Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Στα χνάρια της... αρκούδας! Αιμιλιανός Γρεβενών. (ΦΩΤΟ)

Στα χνάρια της... αρκούδας! Αιμιλιανός Γρεβενών. (ΦΩΤΟ)

Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι πατημασιές αρκούδας (μάλλον μαζί με το αρκουδάκι της) και τις τραβήξαμε σήμερα το πρωί στον Αιμιλιανό Γρεβενών.
Η ακριβής τοποθεσία που βρήκαμε τις πατημασιές είναι στο τελευταίο σπίτι του χωριού...
Προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε τις αρκούδες, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ευτυχώς...
Βλέπετε λοιπόν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι ηρωικοί και λιγοστοί κάτοικοι των ορεινών χωριών μας.


Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" στην οροσειρά των Γρεβενών! Δείτε εικόνες φυσικής ομορφιάς!

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" στην οροσειρά των Γρεβενών! Δείτε εικόνες φυσικής ομορφιάς!

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016 ΣΤΟΝ Π. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016 ΣΤΟΝ Π. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Πληρωμές 4,9 εκατ. ευρώ για μεταποίηση αγροτικών προϊόντων


Υπεγράφησαν την εβδομάδα αυτή από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, οι αποφάσεις με τις οποίες εγκρίνεται η πληρωμή της δημόσιας ενίσχυσης συνολικού ποσού 4,9 εκατ. ευρώ σε 25 επενδυτικά σχέδια στον τομέα μεταποίησης γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων (οπωροκηπευτικά, ελαιοτριβεία, οινοποιεία, μονάδες τυποποίησης κρεάτων κ.α.). 

Θεμελιώθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μαγνησίας στο Δήμο Δέλτα.


Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μαγνησίας θεμελίωσαν σήμερα ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μαγνησίας Σοφία Καραπαύλου, προσθέτοντας ένα ακόμη σημαντικό έργο για την κάλυψη των αναγκών σχολικής στέγης της περιοχής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΕΦΥΓΑ- ΣΤΙΧΟΙ.ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ.



Γραμμένο και Αφιερωμένο στον καταξιωμένο και ταλαντούχο τραγουδοποιό της πόλης μας, ΔΗΜΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ. 

Μεγάλωσα από παιδί, 
Με μια κιθάρα στο πλευρό μου, 
Το Όνειρό μου τώρα ζω, 
Με εσάς, στον κόσμο τον δικό μου. 

Περισσότεροι από 60 μελισσοκόμοι καταρτίστηκαν στην Π.Ε. Πιερίας


Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κατερίνης του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, υλοποιήθηκε δωρεάν τριήμερη εκπαίδευση σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους,   συνολικής διάρκειας 15 ωρών,  από 27- 29 Ιουνίου 2016. Την εκπαίδευση διοργάνωσε ο ΕΛΓΟ «Δήμητρα» και ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Πιερίας, με τον εποπτικό έλεγχο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΑ Ευτυχία Αγαπίδου

Στις 25 Ιουνίου έγινε η τελετή της κηδείας της καθηγήτριας πιάνου Ευτυχίας Αγαπίδου, στην Ευαγγελική Εκκλησία, με προεξάρχοντα τον ποιμένα αιδ. Ιωάννη Υφαντίδη, με τη συμμετοχή της χορωδίας της εκκλησίας, ΄Ενας από τους μαθητές της, ο Γιάννης Αδαμίδης, ανέγνωσε το ακόλουθο ευχαριστήριο σημείωμα: 
 

Στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Μ.Μ.Ε. το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης

Στο 1ο  Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών ΜΜΕ, που  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016 στην Τρίπολη, συμμετείχε το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης. Τη Δημοτική Επιχείρηση Ενημέρωσης & Επικοινωνίας Κατερίνης εκπροσώπησε η Πρόεδρος Ροδή Ελευθεριάδου, η οποία εξήρε  το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης εδώ και τριάντα χρόνια στα δρώμενα της τοπικής κοινωνίας.

Ευχαριστήριο Οικογένειας Δημήτρη και Ολυμπίας Γιώτσα σε όσους στήριξαν την υπόθεση τής πρώτης εγχείρησης της μικρής Παρασκευής

Ως Οικογένεια θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, Φορείς, Συλλόγους, φίλους και γνωστούς για την οικονομική και ηθική στήριξη που μας παρείχαν προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα καθώς και όλα τα απαραίτητα για μετάβαση και διαμονή στη Μυτιλήνη με σκοπό να τακτοποιηθεί η πρώτη φάση μιας αρκετά σοβαρής υπόθεσης υγείας τής κόρης μας, Παρασκευής.

ΧΑΡΗΣ ΤΖΑΜΑΚΛΗΣ :«Δεν είναι θέμα βασικής πρόνοιας για μια τράπεζα, εκ των ων ουκ άνευ υποχρέωσή της, να ζητάει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα;»

Το παραπάνω και μία σειρά άλλων ερωτημάτων απεύθυνε ο Χάρης Τζαμακλής προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Eurobank, κ. Φωκίωνα Καραβία, κατά την συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, όπου συμμετείχε εκτάκτως. Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τον τρόπο δανεισμού του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας καθώς και των ΜΜΕ.
Ο βουλευτής της Πιερίας, μόλις πήρε το λόγο, απεύθυνε τα ακόλουθα ερωτήματα προς τον κ. Καραβία:

Για τη συναίνεση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δημιουργία αιολικού «πάρκου» στους «Πέντε Πύργους» Μηλιάς

Εκεί που φύτρωνε φλησκούνι κι άγρια μέντα
κι έβγαζε η γη το πρώτο της κυκλάμινο
…(Ν. Γκάτσος)

   Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) Κατερίνης, στις 24 Ιουνίου 2016, με θέμα «Συναίνεση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης για την έκταση επέμβασης του έργου “Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας” στη θέση “Πέντε Πύργοι” (ΑΣΠΗΕ “Πέντε Πύργοι”) αιολικής ισχύος 22 MW και συναφή υποστηρικτικά έργα», η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κατερίνης διατύπωσε κατηγορηματικά την αντίθεσή της και καταψήφισε.


Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία: Οι λίστες αναμονής στα χειρουργεία ξεπέρασαν το ένα έτος (ο θάνατός σου η ζωή μου!!!).


Αποκαλυπτικά στοιχεία για την τραγική κατάσταση που βιώνει σήμερα το Ε.Σ.Υ στα 200 νοσοκομεία της χώρας παρουσιάζει σε έρευνά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, στο ΕΣΥ έχουμε (4.000 λιγότερο προσωπικό και 7.000 έτοιμοι να βγουν στη σύνταξη), κλειστές οι 220 έτοιμες κλίνες εντατικής θεραπείας λόγω έλλειψης προσωπικού,χειρουργικές θέσεις που κλείνουν η μια πίσω από την άλλη, λίστες αναμονής που φτάνουν τον ένα χρόνο,κλινικές χωρίς ειδικευόμενους γιατρούς απόγευμα και βράδυ και νοσηλευτικό προσωπικό στα όρια της εξουθένωσης.

ΠΑΜΕ Πιερίας Για τις εξελίξεις στον Μαρινόπουλο

Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Μαρινόπουλο δεν πρέπει να εξετάζονται αποκομμένα από τις γενικότερες συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο του εμπορίου. Οι εξαγορές, οι συγχωνεύσεις, τα κλεισίματα των επιχειρήσεων είναι το αποτέλεσμα της μεγάλης συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης στον κλάδο, αποτέλεσμα ενός ισχυρού ανταγωνισμού μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, με θύματά τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου, τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς προμηθευτές.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ


Καλημέρα, Πέμπτη σήμερα 7 Ιουλίου 2016