Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Άσπρος καπνός βγήκε πριν από λίγο στην Γ.Σ. του Πιερικού στην Εκάβη Κατερίνης.

Άσπρος καπνός βγήκε πριν από λίγο στην Γ.Σ. του Πιερικού στην Εκάβη Κατερίνης.

Ο Πιερικός μετά από μια αγωνιώδη αναζήτηση για μια ακόμα χρονιά νέας διοίκησης, εντέλει τα κατάφερε.
Στην σημερινή νέα Γ.Σ. στην Εκάβη, προέκυψε τελικά νέο Δ.Σ.

Δείτε τα μέλη του νέου Δ.Σ. του Πιερικού:

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ): Λειτουργία Γ.Ν.ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ. ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ!!!



Ο Πρωθυπουργός έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων του 1ου Νοσοκομείου ΔΕΚΟ του ΕΣΥ (Νοσοκομείο Σαντορίνης) την Παρασκευή 15.7.2016. Νοσοκομείο που φτιάχτηκε με χρήματα του Ελληνικού Λαού. Παρά ταύτα η αριστερή κυβέρνηση παραχώρησε την λειτουργία του στην ΑΕΜΥ ΑΕ.

Ομιλία της Βουλεύτριας Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέτυς Σκούφα στην Ολομέλεια της Βουλής για τον εκλογικό νόμο. (ΒΙΝΤΕΟ)


Ομιλία της Βουλεύτριας Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής για τον εκλογικό νόμο Απέναντι στις λογικές, που μετράνε τις ψήφους, πόσοι θα είναι, πόσοι δεν θα είναι, γιατί τώρα, ποιος θα είναι πρώτος, ποιος θα είναι δεύτερος μετά από τρία χρόνια, εμείς εξακολουθούμε και νομοθετούμε βάσει των αρχών της Αριστεράς.

19o Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών: νέοι μουσικοί από την Ελλάδα και την Ευρώπη στο Δήμο Δέλτα από 25-28/8!


Από την Πέμπτη 25 έως την Κυριακή 28 Αυγούστου διοργανώνεται φέτος το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών υπό τη σκέπη του Δήμου Δέλτα και του Κοινωνικού & Πολιτιστικού Οργανισμού. Με κεντρικό μήνυμα "Η μουσική μας ενώνει", αποτελεί έναν από τους πλέον γνωστούς και αγαπημένους θεσμούς της Θεσσαλονίκης που αγκαλιάζεται με θέρμη κάθε χρόνο τόσο από τους συμμετέχοντες όσο και από το μουσικόφιλο κοινό.

ΚΚΕ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ


Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Άμεσα μέτρα για τη διασφάλιση της καθαριότητας των σχολικών μονάδων και των εργασιακών δικαιωμάτων των καθαριστών/καθαριστριών.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ:ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ

Από το τμήμα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, γίνεται γνωστό ότι σύμφωνα με το άρθρο 16 του νόμου 4403/2016 (Α΄125), η προσδιοριζόμενη προθεσμία για την αντικατάσταση αδειών ή αναγγελιών κατά τα προβλεπόμενα στα Προεδρικά διατάγματα: 112/2012 (Α΄197), 113/2012 (Α΄198), 114/2012 (Α΄199), 115/2012 (Α΄200) και 1/2013 (Α΄3), ορίζεται η 31-12-2016.

ΟΓΑ, οικογενειακά επιδόματα.Η ανακοίνωση για την πληρωμή στους δικαιούχους.

Άλλη μια διάκριση για τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ στην Εκπαιδευτική Ρομποτική από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Ιδιαίτερη διάκριση απονεμήθηκε στα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ για τη συμμετοχή κατά τα έτη 2013-2015, στο Ευρωπαϊκό έργο Comenius "Karel - Autonomous Robot for Enhancing Learning". Η επιλογή έγινε από ομάδα εμπειρογνωμόνων από τη Γενική Διεύθυνση Παιδείας και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία χαρακτήρισε το έργο ως «ιδιαίτερα επιτυχημένο».

Ο σύλλογος Κρητών Πιερίας "Το ξαθέρι" στη Μυδοχαρά στο Μακρύγιαλο Πιερίας


Το βράδυ της Κυριακής 10 Ιουλίου μέλη της χορευτικής ομάδας του συλλόγου μας συμμετείχαν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της 18ης Μυδοχαράς στο Μακρύγιαλο Πιερίας.

Δήμος Κατερίνης – Δημοτική Βιβλιοθήκη: Περισσότεροι από 250 μαθητές και μαθήτριες παρακολούθησαν τo Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα: «Αρχή διατήρησης της Ενέργειας»


Περισσότεροι από 250 μαθητές και μαθήτριες εκτιμάται ότι παρακολούθησαν τo Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα: «Αρχή διατήρησης της Ενέργειας», το οποίο, κατόπιν σχετικής έγκρισης από το Υπουργείο Παιδείας και το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων υλοποίησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, στη διάρκεια της σχολικής περιόδου 2015-2016. Το μοναδικό στο είδος του εκπαιδευτικό πρόγραμμα επικεντρώθηκε στο μάθημα της Φυσικής Ε΄και Στ΄ δημοτικού, ενώ την ευθύνη υλοποίησης του, είχε ο φυσικός Γιώργος Καραλέκας, με βοηθό τη Βάσω Λαγομίχου.

Συνεδριάζει το Κ.Υ.Σ.Π.Ε. στις 21 και 22/7/2016 για τις μετατάξεις, αποσπάσεις και παραιτήσεις εκπαιδευτικών Π.Ε.


Του Αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη
Το Κ.Υ.Σ.Π.Ε. στη συνεδρίαση της Πέμπτης 21/7/16, θα συζητήσει τις ενστάσεις επί των μεταθέσεων, τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών, τις μετατάξεις από τη Δ.Ε. στην Π.Ε., την αποδέσμευση εκπαιδευτικών για μετάταξη από την Π.Ε. στην Δ.Ε., τις αποσπάσεις στα πειραματικά και πρότυπα σχολεία, καθώς και στο σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας.

ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΡΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗ-ΕΝΤΕΧΝΩΣ…Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Μία πολύ όμορφη μουσική ποιοτική βραδιά απολαύσαμε την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου από την χορωδία και την ορχήστρα της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

Brindisi ByBike.Πόλη με ποδήλατο

Ο θεσμός City by Βike... καθιερώνεται σε όλες τις ιταλικές και ευρωπαϊκές πόλεις ,ως ένας σύγχρονος τρόπος ευέλικτης μετακίνησης των ανθρώπωνων χωρίς να επιβαρύνεται περισσότερο το περιβάλλον με την εκπομπή Co2 από τα πολυάριθμα οχήματα και όσοι κινούνται στο κέντρο… 
ώστε να επιτυγχάνεται αποσυμφόρηση από το κυκλοφοριακό .

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ Η ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ Η ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Με τις ευχές όλων των ανθρώπων του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γεώργιου, αναχώρησε την Τρίτη 19/7 η πρωταθλήτρια κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Κατερίνα Νικολαΐδου για το Ρίο, όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο αγώνισμα διπλό σκιφ γυναικών με την πρωταθλήτρια του ΕΝΟΑ Σοφία Ασουμανάκη.

Παρουσίαση βιβλίου στο Μπαράκι: ο γλάρος Νάθαν, ο Σφυριχτής. Της Δομνίκης Καράντζιου


Ο γλάρος Νάθαν, ο Σφυριχτής πετάει στα παράλια της Πιερίας και θα ανοίξει τις σελίδες του στο Μπαράκι, στην Πλάκα Λιτοχώρου, σε έναν υπέροχο, κάτασπρο χώρο! Πλάι του ο φιλόλογος Διονύσης Ζαρώτης, η συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός Ειρήνη Παπαδοπούλου, ο μουσικός Δημήτρης Κορομπίλης και η πνευματική μαμά του Νάθαν, η συγγραφέας Δομνίκη Καράντζιου! Οικοδέσποινα η Ελλη Νανίτσου ! Και φυσικά μαζί μας ο Χρήστος και ο Κώστας από το Βιβλιοπωλείο 1900.
(Τετάρτη, 27 Ιουλίου στις 7:30 μ.μ.)

Βραδιά τιμής στο Νότη Μαυρουδή- Αφιέρωμα στο Νέο Κύμα. Μαυρουδής: Αυτή η βραδιά είναι η αμοιβή μιας πολύχρονης πορείας


Με μία εξαιρετική συναυλία που έλαβε χώρα στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου του Λιτοχώρου το βράδυ της Τρίτης 19 Ιουλίου 2016, το Φεστιβάλ Ολύμπου τίμησε τον μουσικοσυνθέτη Νότη Μαυρουδή για την 50χρονη προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι.

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ


"Η παραδοσιακή λιτοχωρίτικη φορεσιά"
του Σωτηρίου Δ. Μασταγκά


Ο Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου έχει θέσει ως έναν από τους πρωταρχικούς του στόχους την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου, δηλαδή του πολιτισμού, που είναι πλουσιότατος και περιλαμβάνει την παράδοση, την ιστορία, τη λαογραφία, τα γράμματα κ.ά.

Χρηματοδότηση Δήμων και Συνδέσμων Δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους και έγκριση των σχετικών πιστώσεων έτους 2016.


Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΦΕΚ Β’ 2082/06-07-2016, ΦΕΚ Β’ 2204/15-07-2016) με την οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για τη χρηματοδότηση Δήμων και Συνδέσμων Δήμων με σκοπό τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς...

Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για την έκδοση αδειών κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων



Κοινή ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Ν.Πιερίας Κ.Κουκοδήμος
ΠΡΟΣ ΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
κ. Βαγγέλη Αποστόλου
ΘΕΜΑ: Καθυστέρηση στην έκδοση αδειών κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΦΟΣ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


Το διήμερο 10-11 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος επισκέφθηκε το Κίεβο.
Την Κυριακή 10 Ιουλίου έλαβε μέρος στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε στον κεντρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Λαύρα του Κιέβου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κιέβου κ. Ονουφρίου, Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Μετά τη θ. λειτουργία, οι δύο Αρχιερείς συζήτησαν θέματα που αφορούν την εκκλησιαστική επικαιρότητα, καθώς επίσης και την ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Πιερία.

"Αερητζήδες" προκαλούν ανεπανόρθωτη καταστροφή στον τόπο μας


Σχόλιο του γραφείου τύπου της ΛΑΕ Πιερίας για τις ανεμογεννήτριες στη θέση "Πέντε Πύργοι"

Η Λαϊκή Ενότητα δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεσή της στην κατασκευή ανεμογεννητριών στη θέση "Πέντε Πύργοι" στα Πιέρια όρη. Δεν θα επαναλάβουμε την επιχειρηματολογία των φορέων και της επιτροπής κατοίκων ενάντια στις ανεμογεννήτριες, η οποία μας βρίσκει σύμφωνους, έχει επαρκή επιστημική βάση και τεκηριώνει το μέγεθος της καταστροφής χωρίς ταυτόχρονα να υπάρχουν αξιόλογα οφέλη από την συγκεκριμένη επένδυση.

Τα αποτελέσματα των αγώνων ρεβάνς του Β΄ προκριματικού γύρου του Champions League:


Δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων ρεβάνς του Β΄ προκριματικού γύρου του Champions League:(σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αναμετρήσεων):

Σήμερα γιορτάζει ο Ηλίας. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

ΗΛΙΑΣ (Ηλίας, Λιάς, Ηλιάκος, Λιάκος, Λίτσος, Λιάκουρας, Ηλιάνα, Λιάνα, Ηλιας, Λιας, Ηλιακος, Λιακος, Λιτσος, Λιακουρας, Ηλιανα, Λιανα) 

Καλημέρα, Τετάρτη σήμερα 20 Ιουλίου 2016