Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Κάνε φέτος ένα δώρο στην Γη - Δελτίο τύπου ΟΜ.Ε.Κ.ΕΝ 23-11-2015 [ΟΜΑΔΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ]


Τα Χριστούγεννα έφτασαν στη πόρτα μας. Όλοι μας, αψηφώντας τα οικονομικά μας προβλήματα, θα προσπαθήσουμε αυτές τις μέρες να δώσουμε μια εορταστική ατμόσφαιρα στο οικείο και στο εργασιακό περιβάλλον μας. Η ΟΜ.Ε.Κ.ΕΝ. με τους μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης σας θυμίζει ότι αυτές τις μέρες, εκτός από τους συγγενείς και φίλους στους οποίους θα κάνουμε δώρα και θα στείλουμε τις ευχές μας, υπάρχουν και παιδιά χωρίς οικογένειες και συνάνθρωποι της διπλανής  μας πόρτας που φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, έχουν την ανάγκη μας. Όμως, υπάρχει και κάποια ακόμα που ξεχνάμε που έχει ανάγκη: η ΓΗ, η εξαντλημένη και ταλαιπωρημένη ΓΗ μας. Ξεχνάμε να κάνουμε σ΄ αυτήν, που μας φιλοξενεί όλους, χωρίς να μας ζητάει κάτι και μας προσφέρει τα πάντα απλόχερα, ένα δώρο, που δεν κοστίζει τίποτα.


Ας κάνουμε φέτος ένα δώρο στην ΓΗ, ανακυκλώνοντας όλες τις παλιές μπαταρίες με σωστό τρόπο. Ας μην ξεχνάμε ότι οι μπαταρίες κρύβονται παντού, ακόμα και μέσα σε αντικείμενα που ίσως να μην το συνειδητοποιούμε, π.χ. στο παλιό ρολόι μας, σε συσκευές που έχουν ρυθμίσεις ή μνήμη, όπως οι Η/Υ, και όλες οι επαναφορτιζόμενες συσκευές.
Η ΟΜ.Ε.Κ.ΕΝ με τους μαθητές  του 2ου ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης, για την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων, έχει επιλέξει έναν πρωτότυπο τρόπο συλλογής μπαταριών προς ανακύκλωση. Θα στολίσει και φέτος το Δέντρο της, χρησιμοποιώντας για  στολίδια πολύχρωμες γυαλιστερές μπαταρίες και καμένες λάμπες πυρακτώσεως που θα έχουν διακοσμηθεί. Με την δράση αυτή σας καλεί όλους, να συμμετέχετε ενεργά στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και την ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ. Με το σύνθημα μας «ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ» σας καλούμε όλους «Να κάνουμε φέτος ένα δώρο στην ΓΗ».

Υπεύθυνος Ομάδας: Μαθιουδάκης Ευάγγελος ΠΕ17.02 Μηχ/γος ΑΣΕΤΕΜ
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ: