Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ALEXANDRA GRAVAS Σε μια ξεχωριστή βραδιά, η διεθνούς φήμης μεσόφωνος (mezzo soprano) Alexandra Gravas, μάγεψε όσους είχαν την τύχη να παραβρεθούν στην συναυλία… "Με του έρωτα τις ευωδιές"

Με  σκηνικό τον καταπράσινο αύλειο  χώρο του Βυζαντινού Ναού της  Παναγίας Κονταριώτισσας στην Κατερίνη, η εκστατική φωνή της Alexandra Gravas μας ταξίδεψε  στα μουσικά μονοπάτια των μεγάλων Ελλήνων Δημιουργών. Η καλλιτέχνιδα ήρθε στην πόλη μας και  στο Φεστιβάλ Ολύμπου ερμηνεύοντας με την υπέροχη φωνή της, ακούσματα Ελλήνων συνθετών όπως Χατζηδάκη… Θεοδωράκη… Πλέσσα… αλλά και μεταφέροντας νοερά όλους μας στις αλησμόνητες πατρίδες, από τα παράλια της Μικράς Ασίας… τη Σμύρνη… μέχρι την Πόλη.


Την Συναυλία άνοιξε παρασύροντας μελωδικά τους θεατές, στους ρυθμούς  του τραγουδιού  «Τα παιδιά του Πειραιά»… συνέχισε με τραγούδια Θεοδωράκη και Πλέσσα… Άμεση, χαρούμενη, προσιτή, κατέβηκε από τη σκηνή και τραγούδησε μαζί με το κοινό αγαπημένα τραγούδια. Στο τέλος μας ταξίδεψε μαζί με την Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας, με νοσταλγικά τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες ,πλημμυρίζοντας μας ρίγη συγκίνησης. ΄Εχοντας και η ίδια ρίζες από τη Μικρά Ασία, έκλεισε την βραδιά με το παραδοσιακό τραγούδι  "Σ΄ αγαπώ γιατί είσαι ωραία", σε μια ερμηνεία συγκλονιστική!
Εκτός από την χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών, εμφανίστηκε και η νεοσύστατη τετραφωνική χορωδία του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου με χοράρχη τη Φιλιώ Σέρβου. Τους ευχόμαστε καλές μουσικές διαδρομές.
Την άψογη όπως πάντα μουσική διεύθυνση της συναυλίας είχε ο  μαέστρος Νίκος Πατρής.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει, τους υπεύθυνους του Φεστιβάλ Ολύμπου και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο κ. Γρηγόρη  Παπαχρήστο, για το κάλεσμα και τη συμμετοχή στην εκδήλωση, της Χορωδίας του Συλλόγου μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μας προς την κ. Alexandra Gravas, για την μοναδική βραδιά που μας χάρισε καθώς και την ευκαιρία που μας έδωσε να σιγοτραγουδήσουμε μαζί της.
Πολλά –πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά της Ορχήστρας Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, που για άλλη μια φορά απέδειξαν, πως παρά το νεαρό της ηλικίας τους, πόσο επαγγελματίες είναι.

Συγχαρητήρια επίσης στη Χορωδία Μικρασιατών Πιερίας για την υπέροχη εμφάνιση. Καθώς επίσης και στη χορωδία Δίου που πλημμύρισε τη σκηνή με χρώματα και ήχους ξεχωριστούς.
Για τον μαέστρο και χοράρχη Νίκο Πατρή, ότι και να πεις είναι πολύ λίγο…. Κατάφερε για άλλη μια φορά να διευθύνει αρμονικά ορχήστρα και χορωδία,  ακούραστος και χαμογελαστός, καταφέρνοντας-όπως πάντα- να δώσει υψηλό και ποιοτικό επίπεδο στις εκδηλώσεις του. Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε, ο Θεός να τον αξιώνει πάντα τέτοιες και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες!
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους τους συντελεστές που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.


Ευχαριστούμε!!!

                                                                         Από το Διοικητικό Συμβούλιο
                                                                                         Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                                                      Βαλεντίνα Χατζηκωνσταντίνου