούμε τον όρο «μαθησιακές δυσκολίες», χωρίς να μας είναι απολύτως ξεκάθαρη η έννοιά του.

Τι είναι οι μαθησιακές δυσκολίες;

       Με τον όρο «μαθησιακές δυσκολίες» περιγράφουμε μία ομάδα πολύμορφων δυσκολιών, οι οποίες εκδηλώνονται σε ένα ευρύ φάσμα γλωσσικών διεργασιών, και αναφερόμαστε στη λειτουργία και εκμάθηση της ομιλίας, της ανάγνωσης, της γραφής, της κατανόησης και των μαθηματικών. Αυτές οι δυσκολίες είναι εγγενείς στο άτομο, θεωρούνται ότι υπάρχουν εξαιτίας της δυσλειτουργίας του κεντρικού νευρικού συστήματος και είναι δυνατόν να εκδηλώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Οι Εκδόσεις Διόπτρα και η Λέσχη φιλαναγνωσίας Νέστωρ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Ξανθούλη ''Την Κυριακή έχουμε γάμο'' την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, στις 19:30 στο χώρο του βιβλιοπωλείου.


Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο: ΒΡΑΔΙΑ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΥΜΕΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ. Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης πρωταγωνιστεί η Πολυτονική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης

Εκδήλωση προς τιμήν του πρώην Δημάρχου Συμεών Χαραλαμπίδη, για την συνολική του προσφορά στο Δήμο Κατερίνης με τίτλο «ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ» πραγματοποιεί στο πλαίσιο των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ», ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ).

Ερώτηση του Χάρη Τζαμακλή για τη μετεγκατάσταση του κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης στο πλαίσιο του περιορισμού των δαπανών του Δημοσίου


Ο Χάρης Τζαμακλής συνέταξε και κατέθεσε ερώτηση, την οποία συνυπέγραψαν οι δύο βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Μπέττυ Σκούφα και Αστέρης Καστόρης, σχετικά με  την αναγκαιότητα μείωσης των λειτουργικών δαπανών του δημοσίου, καθώς ακόμα και σήμερα το Δημόσιο εξακολουθεί να πληρώνει περίπου 84 εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε μισθώματα.
Στην Πιερία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης στεγάζεται σε κτίριο που ανήκει σε ιδιώτη και κοστίζει στο Δημόσιο 36.000 ευρώ ετησίως, ενώ η ίδια η Υπηρεσία έχει υποδείξει, ήδη από το 2012, ως κατάλληλη επιλογή για τη μετεγκατάστασή της το ακίνητο, στο οποίο στεγαζόταν η 19 ΜΕ (πρώην Στρατόπεδο Ταξ/ρχου Κολομβάκη) στην Ανδρομάχη Κατερίνης, το οποίο δεν θα είχε κόστος για το Δημόσιο.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ


Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης και ο «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης» εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην εκπαιδευτικό του σχολείου Γκούμα Στυλιανή για  την απώλεια της κόρης  της, Μαρίας.

Οι δύο Σύλλογοι αποφάσισαν ομόφωνα στη μνήμη της Μαρίας αντί στεφάνου να  κατατεθεί χρηματικό ποσό στη «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης».


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων                                 Ο Διευθυντής 
και Κηδεμόνων  του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης                  του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης                                                                             
       

Σαββίδης Γεώργιος                                              Παπαργυρίου Αλέξανδρος                                


Ο Διεθνολόγος Βενιαμίν Καρακωστάνογλου για το 'Μακεδονικό Ζήτημα από τον Παύλο Μελά μέχρι σήμερα' στη Σχολή Γονέων Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης σήμερα Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015


Αύριο Τρίτη θα γίνει η Λαϊκή, αφού την Τετάρτη είναι η αργία της 25ης Νοεμβρίου λόγω της γιορτής της Αγίας Αικατερίνης.



Εθελοντισμός και Αιμοδοσία στο ΓΕΛ ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑΣ

Εκδήλωση με θέμα "Εθελοντισμός και Αιμοδοσία"  στις 26-11-2015  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου και Λυκείου Κάτω Μηλιάς.

Πιερικός Αρχέλαος. Ήττα στον Πολύγυρο με διαιτητική παρέμβαση!



 Ο Πιερικός Αρχέλαος ηττήθηκε από τον ΑΟ Πολυγύρου σε εκτός έδρας παιχνίδι που διεξήχθη την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της β΄εθνικής κατηγορίας ανδρών.

Ευχαριστήριες επιστολές των Πατριαρχών Ιεροσολύμων και Σερβίας.


Το περασμένο καλοκαίρι, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος φιλοξένησε στον Εκκλησιαστικό Ξενώνα του Σβορώνου νέους από την Ιορδανία και παιδιά από τη Σερβία.
Έπειτα από αυτό, ευχαριστήριες επιστολές απέστειλαν οι Μακαριώτατοι Πατριάρχες Ιεροσολύμων και Σερβίας.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή του, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ευχαριστεί για την αβραμιαία φιλοξενία, επί μία εβδομάδα, που προσφέραμε σε 60 νέους από την Ελληνορθόδοξη Αραβόφωνη Κοινότητα της πόλεως Φχες της Ιορδανίας.