Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση της ΠΓ του ΕΠΑΜ: Υπερασπιστές του Διεθνούς Δικαίου «α λα καρτ»

Ως υπέρμαχος του Διεθνούς Δικαίου εμφανίστηκε ο κ. Κοτζιάς, στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Θεσσαλονίκη, όταν σε ερώτηση δημοσιογράφου, υπεραμύνθηκε του δικαιώματος των Σκοπιανών να ελέγχουν τα σχολικά μας βιβλία για τυχόν αλυτρωτικές αναφορές.

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (παράρτημα Κατερίνης) - Τιμή και δόξα στην Αντιφασιστική Νίκη των Λαών!

Δεν ξεχνάμε, 73 χρόνια μετά, το τεράστιο κόστος με τα 50 εκατ. θύματα των λαών - 20 εκατ. είναι οι νεκροί της ΕΣΣΔ, που σήκωσε το κύριο βάρος για τη συντριβή του ναζισμού - και τις ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές της ΕΣΣΔ και όσων χωρών έζησαν τη ναζιστική κατοχή, όπως και η Ελλάδα, που αναλογικά σε σχέση με τον πληθυσμό της είχε τα περισσότερα θύματα στην Ευρώπη.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στα ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕΙΑ 2018'

Τη Δευτέρα 07 Μαΐου 2018, εν όψει των εορταστικών εκδηλώσεων «ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕΙΑ 2018», πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ιερού Ναού Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης και με τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου ένα τουρνουά Ποδοσφαίρου.

"Διάκοσμος": Όνειρα και λογική συνθέτουν μια πραγματικότητα αλλόκοσμη - Η έκθεση του κατερινιώτη εικαστικού Γιάννη Τσιγάρα στην Γκαλερί Μάτι, 10-26 Μαΐου

Με βάση την απλότητα μιας γραμμής χωρίς κατεύθυνση και πρόθεση, ιδέες, όνειρα και μορφές σχηματοποιούνται στην ζωγραφική του Γιάννη Τσιγάρα. Μια συνθετότητα που αναδεικνύεται, εκφράζοντας δυνάμεις ζωτικές, εσωτερικές, αισθησιακές. Αυτή είναι η αίσθηση που δημιουργεί η ενότητα έργων “Διάκοσμος” που ο κατερινιώτης εικαστικός παρουσιάζει στην Γκαλερί Μάτι το διάστημα 10 με 26 Μαΐου.

Επιχορήγηση 117.000 ευρώ στους Δήμους Ι.Π. Μεσολογγίου, Λευκάδας και Κατερίνης για την υλοποίηση προγράμματος κοινωνικής προστασίας

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, υπέγραψε την απόφαση έγκρισης για την χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ποσού 117.974,24 ευρώ στους Δήμους Ι.Π. Μεσολογγίου, Λευκάδας και Κατερίνης...

Δεν έχει τέλος ο κατήφορος της χώρας. Ναι από την βουλή των Ελλήνων στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια (άντρας-άντρας, γυναίκα-γυναίκα)


Αρκετοί λένε ότι έχουμε αυτό που μας αξίζει. Δεν ξέρουμε αν αυτό όντως ισχύει, αλλά στην τελική περίπτωση εμείς με την ψήφο μας στείλαμε όλους αυτούς τους 300 στην βουλή για να μας διοικήσουν και να μας... "διαπαιδαγωγήσουν" με όλα αυτά τα απίθανα νομοσχέδια που κατά καιρούς φέρνουν προς ψήφιση.


Σε άλλες 10 περιοχές της χώρας επεκτείνεται ο επιτυχημένος θεσμός της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα

Ο θεσμός λειτουργεί πλέον σε 17 περιοχές και συγκεκριμένα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο, Ναύπλιο, Κατερίνη, Ύδρα, Σπέτσες, Καστοριά, Χαλκίδα, Μυτιλήνη, Χίο, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λευκάδα και Τρίκαλα.

Καθορισμός περιόδου συγκομιδής και μεταφοράς αγροτικών προϊόντων στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, καθορίστηκε η περίοδος συγκομιδής και μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων έτους 2018 στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Κάλεσμα της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας στην 11η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία

Την Κυριακή 13 Μαΐου στην Κατερίνη, η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας διοργανώνει για άλλη μια χρονιά την Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, έναν θεσμό που θα διεξαχθεί ταυτόχρονα σε τριάντα πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε τι ζητάει το Υπουργείο Παιδείας για να γράψετε τα παιδιά σας στα Λύκεια

Από τις 14 Μαΐου και ώρα 10:00 έως τις 31 Μαΐου 2018 και ώρα 14:00 θα μπορούν οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημοσίων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2018-2019, να υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής - Δήλωση Προτίμησης».

Διοργάνωση δωρεάν σεμιναρίου από το Επιμελητήριο Πιερίας. «Ανακαλύψτε τη δύναμη του Joomla»

Το Επιμελητήριο Πιερίας σε συνεργασία με την ελληνική κοινότητα Joomla, στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης των μελών του, πραγματοποιεί δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Ανακαλύψτε τη δύναμη του Joomla»...

Έκλεψε μοτοσυκλέτα στην Κατερίνη και συνελήφθη.

Συνελήφθη χθες (8 Μαΐου 2018) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 31χρονος ημεδαπός, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, την προηγούμενη ημέρα στην Κατερίνη...

Πάτε καλά εκεί στο Υπουργείο Παιδείας;


Ηλεκτρονικά και με κωδικούς taxis θα γίνουν οι εγγραφές από τα Γυμνάσια στα Λύκεια.
Απαιτείται η συμπλήρωση στοιχείων από τους γονείς μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, γραφικοί χαρακτήρες, ερωτήσεις, κεφαλαία, επιλογές, ξανά επιλογές και πάει λέγοντας...

Πρόσκληση

Λήξη του 5ου ηλεκτρονικού διαγωνισμού διηγήματος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης

Ανάγκη ρύθμισης της διαδικασίας πρόσληψης εκπαιδευτικών αποφοίτων Δραματικής Τέχνης

Την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης του τρόπου και της διαδικασίας πρόσληψης των εκπαιδευτικών Δραματικής Τέχνης στα δημόσια σχολεία αναδεικνύει με ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καστόρης.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΝΕΡΟΥ

"H Δ.Ε.Υ.Α Κατερίνης σας ενημερώνει, ότι σήμερα Τετάρτη 9 Μαΐου υπάρχει διακοπή νερού και θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι τις 15:00 μ.μ., στις οδούς...

Συναντήσεις της Βουλεύτριας Πιερίας Ε. Σκούφα σε Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Μουσικό Σχολείο και ΣΠΕΚΟ Βροντούς

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε τη Δευτέρα 7/5 η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα ξεκινώντας από τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, το Μουσικό Σχολείο και τις εγκαταστάσεις της ΣΠΕΚΟ Βροντού.

Δήμος Κατερίνης: Η παιδική & νεανική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου στο 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών του Μακεδονικού Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης

Στο 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών του Μακεδονικού Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο πραγματοποιήθηκε το διήμερο 05 και 06 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη (αμφιθέατρο του Μουσείου), συμμετείχε η παιδική και νεανική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.

Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Μεταμοσχεύσεων και Δωρεάς Οργάνων στο Γ.Ν. Κατερίνης. «Ενημερώσου κι ενημέρωσε».

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Γ.Ν. Κατερίνης το Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Μεταμοσχεύσεων και Δωρεάς Οργάνων (ETPOD) σε συνεργασία με το Γραφείο Συντονισμού Μεταμοσχεύσεων Βορείου Ελλάδος.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2018 «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας συμμετέχει στον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2018, με θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό». Την Παρασκευή 18 Μαΐου προβλέπεται σειρά δράσεων με γενικό τίτλο «(Δια)δικτυακές διαδρομές στην Πιερία», κατά την οποία το επιστημονικό προσωπικό της Υπηρεσίας θα υποδέχεται και θα ενημερώνει το κοινό σε επιλεγμένους χώρους και Μουσεία αρμοδιότητάς της.
 

Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών - Τμήμα Κατερίνης - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Στα πλαίσια της 3ης χρονιάς συνεργασίας της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου “Εντός Έδρας”, με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο έχει αναλάβει για το 2017-18 την υγειονομική κάλυψη αγώνων του πρωταθλήματος υποδομής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας...

«Ο ορισμός της παράνοιας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα».


Γνωστοποίηση Συλλόγου: "Κόρες Πιερίων Οι Κατερινιώτισσες ".

Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την δημιουργία και λειτουργία του Συλλόγου "Κόρες Πιερίων Οι Κατερινιώτισσες ".
Ο Σύλλογος λειτουργεί στην έδρα του, Εθνικής Αντίστασης 43 και έχει ποικίλες δράσεις.

Βιβλιοπαρουσίαση στην Κατερίνη

Οι Εκδόσεις Ανάτυπο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου διπλού βιβλίου της συγγραφέως Νατάσσας Καραμανλή "Το μπλουζ της Κυριακής" & "Ωτακουστής" που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13/5/2018 στις 19.00 μ. μ. στο καφέ Bar Stage Theater Πάροδος Ιωάννου Κοσμά Κατερίνη

Σε κάτι τέτοια είμαστε πρώτοι...


Αντί να λάβει δραστικά και αποφασιστικά μέτρα κατά της τουρκικής προκλητικότητας και υπέρ της απελευθέρωσης των δυο στρατιωτικών μας η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 σκέφτεται να τους... αυξήσει τον μισθό σαν να βρίσκονται σε αποστολή στο εξωτερικό!

70η ημέρα αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές. Πότε επιτέλους θα αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση;

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

1671 - Ο Τόμας Μπλαντ, μεταμφιεσμένος ως κληρικός, προσπαθεί να κλέψει τα κοσμήματα του αγγλικού στέμματος από τον Πύργο του Λονδίνου.

Γιορτάζουν σήμερα:

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τετάρτη σήμερα 9 Μαΐου 2018