Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Τοπία-Τόποι πολιτισμού στην Πιερία, στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου

Την Παρασκευή, 7 Αυγούστου, στις 7.15 το απόγευμα
ο δάσκαλος, ιστορικός τέχνης και σχολικός σύμβουλος ΠΕ ν. Πιερίας Νίκος Γραίκος θα μας ξεναγήσει στην έκθεση Τοπία-Τόποι πολιτισμού στην Πιερία,
στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου (πάνω και πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο). Το ίδιο βράδυ, στις 9.00, στο Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου, ο καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής θα μιλήσει για "Τα μυστήρια των μεγάλων θεών της Σαμοθράκης".
Η βραδιά θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα.
Είσοδος ελεύθερη.
Με εκτίμηση

Σοφία Ελευθεριάδου

Φώτο: pieria-icons.blogspot.com

Ο Πιερικός έχει από σήμερα το βράδυ νέα διοίκηση. Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" εύχεται στο νέο Δ.Σ. καλή επιτυχία! (Αύριο το πρωί αναλυτικά τι έγινε, φωτογραφίες και δηλώσεις)


Αναλυτικά η σύνθεση του νέου Δ.Σ. του Πιερικού:

Φεστιβάλ Ολύμπου ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΥΩΔΙΑΣ.Αφιερωμένη στο Δημήτρη Σφήκα


   Ήταν η βραδιά της συγκίνησης και της μουσικής πανδαισίας. Με την ιερότητα που αρμόζει στο χώρο, το 44ο Φεστιβάλ Ολύμπου τίμησε τον  αείμνηστο συνεργάτη επικοινωνίας του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Δημήτρη Σφήκα, αφιερώνοντας στη μνήμη του τη συναυλία ποιοτικής μουσικής με τη διεθνούς φήμης Ελληνίδα καλλιτέχνιδα Alexandra Gravas και τοπικά σχήματα.
   Η συναυλία «Στου έρωτα τις ευωδίες» πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Ναού της Παναγίας Κονταριώτισσας, με τη συμμετοχή της ορχήστρας νέων Δίου, της τετραφωνικής χορωδίας του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου με χοράρχη τη Φιλιώ Σέρβου και τη χορωδία Μικρασιατών Πιερίας. Το σύνολο των μουσικών διηύθυνε ο μαέστρος Νίκος Πατρής.

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ KATERINI JAZZ FESTIVAL



   Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου γνωστοποιεί ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων, ματαιώνεται η προγραμματισμένη για το διήμερο 5 και 6 Αυγούστου 2015 συναυλία jazz μουσικής, που θα πραγματοποιείτο στο Δημοτικό πάρκο με τη συνεργασία του Δήμου Κατερίνης.

   Φιλοδοξία όλων να καθιερωθεί ως θεσμός από τη νέα χρονιά.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

Την Τρίτη 28 Ιουλίου η Ιερά Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος φιλοξένησε 125 νέους και στελέχη των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου, που επισκεφθηκαν περιοχές και προσκυνήματα της Πιερίας. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου Αρχιμ. Ιωάννης Καλαϊτζής.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ-ΒΟΗΘΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ και ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ της Ε.Δ./Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ


          Η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας εν΄ όψη της νέας αγωνιστικής περιόδου 2015-2016 και στα πλαίσια της προετοιμασίας των τοπικών Διαιτητών και Παρατηρητών διοργανώνει σεμινάριο στις 19 Αυγούστου 2015 και ώρα 6:00 μ.μ. στο Αθλητικό Κέντρο της Ε.Π.Σ. Πιερίας και 26 Αυγούστου (η ώρα θα ανακοινωθεί έγκαιρα) στο Α΄ Δ.Α.Κ. Κατερίνης.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει:
       Ιατρικές Εξετάσεις (οφθαλμίατρου και καρδιολόγου)
       Γραπτές Εξετάσεις (20 από τις 802 ερωτήσεις που είναι αναρτημένες στη σελίδα της Ε.Π.Ο.-ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ-ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ 2015-2016)
       Κατευθυντήριες γραμμές νέας αγωνιστικής περιόδου
       Ανάλυση περιπτώσεων αγώνα από UEFA – FIFA DVD (σημεία που χρήζουν επισήμανσης)
       Υπογραφή Διοριστηρίου
       Αγωνιστικά Τεστ (σύμφωνα με τα όρια του κανονισμού Διαιτησίας (παράτημα 2 τεστ FIFA)
          Οι Διαιτητές, Βοηθοί Διαιτητές και Παρατηρητές Διαιτησίας της Ένωσης μας, που θα συμμετέχουν στο σεμινάριο αγωνιστικής περιόδου 2015-2016, υποχρεούνται να υποβάλουν σχετική Αίτηση-Δήλωση, (είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Ε.Π.Σ. Πιερίας www.epspierias.gr στην ενότητα Έντυπα), στην Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας ιδιοχείρως ή στο Fax 2351038165 ή με e-mail: epspierias@epspierias.gr , μέχρι 18 Αυγούστου 2015

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Νομού Πιερίας ο ¨ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ»,σας προσκαλεί στο 1ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Πιερίας,που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Αυγούστου 2015,στο προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Σπυρίδων Πιερίας.




Τραγουδούν:

Γιώργος Γραβάνης
Κατερίνα Μπόνια
Απόστολος Ρούντος
Γιώργος Καραγιάννης

Ορχήστρα Κώστα Ζαραλή
Στην ορχήστρα θα συμμετέχουν και τα παιδία του Συλλόγου μας.

Ώρα έναρξης 21:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ALEXANDRA GRAVAS Σε μια ξεχωριστή βραδιά, η διεθνούς φήμης μεσόφωνος (mezzo soprano) Alexandra Gravas, μάγεψε όσους είχαν την τύχη να παραβρεθούν στην συναυλία… "Με του έρωτα τις ευωδιές"

Με  σκηνικό τον καταπράσινο αύλειο  χώρο του Βυζαντινού Ναού της  Παναγίας Κονταριώτισσας στην Κατερίνη, η εκστατική φωνή της Alexandra Gravas μας ταξίδεψε  στα μουσικά μονοπάτια των μεγάλων Ελλήνων Δημιουργών. Η καλλιτέχνιδα ήρθε στην πόλη μας και  στο Φεστιβάλ Ολύμπου ερμηνεύοντας με την υπέροχη φωνή της, ακούσματα Ελλήνων συνθετών όπως Χατζηδάκη… Θεοδωράκη… Πλέσσα… αλλά και μεταφέροντας νοερά όλους μας στις αλησμόνητες πατρίδες, από τα παράλια της Μικράς Ασίας… τη Σμύρνη… μέχρι την Πόλη.


Ενημερωτικό Δελτίο των αιρετών του ΠΥΣΔΕ Πιερίας Ντελή Μιχάλη και Δημήτρη Γάτα, Εκπροσώπων Αυτόνομης Κίνησης καθηγητών Ν. Πιερίας

Αριστερά στην φωτογραφία ο αναπληρωματικός αιρετός του ΠΥΣΔΕ Δημήτρης Γάττας, μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Βαρδακώστα Γιώργο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε σχετικά με  τα θέματα ημερήσιας διάταξης και τις αποφάσεις που πάρθηκαν στις συνεδριάσεις του  ΠΥΣΔΕ Πιερίας  που πραγματοποιήθηκαν στις  7,13,16,23 και 30-7-15.

Αξιέπαινη πρωτοβουλία από την Τροχαία Κατερίνης.

Την συνεργασία των οδηγών της πόλης μας ζητάει η Τροχαία Κατερίνης για να είναι ελεύθερες και προσβάσιμες οι θέσεις φορτοεκφόρτωσης των ΔΧ και ΙΧ φορτηγών οχημάτων που προμηθεύουν με εμπορεύματα τα καταστήματα του πεζόδρομου.

Ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες που η κίνηση στον πεζόδρομο είναι ιδιαίτερα αυξημένη, η παρουσία φορτηγών με εμπορεύματα δημιουργεί πολλά προβλήματα και κινδύνους για τους πεζούς.
Ο Δήμος Κατερίνης όρισε ορισμένα σημεία που μπορούν τα φορτηγά να σταθμεύουν και να διανέμουν τα εμπορεύματα, αλλά δυστυχώς αυτά είναι σχεδόν μόνιμα κατειλημμένα από παράνομα σταθμευμένα επιβατικά αυτοκίνητα.

Έτσι η Τροχαία Κατερίνης προχώρησε σε ένα σχεδιασμό για την εξασφάλιση της διαθεσιμότητας των εν λόγω θέσεων στάθμευσης, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες που πραγματοποιείται το σύνολο των φορτοεκφορτώσεων.

Εκτύπωσε ενημερωτικά έντυπα που τα τοποθετεί στα παρμπρίζ των οχημάτων που σταθμεύουν παράνομα στις θέσεις φορτοεκφόρτωσης προτού προβεί σε αναγκαστική επιβολή κυρώσεων.

Κόντρα στον φόβο και στην πολιτική που στοχεύει στην καθήλωση

Δείτε το βίντεο της τελευταίας διαλογής: https://youtu.be/YrmlfJi3kEg
Σας καλούμε να βοηθήσετε στην διαλογή φαρμάκων του Κοινωνικού Ιατρείου/Φαρμακείου «Αλέκος Φτίκας», την Τρίτη 4 Αυγούστου 2015, από 20:30 έως 22:30 στον Καπνικό Σταθμό.
Φίλες και φίλοι,
Με μεγάλη απογοήτευση παρακολουθούμε τις πολιτικές εξελίξεις των ημερών. Για εμάς όμως, όπως δεν υπάρχει λίγη ή περισσότερη εγκυμοσύνη, έτσι δεν υπάρχει καλό και κακό μνημόνιο.

Ξεκίνησε η συνεργασία της τουριστικής προβολής της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας και του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Παραλίας με τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού.

H χρησιμοποίηση του τουριστικού περιπτέρου στον Μακρύγιαλο, από την Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας και του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Παραλίας είναι πλέον γεγονός με την τοποθέτηση φυλλαδίων της σε συνεργασία με τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού.

Στόχος της συνεργασίας του Δήμου με τουριστικούς φορείς της Παραλίας,  είναι η προβολή και ανάδειξη του Τουριστικού δυναμικού του Δήμου και της Παραλίας Κατερίνης, η δυνατότητα ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού (γαστρονομική ταυτότητα περιοχής, ιαματικός και θρησκευτικός τουρισμός, αρχαιολογικές ανασκαφές στο Μακρύγιαλο, κλπ). Επίσης  η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επισκεπτών  μέσα από την παροχή πληροφοριών που διευκολύνουν την παραμονή και την περιήγησή τους.
Το περίπτερο είναι εφοδιασμένο με έντυπο τουριστικό υλικό και βρίσκεται στην παραλία του Μακρυγιάλου, στελεχώνεται από προσωπικό και λειτουργεί καθημερινά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με ευέλικτο ωράριο, ώστε να έχουν διαρκώς πρόσβαση οι τουρίστες. 

                                             ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Τα ίχνη της... σκουπιδιάρας.

Αυτή την εικόνα παρουσιάσουν οι περισσότεροι δρόμοι της Κατερίνης μετά την αποκομιδή των σκουπιδιών από τα απορριμματοφόρα του Δήμου.
Ζουμιά, σκουπίδια, λάδια παντού.
Τα αυτοκίνητα που διέρχονται στην συνέχεια μεταφέρουν όλα αυτά τα… υπέροχα συστατικά σε ολόκληρη την πόλη.
Παιδιά τα πατάνε, κόσμος τα μεταφέρει μέσα στα σπίτια τους.
Σκυλιά και γάτες περνάνε από πάνω τους ψάχνοντας για φαΐ..
Εκτός από την άσχημη εικόνα, αυτό που προβληματίζει είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση είναι σοβαρός κίνδυνος για την υγεία μας.
Χώρια που η μυρωδιά παραμένει επί ώρες, και μάτια να μην έχεις καταλαβαίνεις από την άσχημη μυρωδιά ότι το απορριμματοφόρο του Δήμου ήταν εκεί…
Μήπως ο Δήμος Κατερίνης και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος να τα κοιτούσαν λίγο;
Σέρβις γίνεται;
Έλεγχος για το αν τηρούν τις κατάλληλες προδιαγραφές γίνεται;

Γεωργάκη Ολύμπιε, τι έχουν δει τα μάτια σου, τι άκουσαν τα αυτιά σου...

Που να το περίμενε ο Γεωργάκης Ολύμπιος ότι ο Δήμος Κατερίνης θα τον τοποθετούσε ανάμεσα σε espresso και freddo cappuccino…
Θα άκουσε κουτσομπολιά και νέα από τους θαμώνες της καφετέριας, για να διηγείται στους άλλους ήρωες που είναι μαζί του…
Το περίεργο είναι ότι βουλευτές, πολιτικοί παράγοντες, και αυτοδιοικητικοί που κάθονται εκεί δεν ενοχλήθηκαν από αυτή την άσχημη εικόνα, του αγάλματος του ήρωα Γεωργάκη Ολύμπιου ανάμεσα σε τραπέζια και καρέκλες.
Αν κάποιος επισκέπτης της πόλης μας θελήσει να δει τι γράφει στην προτομή, και ποιος είναι ο ήρωας αυτός, δεν θα μπορέσει γιατί μπροστά του θα έχει θαμώνες της καφετερίας που θα πίνουν το καφέ τους…
Τα παιδάκια δεν μπορούν να πλησιάσουν...
Πιστεύουμε ότι θα πρέπει ο Δήμος Κατερίνης να μεριμνήσει για την μεταφορά της προτομής του Γεωργάκη Ολύμπιου σε ένα μέρος που με αξιοπρέπεια για την τιμή του ήρωα, να μπορεί ο κόσμος να τον τιμά  και να τον βλέπει υπό καλύτερες συνθήκες από ότι είναι τώρα.

Σήμερα το βράδυ στις 8:30 στην ΕΚΑΒΗ ανακοινώνεται η νέα διοίκηση του Πιερικού ύστερα από πολλές αναβολές και συζητήσεις επί συζητήσεων…