Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Ξεκίνησαν και πάλι οι διακρίσεις για τους οίνους Πιερίας . . . την αυλαία άνοιξε το οινοποιείο «Γεώργιος Αδάμος & Υιός» από την Πύδνα (Κίτρος)

Χρυσό & αργυρό βραβείο κατέκτησαν οι τοπικοί οίνοι Πιερίας (ΠΓΕ) του οινοποιού «Γεώργιος Αδάμος & Υιός» στον διεθνή διαγωνισμό «Berliner Wein Trophy 2016»

ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: "Η προσπάθεια της Αυστρίας να απομονώσει την Ελλάδα παραβιάζει τη Συμφωνία των Βρυξελλών της 19ης Φεβρουαρίου"

"Η πρωτοβουλία της αυστριακής κυβέρνησης παραβιάζει τη Συμφωνία των Βρυξελλών της 19ης Φεβρουαρίου" αναφέρει η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή στην ερώτηση της προς τους Επιτρόπους Αβραμόπουλο και Τίμμερμανς.

Η πρωτοβουλία της αυστριακής κυβέρνησης παραβιάζει τη Συμφωνία των Βρυξελλών και αποτελεί κίνηση απομόνωσης της Ελλάδας, αφήνοντάς τη μόνη της στη διαδικασία αποτροπής της λαθρομετανάστευσης κατά παράβαση του ενωσιακού κεκτημένου.

Διάλεξη από την Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη" με ομιλητή τον Κωνσταντίνο Κατσάρα με θέμα: Γιατί καταστρέφουν τα μικρόβια τα τρόφιμα;

 Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Στέκι Πολιτών Α Πάροδος Βότση (πεζόδρομος)
 Σύντομη Περίληψη
  Πολλά από τα τρόφιμα που καθημερινά καταναλώνουμε είναι ευαλλοίωτα (κρέας,  ψάρια, αυγά, γάλα, λαχανικά, φρούτα κ.α.) και εύκολα «αλλοιώνονται». Αλλοίωση σημαίνει αποσύνθεση των τροφίμων και έχει ως αποτέλεσμα την αισθητή υποβάθμιση  της ποιότητα τους, άρα δεν είναι καταναλώσιμα.

Πιστοποιητικά οικολογικών και αντικυνηγετικών φρονημάτων


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, απέστειλε εγκύκλιο στα σχολεία δικαιοδοσίας της με την οποία «απαγορεύει» σε επιστήμονες κυνηγούς να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά των σχολείων, στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων (1). Ακολούθησε μια σειρά παρόμοιων εγκυκλίων και σε άλλες περιφέρειες της χώρας. Υπήρξε κάποια άνωθεν παρέμβαση από το Υπουργείο ή από μόνοι τους οι Διευθυντές Εκπαίδευσης σκέφτηκαν με παρόμοιο τρόπο;
Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι Υπουργός της Ελληνικής Κυβέρνησης απέστειλε έγγραφο, με το οποίο αποβάλει επιστήμονες, που έχουν την ιδιότητα του κυνηγού, από τα Δημόσια Σχολεία της χώρας, όπως αφήνουν να εννοηθεί δημοσιεύματα που αποδίδονται στον σύμβουλο του Υπουργού κο Θέμη Δημητρακόπουλο ότι «κυνηγετικοί σύλλογοι και κυνηγοί δεν θα πλησιάζουν τα σχολεία στο εξής». Θεωρούμε ότι σε συνθήκες Δημοκρατίας, και όχι οικοφασισμού, η κυβέρνηση πρέπει να είναι όλων των Ελλήνων και όχι μόνο των οικολογικών οργανώσεων.

Ευχαριστήριο Δημήτρη Τσιμήτρη Περιφερειακού Συμβούλου – εντεταλμένου σε αγροτικά θέματα για την οριστική λύση του προβλήματος της κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής των αγροτών υπέρ του Δημοσίου.

Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις βαθιές μου ευχαριστίες τις δικές μου αλλά και εκ μέρος των αγροτών με δεσμευμένες εγγυητικές επιστολές, σε όλους αυτούς με τους οποίους συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια και συνέβαλλαν καθοριστικά ώστε να φτάσουμε σήμερα στην κατάθεση και ψήφιση τροπολογίας, η οποία δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της κατάπτωσης των εγγυητικών επιστολών υπέρ του Δημοσίου των αγροτών.

Εκδήλωση - αφιέρωμα στον συνθέτη Γιώργο Καζαντζή


Την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016, στις 20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης  το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης θα παρουσιάσει εκδήλωση – αφιέρωμα, με τίτλο «Ανοιξιάτικη Ρομάντζα», στον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Καζαντζή. 
Το μουσικόφιλο κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον καλλιτέχνη, το έργο του και να απολαύσει μελωδίες και τραγούδια του εκτελεσμένα από τα Σύνολα Μουσικής Έκφρασης και Δημιουργίας του Μουσικού Σχολείου.
Στην εκδήλωση θα παρίσταται  και ο ίδιος ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής μαζί με τους συνεργάτες του Λιζέτα Καλημέρη και  Δημήτρη Ζερβουδάκη, που θα τραγουδήσουν γνωστές επιτυχίες του συνθέτη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ  ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΚΑΙ 30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό


Με τα τρακτέρ στους δρόμους του αγώνα και της επιβίωσης, αντιπροσωπεία των 69 μπλόκων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος των μικρομεσαίων αγροτών συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό προκειμένου να πάρει θέση η κυβέρνηση στο πλαίσιο αιτημάτων που αποφασίσαμε στην Πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια στις 7 Φλεβάρη.

Η Διακήρυξη της Λαϊκής Ενότητας

Ανατροπή τώρα!

-Για τι;
-Με ποιους;
-Πώς;

Η Λαϊκή Ενότητα είναι ένας νέος, μετωπικός πολιτικός φορέας, με ένα καινούργιο σχέδιο αντίστασης και ανατροπής της εγκατεστημένης μνημονιακής τάξης, για τη σωτηρία του λαού και της χώρας μας, η οποία διανύει ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της σύγχρονης ιστορίας της.

Γεννηθήκαμε το καυτό καλοκαίρι του 2015, ύστερα από τη μεγάλη ανάταση που έφερε το συντριπτικό "ΟΧΙ" του δημοψηφίσματος και την οδυνηρή διάψευση από τη συνθηκολόγηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στους εκβιασμούς των δανειστών.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ



Η Ε.Π.Σ. Πιερίας συμμετέχει στην προσπάθεια να συγκεντρωθεί υλικό για τους πρόσφυγες και μετανάστες που φθάνουν στη χώρα μας μαζί με τα παιδιά τους προσπαθώντας να γλυτώσουν από τον πόλεμο και την εξαθλίωση.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΛΑ.ΣΥ. Δ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Διακριθέντες μαθητές Διαγωνισμού Λογοτεχνίας με θέμα: «Προσφυγιά και μετανάστευση»


Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πιερίας πραγματοποίησε με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων την εκδήλωση απονομής των βραβείων και των επαίνων στους μαθητές, το ποίημα ή το διήγημα των οποίων διακρίθηκε στο διαγωνισμό λογοτεχνίας με θέμα «προσφυγιά και μετανάστευση». Οι μαθητές των Γυμνασίων, των ΓΕ.Λ και των ΕΠΑ.Λ., που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό γράφοντας ένα ποίημα ή ένα διήγημα, επαινέθηκαν από τα μέλη των κριτικών επιτροπών για την υψηλή ποιότητα των έργων τους.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας και συνυπογράφουν 35 βουλευτές της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος.

Εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας Βατανιακού - Σάρισας

Η ΑΕΚ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ ΣΑΡΙΣΑΣ προσκαλεί όλα τα μέλη, τους αθλητές, τους γονείς και φίλους της ομάδας μας να παρευρεθούν στην κοπή της πίτας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, στις 12.00 η ώρα, στο βοηθητικό κλειστό γυμναστήριο του Β ΔΑΚ Κατερίνης.
Με εκτίμηση

το ΔΣ

Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα


Τι είναι οι Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές;
       Με τον όρο « Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές» περιγράφουμε μια ομάδα πέντε διαταραχών που χαρακτηρίζονται από αποκλίσεις και καθυστερήσεις στην ανάπτυξη των κοινωνικών, επικοινωνιακών και γνωστικών δεξιοτήτων, καθώς και από επαναλαμβανόμενες, περιορισμένες και στερεότυπες συμπεριφορές και ενδιαφέροντα.

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ για την ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΑΜΕΣΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ


Μετά τις μονομερείς ενέργειες της ΠΓΔΜ που δεν επιτρέπει τη διέλευση Αφγανών από τα σύνορά της με την Ελλάδα, έπειτα από ανάλογη κίνηση της Σερβίας, βορειότερα στον βαλκανικό διάδρομο, έχει μειωθεί πολύ ο ρυθμός της ροής των προσφύγων προς το βορρά, δεδομένου ότι οι άνω χώρες δέχονται μόνο τους πρόσφυγες και μόνο όσους απ’ αυτούς κατέχουν διαβατήριο ή ταυτότητα, αλλά όχι αυτούς που διαθέτουν το υπηρεσιακό σημείωμα που λαμβάνουν από τις ελληνικές αρχές.

Μια ακόμη νίκη της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης!!!


Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης με μια μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ, ενώπιον του προέδρου της ΔΕΥΑΚ, απαίτησε και πέτυχε την επανασύνδεση του νερού (κοινωνικό αγαθό), σε μια τριμελή λαϊκή οικογένεια με προβλήματα υγείας, και χωρίς κανένα εισόδημα, όπου τρεις μέρες νωρίτερα της είχαν αφαιρέσει το υδρόμετρο.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ



Πρόσφατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος επισκέφθηκε τρία μικρά περιφερειακά Γυμνάσια της Πιερίας.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Αλωνίων, την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στο Γυμνάσιο Μακρυγιάλου και την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στο Γυμνάσιο Ρητίνης.

ΕΟΣ ΠΕΤΡΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ το προφίλ του Συλλόγου.

Ο εος πέτρας δημιουργήθηκε αρχικά από άτομα με καταγωγή από την πέτρα και τον κοκκινοπλό τα οποία ζουν και εργάζονται στην Κατερίνη και την Πιερία. Ένας από τους στόχους μας είναι η ανάδειξη τις βόρειας, βορειοδυτικής και δυτικής πλευράς του μυθικού βουνού ή οποία είναι σπάνιας , παρθένας και άγριας ομορφιάς και έχει μεγάλο ορειβατικό και φυσιολατρικό ενδιαφέρον. Η περιοχή της πέτρας αποδεδειγμένα έχει ιστορία 3,5 χιλιάδων χρόνων. Σκοπός μας είναι η ανάδειξη της περιοχής, η ανεύρεση παλιών(και αρχαίων) μονοπατιών με καθαρισμό και σηματοδότηση τους αλλά και η δημιουργία νέων.

Στην έδρα του ΑΣ Καστοριάς θα δοκιμασθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου ο Πιερικός Αρχέλαος στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της β΄εθνικής κατηγορίας ανδρών.


Οι «μελανόλευκοι» προέρχονται από μία πολύ καλή εμφάνιση εναντίον του ΓΣ Λάρισας που όμως δεν οδήγησε σε νικηφόρο αποτέλεσμα.Έτσι είναι φυσικό να αγωνιστούν στην Καστοριά με μοναδικό στόχο τη νίκη.
Η ομάδα της Καστοριάς αριθμεί 28 βαθμούς(2 περισσότερους από τον Πιερικό Αρχέλαο) και στοχεύει ακόμη και στην άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία.Την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε από τον πρωτοπόρο Αίολο Αστακού.